I7 920 konfa

poruka: 30
|
čitano: 2.350
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
I7 920 konfa

neplaniram jos nadogradjivat komp.. barem ne do 4 mjeseca :D htio bih konfu koja bi imala i7 920 jer navodno je on odlican sada imam:

napajanje  500W inter-tech

graficka: 9400GT

2x1gb ram ddr2

hdd 250gb

mislim da je ovo sve lose odim hdd kojeg bi ostavio u novoj konfi kao i napajanje... vi recite s cim bi to trebo zamijenit i naravno cijena... htio bih komp s kojim sam miran za jedno 2-3godine...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
I7 920 konfa

kolko novaca misliš potrošit?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: I7 920 konfa
Imsovcanin kaže...

neplaniram jos nadogradjivat komp.. barem ne do 4 mjeseca :D htio bih konfu koja bi imala i7 920 jer navodno je on odlican sada imam:

napajanje  500W inter-tech

graficka: 9400GT

2x1gb ram ddr2

hdd 250gb

mislim da je ovo sve lose odim hdd kojeg bi ostavio u novoj konfi kao i napajanje... vi recite s cim bi to trebo zamijenit i naravno cijena... htio bih komp s kojim sam miran za jedno 2-3godine...

Kao prvo, javi se onda tek u 4. mjesecu, nema ništa smisla unaprijed.

Kao drugo, računaj sa time da mjenjaš i napajanje...

Moraš definirati buđet s kojim raspolažeš te ćemo mi onda nešto skrpati.

Ali napominjem, vrati se kada budeš išao aktualizirati navedeno. Cijene se u informatici brzo mijenjaju i uvijek nešto novo dolazi...

I see offline people!
16 godina
I7 920 konfa

cijena nije bitna... meni treba sad neki odnos para da znam koliko odprilike da si ostavim za komp a koliko mogu da trosim... stavi pare sa strane... ti stavi mislis da je najbolje... ja bi zelio da imam jaci komp al opet netreba mi nesto profesionalno da se razumijemo :D

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
I7 920 konfa

nije problem složit ti,al shvati da češ pokraj ovog svog harda morat uzet još jedan

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Imsovcanin kaže...

...al opet netreba mi nesto profesionalno da se razumijemo :D

onda se ne opterecuj sa i7

Every time two people have sex, an angel gets a boner
16 godina
I7 920 konfa

ja gledam na taj i7 ovako... sad uzmem jaci procesor... ostavim hdd ovo ostalo promjenim al necu ulupat toliko para kao za proc... i kasnije samo mjenjam graf ili sta god vec treba...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
I7 920 konfa

evo ti i7

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
I7 920 konfa

sve ok samo cemu ovaj hdd? zasto da dodajem kad ni sad nepopunim ovaj od 250gb :S

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Imsovcanin kaže...

ja gledam na taj i7 ovako... sad uzmem jaci procesor... ostavim hdd ovo ostalo promjenim al necu ulupat toliko para kao za proc... i kasnije samo mjenjam graf ili sta god vec treba...

pa stvar je u tome da je i7 i zamisljen za malo ozbiljnije stvari.

ne tjeram te sad da odustanes, i7 je super procesor ali ako ne radis neke ozbiljne stvari onda je i5 sasvim dovoljan.

samo preporukaNamigiva

16 godina
neaktivan
Imsovcanin kaže...

sve ok samo cemu ovaj hdd? zasto da dodajem kad ni sad nepopunim ovaj od 250gb :S

onda ga izbaci i cifra ti padne na 7400

AA-d00d kaže...
Imsovcanin kaže...

pa stvar je u tome da je i7 i zamisljen za malo ozbiljnije stvari.

ne tjeram te sad da odustanes, i7 je super procesor ali ako ne radis neke ozbiljne stvari onda je i5 sasvim dovoljan.

samo preporukaNamigiva

slažem se s tobom,al čuj ako on želi i ima para,mi mu možemo samo pomoć

16 godina
neaktivan

i5 750 je trenutno best buy procesor. Pogotovo za gaming. Investicijom u i7 nećeš puno više dobiti pogotovo što ti ne treba za neke profesionalne potrebe. Platiti ćeš više i cuclat će ti više struje.

Javi se u 4.mjesecu, jer do tada ko živ ko mrtav. 3 mjeseca je puno na informatičkom tržištu.

