Dual ili Quad procesor?

poruka: 37
|
čitano: 4.117
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Dual ili Quad procesor?

Ono što mene zanima je koliko je cache važan za brzinu procesora i da li se to osjeti u igrama?

17 godina
SupremeCommander kaže...
Viziman kaže...
CUNO kaže...

Javi nam koliko love ti starci mogu dati za konfu i budi bez brige odvagat ćemo u što se najviše treba uložiti. Za sada se vidim svi slažemo da bi trebao ići na 4 jezgre i bilo bi dobro da si možeš priuštiti i7.

Ja mislim da se core i7 ne iplati kupiti jer nije neka ogromna razlika naspram quad a u cijeni je razlika ogromna... a i intel povlaci core i7 s trzista vjerojatno zbog neke, greske...

Ako zbog niceg drugog, isplati se zbog DDR3. DDR2 ce za 5-6 godina naci nigdje.. za DDR3 jos ima neke nade...

Nema ni za ddr3 nade, uskoro ćemo doći do brzine 2400-2600Mhz i to je to neide ddr3 dalje od tog, trebat ćemo preći na ddr5 ili xdram.

E to ja čekam , a ddr3 me nezanima uopće zbog visokih latencija i dosta je skuplji u odnosu na ddr2.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
17 godina
neaktivan
oxy_moron kaže...

Ono što mene zanima je koliko je cache važan za brzinu procesora i da li se to osjeti u igrama?

Važan je skoro koliko i brzina, a naročito se osjeti u igrama, zato valja kupiti proc sa što višr keša (i jezgri) i malo ga kloknuti i to je to.

17 godina
neaktivan
Viziman kaže...

Ja mislim da se core i7 ne iplati kupiti jer nije neka ogromna razlika naspram quad a u cijeni je razlika ogromna... a i intel povlaci core i7 s trzista vjerojatno zbog neke, greske...

Kao što je netko rekao prije, ne pričaj gluposti. Ništa se ne povlači sa tržišta... obično proizvođači kadi maju najbrži proc. na tržištu ne povlače ga jer se tako sjete jedno jutro.

oxy_moron kaže...

Jako je važan ako igraš na 800x600 (ili 1024*768), ili recimo prekodiravaš video/audio. Ako se slučajno igraš na 1680x1050 ili više onda ti je razlika u kakvih ~5fps, a u svakodnevnim aplikacijama tu negdje oko par %.

Ništa posebno da se isplati plaćat 50% veću cijenu ili tako nešto.

A što se tiče komentara autoru, kupi quad i na miru si. A ako planiraš sve to napajat nekim jadnim LC, MS, Fortron cudom sretno ti bilo ako komp izdrzi 2 godine a ne 7...

Taj rok trajanja kompa od 7 godina... malo mi je to previse. Graficka ce ti zastarit za 2 godine, uz nekih 4-8Gb memorije i quad core procesorom si na miru barem 3-4 godine. Diskovi bi mogli počet umirat za 3-4 godine, a monitor ti je opet nepoznanica.

17 godina
neaktivan
Lightning kaže...

A ako planiraš sve to napajat nekim jadnim LC, MS, Fortron cudom sretno ti bilo ako komp izdrzi 2 godine a ne 7...

Fortron jadan? Fortron je pokraj tih imena pojam za napajanje. Grijeh ga je stavljat u istu rečenicu sa ovim šrotexima :)

Only God (& mod) can judge me
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.6.2009 1:58 (Core2Duo2).
17 godina
neaktivan
Core2Duo2 kaže...
Lightning kaže...

A ako planiraš sve to napajat nekim jadnim LC, MS, Fortron cudom sretno ti bilo ako komp izdrzi 2 godine a ne 7...

Fortron jadan? Fortron je pokraj tih imena pojam za napajanje. Grijeh ga je stavljat u istu rečenicu sa ovim šrotexima :)

Ma fortron je bio car pred 10 godina :D  sad je bliže ovima koje sam napisao nego višoj klasi.

16 godina
neaktivan
Dual ili Quad procesor?

radije kupi neki jeftini sad i kasnije nadogradi

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice