Amd Phenom II konfa

poruka: 55
|
čitano: 5.087
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Amd Phenom II konfa
Wiz3m4n kaže...

Ma i ja sam za to kučište....ako je funboy to će legnut samo tako....ak mu zafali para nema veze, naći čemo mu kakvu 2600XT za 200kn polovnu glavno da je kučište kakvo je...makar mislim si sada da je ono napajanje od 750W pre slabo...za svaki slučaj ipak bi bilo dobro piknut nešto ovakvo

Ovo je malo previse pretjerano sta ce mu napajanje od 1200w?... Maximalno ovo, sve iznad je bacanje novaca, cak i ovo je previse... 

xfire> bmw144 Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
17 godina
Amd Phenom II konfa

Nevalja taj Cors, zar ne vidiš da je žute boje....mora imati bar malo crvenog na sebi, jer ovako nejde sa kučištem....vidi se da ne pratiš trendove Namigiva

-Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with experience -
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
Amd Phenom II konfa
autorov komentar

Wiz3m4n

LOOL

smiješno jako(NE) pošto sam reko da ću ić do 8000 možda 9000.Lako nać na netu bljezgarije svakakve pa tu bit najpametniji.I pošto sam reko da će ić CF unutra kaj sad da kupim napajanje od 500w pa onda kad ubodem drugu grafu uzimam još jedno il novo.JAKO PAMETNO.I jesam fanboy sam i kaj tebe boli ona stvar kaj sam.Ak sam reko samo AMD i ATI onda to znači SAMO TO a ne i7.i7 me ne zanima ni najmanje,a ovakvi postovi su beskorisni i meni i tebi.Posto sam ovaj post da vidim kaj mi je najbolje uzet.Ak oće postat neke bljezgarije odi na neki forum pa tam postaj a ne u ovaj thread.

0 0 hvala 0
17 godina
Wiz3m4n kaže...

Nevalja taj Cors, zar ne vidiš da je žute boje....mora imati bar malo crvenog na sebi, jer ovako nejde sa kučištem....vidi se da ne pratiš trendove Namigiva

TX - serija znači relativno 70 posto iskoristivost
HX - serija znači gotovo maksimalna iskoristivost
VX - serija je između TX i HX
Benzin 20 Kn. Upaljač 7 Kn. Gledati kako škola gori, neprocijenivo ! Za sve ostalo tu je MasterCard. 92% tinejđera su gay. Ako si ti među onih 8% koji su jos uvijek hetero kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
Amd Phenom II konfa
autorov komentar

Wiz3m4n

Btw rami koje si stavio neidu sa AMD-om,kućište je gadno za poludit,grafa i Phenom su dobri,Mbo je dobra,Hladenje je LOL,hard je dobar,napajanje je smiješno.

0 0 hvala 0
16 godina
BrNY kaže...

Wiz3m4n

LOOL

smiješno jako(NE) pošto sam reko da ću ić do 8000 možda 9000.Lako nać na netu bljezgarije svakakve pa tu bit najpametniji.I pošto sam reko da će ić CF unutra kaj sad da kupim napajanje od 500w pa onda kad ubodem drugu grafu uzimam još jedno il novo.JAKO PAMETNO.I jesam fanboy sam i kaj tebe boli ona stvar kaj sam.Ak sam reko samo AMD i ATI onda to znači SAMO TO a ne i7.i7 me ne zanima ni najmanje,a ovakvi postovi su beskorisni i meni i tebi.Posto sam ovaj post da vidim kaj mi je najbolje uzet.Ak oće postat neke bljezgarije odi na neki forum pa tam postaj a ne u ovaj thread.

Ma vidis da prica gluposti, preporucio ti je napajanje od 1200w od 1800kn, samo zato jer je medu najskupljima... Onda naziva ljude fanboyevima, pa sta ako netko voli amd, nemora odmah izazivati... Trebao bi dobiti karton, malo se razbahatio.
xfire> bmw144 Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.5.2009 18:46 (Independent).
16 godina
neaktivan

@Wiz3m4n: Stvarno bi se moga malo smirit, ponašaš se kao da si popio svu pamet svita. Ako čovjek voli ADM i ATI, zašto mu ne možeš složit normalnu konfiguraciju, nego na takav podal način ideš izazivat i vrijeđat. Stvarno si nisko pao, nisan zna da neko može biti tako... ma da može tako nisko past :( :( i ovo stvarno vridi barem jedan karton.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.5.2009 18:15 (Manzi).
17 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Wiz3m4n kaže...

TX - serija znači relativno 70 posto iskoristivost
HX - serija znači gotovo maksimalna iskoristivost
VX - serija je između TX i HX
  Ne bih se baš složio...
Svi Corsairi imaju 80+ certifikat (iskoristivost preko 80%). Pa onda ne stoji tvrdnja da TX serija znači iskoristivost do 70%...
Uz napomenu da je HX serija modularna i nešto tiša, te su napajanja iz HX serije najkvalitetnija Corsairova napajanja...
Zaboravio si još i CX seriju (CX400), koje je u biti skoro isto kao i VX450...

A onog gore što pljuje po Corsairu neću ni komentirati... 
17 godina
Amd Phenom II konfa

Vidim da ne znate za šalu....pa nemorate biti tako ozbiljni....slaganje računala bi trebala biti zabava Namigiva...btw ti rami idu na tu ploću i radili bi bez brige.....naravno da sam sa svim pretjerao osim sa MBO i sa VGA, ali sve je bilo u šali, ništa više....za ovog gore koji misli da pljujem po corsairu i ne kuži zafrkanciju neka samo pogleda pod moje računalo pa da vidi šta je u mojem kučištu od PSU Smijeh ljudi su mu se prije mojih postova potrudili i sastavili mu dobra rješenja, no nažalost nisu bila prihvaćena...ajde najte se srditi i djeliti nekakvu pravdu jer takvih mi je puna kapa.....eto da napravim ja konfiguraciju.....kada bi radio sebi a da zahtjevam Phenoma uzeo bi istu karticu/e, istu ploću, CPU  X4 940 Phenom.....ddr3 memoriju, samo bi uzeo ovaj ram puta 2 kom.  i ovaj PSU...kučište ovo....eto dopisanja!

edit: ako bi htio malo brži ram eto prijedloga

-Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with experience -
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.5.2009 18:57 (Wiz3m4n).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Wiz3m4n kaže...

Vidim da ne znate za šalu....pa nemorate biti tako ozbiljni....slaganje računala bi trebala biti zabava Namigiva...btw ti rami idu na tu ploću i radili bi bez brige.....naravno da sam sa svim pretjerao osim sa MBO i sa VGA, ali sve je bilo u šali, ništa više....za ovog gore koji misli da pljujem po corsairu i ne kuži zafrkanciju neka samo pogleda pod moje računalo pa da vidi šta je u mojem kučištu od PSU Smijeh ljudi su mu se prije mojih postova potrudili i sastavili mu dobra rješenja, no nažalost nisu bila prihvaćena...ajde najte se srditi i djeliti nekakvu pravdu jer takvih mi je puna kapa.....eto da napravim ja konfiguraciju.....kada bi radio sebi a da zahtjevam Phenoma uzeo bi istu karticu/e, istu ploću, CPU  X4 940 Phenom.....ddr3 memoriju, samo bi uzeo ovaj ram puta 2 kom.  i ovaj PSU...kučište ovo....eto dopisanja!

edit: ako bi htio malo brži ram eto prijedloga

Nisam ni stigao čitati cijelu temu, sorry ako sam te uvrijedio... Samo sam vidio tvoj post u kojem govoriš da ne uzima Corsaira jer nema crvenog na sebi... lol
Ja si također planiram računalo s Phenomom II x4 940... Matičnu Gigabyte 790X-UD4... Grafu HD4870... 4GB Kingmaxa na 1066MHz... Corsaira HX450... To si dost dugo razmišljam i čini mi se ko ok složeno...
16 godina
neaktivan
Amd Phenom II konfa

Molim vas da mi kažete svoje mišljenje za ovu konfiguraciju:

MB MSI K9A2 s.AM2+

AMD Phenom II X4 940, 3GHz

RAM Appacer 4GB(2X2GB)

Hard disk WDC 640GB

ATI 4870 1GB, DDR5

LCD Samsung T220 22˝

Kućište MS Midi Tower Appolo

Napajanje LC Power 600W

p.s Što mislite hoće li mi Mafia II raditi na ovoj konfiguraciji, znam da 2K Czech 

nisu objavili konfiguraciju no ipak ako mi možete odgovoriti?

Nardi Verbanac
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
iPhenom kaže...

MB MSI K9A2 s.AM2+

RAM Appacer 4GB(2X2GB)

Hard disk WDC 640GB

ATI 4870 1GB, DDR5

LCD Samsung T220 22˝

Napajanje LC Power 600W

p.s Što mislite hoće li mi Mafia II raditi na ovoj konfiguraciji, znam da 2K Czech 

raditi će ti sve igrice na toj konfiguraciju još barem 2-3 godine na high,
nego ja bi mijenjao odma to napajanje,
koliko košta ova konfa?
16 godina
warhed kaže...
iPhenom kaže...

MB MSI K9A2 s.AM2+

RAM Appacer 4GB(2X2GB)

Hard disk WDC 640GB

ATI 4870 1GB, DDR5

LCD Samsung T220 22˝

Napajanje LC Power 600W

raditi će ti sve igrice na toj konfiguraciju još barem 2-3 godine na high,
nego ja bi mijenjao odma to napajanje,
koliko košta ova konfa?

Sve je dobro slozeno, no definitivno uzmi ovo napajanje: KLIK

Sto se tice Mafie 2, ona ce ti sigurno raditi jer ako ti nebude radila onda je preko 80% ljudi nece moci pokrenuti a nisu ni ljudi iz 2K-a glupi, znaju sta znaci zaradaSmijeh. Dakle trebala bi ici ok.

Sto se tice ovog komentara da ce mu sve igre raditi jos barem 2-3god na high, to nemozes nikako potvrditi, pokreni ti danas GTA 4 na high sa kantom starom 3 godine... Jednostavno nemoguce, mozda ce mu pokretati novije igre jos koju godinu ali nemozes garantirati da ce mu raditi na visokim detaljima. Takoder uskoro dolazi DirectX 11, tako da tko zna uopce ako ce se proizvoditi igre za Dx10 i Dx9 ne kazem da nece, nego da nitko nemoze to znati...
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2009 20:14 (Independent).
17 godina
iPhenom kaže...

MB MSI K9A2 s.AM2+

RAM Appacer 4GB(2X2GB)

Hard disk WDC 640GB

ATI 4870 1GB, DDR5

LCD Samsung T220 22˝

Napajanje LC Power 600W

Reci koliko šta košta, ovako ti ništa nemogu reći.
Ako ta hd4870 1GB košta preko 1600kn neisplati se, kao ni matična ako košta preko 1000kn.
MSN i e-mail - drazen016@net.hr
16 godina
neaktivan
Independent kaže...
warhed kaže...
iPhenom kaže...

Sto se tice ovog komentara da ce mu sve igre raditi jos barem 2-3god na high, to nemozes nikako potvrditi, pokreni ti danas GTA 4 na high sa kantom starom 3 godine... Jednostavno nemoguce, mozda ce mu pokretati novije igre jos koju godinu ali nemozes garantirati da ce mu raditi na visokim detaljima. Takoder uskoro dolazi DirectX 11, tako da tko zna uopce ako ce se proizvoditi igre za Dx10 i Dx9 ne kazem da nece, nego da nitko nemoze to znati...
upravu si,malo sam nepromišljeno napisao post
hvala na ispravku.
16 godina
neaktivan

grafa - 4870x2 - 2,450 kn

proc - phenom II x4 940 - 1,395 kn

MBO - DFI 790gx - 920 kn

HDD - WD 640 gb caviar black - 498 kn

napajanje - corsair tx850 - 998 kn

RAM - kingmax 2gb x2 - 276 kn

optika - koju hoćeš otprilike - 150 kn

kućište - antec ninehundred - 932 kn ili neko jeftinije moze se uzeti i za 500 kn solidno

monitor - lg flatron 22" - 1,136 kn

tipkovnica, miš i zvučnici po izboru (otprilike 500 kn)

gore navedeno je 8,323 kn bez antecovog kućišta i periferije možeš koš uštedit na matičnoj da uzmeš Asrock A790GMH - 632 kn tj. 300 kn uštede

inzistirao si na ati-ju i AMD što mi se sviđa i tako sam ti složio jest da malo pređe limit, nekih 500 kn periferije

17 godina
neaktivan
dejvis kaže...

grafa - 4870x2 - 2,450 kn

proc - phenom II x4 940 - 1,395 kn

MBO - DFI 790gx - 920 kn

HDD - WD 640 gb caviar black - 498 kn

napajanje - corsair tx850 - 998 kn

RAM - kingmax 2gb x2 - 276 kn

optika - koju hoćeš otprilike - 150 kn

kućište - antec ninehundred - 932 kn ili neko jeftinije moze se uzeti i za 500 kn solidno

monitor - lg flatron 22" - 1,136 kn

tipkovnica, miš i zvučnici po izboru (otprilike 500 kn)

gore navedeno je 8,323 kn bez antecovog kućišta i periferije možeš koš uštedit na matičnoj da uzmeš Asrock A790GMH - 632 kn tj. 300 kn uštede

inzistirao si na ati-ju i AMD što mi se sviđa i tako sam ti složio jest da malo pređe limit, nekih 500 kn periferije

Više manje u redu, imam par sitnih detaljčića koje bih promjenio...
Matičnu mislim da nema potrebe takvu, uzmi Gigabyte 790X-UD4... Najbolja kupnja definitivno, 200kn je jeftinija od navedene DFI...
Napajanje definitivno nema potrebe 850W, jedino ak misliš radit CF od dvije HD4870X2... Mislim da bi neko od 650W bilo sasvim dovoljno, preporuka Corsair... Najbolje HX serija...
RAM - uz ovakvu konfu stavi barem 1066MHz RAM, nije puno skuplji...
I kućište ja definitivno ne bih uzeo za 900kn, uzeo bih neko jeftinije, 500-600kn max... 
17 godina
neaktivan
iPhenom kaže...

MB MSI K9A2 s.AM2+

RAM Appacer 4GB(2X2GB)

Hard disk WDC 640GB

ATI 4870 1GB, DDR5

LCD Samsung T220 22˝

Napajanje LC Power 600W

Na to pitanje je gotovo nemoguče odgovorit.Za jako veliku večinu igra/igrica ova konfiguracija je vrlo dobra.No uvijek se nađu neki izuzeci(Crysis,Spiderman WS) koji rade probleme i najačim grafičkama.
Sve u svemu konfa je dobra.
M.C
16 godina
neaktivan

Na ponudi mi pišu cijene bez PDV-a:

MB MSI K9A2 s.AM2+- 475 Kn

AMD Phenom II X4 940- 1389,10 Kn(s PDV-om iz Diskonta24)

RAM Appacer 4GB(2X2GB)- 410 Kn

Hard disk WDC 640GB- 495 Kn

ATI 4870 1GB, DDR5- 1650 Kn

LCD Samsung T220 22˝- 1475,59 Kn

Kučište MS Midi Tower Apollo, napajanje LC Power 600W 500 Kn

Ukupno(s PDV-om): 7615,7 Kn

PDV za svaku komonentu je 22%.

Nardi Verbanac
17 godina
neaktivan
iPhenom kaže...

Ja bi stavio bolju matičnu i napajanje definitivno...
Kakvi su RAM-i? 800MHz? 
16 godina
neaktivan

Napajanje se ćini dobrim, ima 120mm ventilator(rekli su mi da je tih).

RAM mi je DDR2 memorije.

Nardi Verbanac
16 godina
neaktivan
Amd Phenom II konfa

Molim vas imam mali problem s Call of Duty:United Offensive.

Igru sam išao pokrenut, ali me izbacilo i reklo mi o nekom problemu

s openGL-om(Call of Duty 2 mi radi bez problema).

Zna li tko kakvo riješenje?

Nardi Verbanac
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
iPhenom kaže...

ja bi prije 4890 1gb ako se ide do 8000kn, ram se nađe jeftinije.
iPhenom kaže...

Molim vas imam mali problem s Call of Duty:United Offensive.

Igru sam išao pokrenut, ali me izbacilo i reklo mi o nekom problemu

s openGL-om(Call of Duty 2 mi radi bez problema).

Zna li tko kakvo riješenje?

jel imaš opciju da se pokreće s directXom? probaj malo google.
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2009 12:54 (djdomi).
16 godina
neaktivan

pa da reko sam da uzme kućište neko jeftinije ram se slažem da uzme brži a napajanje samo zato što je reko da će možda raditi crossfire i za matičnu isto mislim da uzme gigabytovu čisto jer je bestbuy

ram - kingmax 2gb x2 - 360 kn

17 godina
neaktivan
iPhenom kaže...

matičnu stavi Gigabyte MA790X-UD4 ili jeftiniju MA770-UD3,RAM stavi OCZ ili Corsair 4GB (2x2GB) za 400 kn,grafičku uzmi HD4890 ili HD4870 sa dobrim i tihim hladnjakom,HDD uzmi iz serije Caviar Black (AALS),napajanje ima iskoristivost oko 80% i relativno je tiho,ostalo ok
90% forumaša ima u potpisu nešto sa 90% ovoga i 10% onoga,ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.Ko zna da ne zna - najveći je
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice