Gaming computer!!!

poruka: 138
|
čitano: 10.504
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Gaming computer!!!

Molim vas recite mi mišljenje o ovoj konfiguraciji. Tražim neš za igranje ˝jakih˝ igara, one koje su nove izašle te one koje će tek u ne tako bližoj budućnosti izaći.. a opet bi bilo dobro da ne bude neka prebrutalna cijena, recimo oko 5000 kn, a naravno i manje ako je moguće..

Pa evo,

- monitor od 21˝

- procesor: AMD Phenom II X4 965

- matična: ASUS M4A89GTD

- grafička: Gigybte GV-N460OC-1GI

- 4 gb ddr3 rama (preporučite koja marka)

- 500 gb HDD

- kučište: Gigabyte GZ-X6

- i ak znate koje je napajanje potrebno

Molim vas pomagajte, već 2 godine sam bez kompjutera, imam neki jad za tek tolko ić na internet i još su mi riknula oba 2 kolko tolko dobra kompjutera jer su mi rami kod neke no name firme zakurili matičnu!!

Molim odgovorite na ovo!! Hvala vam PUNO unaprijed!! :))))

Mrwho

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Gaming computer!!!

P.S.

Jel možda znate koji je maksimum ovog procesora??

Mrwho
15 godina
neaktivan
Gaming computer!!!
nije losa konfa..a za rame uzmi corsair
zasto prst dole !!!! stavi barem hvala ako sam ti pomogao,,
Moj PC  
0 4 hvala 1
15 godina
neaktivan

znači to garantira da se mogu igrat te novije igre, jel?

Mrwho
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.11.2010 21:56 (mrwho).
15 godina
neaktivan
Gaming computer!!!
da,zasto nebi mogao pogledaj moju konfu..a igram sve igre na high osim crysis i gta4,na rezoluciji 1920x1080
Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina

bolje uzmi 955 BE procesor

My Life Is A Very Serious Game...
15 godina
neaktivan
Gaming computer!!!

Ovisi voliš li overclockati. Ako misliš overclockati procesor, onda radije uzmi 955 BE.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.11.2010 22:04 (Ray0).

2 1 hvala 1
15 godina
neaktivan
Gaming computer!!!

Gigybte GV-N460OC-1GI

GTX 460 1gb prepostavljam

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.11.2010 22:05 (tpg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

da (:

Mrwho
15 godina
neaktivan

a od kolko da bude napajanje??

Mrwho
15 godina
neaktivan
Gaming computer!!!
pa stavis isto neku corsair ja mislim da je dovoljno 450W
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

a jel možda bolje uzet ovu grafičku:ATI radeon 6870

Mrwho
15 godina

Da ta graficka je jaca od gtx 460

My Life Is A Very Serious Game...
15 godina
protjeran
mrwho kaže...

a jel možda bolje uzet ovu grafičku:ATI radeon 6870

usporedjujes graficku od 2000kn sa grafickom od 1500kn. 5870 se takodjer moze naci za 2000kn a bolja je od 6870

15 godina
neaktivan

A onda drugim riječima koja je najbolja, da cijena nije veća od 2000k?oču imat carsku grafiku.. po čem je 5870 bolja?

Mrwho
17 godina
protjeran
15 godina
neaktivan
mrwho kaže...

A onda drugim riječima koja je najbolja, da cijena nije veća od 2000k?oču imat carsku grafiku.. po čem je 5870 bolja?

Za 2000 kn ova se isplati MSI GTX 470 Twin Frozr II

15 godina
protjeran
Gaming computer!!!

uzmi HD 5850 jaca je od gtx 460  i jaca je od hd6850

0 0 hvala 1
17 godina
protjeran
burek22 kaže...
mrwho kaže...

Za 2000 kn ova se isplati MSI GTX 470 Twin Frozr II

odlična preporuka ali da sačekaš možda u tjednu za božič ako malo pronjuškaš mozda dobiješ popust nekih 10% na gotovinu ipak je božič

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 18:58 (giga).
15 godina
neaktivan
moj savjet (bez ekrana, nagađam da to ias i netrebas mjenjat)
CPU: 955 black edition (to ti je to BE) znaci da se bolje cloka, odnosno da ima otkljucani mnozitelj
GPU: ako mozes ubodi dvije gtx 460 od 768mb, nadu se za 1200 svaka, a performanse su ti u rangu najjace na svijetu, dvoglave svijeri HD 5970 :)
ako nemozes, HD 5870 potrazi, nađe se za 2000, ako i to nemozes, uzmi HD 6870 ili 6850
RAM: 4gb ce biti dosta, ddr 3 naravno
HDD: 500GB ili 1TB, igrica nikad dosta :)
MBO: tu nisam strucnjak, pitaj nekog drugog
napajanje: 600 W ili ako ces clokati ili uzeti dvije kartice 700W
kuciste: e tu stedi, tak i tak je pod stolom :)
samo neka bude dovoljno veliko za sve komponente
to do list: natjerat tnakira da vrati magare, saznat bufferovo ime, izvalit bolesniju foru od mentalista, dat ivi zuti karton (on je meni 4) skrsit dannya i pirata u bc2,natjerat logica da kupi iphone
15 godina
neaktivan

imam još neka pitanja.. zašto je većina vas za amd 955 a ne za 965? dal je bolje uzet corsair rame ili kingston?? i dal će bit dobro napajanje od 650W što mi je giga preporučio pa da bude dovoljno za clockat i 2 grafičke? nakon ovog donosim KONAČNU ODLUKU {#}{#}

Mrwho
16 godina
mrwho kaže...

imam još neka pitanja.. zašto je većina vas za amd 955 a ne za 965?

Zato što je razlika samo u pišljivih 200mhz. Nekad, kad kad je bilo teško nač x4 955 C3 reviziju, onda se to i moglo razumjet. Ali, danas je drukčija situacija.

Jel ti bolje stavit 120-130kn u đep ili te pare dat za samo 200mhz?? I to još sve na BE (otključan množitelj) procesoru.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.12.2010 14:45 (zabranjeniples).
15 godina
neaktivan
na 955 BE bez problema clokas do 4.2 ako imas srece i do 4.5 GHz
grafu probaj ako ikako moezes dvije gtx 460
sjajno se cloakaju i daju sjajne rezultate u sli polju
to do list: natjerat tnakira da vrati magare, saznat bufferovo ime, izvalit bolesniju foru od mentalista, dat ivi zuti karton (on je meni 4) skrsit dannya i pirata u bc2,natjerat logica da kupi iphone
15 godina
neaktivan

a znači 965 nemre niš jaće clockat? jel mogu ić dve gtx 460 na moju matičnu asus M4A89GTD?

Mrwho
15 godina
neaktivan
16 godina
neaktivan
Gaming computer!!!

Ne mogu dvije gtx 460 jer tvoja maticna ne podrzava sli. Zapravo skoro ni jedna amd maticna ne podrzava sli, u hrv mislim da ima samo jedna. 

Malo prije si pitao da li se 965 neda tako dobro clockati? I 955 i 965 se daju dobro clockati samo to su prakticki isti procesori, razlika je samo tih 200 mhz, a za to ti se ne isplati dati 150 kuna vise. Za tu razlika i jos nesto dodas mozes kupiti dobar cooler i 955 ces onda bolje clockuti nego sa stock coolerom od 965.

Kako nisam 100 % siguran za kolik ces na kraju kupiti komp, preporucujem da si uzmes msi gtx  470, kosta 2000 kuna,ali je sjajna graficka, za napajanje ti preporucujem nesto tipa seasonic 520w, maticnu bi si mogao uzeti asrock 890 gx extreme 3 ili 4, makar mozes i 880 extreme 3, procesor si uzmi radije 955 i neki dobar cooler, a hard si bi mogao uzeti 1tb samsung spinpoint ili 500gb isto samsung.

ukoliko sam ti pomogao...pritisni hvala...Zahvaljujem
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.12.2010 18:05 (Luka-san).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
dali podrzavaju amd maticne crossfire, sori na n00b pitanju ali nikad nisam koristio ati
16 godina
neaktivan
Gaming computer!!!

Da, amd maticne podrzavaju crossfire, ne sve, ali svaka mala bolja da, ove koje sam ja naveo mislim da neke podrzavaju ati quad crossfire.

A intel maticne podrzavaju malo bolje obadvoje, dok neke podrzavaju cross, a druge sli

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
kolko bi neka solidna maticna sa am3 socketom, ddr3 memorijom i mogucnosti da stavim 2 grafe u crossfireu?
16 godina
neaktivan
Gaming computer!!!

One koje sam naveo malo prije u postu, sve su to sjajne maticne koje imaju jos i imaju usb3 utore.

Moj PC  
0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice