Gaming PC- Mišljenje zaključana tema

poruka: 49
|
čitano: 3.982
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Gaming PC- Mišljenje
Molio bih vaše mišljenje o ovoj gaming konfiguraciji!!! Služila bi za najnovije igre i multimediu.

1 x Procesor AMD Athlon II X4 635, socket AM3, BOX , 2Mb cache, 95W
1 x Asrock M3A770DE, AM3 - AMD 770 + AMD SB710, ATX, FSB2600, Dual C
1 x PointOfView GTX460 1024MB GDDR5 256 bit, (shader : 336/1350 MHz)
1 x DDR3 4GB (2x2GB) Kingston, 1600MHz,CL9, HyperX,KHX1600C9D3K2/4GX
1 x HDD WD 640GB, WD6401AALS, SATA II, Buffer 32MB, 3Gb/s, 7.200 rpm
1 x DVD upisivač LG GH22NS, DVD±RW, 22x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R
1 x Napajanje CORSAIR 400W, CX Series CMPSU-400CXEU, 12cm vent.
1 x SCYTHE Katana 3 SCKTN-3000, PWM 300-2500 rpm

7 0 hvala 0
15 godina
RE: Gaming PC- Mišljenje

dobro odabrano, jedino u vezi procesora, mozes za oko 800 kn kupit phenom x2 555be i oonda ga unlockat na x4 pa dobijes jaci proc od tog athlona, naravno rizik je da ti se sve jezgre ne otkljucaju stabilno , ali mislim da ti se samo jedna otkljuca da bi opet taj phenom x3 bio jaci od athlona x4.

17 godina
neaktivan
TONI54 kaže...
Molio bih vaše mišljenje o ovoj gaming konfiguraciji!!! Služila bi za najnovije igre i multimediu.

Ja bih uzeo Phenoma x3 720 ili x4 925/945 i neko jace napajanje VX450/550W i ako imas love kupi neku jacu grafu...

15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

dobro odabrano, jedino u vezi procesora, mozes za oko 800 kn kupit phenom x2 555be i oonda ga unlockat na x4 pa dobijes jaci proc od tog athlona, naravno rizik je da ti se sve jezgre ne otkljucaju stabilno , ali mislim da ti se samo jedna otkljuca da bi opet taj phenom x3 bio jaci od athlona x4.

A po čemu molim te? L3 Cache ne može zamijeniti jezgru.

Sa 555BE je lutrija. Vako uzmeš Athlona II X4 pa imaš super proc za male pare.

17 godina
neaktivan

Dobro razmišljao sam da skupim još para pa da kupim Phenoma x4 955 Black. Koliko bih s njim profitirao u igrama i multimediji, u čemu je on "jači" od Athlona i koju bih jaču grafiku kupio ako   ova GTX 460 nije dovoljna. Možda neki Radeon /koji?/.? I dali bi mi za Phenoma bila preporučljiva i neka matična sa novijim čipsetom?

15 godina
neaktivan
TONI54 kaže...

Dobro razmišljao sam da skupim još para pa da kupim Phenoma x4 955 Black. Koliko bih s njim profitirao u igrama i multimediji, u čemu je on "jači" od Athlona i koju bih jaču grafiku kupio ako   ova GTX 460 nije dovoljna. Možda neki Radeon /koji?/.? I dali bi mi za Phenoma bila preporučljiva i neka matična sa novijim čipsetom?

955BE ne opravdava razliku u cijeni kada je gaming u pitanju. Sa phenomom bi dobio jako malo. Osjetniju razliku bi primjetio jednio kad bi radio SLI, ali s tom pločom nema smisla jer ima samo jedan x16 utor.

Kupi GTX460 jer je best buy i dovoljna je za sve igre na Full HD.

17 godina
neaktivan
Koja bi po tebi uz Athlonax4 i GTX460 /koji proizvođač je best/ bila najbolja matična ploća.Gledao sam ovu Asrock 890 Extreme.Molim mišljenje?
16 godina
neaktivan
TONI54 kaže...

1 x Procesor AMD Athlon II X4 635, socket AM3, BOX , 2Mb cache, 95W                 X4 620 ako ga nađeš, jer je razlika samo radni takt, ili neki Phenom X4 ako ostane viška
1 x Asrock M3A770DE, AM3 - AMD 770 + AMD SB710, ATX, FSB2600, Dual C         Asrock 770 Extreme3
1 x PointOfView GTX460 1024MB GDDR5 256 bit, (shader : 336/1350 MHz)            MSI N460 Cyclone
1 x DDR3 4GB (2x2GB) Kingston, 1600MHz,CL9, HyperX,KHX1600C9D3K2/4GX      2 GB ako cijena prelazi
1 x HDD WD 640GB, WD6401AALS, SATA II, Buffer 32MB, 3Gb/s, 7.200 rpm         F3 500GB ili F3 1Tb
1 x Napajanje CORSAIR 400W, CX Series CMPSU-400CXEU, 12cm vent.                 malo jači Corsair ili Seasonic, uzmi jeftinije, po mogućnosti modularno
1 x SCYTHE Katana 3 SCKTN-3000, PWM 300-2500 rpm                                       isključit ako cijena prelazi

Bolje 2 GB RAM-a manje, i bez proc coolera pa onda druge komponte jače.

Osmijeh

OĆU NOVI NICK!
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.8.2010 19:48 (dr. zlo).
16 godina
neaktivan
Gaming PC- Mišljenje

pa Phenom x2 je brži u igrama od Athlona X4. testiramo, ja imam P 550, frend   A 630, i moj komp radi glađe, i brže boota i sistem i igrice,

baš zbog L3, koji valja složi neki k...., pa zašto su onda procesori sa njim dosta skuplji. a i zato je vindovs i multitasking ko krava i kozmetika.

vi se svi pozivate na neke "ping-pong" testove, kojekakve benchmark-ove.

po meni Athlon X4 i X3 su fuš procesori, X2 još nešto i valja, a vidi da ih svi preporucujete, pogotovo gejmerima.

ja svima za te pare preporucijem Phenom 550, il 555, bolje 555. je jer Phenom ipah AMD teškaš, dok je Athlon srednja kategoraija.

uglavnom, u reallife-u, P 550 je brži od A 630. pogotovo kad su igrice u pitanju.

EDIT:

phenom 555 se da otkljucat skoro svaki al ga onda nemožež ba pretjerano klokat. moje 550 se otkjuco, B50, i radi ok. al neda se baš klokat, 550 radi na 3.6, onako, lagano, al B50 na 3.6 zajbava malo. eto to je razlik kod mene.

EDIT 2:

u biti, odkloko sam ga na 3.0, jer nevolim polovične množitelje :D, zarlike nema. 3.1 il 3.0, 4 cora su tu. :D i L3

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.8.2010 19:57 (simke).

0 9 hvala 0
16 godina
neaktivan
simke kaže...

pa Phenom x2 je brži u igrama od Athlona X4. testiramo, ja imam P 550, frend   A 630, i moj komp radi glađe, i brže boota i sistem i igrice,

baš zbog L3, koji valja složi neki k...., pa zašto su onda procesori sa njim dosta skuplji. a i zato je vindovs i multitasking ko krava i kozmetika.

po meni Athlon X4 i X3 su fuš procesori, X2 još nešto i valja, a vidi da ih svi preporucujete, pogotovo gejmerima.

ja svima za te pare preporucijem Phenom 550, il 555, bolje 555. je jer Phenom ipah AMD teškaš, dok je Athlon srednja kategoraija.

uglavnom, u reallife-u, P 550 je brži od A 630. pogotovo kad su igrice u pitanju.

Da u onima koje koriste manje od 4 jezgre(Crysis), a koje koriste(GTA IV) Athlon X4 je sigruno bolji.

OĆU NOVI NICK!
15 godina
Gaming PC- Mišljenje

pa vidis da on ima athlona, mora malo on svoje hvalit.

Moj PC  
1 6 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gaming PC- Mišljenje

ma mislim pišite vi što hoćete, al ja kad me ljudi piteju za forum slozit komp, nepreporucijem ofaj forum, baš zbog, tih silnih Athlona X3 i X4.

a i cini mi se da je korumpiran od nekih firmi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.8.2010 20:00 (simke).

0 6 hvala 0
15 godina

ma super je forum samo sto je pun fanova,trolova,ljudi koji hvale samo svoje,i ostalih retaja,naravno ima i kvalitetnih forumaša pa je forum svejedno super.

16 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

ma super je forum samo sto je pun fanova,trolova,ljudi koji hvale samo svoje,i ostalih retaja,naravno ima i kvalitetnih forumaša pa je forum svejedno super.

a tako nešto, jeste.

EDIT:

i krivo sam se izrazo, jedan VELIKA isprika forumu.

onaj gori post se odnoso isljučivo na sklapanje "konfi".

joj, umro sam od smjeha kad sam vidi ovaj post.

http://www.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/napomene-svezi-tema-o-sklapanju-pc-konfiguracija/43462.aspx

živa istina

ali Athlon x4 i Samsung f3 su standard na ovom podforumu, a nisu naj, definitivno. vjerojatno se pozivaju nastrnice kao što je bittech, al opet sponinje, to su tzv, ping pong testovi, u kojima je f3 brži, u stvari je recimo WD black brži. evo primjer.

http://www.bit-tech.net/hardware/storage/2010/08/23/western-digital-velociraptor-600gb-review/8

u svim ping pong testovima f3 je brži, a u real life testovima WD.

tako je i sa Athlonom X4 i Phenomom X2. Najpopulrniji test je Cinebench R10 (koji je profi, vecina aplikacija radi drukcije), koji koristi svaku jezgru zasebno, pa Athlon ispaden malo brži. no kod pravog heavy multitasking-a, L3 donoso osjetni prednost, zbog komunikacije među jezgrama. vecin ljudi na ovom podforumu, koji slažu te konfe su jako neupućeni u rad procesora, a kako ga koja aplikacija koristi i nakoji nači multitasking radi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.8.2010 20:44 (simke).
15 godina
protjeran
simke kaže...

EDIT:

phenom 555 se da otkljucat skoro svaki al ga onda nemožež ba pretjerano klokat. moje 550 se otkjuco, B50, i radi ok. al neda se baš klokat, 550 radi na 3.6, onako, lagano, al B50 na 3.6 zajbava malo. eto to je razlik kod mene.

EDIT 2:

u biti, odkloko sam ga na 3.0, jer nevolim polovične množitelje :D, zarlike nema. 3.1 il 3.0, 4 cora su tu. :D i L3

Dobar i tocan post i odmah 3 thumb downa. Pogotovo zato sto igre koje dolaze traze malo robusnije procesore. Nazalost ti procevi u startu malo vise kostaju i u trenutku kupovine to izgleda previse novca za premalo performansi no trebalo bi razmisljati da je graficka kartica osnova gaminga i kupovati procesor koji ce biti dovoljno dobar da moze pogurati i slijedecu generaciju grafike. 1 proc-2 graficke to je moj sistem nadogradnje i vjerujem da je dobar. glupo je da za godinu dana izadju igrice koje tvoja graficka vise ne moze dobro vrtjeti a procesor ti nije dovoljno dobar za nadogradnju. pogotovo zato sto ces uz novi procesor morati kupiti i novi MBO i RAM jer ce se platforme promijeniti. na procesoru ne treba stedjeti. ne treba ni kupovati neke perverzije za 1000 EUR koje ce za 2 godine biti slabiji od aktualnih procesora od 1500kn. Trenutno je to cijena dobrog procesora (i Intel i AMD) i dobri su savjeti da se ustedi na 2GB RAMa ili na manjem HDD-u jer se to lako nadogradjuje.

15 godina
neaktivan
simke kaže...

EDIT:

EDIT 2:

Eto ga još jedan padobranac.

Jest Phenom 550 brži od Athlona 630 u igrama koje koriste dvije jezgre, a u onima koje podržavaju multithreading, Athlon 630 je mnogo bolja opcija. A takvih igara je sve više. Kad ste ti i tvoj frend bili tako vrijedni i testirali sve to, daj nam onda neki SS pa da vidimo to čudo gdje Phenom x2 šije Athlona x4 u GTA IV, Dirt 2, FC2 i ostalim igrama.

Pravilo je SS or it didnt happen. Sad kad si nam svima došo tu reć da ne znamo slagat konfe, bio bi red da i potkrijepiš tu svoju tezu.

Eh da, i svakako odvrtite wprime, nuclearus i sve ostalo što sam ja ovdje testirao. I bilo bi dobro da igre testirate na 1024x768 gdje proc više dolazi do izražaja.

I potrudi se da što prije to napraviš. Pozdrav!

16 godina
neaktivan
Gaming PC- Mišljenje

fulali su poantu, p meni athlon je loš proc, naperspaktivan, phenom x2 po meni je bolji izbor. a kolioko vidim po netu svako 555 se da otkljucat.

0 7 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gaming PC- Mišljenje

opet ping-pong, ti testovi su idealizirani, puka teorija. oni daju približnu sliku. kako oni rade u stvarnosti je drug prica.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.8.2010 21:24 (simke).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
simke kaže...

opet ping-pong, ti testovi su idealizirani, puka teorija. ma ti testovi daju približnu sliku i nisu vjerodostojni. kako oni rade u stvarnosti je drug prica.

Daj ti nama te testove pa kasnije pričaj što te volja. Pravilo je pravilo. Nisam ga ja izmislio.

16 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
simke kaže...

opet ping-pong, ti testovi su idealizirani, puka teorija. ma ti testovi daju približnu sliku i nisu vjerodostojni. kako oni rade u stvarnosti je drug prica.

Daj ti nama te testove pa kasnije pričaj što te volja. Pravilo je pravilo. Nisam ga ja izmislio.

nisam upoznat s tim pravilom, vidit cu ako ulovim vremena. ovdje trenutacno govorim o tome da su ti testovi koje ti koristis idealizirane, i nedaju uvjek pravu sliku procesora, pa nakad athlon ispada dosta brzi. citiram sam sebe"najpopulrniji test je Cinebench R10 (koji je profi, vecina aplikacija radi drukcije), koji koristi svaku jezgru zasebno". on koristi svaku jezgru zasebno. ko 4 procesora. tako rade profi aplikaci, a tu igre nespadaju, iako se rade u tim aplikacijama. ostalo, na obicnom racunalu, od samomog sistama, (W7 i multitask ko krava i kozmetik, opet), pa od svih ostalih svakodenavnih programa (nemoj me pitat koji su to, zanš koji) neznaju za taj pojam. a sam W7, kojeg predpostavljam da koristit (ja sam linux fan,a to je druga prica) nekoristi dobro četverojezgrene procesore.

i još uvjek stojim iza toga da je phenom x2 BE boli za svakodnevnu upotrebu od athlona x4.

sto se tice tesrova, pokušat cu ulovit vermemena i napravit neke

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.8.2010 21:51 (simke).
15 godina
neaktivan
simke kaže...

nisam upoznat s tim pravilom, vidit cu ako ulovim vremena. ovdje trenutacno govorim o tome da su ti testovi koje ti koristis idealizirane, i nedaju uvjek pravu sliku procesora, pa nakad athlon ispada dosta brzi. citiram sam sebe"najpopulrniji test je Cinebench R10 (koji je profi, vecina aplikacija radi drukcije), koji koristi svaku jezgru zasebno". on koristi svaku jezgru zasebno. ko 4 procesora. tako rade profi aplikaci, a tu igre nespadaju, iako se rade u tim aplikacijama. ostalo, na obicnom racunalu, od samomog sistama, (W7 i multitask ko krava i kozmetik, opet), pa od svih ostalih svakodenavnih programa (nemoj me pitat koji su to, zanš koji) neznaju za taj pojam. a sam W7, kojeg predpostavljam da koristit (ja sam linux fan,a to je druga prica) nekoristi dobro četverojezgrene procesore.

A čuj, ja ne znam što ti smatraš za "pravu sliku", ali ti bez dokaza ne možeš tvrditi nešto s čime se 5 ljudi zasada ne slaže, a pet puta manje ljudi se slaže. To su sada samo pusta naklapanja. Ja sam ti dao test i imam "proof" o čemu pričam.

Meni je činjenica da je Phenom x2 brži od Athlona x4 u najmanju ruku smiješna. Slažemo se da je u "dvojezgrenim aplikacijama" da ih tako nazovemo phenom x2 malo brži zbog L3 keša, ali u aplikacijama koje koriste 4 jezgre, ta se prednost okreće Athlonu.

Još bih samo rekao da u igrama na najvišim detaljima, HD rezoluciji i uključenim filtrima procesor igra jako jako malu ulogu. AMD, Intel, Athlon X4, Phenom x4... potpuno nebitno. Razlika je svedena u par FPS.

16 godina
neaktivan
Gaming PC- Mišljenje

ne dvo jezgrene aplikacije, nego jednojezgrene, a takva je vecina. da u igrama malo znaci, pa cemu onda ne uzet Phenoma BE, koji ce se vjerojatno otkljucat, i malo riskirat.. ma dobro.

0 0 hvala 0
15 godina

okej necemo sad bas pretjerivat, phenom x2 555 je mozda u nekim aplikacijama bolji od athlona x4 ali ipak mislim da bi athlon bio jaci, ono sto ja hocu rec je da se 555be otkljucava, te se dobije punokrvna mrcina od phenoma x4 , prema testovima sam vidio da se otkljucani phenom 555be moze mjerit s phenomom x4 965, dakle procom koji je duplo skuplji , btw "simke" u prvom postu nakon moga si dao post one teme koju je naravio F1ivo , tj moderator , i on je napisao da se ljudi hvale kako kupuju nove konfe a nema slika, evo ja sam pokrenuo jedno 10 tema u vezi svje nove konfe da bi me ljudi savjetovali, obecavam da cim bude sastavljena, unutar iducih 10 dana, odmah dolaze slike u temi slike vaseg hardwarea, napravit cu kompletni video rewiew konfe i stavit link, a napravit cu na forumu i par rewiuowa nekih djelova koje smatram da ce bit zanimljivi.

16 godina
neaktivan
Gaming PC- Mišljenje

O majko Isusova, koliko gluposti u jednoj temi....

"Dvojezgreni Phenom II je brži od X4 Athlona II i u igrama koje koriste 4 jezgre!" Čuješ mudroga?
"Forum je potplaćen i korumpiran od nekih firmi!"
"Athlon X4 i SpinPoint F3 su standard na ovom forumu." Ma to svi imamo korupirane acc-ove od AMD-a i Samsunga.
"WD Black je brži od F3-a! Ajde onda ti daj neki link di se vidi da je WD brži. Čak i u Bugu piše da je F3 brži. Ma potplaćeno je to sve....

I btw, PII555 kad se otključa do kraja je bolji od Athlona X4, ali kad se otključa. I zaboravljaš(ili neznaš) da se i X4 Athlon može otključavat, i to L3 cache.

OĆU NOVI NICK!
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.8.2010 0:54 (dr. zlo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dr. zlo kaže...

I btw, PII555 kad se otključa do kraja je bolji od Athlona X4, ali kad se otključa. I zaboravljaš(ili neznaš) da se i X4 Athlon može otključavat, i to L3 cache.

Od svih AMD-ova koji se otključavaju, bilo jezgre ili L3, 555BE ima provjereno najviše unlockabilnih primjeraka.

IMHO vrijeme otključavanja Athlona II je prošlo. U početku su tržiše Athlona II pokrivale deneb jezgre zbog nedostataka propus jezgri, međutim to je trebalo ganjat krajem prošle godine, sada se može naići samo na pokoji zalutali metak rekao bih.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.8.2010 1:00 (ATiGamer).
15 godina
neaktivan
Gaming PC- Mišljenje

Obavezno mijenjaj procesor. Athlon x4 je več "neupotrebljiv" (nemojte me krivo shvatiti),npr. ovaj Dirt 3 koj će uskoro izaći če zahtijevati najmanje Phenom x4 900 ili više.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.8.2010 1:23 (Sejki32).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gaming PC- Mišljenje

athlon x4 je loš proc, što aplikacije bududu zahtjevnije, to će se on sve više gušit u svojih 0.5 mb L2 po jezgri, neperspektivan.

athlona sa zključanim L3 više nema, to je bila mala serija.

phenoma 555 nove ploče, koliko sam ja pročitao po drugim forumima otključavaju ko od šale, a koliko sam preimjedio jedino se onda neda klokat ko 955. da nevalja jezgra bilo koja jezgra, onako fizički, nebi on ušou prodaju kao x2.   to je zbog yieldla, a koji je kod 550 bio loš, pa se nije dao svako, no 555 je drgaciji mao, i da se otključat. jako velika šansa je da je   phenom 555 u biti ispravno phenom x4.

no na kraju krajeva, najisplativije je dati još 300 kunića u uzet Phenom X4, pa makat 925, koji mi je sumljim jer jedini ima garanciju 2 god, ja bi iso sa 945.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.8.2010 14:39 (simke).

0 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
TONI54 kaže...

dobro dosta o nama, čovik je pitao jel dobro.

prjedlog, uzmi 1333 mhz ram, i hd od 500 gb, u za razluku stavi phenom X4.   napajanje ce izdrzat, bez beda. a hladnjah, pa njega možeš nakndno uvjek uzet.

17 godina
simke kaže...

athlon x4 je loš proc,što aplikacije bududu zahtjevnije, to će se on sve više gušit u svojih 0.5 mb L2 po jezgri, neperspektivan.

phenoma 555 nove ploče, koliko sam ja pročitao po drugim forumima otključavaju ko od šale, a koliko sam preimjedio jedino se onda neda klokat ko 955. da nevalja jezgra bilo koja jezgra, onako fizički, nebi on ušou prodaju kao x2.   to je zbog yieldla, a koji je kod 550 bio loš, pa se nije dao svako, no 555 je drgaciji mao, i da se otključat. jako velika šansa je da je   phenom 555 u biti ispravno phenom x4.

no na kraju krajeva, najisplativije je dati još 300 kunića u uzet Phenom X4, pa makat 925, koji mi je sumljim jer jedini ima garanciju 2 god, ja bi iso sa 945.

buuuuuuuuuuuuuuuuu. hahahahahahaha

loooooooooooooooooooooooool

omfg

Pa daj ti meni filozofu (imas praksu ali samo u teoriji) objasni kako se ja na athlonu II x3 igram isto kao i sa i5 750 ??

Molim da drugi ljudi koji znaju odgovor ne pokusavaju odgovorit na ovo moje pitanje, cisto da vidimo koliko to momak zna i sta on to melje..

Athlon loš procesor ali neznam po cemu i za koga?? Za igre sigurno nije loš ..

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.8.2010 16:17 (toxic).
16 godina
neaktivan
toxic kaže...
simke kaže...

athlon x4 je loš proc,što aplikacije bududu zahtjevnije, to će se on sve više gušit u svojih 0.5 mb L2 po jezgri, neperspektivan.

buuuuuuuuuuuuuuuuu. hahahahahahaha

loooooooooooooooooooooooool

omfg

Pa daj ti meni filozofu (imas praksu ali samo u teoriji) objasni kako se ja na athlonu II x3 igram isto kao i sa i5 750 ??

Molim da drugi ljudi koji znaju odgovor ne pokusavaju odgovorit na ovo moje pitanje, cisto da vidimo koliko to momak zna i sta on to melje..

Athlon loš procesor ali neznam po cemu i za koga?? Za igre sigurno nije loš ..

cek, VI samo igrate igrice, sta to vam je poso, onda ti je i Athlon x2 dosta.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice