evo ako bi netko mogao napraviti gaming konfu do 4000 kn da vrti novije igre dobro :)
amd il intel
nvidia il ati radeon vi izaberite
evo ako bi netko mogao napraviti gaming konfu do 4000 kn da vrti novije igre dobro :)
amd il intel
nvidia il ati radeon vi izaberite
Pretpostavljam da monitor i periferiju ne trebaš?? Uglavnom, evo ti jedna konfa iz adm-a za 4045kn. Dostava je besplatna. Išao sam na 4-jezgreni procesor tako da imaš sigurne 4 jezgre što će u skoroj budučnosti bit itekako bitno. S tim, da sam ti stavio jedan keks od 2gb rama, a u budučnosti čim mogneš ubodi još jedan
EDIT: ispravka u cijeni. Nije 4015kn nego 4045kn.
-Asrock M3A770DE,AM3
-AMD Ahlon II x4 630
-Kingmax 2gb DDR3 1333mhz
-Sapphire HD5770 Vapor-x 1gb
-Samsung 500gb F3
-LG GH22NS dvdrw
-Corsair CX400
-CoolerMaster Elite 332
Pretpostavljam da monitor i periferiju ne trebaš?? Uglavnom, evo ti jedna konfa iz adm-a za 4015kn. Dostava je besplatna. Išao sam na 4-jezgreni procesor tako da imaš sigurne 4 jezgre što će u skoroj budučnosti bit itekako bitno. S tim, da sam ti stavio jedan keks od 2gb rama, a u budučnosti čim mogneš ubodi još jedan
-Asrock M3A770DE,AM3
-AMD Ahlon II x4 630
-Samsung 500gb F3
-LG GH22NS dvdrw
-Corsair CX400
-CoolerMaster Elite 332
Da sam na tvome mjestu bolje bih uzeo 4GB DDR2 na 1066MHz i dvojezgreni procesor jer je on pretežito namjenjen igranju.
Da sam na tvome mjestu bolje bih uzeo 4GB DDR2 na 1066MHz i dvojezgreni procesor jer je on pretežito namjenjen igranju.
Može i DDR2, ali onda mora uzet ploču sa DDR2 memorijom što je po meni lošiji izbor za budučnost i buduče nadogradnje. A procesor sa dvije jezgre nikako ne bih preporučao. Jest da je u ovom trenutku možda to bolji izbor. Ali doći će vrijeme kad će igre zahtjevat 4 jezgre i zato mislim da je puno bolji izbor, pogotovo za one koji friško kupuju. I sve ukupno gledajući, ne samo za igre, 4 jezgre su bolji izbor. A nadogradnja 2 gige rama je najmanji problem.
e da netreba mi optika i dosta mi je 320 gb hd samo kutija :)
Pretpostavljam da monitor i periferiju ne trebaš?? Uglavnom, evo ti jedna konfa iz adm-a za 4015kn. Dostava je besplatna. Išao sam na 4-jezgreni procesor tako da imaš sigurne 4 jezgre što će u skoroj budučnosti bit itekako bitno. S tim, da sam ti stavio jedan keks od 2gb rama, a u budučnosti čim mogneš ubodi još jedan
-Asrock M3A770DE,AM3
-AMD Ahlon II x4 630
-Samsung 500gb F3
-LG GH22NS dvdrw
-Corsair CX400
-CoolerMaster Elite 332
Sada je namjenjen što će biti za nekih 5 mjeseci? sve igre koje će tada izlaziti će biti na 4 jezgre pa prema tome bolje se osigurati za budućnost!!
-Asrock M3A770DE,AM3
-AMD Ahlon II x4 630
-Samsung 500gb F3
-LG GH22NS dvdrw
-Corsair CX400
-CoolerMaster Elite 332
Sada je namjenjen što će biti za nekih 5 mjeseci? sve igre koje će tada izlaziti će biti na 4 jezgre pa prema tome bolje se osigurati za budućnost!!
Istina uzmi 4 jezgreni procesor sa 3 MHz naravno onda uzmi i matićnu koja to podržava! I ovako meni je buraz kupio od 4 jezgre budem ti poslao popis sa njegovim komponetnama i platio ga je oko 4000 a njegova Win7 ocjena za Gameing performance je 7,1 koliko se sijećam!
Igre nisu toliko ovisne u CPU kao o količini RAM-a i dogroj grafičkoj kartici. Ali dobro svako ima svoje. Dvojezgreni CPU-ovi rade na višem taktu od četvorojezgrene braće i lakše se overclockaju.
e da netreba mi optika i dosta mi je 320 gb hd samo kutija :)
Optiku onda izbaci (ona je nekih 150kn). Što se tiče diska, sasvim je neisplativo ić na 320gb pored 500gb. Zašto to kažem? Zato što će te ta razlika od 180gb izać sitniš jeftinije (40-ak kn). Dakle, moj ti savjet ostaje za onu konfu. Jedino što preporučam, a to je, kad budeš u mogučnosti, ubodeš još jedan keks od 2gb rama. A zasad je ok.
Igre nisu toliko ovisne u CPU kao o količini RAM-a i dogroj grafičkoj kartici.
Igre ovise o svemu. O nečem malo više, o nečem malo manje. Po ovome što ti pričaš ispada da možeš igrat s pentim IV-ok. Dakle, vrlo brzo će bit bitnije 4 jezgre.
Igre ovise o svemu. O nečem malo više, o nečem malo manje. Po ovome što ti pričaš ispada da možeš igrat s pentim IV-ok. Dakle, vrlo brzo će bit bitnije 4 jezgre.
Ne nego je dvojezgreni procesor nove generacije uz dosta RAM-a i jaku grafičku odličan izbor za igranje.
Ne nego je dvojezgreni procesor nove generacije uz dosta RAM-a i jaku grafičku odličan izbor za igranje.
Gledaj, ne želim se svađat niti spamat bzv. Autoru teme kažem, puno bolje je ić na 4-jezgreni procesor za budučnost i u to ne bi trebalo bit sumnje. Sigurno da je Phenom II bolji izbor od Athlona, ali ovo je najbolje što je mogao dobit za te novce (govorim o 4 jezgre). Kažem još jednom: u ovom trenutku se 2 jezgre čine boljim izborom, ali ubrzo će izlazit igre koje traže više jezgara. Prema tome, ovaj provesor se čini boljim izborom. Ja osobno nikad, ali nikad, da sad uzimam računalo ne bi išao na 2 jezgre. Ti imaš svoje mišljenje i ja ga poštujem, ali se ne moram i slagat s njim.
Gledaj, ne želim se svađat niti spamat bzv. Autoru teme kažem, puno bolje je ić na 4-jezgreni procesor za budučnost i u to ne bi trebalo bit sumnje. Sigurno da je Phenom II bolji izbor od Athlona, ali ovo je najbolje što je mogao dobit za te novce (govorim o 4 jezgre). Kažem još jednom: u ovom trenutku se 2 jezgre čine boljim izborom, ali ubrzo će izlazit igre koje traže više jezgara. Prema tome, ovaj provesor se čini boljim izborom. Ja osobno nikad, ali nikad, da sad uzimam računalo ne bi išao na 2 jezgre. Ti imaš svoje mišljenje i ja ga poštujem, ali se ne moram i slagat s njim.
Slažem se. Također ono je bilo moje mišljenje. Da ja kupujem sada računalo kupio bi sve najmodernije što je trenutno dostupno kod nas no ne i nužno najskuplje :)
pozz svima
Baš i sam trazim neku konfu za 4500 za igranje i ova mi se cini naj od svega sto sam vidio ali imam jedno pitanje. Koja je konkretna razlika izmedu 4jezgrenog i 2jezgrenog proca osim ocite :).
Tj. moze li 2jezgreni proc imati bolje performanse od 4jezgrenog. Kako se gleda to, recimo ako je 4jezgreni na 2.8 Ghz. To je kao 2jezgreni na 5.6 ? Ili je nekakav drukciji odnos. tnx unaprijed
pozz svima
Baš i sam trazim neku konfu za 4500 za igranje i ova mi se cini naj od svega sto sam vidio ali imam jedno pitanje. Koja je konkretna razlika izmedu 4jezgrenog i 2jezgrenog proca osim ocite :).
Tj. moze li 2jezgreni proc imati bolje performanse od 4jezgrenog. Kako se gleda to, recimo ako je 4jezgreni na 2.8 Ghz. To je kao 2jezgreni na 5.6 ? Ili je nekakav drukciji odnos. tnx unaprijed
Naravno da je drukčiji odnos
sve ovisi o aplikacijama koje pokrećeš
u slučaju da jedna igra koristi samo 2 jezgre dualac od 3,0GHz je jači od quada sa nižim taktom (npr, 2,7GHz)
u slučaju da neka aplikacija koristi sve 4 jezgre onda ta prednost ide na stranu quada
u ovom trenutnku za igre je dualac i više nego dovoljan
uostalom,imaš puno reviewa po netu koji ti detaljnije pokazuju razliku
Aha, dakle ovisi o softwareu koji se vrti. A znaci li to da bi bolje na takav komp bilo uzeti nekakve Win7, jer sad se nekako drzim toga da cu staviti WinXP
cisto zbog manje potrosnje resursa i jer su bolje pokrpani.
Poz!
Jest da upadam ko padobranac ali kad vidim ovakve komentare moram odgovoriti... Prvo i osnovno, win xp je "bolje pokrpan" od sedmice? Mozda ima vise service packova ali ne mozes usporedjivati os koji je nedavno izasa s onim koji je star skoro 10 godina (da je ne znam kako pokrpan). Drugo, win 7 ce raditi na 99% kompjutera na kojima radi i xp (toliko o resursima), jer su napravljeni s ciljem da iskoriste komp (ram, proc itd..) kakve god komponente on ima. Uostalom za kojeg vraga ti sluzi ram u kompu ako nece nikad biti iskoristen.. Ako vec imas neku kolicinu rama (2, 3, 4Gb - nebitno) zar nije bolje da windowzi iskoriste tu kolicinu i "loadaju" sto vise stvari u ram (iz kojeg se fyi podatci ucitavaju doosta brze nego sa hdd-a) da ti, tj. korisnik nebi triba cekati 30s da pokrenes winamp.. A sto ce tice procesora preporucija bi ti da ipak uzmes quada. Zasto? Ovako, istina da u danasnje vrime se moze manje vise sve "vrtiti" na dual-coreu (pod uvjetom da se ne bavis nekom obradom slike/videa di su potrebni multi-core cpu-i), a pogotovo igre koje u velikom broju nisu optimizirane za multi-core (pod tim mislim na triple-core i jace). Ali shvati to kao ulog u buducnost, jer u nagledno vrime ce sve vise igara/programa biti multi-core aware tj. optimizirani za multi-core procesore pa ce tako neki qvod na 2.8 (primjer) "vrtiti" bolje igru/program/os nego ne znam koji dual-core na 3.6.. nadam se da kuzis poantu. Btw, ionako su quadovi sve vise dostupni za siroke mase (poput Athlon II procesora) tako da cijena nije bas limitirajuci faktor..
Ok tnx. :) Mislio sam nekako da se mozda bolje strpiti sa sedmicom. A nekako bi i volio naci kompromis jer cesto volim zaigrati i neke starije igre za koje neznam oce se uopce vritit na sedmici .
A cuj, nisam siguran 100% ali mislim da nebi triba imati problema (na kraju krajeva postoji i compability mod za stare igre/programe). Sve u svemu ne kazem ti ja da ne koristis winXp ili da koristis sedmicu, to sam odluci.. Ali sto se tice konfe toplo ti preporucam da uzmes quada (bit ces zadovoljniji nakon nekog vrimena :))
Definitivno potpis za quada. Quad je stvar budučnosti kolko god se trenutno dualac činio idealan za igranje. Ovo za win7 se ne bih složio u svemu. Taj windows je ipak zahtjevniji od xp-a. A što se tiće igranja starijih igara na 7-ici, kolko ja znam dosta se ljudi žalilo (govorimo o nekim starim igrama). Iz osobnog iskustva ne mogu pričat jer nisam neki veliki igrač niti sam probao igrat starije igre na navedenom. Ali bi svakako preporučio da barem probaš/okusiš
win7 jer je stvarno jako lijep i ugodan za rad
.
E, a recimo posto imam 500 kn vise, ja bi onu konfu mozda izmjenio malo (ovu na vrhu topica jel) i stavio umjesto athlona II , phenom II. To bi mi taman ispalo tih nekih 500tinjak kn vise, sada, da li se to isplati, jel phenom znatno bolji ?
E, a recimo posto imam 500 kn vise, ja bi onu konfu mozda izmjenio malo (ovu na vrhu topica jel) i stavio umjesto athlona II , phenom II.
Staviš Phenom II x4 955 ako možeš. Svakako da češ imat bolje performanse u igranju, a imat češ i bolji OC potencijal. Ako mene pitaš, uzimaj ako možeš. Možemo mi sad pričat da postoji mogučnost, ako uzmeš x3 procesor pa ga otključaš i imaš odličan primjerak. Ali to je opet mogučnost i možda. I Athlon x4 je odičan. Ali kao što kažem, ako mene pitaš uzimaj x4 955 black edition.
Pretpostavljam da monitor i periferiju ne trebaš?? Uglavnom, evo ti jedna konfa iz adm-a za 4045kn. Dostava je besplatna. Išao sam na 4-jezgreni procesor tako da imaš sigurne 4 jezgre što će u skoroj budučnosti bit itekako bitno. S tim, da sam ti stavio jedan keks od 2gb rama, a u budučnosti čim mogneš ubodi još jedan
EDIT: ispravka u cijeni. Nije 4015kn nego 4045kn.
-Asrock M3A770DE,AM3
-AMD Ahlon II x4 630
-Samsung 500gb F3
-LG GH22NS dvdrw
-Corsair CX400
-CoolerMaster Elite 332
molim te od kuda si nasao Sapphire HD5770 Vapor-x 1gb u adm? trazio sam i nema.. a nezelim kupovat napajanje od 500w za obicni 5770 :D
to je trenutno nedostupno pa se ne prikazuje ili sta?
fkt mi se svida konfiguracija i vjerojatno uzimam sljedeci mjesec ako nadem grafu.. btw jel slazu kompove u adm?
molim te od kuda si nasao Sapphire HD5770 Vapor-x 1gb u adm? trazio sam i nema.. a nezelim kupovat napajanje od 500w za obicni 5770 :D
Nemaju za sad vapor-x. Uzmi običnu i nemoj brinit. CX400 drži i rastrošnije grafe
.
to je trenutno nedostupno pa se ne prikazuje ili sta?
fkt mi se svida konfiguracija i vjerojatno uzimam sljedeci mjesec ako nadem grafu.. btw jel slazu kompove u adm?
gdje ti vidiš napajanje od 500W ??'
jedino 500 što vidim jest HDD
napajanje je 400w koliko i treba koliko sam skuzio za vapor-x ediciju.. a za obicnu treba 500w sto nezelim kupovat pa pitam kako nemogu pronac tu grafu u adm
zabranjeniples ok hvala onda cu tako uzet.. procito sam na njihovoj stranici da treba 500w pa sam samo pito.. puno hvala :)
i slazu li kompove tamo i koliko se placa :O?
napajanje je 400w koliko i treba koliko sam skuzio za vapor-x ediciju.. a za obicnu treba 500w sto nezelim kupovat pa pitam kako nemogu pronac tu grafu u adm
možda zato jer je nemaju ??
stvari nestaju iz skladišta.....
a ta grafa dosta malo troši,ono napajanje koje ti je stavio zabranjeniples držat će i grafe koje više troše od te 5770
jel to ovo napajanje? 
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=6358
eto to bi bilo zadnj pitanje :D
jel to ovo napajanje? 
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=6358
eto to bi bilo zadnj pitanje :D
očito da jest
procito sam na njihovoj stranici da treba 500w pa sam samo pito.. puno hvala :)
To što se pročita na njihovim stranicama (savjet za napajanja) je stavljeno upravo radi nekvalitetnijih šroteks napajanja. To neka te ne brine. CX400 drži HD5770 bez po muke.