Google is your friend
17 godina
neaktivan
Apocalypso kaže...

slažem se s tobom,al čuj ako on želi i ima para,mi mu možemo samo pomoć

Naravno, ja sam osjetio potrebu da ga upozorim (mislim nije sad nikakva kardinalna greska) ali ako on ima €€€ i zelju onda ok.

16 godina
neaktivan
I7 920 konfa

slazite više konfa a manje mu solite pamet o tome sto mu treba u zivotu s sto ne ako covjek oce kupit nek kupi sta se vragu s tim zamarate!

i na ovoj konfi mi nije jasno zasto nisi stavio 1600 mhz ramove

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
xnight_hunterx kaže...

slazite više konfa a manje mu solite pamet o tome sto mu treba u zivotu s sto ne ako covjek oce kupit nek kupi sta se vragu s tim zamarate!

ma isto je,razlika je 300 kn,ko da je problem uzet ih

16 godina
I7 920 konfa

sta kazete na ovu maticnu: ASUS P6T 1366 AS ?

znaci i5 je bolji od i7? kolika je razlika u jacini izmedju ta dva proc? ako je mala onda bole i5...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
xnight_hunterx kaže...

Gle, sad se složi konfa. Za 3 mjeseca može puno bolje za te novce. Uskoro izlaze nVidia grafe, moguće da budu puno bolje, moguće da budu jeftinije od ATi, moguće da zbog njih ATi pojeftini... s1366 je još uvijek relativno nov te stalno izlaze nove matične. RAM-u će se sigurno mjenjat cijena.. HDD-ima vrlo vjerojatno također. Jedina stabilna komponenta po cijeni (koliko toliko) je napajanje. Dakle, konfu treba slagati onda kada se kreće u realizaciju (maksimalno tjedan-2 ranije) 3 mjeseca definitivno ne.

I see offline people!
16 godina
I7 920 konfa

znam nego imam dosta ustedjevine a rikno tv pa sad moram kupit za par dana novi( i zbog ovog digitalnog prijema Viče) pa me zanima koliko bi komp odprilike doso da imam neki omjer s parama

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Imsovcanin kaže...

znaci i5 je bolji od i7? kolika je razlika u jacini izmedju ta dva proc? ako je mala onda bole i5...

u igrama je razlika mala (neisplativa)

evo i5 konf, rekao si da ti HDD ne treba, uzeo sam malo prostranije kuciste zbog dodatne HD5850 (ako planiras - napajanje ce biti dovoljno, bez brige)

ako neces uzimati jos jednu HD5850 onda moze jos koja kuna dole za manje kuciste i napajanje

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2010 22:16 (AA-d00d).
16 godina
neaktivan
Imsovcanin kaže...

Link

Na žalost ne mogu sad na brzinu pronaći usporedbu u igrama gdje će bolji turbo boost kod Lynnfield (socket 1156) doći malo više do značaja (dosadašnje igre još uvijek više vole frekvenciju od gomile jezgri). Ali na ovom linku ćeš naći iscrpnu usporedbu onog što tražiš.

Da se razumijemo, i7 920 i i5 750 nemožeš ih direktno uspoređivati jer su namjenjeni za različite potrebe krajnjih korisnika. Ali kad usporediš preformanse (u igrama) sa overclockabilnosti, potrošnjom struje, cijenom onda je taj odnos na strani i5.

Razlika u brzini je minimalna a moraš pljunut još 500kn više.. totalno nepotrebno.

Kad bi ponovo kupovao komp uzeo bih ili i5 750 ili i7 870.

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2010 22:53 (Zura).
17 godina
neaktivan

870 je neisplativ bolje 860 i dobar cooler.

Uglavnom koliko vidim tebi treba neka okvirna cijena za dobro racunalo za igre i sl. kupio sad ili za godinu dana opcenito gledajuci cjena je ista. Ne isplati se sad ulupat ogromnu lovu u konfiguraciju kad ce zastarit za 2 god. Uzmes recimo za 6000-6500 kn, eventualno 7000 al to je vec previse mozda. Ono sto je bitno da uzmes najbolje za tu cijenu i da je to sto uzmes u skladu s novim tehnologijama. uzmes kvalitetno kuciste koje vise neces morat mjenjat, ista stvar s napajanjem. jedno kvalitetno napajanje moze ti trajati toliko da novo vise neces morat nikad kupovat.sto se tice maticne uzmes sa najnovijim cipsetom da imas mjesta za buducu nadogradnju procesora i memorije...

to su neke opce smjernice kod izgradnje konfiguracije. Eto nadam se da sam ti dao neki opci dojam da znas okvirno koliko da ustedis za odlicnu konfu. Za detalje se javi onda u 4. mjesecu sa tocnom cifrom kojom raspolazes pa cemo ti slozit nesto sta tada bude aktualno

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2010 23:06 (mdax).
17 godina
I7 920 konfa

Pa on ima ddr2, nemože niti i5 niti i7, znači večinu toga mora sve minjat

http://gtabalkan.com
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2010 19:09 (joze).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pa ako je reko covjek da bi nadogradio na i7 920 onda se valjda podrazumijeva da ce uzet i plocu za to, a samim time mora uzet i ddr 3...
17 godina

Ma i7 je za one koji oču novo i imaju novaca. Intel core 2 duo e8400 ili quad je dosta bar još kojih godinu dvi dok ovi procesori i same ddr3 komponente nepojeftine

http://gtabalkan.com
17 godina
neaktivan

DDR 3 je cjenovno na pristojnoj razini, slabiji i7 i i5 procesori su u cjenovnom rangu sa E8400 i recimo Q9550, za svakog se nade nesto, ponuda i7 i i5 procesora je raznolika. jedino sta je malo skuplje su maticne ali opet za nekih 800-900kn se nade vise nego pristojna maticna za prosjecnog korisnika. Tako da nema smisla ne iskoristit prednosti iGeneracije intel procesora kad sa starijim quadovima neces proc nista jeftinije. Za sada su jedino nove graficke malo preskupe za budzet konfe (mislim na 5850 i 5870 posto su nekako najzastupljenije i svi na to ciljaju), ali eto nove su pa i kostaju. Vidit cemo sta nVidia sprema. Za sada je HD4800 jos itekako dobra a i pale su joj cijene

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2010 19:35 (mdax).
17 godina
neaktivan
mdax kaže...

870 je neisplativ bolje 860 i dobar cooler.

Uglavnom koliko vidim tebi treba neka okvirna cijena za dobro racunalo za igre i sl. kupio sad ili za godinu dana opcenito gledajuci cjena je ista. Ne isplati se sad ulupat ogromnu lovu u konfiguraciju kad ce zastarit za 2 god. Uzmes recimo za 6000-6500 kn, eventualno 7000 al to je vec previse mozda. Ono sto je bitno da uzmes najbolje za tu cijenu i da je to sto uzmes u skladu s novim tehnologijama. uzmes kvalitetno kuciste koje vise neces morat mjenjat, ista stvar s napajanjem. jedno kvalitetno napajanje moze ti trajati toliko da novo vise neces morat nikad kupovat.sto se tice maticne uzmes sa najnovijim cipsetom da imas mjesta za buducu nadogradnju procesora i memorije...

to su neke opce smjernice kod izgradnje konfiguracije. Eto nadam se da sam ti dao neki opci dojam da znas okvirno koliko da ustedis za odlicnu konfu. Za detalje se javi onda u 4. mjesecu sa tocnom cifrom kojom raspolazes pa cemo ti slozit nesto sta tada bude aktualno

Ja nebi ni uzimo i7 860 jer je slabiji od i7 920 koji isto tolko dodje a i 860 je socket 1156.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2010 18:43 (Cvjetko).
17 godina
neaktivan
Cvjetko kaže...

Ja nebi ni uzimo i7 860 jer je slabiji od i7 920 koji isto tolko dodje a i 860 je socket 1156.

Da ali sa i7 920 dolazi skuplja ploca i skuplji RAM

17 godina

ddr3 je skoro ista cijena kao ddr2, a ne treba kupovat bas Corsair ako se nema novaca, imas G.skill na primjer koji je sasvim dobar RAM i vise od toga.

17 godina
neaktivan
makopos kaže...

ddr3 je skoro ista cijena kao ddr2, a ne treba kupovat bas Corsair ako se nema novaca, imas G.skill na primjer koji je sasvim dobar RAM i vise od toga.

mislio sam kolicinu RAMa. 3GB je ajde minimum danas, a ako zeli vise mora bar na 6GB zbog tripple channel rada

17 godina
neaktivan
Cvjetko kaže...

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3641&p=2

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice