Gamer PC do 9000 kn

poruka: 40
|
čitano: 7.184
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
RE: Gamer PC do 9000 kn
X3meSpeed kaže...

hvala svima na prijedlozima ja postujem i ati i nvidiu te cu kupiti ono sto je isplativije te upada u cjenovni rang

jeli se isplati uzimai 12 gb ddr3 te me zanima koje napajanje je najbolje za 5870 ako ubuduce planiram cf

oce li haf922 biti dovoljan ako u kuciste stavim corsair h50 jer sam ga dobio neki dan a nemam ga gdje ugraditi(ne isplati se stavljati u stari komp) jos jedno pitanje volio bih provesti malu diskusiju koji je bolji za igranje i5 i7(1366) ili phenom II 965 jer planiram komp koristiti za igranje i mora izdrzati barem 5- 6 god dok ga ne unaprijedim ali otom potom

jos jednom hvala svima na savjetima

trebalo bi stat sve

za igre i5 ili phenom II su puno isplativiji od i7(1366)

najbolje bi bilo uzet i5 kojega lagano klokneš,jer ipak imaš vodenjaru

15 godina
neaktivan

Kako moze i5 biti bolji od i7?

daj to je smijesno..

i7 ima bolje maticne,moze vise rama i BOLJI je u preformansama..

nebi bio najbolji proc na svijetu da je i5 bolji ;) 

Mozda su bolji neki server pc procesori ;)

al od ovih "normalnih" i7 je vrh.

i socket 1336 je buducnost intela..

tako da ces poslje moci nadograditi sa nekim novim intelovim procom ako zelis ;) 

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.2.2010 19:52 (WantedCro).
17 godina
AdriTheGamer kaže...

Ja bih na tvom mjestu pričekao Nvidijine Fermije(i sam ih čekam za svoj novi PC)jer če 30-40%biti jače od HD5870 a po nekim testovima i od HD 5970: http://www.guruht.com/2009/12/geforce-gtx360-gtx380-vs-hd5970-hd5870.html

Evo,to je moje mišljenje.Sretno s novim kompom!

niti će biti taj naziv kartice (3xx) niti će biti toliko brža (ako će i uopće biti), cijena će biti paprena i ta grafa je već sad fail od nvidie..

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.2.2010 19:59 (nixass).
17 godina
odjavljen
WantedCro kaže...

daj to je smijesno..

tako da ces poslje moci nadograditi sa nekim novim intelovim procom ako zelis ;) 

pa ko kaže da je i5 bolji od i7,samo šta je i5 puno isplativiji,a autor kaže da treba samo za igre,a i5 je dobar i za igre i za ozbiljan rad

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.2.2010 20:01 (M4X).
17 godina
WantedCro kaže...

daj to je smijesno..

ne nego je fora u tome da je razlika u igrama AMA BAŠ NIKAKVA a cijena je dosta veća..

al u ovaj budžet se može komotno stavit i7, "nek se nađe"..

16 godina
neaktivan
X3meSpeed kaže...

hvala svima na prijedlozima ja postujem i ati i nvidiu te cu kupiti ono sto je isplativije te upada u cjenovni rang

jeli se isplati uzimai 12 gb ddr3 te me zanima koje napajanje je najbolje za 5870 ako ubuduce planiram cf

oce li haf922 biti dovoljan ako u kuciste stavim corsair h50 jer sam ga dobio neki dan a nemam ga gdje ugraditi(ne isplati se stavljati u stari komp) jos jedno pitanje volio bih provesti malu diskusiju koji je bolji za igranje i5 i7(1366) ili phenom II 965 jer planiram komp koristiti za igranje i mora izdrzati barem 5- 6 god dok ga ne unaprijedim ali otom potom

jos jednom hvala svima na savjetima

Da, 12GB ti netreba, uostalom RAMa se bar najlakse nagura još, kasnije, 6GB je taman za sad. Procesor neka bude za ostatak radje i7 nego Phenom II, bas kao sto je kolega rekao, bolje se kloka, a vjeruj mi, da bi ti trajao 5 godina, htjet ces ga overclockat kad tad, a i7 je poznat po tome sto 'ide daleko'. A sto se tice graficke, nVidia uvijek 'prenaplacuje' svoje kartice za identicne/cak i slabije performanse od konkurentskih modela. Frend si je uzeo 5850, a 5870 koji namjeravas uzeti je jos bolji, trenutno je 'ubojica' svih ostalih kartica, a cisto sumnjam da ce nVidiina 3xx serija biti posebno bolja, a njihove cijene racunas ATI-eve x2/x3.

15 godina
neaktivan
Gamer PC do 9000 kn

Ali ništa mu neće biti ako pričeka još mjesec dana(nVidijine kartice će biti predstavljene na CeBitu)pa da vidi performanse Nvidijinih kartica te onda odluči.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gamer PC do 9000 kn

zahvaljujem svima na danim odgovorima samo dajte ljudi smirite tenzije i ati i nvidia prave prave mrcine od graficke a ko je bolji u to ne bih ulazio samo se nemojte pobit odi

znaci po svemu sudeci i7 1366 platforma je najbolja za buducnost jer mislim nadograđivat sad bih vas zamolio d asve ovo ukomponirate u nekih11500 kn pri tome oduzmite hlađenje jer sam vec prije spomenuo da iman h50 (znaci zanima me za i7 maticna koja, bitno da podrzava cf, memorija cija koje latencije , hard koliko gb i koliko diskovakoje citace , jeli se isplati bluray , koje kuciste grafu slobodno stavite 5870

hvala svima

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

4gb ddr3 memorije ti je sasvim solidno jer nećeš osjetit jako veliku razliku sa 6gb pa na dalje, a inače na tvom mjestu ako misliš da ti komp dugo traje, tj ne želiš niš mjenjat onda si uzmi bluray jer prije 4-5 god su bili popularni dvd-i , a vjeruj mi bude i bluray samo da im pojeftini cijena...

Dompa
16 godina
neaktivan
Dompa kaže...

4gb ddr3 memorije ti je sasvim solidno jer nećeš osjetit jako veliku razliku sa 6gb pa na dalje, a inače na tvom mjestu ako misliš da ti komp dugo traje, tj ne želiš niš mjenjat onda si uzmi bluray jer prije 4-5 god su bili popularni dvd-i , a vjeruj mi bude i bluray samo da im pojeftini cijena...

Krivo! Ocito nisi dobro upucen u vezi BluRaya, bilo tko, tko je imalo upucen ce ti reci da je BluRay propao/propada. A za par godina ce se odustati od CD/DVD-a i slicnih optickih medija i prijeci u potpunosti na 'removable storage' tipa USB stickovi, sjeti se da je USB 3.0 nedavno predstavljen...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice