HTPC, server - mišljenje?

poruka: 10
|
čitano: 3.153
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Planiram složit HTPC, sever i stroj na kojem bi se moglo nešto i odigrat, pa sam mislio uzet ove komponente. Cijena 2500-3000 kuna.

Kućište - Fontier Venus VE17M - 400W

Matična - ASRock 880 GMH USB3

Procesor - AMD Athlon II X3 450

Memorija - DDR3 2x2GB Corsair, 1333MHz

HDD - WD 1TB SATA II

Optički pogon - BlueRay LG&HD DVDRW

i TV karticu.

Kako sam rekao igranje bi bilo u drugom planu zbog toga sam uzeo ovu matičnu sa integriranom grafikom, ali i ovo kućište (malo je deblje, 13cm)tako da mogu ugradit grafičku ako mi bude trebala.

Trebalo bi se gledat filmovi i tv, povremeno nešto snimit sa tv-a.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.1.2011 15:43 (Danguba).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: HTPC, server - mišljenje?
Danguba kaže...

Planiram složit HTPC, sever i stroj na kojem bi se moglo nešto i odigrat, pa sam mislio uzet ove komponente. Cijena 2500-3000 kuna.

Kućište - Fontier Venus VE17M - 400W

Matična - ASRock 880 GMH USB3

Procesor - AMD Athlon II X3 450

Memorija - DDR3 2x2GB Corsair, 1333MHz

HDD - WD 1TB SATA II

Optički pogon - BlueRay LG&HD DVDRW

i TV karticu.

Kako sam rekao igranje bi bilo u drugom planu zbog toga sam uzeo ovu matičnu sa integriranom grafikom, ali i ovo kućište (malo je deblje, 13cm)tako da mogu ugradit grafičku ako mi bude trebala.

Trebalo bi se gledat filmovi i tv, povremeno nešto snimit sa tv-a.

Evo moj komentar:

Kučište - Vaš izbor,ako Vam se sviđa ok onda ga uzmite,napajanje je dosta jako za ostatak konfa

Matična - Izvrsna ploča ima dobru integriranu grafu,4xddr3 

Procesor - Sličan imam i ja izvrstan je i uspješno sam ga uspio otključati u Phenom II x4 ali bez L3 cachea

Memorija - Koliko ja znam amd ne podržavaju više od 1333MHz-a tako da ste odlično izabrali i memoriju

HDD - WD blue je srednje brz i srednje tih između WD blacka i greena tako da ne će biti glasan

BlueRay - O tome će te trebati pitati nekog drugog tu na BUG forumu jer ja nezz niš o tome

Tv Kartica - http://www.protis.hr/products/details/tv-tuner-avermedia-avertv-dvbt-super-007-digital-terrestrial-tvradio--pvr-pci/8490

- ima daljinski i DVB-T I ANOLOGNI signal,snimanje u MPEG-2 kvaliteti mislim da Vam je odlična za ono sto trebate

Evo toliko od mene....pozz

http://www.betting-freetips.bloger.hr/
17 godina
neaktivan

Znači ovo bi bilo u redu, sad samo BlueRay. U ADM-u ima još jedan skuplji, ali mi taj probija plafon, a ne znam jel toliko bolji.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

sto se tice blueray-a ja bih pricekao s kupnjom.razlog lezi u tome sto za danasnje potrebe nije potreban.pricekj dok cijene padnu i stavi novce sa strane.jedino ako to je nuzno potreban onda kupuj

lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
Moj PC  
4 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Treba mi nekakav optički pogon, ili bi za sad bilo dobro stavit obični DVD RW?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

za sad ti je bolji izbor dvd rw

lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
Moj PC  
3 0 hvala 2
15 godina
Danguba kaže...

Treba mi nekakav optički pogon, ili bi za sad bilo dobro stavit obični DVD RW?

Toni93 kaže...

za sad ti je bolji izbor dvd rw

Pitanje je da li ti, u današnje vrijeme, uopće treba optički pogon. Kod slaganja HTPC-a buka je vrlo bitan faktor a nerijetko su najbučnije komponente upravo optički pogoni. Danas stvarno ima brdo mogućnosti za prijenos i djeljenje podataka.

17 godina

Pa nece mu radit buku ako ga ne koristi a ako kojem trenutku zatreba tu je...

Life will kill you, even if you're in a rock and roll band
17 godina
neaktivan

vidio sam i ja da kućišta za HTPC uglavnom nemaju otvor za optički pogon ili imaju za slim, ali ovo je veće kućište tako da bi se od toga možda kasnije dalo napravit nešto grafički jače.

Za sad bi to bilo ovako nešto.

1 0 hvala 0
15 godina
R4zOR229 kaže...

Pa nece mu radit buku ako ga ne koristi a ako kojem trenutku zatreba tu je...

Radi buku kada se upali komp. U staroj konfiguraciji, na poslu, imao sam optiku od Philipsa (više ni sam nisamsiguran). To je bio definitivno najbučnij uređaj na svijetu. Kod svakog paljenja i gašenja kao mikser. Ako sam se slučajno zeznuo pa ostavio CD unutra, kod pokretanja explorera opet ista stvar.

Da ja slažem konfiguraciju u njoj nebi bilo mjesta za optiku. Elegantnije je sve prenositi putem mreže (ima servisa kao Dropbox) ili putem USB-a (cijene su prihvatljive) a da ne govorimo o prijenosnim HDD-ovima.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice