Gaming konfiguracija do 9.200kn

poruka: 103
|
čitano: 9.249
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Gaming konfiguracija do 9.200kn
IT_Expert kaže...

Zašto ne uzeti više rama ako se može i kada se radi već o takvom budžetu, vjeruj mi ne pretjerujem jer ja svojih 5 GB maksimalno iskorištavam. I neće dečko sigurno po cjele dane igrati igrice možda će nešto drugo raditi. Možda uzme skop od Ncomputinga te dodatni monitor, miša i tipkovnicu i ima još jedno računalo u kući a da nema svoj tower( za web ili neznam sestri ili bratu ako ima i sl.) današnja računala su toliko jaka da možeš čudesa raditi samo im treba memorije da nemoraju zapisivati po disku u radu.

Zašto ne? Zato što ih neće ni u jednom trenutku napuniti, a ako je moja prognoza kriva i počne se nečim pametnim baviti te mu baš bude potrebno, lako ode do dućana, kupi još RAM-a i doda ga na ploču, to je najmanji problem u životu...

17 godina
protjeran

Samo M2033 koristi 8GB+ RAM-a DDR3 i Intel Corei7 Extreme 6 jezgri

Za sve ostalo C2D 3GHz 2GB DDR2

eventualno ako po potrebi neki slabiji quad core na 3GHz

trash bin can:S
16 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
IT_Expert kaže...

Zašto ne uzeti više rama ako se može i kada se radi već o takvom budžetu, vjeruj mi ne pretjerujem jer ja svojih 5 GB maksimalno iskorištavam. I neće dečko sigurno po cjele dane igrati igrice možda će nešto drugo raditi. Možda uzme skop od Ncomputinga te dodatni monitor, miša i tipkovnicu i ima još jedno računalo u kući a da nema svoj tower( za web ili neznam sestri ili bratu ako ima i sl.) današnja računala su toliko jaka da možeš čudesa raditi samo im treba memorije da nemoraju zapisivati po disku u radu.

Zašto ne? Zato što ih neće ni u jednom trenutku napuniti, a ako je moja prognoza kriva i počne se nečim pametnim baviti te mu baš bude potrebno, lako ode do dućana, kupi još RAM-a i doda ga na ploču, to je najmanji problem u životu...

zašto onda kupuje konfu za 9500 kn ako ju neće srediti kako treba, između ostalog neću se zamarati s balavcima na forumu.

AMD Athlon X2 5000+, GA-MA78GM-S2H, 5 GB DDR2, GeForce 9400 GT, Windows 7 Pro x64, 2 x LG FLATRON 22
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.8.2010 19:59 (IT_Expert).
16 godina
neaktivan

samo ću navesti neke stvari, neću ostavljati nikakvu konfu

grafa: nebi nikako išao na išta jaće od gtx460 i to bi uzeo najjeftiniju moguću, jer dugoročno se nikako ne isplati ulagati u grafu. ati uskoro izbacuje seriju 6, što će aktualnoj seriji 5 sniziti cijenu drastično (ne odmah ali kroz nekih pola godine osjetno). svakih godinu do max 2 treba prodati staru grafu i uzeti novu, da se koliko toliko novca izvuče iz stare grafe (dakle prodaj staru i tek onda uzimaj novu)

ram: negdje sam na forumu čitao test procesora i napisano je kako phenomi (ili možda čak i athloni) u kombinaciji sa novim matičnim pločama daleko bolje rade (lakše dišu) sa 1600 mhz ramom nego sa slabijim

ja si planiram kao osvježenje uzeti phenom ii 955, asrock 890gx/fx, 4 gb 1600 mhz rama i gtx460

16 godina
neaktivan
IT_Expert kaže...
Mirko935 kaže...
IT_Expert kaže...

zašto onda kupuje konfu za 9500 kn ako ju neće srediti kako treba, između ostalog neću se zamarati s balavcima na forumu.

Kupovanje opreme koja ti nije potrebna se inace ne smatra sredjivanjem... Ako pod balavac mislis na mene, mogu ti reci da ovdje na forumu ima balavaca od 12 godina koji se bolje kuze od tebe, tako da se ne trebas zamarat sa balavcima vec sa svojim (ne)znanjem...
16 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
IT_Expert kaže...
Mirko935 kaže...
IT_Expert kaže...

Kupovanje opreme koja ti nije potrebna se inace ne smatra sredjivanjem... Ako pod balavac mislis na mene, mogu ti reci da ovdje na forumu ima balavaca od 12 godina koji se bolje kuze od tebe, tako da se ne trebas zamarat sa balavcima vec sa svojim (ne)znanjem...

Grafa od par tisuća kuna i procesor od par tisuća kuna ti je jako potreban, hahaha, moje "neznanje" je znanje a tvoje znanje je pravo neznanje. To ti je isto kao da kupuješ ferari-a sa gumama od jugića. " Pa ne trebaju mi sad dobre gume, kupiti ću ih kad mi zatrebaju, možda sutra ali danas ne." hahahaha

AMD Athlon X2 5000+, GA-MA78GM-S2H, 5 GB DDR2, GeForce 9400 GT, Windows 7 Pro x64, 2 x LG FLATRON 22
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.8.2010 11:20 (IT_Expert).
17 godina
neaktivan
IT_Expert kaže...
Mirko935 kaže...
IT_Expert kaže...
Mirko935 kaže...
IT_Expert kaže...

Grafa od par tisuća kuna i procesor od par tisuća kuna ti je jako potreban, hahaha, moje "neznanje" je znanje a tvoje znanje je pravo neznanje. To ti je isto kao da kupuješ ferari-a sa gumama od jugića. " Pa ne trebaju mi sad dobre gume, kupiti ću ih kad mi zatrebaju, možda sutra ali danas ne." hahahaha

Ti si stavio u konfu od 9k grafu hd 5670. Bolje kupit 4gb bržeg RAM-a s jakom grafom nego 8gb sporijeg rama sa slabom grafom. RAM se lako nadogradi. A grafu ak poslije ideš nadogradit moraš bacit staru i bezveze si mjesec-dva-tri prije potrošio 1000kn. I još je ovo gaming konfa tako da ti netreba više od 4gb RAM-a. RAM se samo nadoda i imaš ovo što si prije kupio i ovo šta si sad kupio i još je RAM brži nego da si odmah kupio sporiji od 8gb.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.8.2010 11:44 (FK25).
16 godina
neaktivan

Evo nešto od mene:

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
IT_Expert kaže...

Stvarno ne znam šta da ti kažem... Imaš dosjetke na razini 8-godišnjeg djeteta, ali ajde... Ne znam zašto uopće pokušavam objasniti išta nekome tko stavlja 5670 u konfu od 9000 kn koja će služiti gotovo isključivo za igranje.

FK25 je sve lijepo objasnio u svom postu, a tebi savjetujem da više ne savjetuješ ništa na ovom forumu dok ne shvatiš da je on u pravu.

16 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
IT_Expert kaže...

Stvarno ne znam šta da ti kažem... Imaš dosjetke na razini 8-godišnjeg djeteta, ali ajde... Ne znam zašto uopće pokušavam objasniti išta nekome tko stavlja 5670 u konfu od 9000 kn koja će služiti gotovo isključivo za igranje.

FK25 je sve lijepo objasnio u svom postu, a tebi savjetujem da više ne savjetuješ ništa na ovom forumu dok ne shvatiš da je on u pravu.

Jel vi čitate forum ono gdje je grafa 5670 to je stavrno bez veze konfa od mene, ali sam drugi dan sastavio ovu konfu i tu je nvidia geforce gtx 470. evo pogledajte i vratite se na stranicu 3, te čitajte forum.

Ovo je zadnja konfa koju sam sastavio neki dan:

ASUS Matična ploča Asus M4A88TD-V EVO/USB3, 90-MIBCZ5-G0EAY0WZ M4A88TD-V EVO/USB3, AM3, AMD 880G,SB850, BUS 5200MHz,DDR3, Broj utora 4,1600MHz, HD4250 do 1GB, PCI 3, PCIex16 2, PCIex1 1, PATA 1, SATA 6Gb/s 5, RAID 0,1,1+0,5,JBOD

887,14 kn

Corsair 6GB, 3x2GB, 1600 MHz DDR3, XMS3-1600, DDR3 SDRAM, unbuffered, 9-9-9-24, Three matched modules

1.222,73 kn

AMD BOX Procesor AMD Phenom II X6 1055T Phenom II X6 1055T, Socket AM3, Radni takt 2800 MHz, L2 cache 3 MB, L3 cache 6 MB, BUS 2400 MHz, Jezgra Thuban, Hladnjak da

1.596,69 kn

Western Digital Tvrdi Disk WD Caviar Black 750GB, WD7501AALS Caviar Black 7501AALS, 750 GB, SATA II, 32 MB, 3,5", 7.200 rpm

571,84 kn

Thermaltake Kućište Thermaltake Element T, VK90001N2Z Element T, Midi tower, ATX,µATX, 5,25" vanjski utor 3, 3,5" vanjski utor 1, 3,5" unutarnji utor 6, USB 2, Hlađenje Ventilatori: Stražnji:120x120x25mm x1,Gornji:200x200x20mm x1

533,52 kn

PSU XFX 750W Black Edition, 750W of continuous power at 50 C, Tight voltage regulation ( 3%), High efficiency operation up to 90% (80 Plus Silver), Single, high power +12V rail (up to 62A 744W), DC to DC voltage Regulator modules

873,55 kn

DVD-RW 22X lightscribe SATA Bulk

166,59 kn

ASUS Grafička kartica Asus ENGTX470/2DI/1280MD5, 90-C3CHA0-X0UAY0KZ ENGTX470/2DI/1280MD5, NVIDIA GeForce, GTX470, PCIe x16, 1280 MB, DDR5, 320-bit, Radni takt GPU 607 MHz, Takt memorije 3348 MHz, 2x DVI-I, HDTV da, 1x D-sub, HDM

2.808,16 kn

Ukupno = 8.660,22 kn

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.8.2010 15:15 (IT_Expert).
17 godina
neaktivan

"Corsair 6GB, 3x2GB, 1600 MHz DDR3, XMS3-1600, DDR3 SDRAM, unbuffered, 9-9-9-24, Three matched modules "

Zašto 3x2Gb kada trokanalni kontroler imaju  samo procesori i7 9xx serije???

Bolje uzet onda 2x2gb.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 20:44 (Intel Skultrail).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

možda ovo?

ova za 300 kn prelazi limit ova za 300 kn prelazi limit
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 21:14 (Imbra12).
16 godina
Imbra12 kaže...

možda ovo?

Ta druga ti je ne isplativa, jer ti GTX 480 dođe slično ko HD 5970, a troši skoro jednako, tj. ponekad i više.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice