Gaming pc vs laptop?

poruka: 16
|
čitano: 2.843
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Gaming pc vs laptop?

eo zanima me vas savjet, dali bih bolje prosao da uzmem gaming laptop ili pc? sto mi je jeftinije? prakticnije? kvalitetnije? hvala :)

Only easy day was yesterday!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Gaming pc vs laptop?
Naravno gaming pc.Uvijek ćeš dobit bolji i jači PC nego laptop.Bolji je po svemu osim mobilnosti
robimarko@gmail.com
13 godina
protjeran
Gaming pc vs laptop?

PC uvjek ako je za gaming.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.8.2012 13:12 (Tyberius_Prime).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gaming pc vs laptop?

Ako ne igraš na terenu, onda PC bez ikakve dileme.

Ništa nije tako neefektivno kao efikasno izvođenje aktivnosti koje nisu potrebne.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gaming pc vs laptop?

u svakom segmentu osim prenosivosti je bolje stolno racunalo.Laptop svojom gradom i smanjenim prostorom nije pogodan za gaming jer se pregrijava i samim time smanjuje zivotni vijek komponenti.I prije otvaranja ovakve teme koristi potrazivac jer ima masu ovakvih tema.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.8.2012 14:13 (Square Enix).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gaming pc vs laptop?

Laptop. Zašto? Iako ćeš za novce dobrog laptopa dobit jako dobar gaming pc koji će sve vrtit bolje od laptopa, ali laptop ima mobilnost, a oni koji ga nemaju, ne znaju tu čar :) 

Sjediš doma i dosadno ti je, već ti stolica ide na jetra i oćeš se maknut iz nje, ali ti se igra nešto ili gleda film. No problem, uzmi laptop sa sobom i sjedni u dnevnu, krevet, odi na terasu, pa čak i na WC ak želiš, sve to možeš. 

Osobno imam lenovo z570, Core i3, GT520M, 4GB DDR3 ram. Vrtim skyrim, vrtim čak i crysis na kakvim-takvim postavkama, max payne 3 isto ide glatko, a laptop sam platio 3500kn, za malo veće novce dobiješ i nešto sa i5 i nekom GTX grafičkom u sebi. 

I laptop nije nepogodan za gaming kak tu neki kažu, štoviše meni je puno bolji jer nisam ograničen na tu jednu sobu i mogu radit i igrat u kojem god dijelu kuće želim i mogu ga ponijet sa sobom i sve ostalo. Eto prošli mjesec sam igrao Diablo na terasi, u kući je jednostavno bilo pre vruće, sjednem si fino vani, pljuga, piva i deri :) 

Najjednostavnije rečeno. Sve što radiš na svom kompu u toj jednoj sobi, možeš sad radit po cijeloj kući i gdje god želiš :)

Uzmi laptop, nećeš požalit ni pogriješit, jedino kad ti je na krilu moraš pazit da ne prekriješ otvor od ventilatora jer onda se tek zagrijava.

1 4 hvala 0
13 godina
protjeran
Gaming pc vs laptop?

I onda kad mu dodje vrijeme za nadogradnju umjesto da proda grafu ili procesor i kupi bolji mora promjenit sve skupa. A vrijeme za nadogradnju dodje prije nego mislis.

Ogranicen si velicinom ekrana, nema gledanja filmova na velikom ekranu.

Laptop ti se na nogama grije, sto ti nakon sat vremena pocne lagano ici na zivce. Moras vuci sa sobom zice jer preko wirelessa kad igras konekcija ti nije bas tak dobra kao preko zice, baterija bas i ne dura tak dugo kad igras ili gledas filmove pa moras imat punjac ustekan, a i s vremenom joj kapacitet polak odlazi. Nove su dosta skupe. 

Ako hoces igrati moras laptop stavit na cvrstu podlogu tipa....stol, jer nemas ravnu povrsinu za mis. Osim ak igras igru gdje nije bitno koliko brzo reagiras pa mozes i naslon za ruku na fotelji koristit kao podlogu.

Kad se nakupi prasine (a nakupit ce se) nemas tu pogodnost da samo skines stranicu, povadis sve van i ocistis. Moras nosit na servis da ti to naprave, jer ti se taj isti laptop koji drzis na nogama sad vec poprilicno grije i nije bas tak tih kao kad je bio nov.

Hoces malo kvalitetniju tipkovnicu nego ovu sto je na laptopu, mozes ako ces ga drzati na stolu. Hoces veci HDD ili vise RAM-a, mozes kupiti ali ces i platiti vise nago sto ce desktop korisnik platit svoj.

Svaki put kad se seljakas sa laptopom riskiras da ces se spotaknuti i ispustiti laptop na pod. Ako prolijes casu pive na standardnu tipkovnicu ocistis ju i vozi dalje ili u najgorem slucaju moras kupit novu.

Ako prolijes casu pive po laptopu onda se mozes s njim i pozdraviti osim ako nije jedan od onih terenskih gradjenih da ih se koristi za posao na terenu.

Sve u svemu ako planiras primarno igrati igre na vecoj rezi i visim detaljima i ujedno imati to racunalo par godina s mogucnoscu nadogradnje, onda uzmi desktop PC. Lako ti za 1200 kuna kasnije kupis polovni laptop sa DC procesorom pa se onda sjedi na terasu i gledaj filmove ;)

(usput imao sam vise lapotopa u zivotu i sad imam jedan tak da znam sto pricam)

4 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Gaming pc vs laptop?

laptop je katastrofa za igranje, grije se, nemos nadografit kad os i kako os, mali ekran, jedino alienware mx18 ili nesot iz te klase, ostalo je za 1godinu i dalje se mos pozdravit sa igranjem

LooooooL
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

+1

Laptop cu uzeti samo i iskljucivo ako se budem bavio necim gdje moram imat stalni nadzor nad svojim poslom, a onda cu valjda i imati love da si priustim kakav ultrabook po kojih 7k kn, nema šanse da bi ikad uzeo išta vece od 13.3 ekrana i onda maltene vukao taličke iza jer mi je preveliko, preteško i sto pizd... oko trajanja baterije, ogromnih punjača i sl. Brat mi ima asusov laptop repulic od gamers, je sve to stoji, mašina je brutalna, odlican dizajn, kvaliteta izrade, predobra tipkovnica, ali težak je preko 4kg, debel, i za pol godine ce vec zastarit. A da ne pricam koliki je ruksak za njega morao kupit, koda ide na planinarenje. I još nešto kad god igra neku igru ozbiljnije da spaja i tpikovnicu i misa i onda maltene ima desktop racunalo sa malim ekranom 

17 godina
Gaming pc vs laptop?

Sve sto ste rekli stoji osim jedne stvari. Laptop za igranje ne zastarijeva brzo. Moze se jako ugodno igrati skoro pa i 3 godine na medium postavkama. 

0 3 hvala 0
15 godina

Hi! imam Alienwarea m17x R4 sa R7970m, nevjerujem da će jako brzo zastarit... pogotovo za igre tipa starcraft2 i diabla 3........ a i pucačine se na njemu mogu sad igrat.... na max detaljima sa max rezoluciom........

ipak...

jeftinije je igrat neke igre na konzolama...... a neke na kompu......

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2012 4:52 (Robert_84).
15 godina
neaktivan
Gaming pc vs laptop?

Već par godina prakticiram samo laptope. Trenutno imam Lenovo Ideapad Y570 i još nisam naišao na igru koju ne može prožvakati. Nisam neki gaming entuzijast i zadovoljan sam sa mid-high postavkama u većini igara, neke druge stvari mi imaju veći utjecaj na sam doživljaj igre. 

Mislim da sam sa laptopom dobio puno više, u zamjenu za ultra-high postavke i višak FPS-a. Još s obzirom da ne mogu bit na jednom mjestu dugo vremena, za mene je odabir bio očit.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2012 6:57 (stitch).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gaming pc vs laptop?

Za mene je laptop must have, jer putujem... Imam Asus G74, i mogu igrati Battlefield 3 na ultra postavkama... Laptop imam godinu dana, a racunam da ce biti ok bar jos dvije. 

S druge strane, ako se neces micati iz stana, PC je sigurno isplativiji. Ali ako trebas mobilnost, danas se moze relativno jeftino kupiti solidan laptop!

***** Maxxy *****
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Gaming pc vs laptop?

Ako bas moras uzeti latop, odnosno ako puno nisi kod kuce, kupi onda i postolje s coolerom za njega zbog velikih temperatura...

Moj drug ima HP-ov laptop sa i5 2.4 cpu-om 6gb rama i 2gb graficka i lik igra igrica na njemu a nema postolja s coolerom, cpu mu nekad bude preko 80°C, upozoravao sam ga da ce sprzit laptop ali njemu je svejedno...nije sav svoj...

Zato ti bez dodatnog coolera ne bih preporucio gaming na laptopu, ali ako si vecinom kod kuce ipak uzmi PC, jeftiniji, hladniji, jaci, veci ekran, skoro u svemu bolji, lakse ces ga kasnije nadograditi nego laptop...

http://www.speedtest.net/result/2082576031.png
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2012 8:32 (Haker_x).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Shadowstrike kaže...

Laptop. Zašto? Iako ćeš za novce dobrog laptopa dobit jako dobar gaming pc koji će sve vrtit bolje od laptopa, ali laptop ima mobilnost, a oni koji ga nemaju, ne znaju tu čar :) 

Sjediš doma i dosadno ti je, već ti stolica ide na jetra i oćeš se maknut iz nje, ali ti se igra nešto ili gleda film. No problem, uzmi laptop sa sobom i sjedni u dnevnu, krevet, odi na terasu, pa čak i na WC ak želiš, sve to možeš. 

Ili, recimo, spojiš PC s telkom i prašiš po filmovima iz udobnosti kreveta. Gledanje filmova na WCu mi se čini okej ako ćeš gledat nekaj iz hrvatske produkcije, a imaš zatvor.

17 godina
Shadowstrike kaže...

Osobno imam lenovo z570, Core i3, GT520M, 4GB DDR3 ram. Vrtim skyrim, vrtim čak i crysis na kakvim-takvim postavkama, max payne 3 isto ide glatko, a laptop sam platio 3500kn, za malo veće novce dobiješ i nešto sa i5 i nekom GTX grafičkom u sebi. 

I laptop nije nepogodan za gaming kak tu neki kažu, štoviše meni je puno bolji jer nisam ograničen na tu jednu sobu i mogu radit i igrat u kojem god dijelu kuće želim i mogu ga ponijet sa sobom i sve ostalo. Eto prošli mjesec sam igrao Diablo na terasi, u kući je jednostavno bilo pre vruće, sjednem si fino vani, pljuga, piva i deri :) 

Najjednostavnije rečeno. Sve što radiš na svom kompu u toj jednoj sobi, možeš sad radit po cijeloj kući i gdje god želiš :)

Uzmi laptop, nećeš požalit ni pogriješit, jedino kad ti je na krilu moraš pazit da ne prekriješ otvor od ventilatora jer onda se tek zagrijava.

Mislim da si si sam kriv sto ti gaming okruzenje nije kak spada.

Ja sam si osobno napravio oazu za gaming u svojoj sobi i iz svoje kozne fotelje koja se ljulja i moze fiksirati u polulezeci polozaj nikada ne pozelim igrati iz kreveta ili wca ili jasuci konja.

Naravno ni 5.1 surround sound ne bi bas imao smisla iz kreveta ili wca ili kuhinje, a tipkovnica je u 90% slucajeva ugodnija na desktop PCu nego na laptopu.

Gaming laptopu prednost vidim samo u LAN partijima, sto jest velika prednost ako vas takve stvari zanimaju.

Ipak kada uracunamo to da desktop PC mogu nadogradivati beskonacno, a laptop nakon nekog vremena postaje outdated...meni osobno i nije neki izbor.

Mozda kada bih isao na put u SAD, ne bih mogao odoljeti kupnji alienwarea za 5-6k kuna, ali osim toga - nikada.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2012 10:31 (Psiho246).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice