Gaming computer!!!

poruka: 138
|
čitano: 10.480
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: Gaming computer!!!
mrwho kaže...

znači onda ovako:

PROCESOR:AMD PHENOM II X4 955 BE

MATIČNA: ASROCK 870 EXTREME 3

GRAFIČKA: NVIDIA GTX 470 ILI HD 5850, FAKAT NEZNAM ŠTA DA UZMEM

1 TB HDD SAMSUNG

4 GB RAMA KINGSTON HYPER X

NAPAJANJE:SEASONIC 520W

U CIJENU NE RAČUNAM MONITOR I KUČIŠTE, TO ĆU TEK NA KRAJU..

UGL.CIJENA JE ONDA

OKO 5000 KN

- kučište imam fakat dobro neznam sad točno koji model, kad saznam ću napisat..

gtx 470 i 5850 su jake grafe ,ali je 470 jača. ako ti nije bitna potrošnja,zagrijavanje i buka uzmi 470.

15 godina
neaktivan
uzmi X6, bolje se cloka, ima 6 jezgri (eke igre poput BC2 i CoD:BO vec vise vole 4 jezgre)
a sto se tice grafe uzmi 2 HD 6850, pojedinacno su slabije od 5850, ali daju sjajne performanse u corssfireu, dođe ti jace od 5870, dosta jace, ako ih clokas dobijes karticu jacine HD 5970
to do list: natjerat tnakira da vrati magare, saznat bufferovo ime, izvalit bolesniju foru od mentalista, dat ivi zuti karton (on je meni 4) skrsit dannya i pirata u bc2,natjerat logica da kupi iphone
15 godina

2x 6850 kosta oko 3000kn 1gtx 470 kosta 1800kn! nemoj mu sad kemijat dobro je slozena konfa samo jos nek se odluci izmedu ove dvije grafe! ja bi uzeo single gpu rijesenje uvjek!

My Life Is A Very Serious Game...
15 godina
neaktivan

Moja odluka je ipak GTX 470 :) vidio sam testove po nekim igricama i u većini slučajeva je bolja. jedino šta sam čuo je da je kao neš bučna-kako to riješit?

Mrwho
15 godina
Bucna je pod opterecenjem znaci dok igras inace nebi trebala biti!
My Life Is A Very Serious Game...
15 godina
Gaming computer!!!
Kupiš neke slušalice i to ti je :)
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
mrwho kaže...

znači onda ovako:

PROCESOR:AMD PHENOM II X4 955 BE

MATIČNA: ASROCK 870 EXTREME 3

GRAFIČKA: NVIDIA GTX 470 ILI HD 5850, FAKAT NEZNAM ŠTA DA UZMEM

1 TB HDD SAMSUNG

4 GB RAMA KINGSTON HYPER X

NAPAJANJE:SEASONIC 520W

U CIJENU NE RAČUNAM MONITOR I KUČIŠTE, TO ĆU TEK NA KRAJU..

UGL.CIJENA JE ONDA

OKO 5000 KN

- kučište imam fakat dobro neznam sad točno koji model, kad saznam ću napisat..

ok konfa samo pazi da su ti rami GENESIS serija

Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.
15 godina
protjeran
dv14 kaže...
Kupiš neke slušalice i to ti je :)

drzis kuciste u drugoj sobi :)

17 godina
protjeran
mrwho kaže...

Moja odluka je ipak GTX 470 :) vidio sam testove po nekim igricama i u većini slučajeva je bolja. jedino šta sam čuo je da je kao neš bučna-kako to riješit?

kako rješiti  evo ovako

kupiš ovakav hladnjak testirano hladi super  bez buke

http://www.anandtech.com/show/3707/inno3d-announce-triple-slot-gtx-470-hawk-

16 godina
neaktivan
Gaming computer!!!

Moj glas ide za HD6850, to je kartica koja će još dugo voziti i više nego solidno, kada joj zafali soka, imaš već pripremu za pridružiti još jednu i opet si u više nego boljoj poziciji s GTX-icom.

Ja sam osobono napravio tu grešku kada sam kupio 460, ali idem sutra to ispravit. Ako već želiš dati toliko novaca za karticu, još se isprsi koju kunu i uzmi 6870 i opet si u boljoj poziciji nego s gtx.
Kad skupiš kroz godinu dana lovu, upariš i super. Nema muke s trampanjem stare i vruče gtx470, nego u to doba možda zdravih 1000kn u dučanu i imaš 2x6870. Ja ću tako napraviti s 6850.  

2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
koji je najjeftiniji shop sa komponentama, a da ima velik izbor, adm?
to do list: natjerat tnakira da vrati magare, saznat bufferovo ime, izvalit bolesniju foru od mentalista, dat ivi zuti karton (on je meni 4) skrsit dannya i pirata u bc2,natjerat logica da kupi iphone
16 godina
1337Code_breaker kaže...

Adm i Protis su nekako najbolji izbor. Dosta su povoljni i imaju fin izbor komponenti.

17 godina
imba kaže...

Moj glas ide za HD6850, to je kartica koja će još dugo voziti i više nego solidno, kada joj zafali soka, imaš već pripremu za pridružiti još jednu i opet si u više nego boljoj poziciji s GTX-icom.

Ja sam osobono napravio tu grešku kada sam kupio 460, ali idem sutra to ispravit. Ako već želiš dati toliko novaca za karticu, još se isprsi koju kunu i uzmi 6870 i opet si u boljoj poziciji nego s gtx.
Kad skupiš kroz godinu dana lovu, upariš i super. Nema muke s trampanjem stare i vruče gtx470, nego u to doba možda zdravih 1000kn u dučanu i imaš 2x6870. Ja ću tako napraviti s 6850.  

računaj da će ti bit usko grlo na napajanju, TDP joj je 239W * 2 = 478 a računaj da ti napajanje ima 80 certifikat znači da ti neće bit dovoljno

Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.
16 godina
neaktivan
Gaming computer!!!

Toga sam bio svjestan, pa ću gledati nekako kad dođe taj dan dati ovo pod račun i izdvojiti još par 100kn za nekog seasonica.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mitch kaže...

računaj da će ti bit usko grlo na napajanju, TDP joj je 239W * 2 = 478 a računaj da ti napajanje ima 80 certifikat znači da ti neće bit dovoljno

Kome, 6850? Mora da si nešto pomiješao, 6850 ima TDP od 130W i CX500 bi trebao gurati CF.

Također vidim da mnogi ne razumiju značenje 80+ certifikata.

Iskoristivost napajanja nema veze s njegovim stvarnom snagom.

Bitan je broj ampera po railovima.

Iskoristivost samo pokazuje koliko će napajanje više vući iz utičnice da dostavi određenu vatažu.

Kod napajanja s većom iskoristivošću manje će se energije izgubiti na toplinu.

Npr CX500 na 12V railovima ima 33A ako se ne varam. x12 to je 396W. Pošto je iskoristivost

napajanja oko 80% (nešto manja ali dobro), on će iz utičnice povući 475W da bi komponentama

dostavio 396W na 12V railovima. Ostatak će se pretvoriti u toplinu.

15 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...

i ja isto mislim da adm :)

Mrwho
16 godina
ATiGamer kaže...

Dakle, bitno je naglasit da je efikasnost razlika. Razlika između isporučene energije i energije povučene iz utičnice.

@Ati, ako me računica dobro služi, po tvom izračunu CX500 ima efikasnost, nešto veču od 80%.

BTW. CX500 ima jedan amper više i 12w više.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.12.2010 15:04 (zabranjeniples).
15 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...

Dakle, bitno je naglasit da je efikasnost razlika. Razlika između isporučene energije i energije povučene iz utičnice.

Tako je, fino sročeno ;)

@Ati, ako me računica dobro služi, po tvom izračunu CX500 ima efikasnost, nešto veču od 80%.

BTW. CX500 ima jedan amper više i 12w više.

Dakle 34A. Orjentirao sam se prema VX450 pošto su približno iste snage, no VX450 je podosta kvalitetnije napajanje.

Možda sam zahebo račun, no uglavnom može se sve razumjeti iz mog posta.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice