Pozdrav, dakle htio bih pokrenuti jednu temu koja bi mogla biti interesantana a radi se o cijenama po kojima smo uspjeli nabavit komponente koje su nam u računalima.
Svi vole proći što jeftinije a da dobiju što bolju kumponetu, zato tražimo popuste u trgovinama i pregovaramo pri kupnji iz oglasa, prema vještini traženja komponenti i pregovaranja se doslovno štedi novac.
Ovdje možete pisati po kojim cjenama, gdje, od koga i na koji način ste kupili svoje komponente, te koja je razlika i ušteda u odnosu na Novo.
Možete stavit samo jednu, više ili sve komponente.
Ja sam svoje nabavio na slijedeći način:
MBO: MSI Z77A-G41 - kupio na njuškalu za 200kn od tipa koji je rudario - ima još dvije i pol godine garacnije u ADM-u ZG - nova oko 700kn
CPU: Intel Core i5 3570 - kupio Novi neraspakiran za 1000kn od tipa na njuškalu, dobio ga čovjek u zamjeni a nebavi se time - novi oko 1600kn
GPU: Zotac GTX 670 2GB AMP! - kupio preko kolege ovdje na Forumu za 1050kn - poslao mi čovjek da istestiram pa mu onda novac uplatio
RAM: 8GB DDR3 Micron 1600Mhz - 350kn preko Njuškala - testiranje i ugradnja
PSU: Corsair CX 600W - 420kn sa njuškala, Novo neraspakirano dobiveno na reklamaciji - garancija Links
HDD: Seagate Barracuda 1TB - 250kn Njuškalo - testiranje
DVD: ASUS DVD/RW - 50kn u nekoj zamjeni
CASE: Spire Maverick - 100kn frend
HEADSET: Hama - cura kupila za božićnicu
MONITOR: Sony Bravia 32˝ 1080p - dao 24'' i nadoplata
KEYBOARD: Genius LuxeMate i200 - elipso - baš je morala biti ova jer nemam mjeta na stolu
MOUSE: Razer Impetaror 4G - Novi 550kn - Instar

سمندری ڈاکو