Brza nadogradnja

poruka: 11
|
čitano: 1.211
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Brza nadogradnja

Dakle ovako..trebam savjet :)

Imam konfiguraciju staru 4 god., i to je štimalo ok do sad, ali sad mi treba nešto jače dok radim diplomu doma.

Raspolažem sa 1000-1500kn, eventualno 2000. Ne znam što da promijenim za te pare a da to opet ima smisla

bar neko vrijeme. Trenutno nemam para za nešto skroz dobro što bi mi trebalo, pa je ovo čisto kao neka privremena

nadogradnja dok ne dođu bolja vremena :)

A u čem je problem? Sporost naravno. Treba mi da komp radi savršeno s 4-5 ovorena programa(photoshop, autocad, 3dmax, illustrator i sl.) + internetom.

Upuštam se u ovu nadogradnju koja možda i nema toliko smisla (možda bilo bi mi bolje kupit novo ili nadogradit ono za-pravo, ali šta je tu je)

jer mi u načelu totalno fali prostora, a ne mogu brisat više ništa, tako da i tak moram kupit novi hard, a kad već u shoppingu....

Dal da kupujem rame, novu grafičku?, procesor ili kaj? e tu mi treba stučni savjet....

i koji HDD? a da sve to nekak paše :)

Evo s čime baratam:

HDD Maxtor, 250GB/16MB/7200rpm

MB Gigabyte K8N pro-sli, s939

CPU AMD Athloh 64 Bok 3500+, sck 939

DDR 2x512MB PC3200 Samsung, Infineon

grafička - Radeon X800GT PCIE, 256 MB

napajanje -  400W

i to trebam pomijenit, ono u  roku od 3 dana! :)

hvala :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Brza nadogradnja
nabavi
Athlona 2 240
2GB DDR3 RAM-a
Matičnu s 785G čipsetom (HD4200)
To košta oko 1200 ko i trebalo bi te služit dobro,kasnje nabaci diskretnu grafičku i jos 2GB RAM-a
Ostalo ostavi
16 godina
neaktivan
Brza nadogradnja

jel igraš što na kompu? treba li ti grafa ili ti je dosta integrirana?

nije mi jasno, zašto bi mijenjao hdd, što ovome fali? osim što je možda premal...

klikni HVALA, nije toliko teško!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ne igram, treba mi za 3d-ove i photoshopiranje - a to ne znam dal je do grafičke više ili do procesora

hdd ne mijenjam nego kupujem novi, ali kao usput da još nešto dodam da me služi bolje sve skupa još neko vrijeme :)

17 godina
neaktivan
za te poslove je vazan Cpu i Ram
A da praviš Raid 0?
16 godina
neaktivan
hm.....Raid 0? don't know what that is :)
17 godina
neaktivan
google it :)
17 godina
Brza nadogradnja

prvo trba mu hard... neki hard racunaj 350kn odprilike kao minimum...

a ne znam... ako nemas para ja bih taj hard pa skupljo pare... ili, vidim da ti je hitno, kako ti je pod009 reko predji na dvoglavi athlon, oko 400-500kn, 2GB rama skupi (predpostavljam da imas 4 utora pa probaj po oglasniku jos 2*512 MB ili 2*1GB), jer imas ddr1 ram, ne znam di ces to nabavit u ducanu i po kojoj cijeni, pogledaj nabava.net i neku grafu u rangu hd4670 ako imas PCI-E utor

ali to sve skupa ce biti oko 2000kn sigurno, mozda i nesto vise

a joj... vjerojatno je HDD na IDE utoru... toga skoro ni nema za kupit i u pravilu je jako skupo, isto na oglasniku nekom pogledat

Da imas ista vise para, oko 2500-3000kn se slozi neka ne tako losa konfa na kojoj ti sve radi... neces se moc igrat ali ono...

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

ma da da, zato se ja i razmišljam dal da ipak zasad kupim samo hard, pa pričekam jos malo i složim nešto vrednije....

a s obzirom da se ne razumijem bas sad previše u same komponente, a bome niti šta je novo na tržištu, malo se raspitujem za mišljenja ovdje...

tako da svakako hvala, svaki input je dobro došao :)

16 godina
neaktivan
Samo lutam, drogu gutam, izvana tako fin, a iznutra pucam... Puno lažem i kradem i seksam, to mi je u kostima jer ja sam mali gengsta...xD... filip.grguric@hotmail.com
16 godina
neaktivan
pod009 kaže...
nabavi
Athlona II 240
2GB DDR3 RAM-a
Matičnu s 785G čipsetom (HD4200)
To košta oko 1200 ko i trebalo bi te služit dobro,kasnje nabaci diskretnu grafičku i jos 2GB RAM-a
Ostalo ostavi

Evo ti u linkovima da ovo detaljno pogledas..

MBO: Gigabyte MA785GT-UD3H,AMD 785G+SB710, S. AM3, 6xSerial ATA II

CPU: Procesor AMD Athlon II X2 240, socket AM3, BOX , 2MB cache, 65W

RAM: DDR3 2048MB ( 2GB ) Kingmax, 1333MHz, CL9, FLFE85F-B8EE9

Ukupno: 1.435,00Kn 

Samo lutam, drogu gutam, izvana tako fin, a iznutra pucam... Puno lažem i kradem i seksam, to mi je u kostima jer ja sam mali gengsta...xD... filip.grguric@hotmail.com
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice