Pozdrav,
za sve IT znalce, molim nekakvu preporuku - s obzirom da mi je laptop nakon 6 god. već polako zastario, trebala bi mi mini pc konfiguracija, a tražim slijedeće:
- po veličini da bude kao laptop (po visini može biti viši, a po dužini kraći u odnosu na laptope)
- da mu napajanje bude tiho tj. da se ne čuje zujanje i brujanje (znači poput laptopa)
- spojen bi bio preko HDMI-a na tv (znači ne treba mi laptop, tj. ekran mi ne treba)
- treba imati solidne performanse (procesor, RAM) iako ništ prezahtjevno - vrtjeti HD filmove, surfanje, grafički programi...
- na Windows platformi
- mogućnost ugradnje (ili da već ima standarno ugrađen) neki disk od 1TB ili 2 TB (SATA) jer je SSD vjerojatno još preskupi...
- i klasika (wi-fi, usb ulazi, audio izlaz koaksijalni i hdmi)
- sveukupno u rangu 2.500-3.000 kn
znači nešto poput ovog;
- samo koliko sam uspjela skužiti tu bi mi trebao još dodatni disk (jer je ovo jako mali koji je unutra), a grafičku i memoriju valjda već ima integrirano u sebi
znam da bi si mogla sastaviti mini pc od zasebnih komponenti (no takav bi mi fizički zauzimao previše mjesta, i vjerojatno uz neko normalno napajanje bio prebučan tj. trebalo bi paziti i na coolere itd.) iako bi po performansama bio možda jeftiniji nego ovakav gotov barebone mini pc, al kad mi je veličina bitna :) tj. da bude manji, znači nešto poput laptopa (al bez ekrana)
thx na svim preporukama...