Box procesor i pasta

poruka: 14
|
čitano: 3.911
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Box procesor i pasta

ukratko, slazem novi komp i zanima me je li potrebno nanositi termalnu pastu na box procesor ili je to vec neki cica u intelu napravio mjesti mene?

hvala

0 0 hvala 0
17 godina
Box procesor i pasta

Na box coolerima ti neki čiča stavi pastu na cooler tako da nema potrebe za novom pastom.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @3.2 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax PC 6400 | Chieftec 550 W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Box procesor i pasta

sjajno, hvala.

17 godina
odjavljen
Box procesor i pasta

Tu se isto može pričati da li je bolje skinit tu pastu i odmah staviti neku bolju, jer te na box coolerima se češće zalijepe za procesor i nakon par mjeseci više nisu tako dobre ko kad   su nove.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa dobro onda za par mjeseci kupiš novi hladnjak i klokneš proc pa nanosi paste koliko te volja, inače primjetio sam da je termalna pasta dobra i za zube.

Geekovih svih zemalja, ujedinite se!
17 godina
Ormuz kaže...

Pa dobro onda za par mjeseci kupiš novi hladnjak i klokneš proc pa nanosi paste koliko te volja, inače primjetio sam da je termalna pasta dobra i za zube.

Rofl, zasto bi to itko uopce htio testirat?
Btw, ja sam kupovo cooler za proc pocetkom godine, on je takodjer dosao sa namazanom pastom vec na sebi, to je ocito nova fora da ne dijele svakome tubicu s pastom - njihov nacin ustede... ako te ta pasta ne zadovoljava, mozda postignes koji celzijus manje sa nekom profi pastom pa onda trk u ducan, maramicu u ruke,  obrisi onu koju dobijes i nanesi nove kolko te volja, namjesti cooler i onda kreni brisat ono sto ti je iscurilo sastrane
17 godina
odjavljen
Box procesor i pasta

Od svih mogučiš savjeta ovaj je najpogrešniji. Nikad se ne nanosi debeli sloj paste. Neki je razmažu, a neki samo stave kanu pa pritisnu hladnjakom. U prvom slučaju sloj treba biti gotovo pa proziran.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Box procesor i pasta

ma bitno je dobro stisnuti hladnjag da se termalna pasta jednako rasporedi i to je to.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Box procesor i pasta

kod hladnjaka sa heatsinkom je to ok ali kad imas pastu koja ima srebra u sebi i recimo strai procesor (athlon ....sam malom povrsinom) i previse pasete koja se rasiri okolo moze napravit kratki spoj s cooleromi skuri ti proc i maticnu.... ali one silikonske paste nemaju taj problem.. vijerujte mi imam iskustvaŠutim

Paste treba biti samo izmedju nepravilnoti (kratera pod mikroskopom)izmedju proca i hladnjaka a sve ostalo je visak.!!!

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.10.2008 15:38 (izidor7).

0 0 hvala 0
17 godina
Box procesor i pasta

Pa da, ko nije skuzio onaj dio poslije "...ako te to ne zadovoljava..." u mom prvom postu je cisti sarkazam... ja sam teorije da je svaka pasta dobra jer sluzi upravo zato sto cooler ne sijeda savrseno na procesor nikad radi raznoraznih nesavrsenosti tj udubina i izbocina koje onda ta pasta popuni, no vecina ljudi koji kupe cooler koji vec ima nanesen sloj paste (ok, mozda ne vecina ljudi, ali vecina mojih poznanika) su to radili tako da su skidali tu pastu, kupovali raznorazne paste bijesnih imena (i cijene) sa srebrom i cim sve ne u sebi, mislec da ce ne znam sto dobit s time (zbog navoda da ne znam kako dobro provode toplinu), onda nanesu pola tube na procesor,  pa kad stisnu cooler gore iscuri svuda van, onda brisi, 100 puta provjeravaj da  si dobro obriso itd. jer te paste kao sto je vec receno rade kratki spoj i kure komponente ako imaju srebra u sebi i to nije rijedka pojava....

ja sam misljenja da ce prije riknut pola kompa jer je pasta napravila krivi spoj negdje zbog toga sto je previse naneseno nego da ce nesto pregorit jer je pasta dobro nanesena, ali je losa

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Bolje manje nego više, ja imam jednu tubicu već 4 godine, treba biti pravi bodul kad se pasta nanosi.

Geekovih svih zemalja, ujedinite se!
17 godina
neaktivan
Ormuz kaže...

Bolje manje nego više, ja imam jednu tubicu već 4 godine, treba biti pravi bodul kad se pasta nanosi.

Potpisujem , lijepo stavis mrvicu na stredinu , stavis cooler malo kruzis s njim i dignes
ako je sve pokriveno stavi cooler i bok. 
17 godina
neaktivan
izidor7 kaže...
Ormuz kaže...

Potpisujem , lijepo stavis mrvicu na stredinu , stavis cooler malo kruzis s njim i dignes
ako je sve pokriveno stavi cooler i bok. 
 jednom kad staviš novu pastu na procesor više se hladnjak ne skida niti se s njim kruži, a pogotovo ne stišće na procesor!šta pišete gluposti!
INTEL C2D E6600 @3.2,4X1GB MUSHKIN 888 MHZ,GAINWARD 8800 GTS 512
17 godina
neaktivan
Box procesor i pasta

Točno tako. Nesmije se skidati niti jako kružiti. To je ko da zalijepite sa super attachom i onda maknete da vidite dali je ok i opet vratite. Zato se stavi malo termalne paste na sredinu i sa štapićem za uho razmazati. I dok se hladnjak stavlja pasta ce se sama razmazati po procu. I onda treba vidjeti dali je negdje iscurilo. Ako je, onda se treba obrisati DOBRO.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.10.2008 19:48 (Black Knight).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice