Razmišljam o nekakvom media centru za dnevnu sobu. Trenutno imam neki stariji model LG-jevog linijskog playera, koji podržava divxe i titlove, ali podržan je vrlo mali broj formata (kako videa tako i titlova), ne da mi se to stalno pržiti na diskove, titlovi ne podržavaju hrvatske znakove itd. pa razmišljam o promjeni.
Pregledao sam postojeće teme, ali mišljenja se dosta razilaze, pa bih rado čuo dodatna, svježija iskustva.
Dakle, ne zanima me igranje niti surfanje (u kući već postoji računalo za te namjene), već samo gledanje video sadržaja, prije svega divx-a (raznih varijanti) ali i DVD-a. Blu ray nije "must have", ali je u "nice to have" kategoriji.
Da li se odlučiti za slaganje vlastitog HTPC računala, kupiti gotovi HTPC ili ići na neki od ovih media boxova (Popcorn hour, Icy box i sl.)?
Koliko vidim, ti media boxovi uopće nemaju optički pogon, što valjda znači da bih DVD trebao vrtiti na kompu a sliku strimati ovdje ili kako?
Posebno me zanimaju iskustva iz prve ruke, sve to dobro zvuči na papiru ali praksa nosi svoje.
Hvala unaprijed.

-podržavaju HD dekodiranje.