AMD konfiguracija..mišljenja

poruka: 72
|
čitano: 6.528
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
RE: AMD konfiguracija..mišljenja
ATiGamer kaže...
athlon64 kaže...

nije lose sastavljeno, samo proc uzmi 955be jer su isti samo ovaj ima visi takt a ja sam svoga 955 bez dizanja voltaze stavio na 3.6 , napajanje ako imas para uzmi mozda mrvicu jace da si siguran za buducnost, ja imam tx 650, super je , i hdd uzmi wd caviar black 1tb, nisu mi dragi samsungi

To nije razlog zbog kojega se nešto nebi uzimalo.

Samsungovi F3 diskovi su jedni od najbržih na tržištu i imaju odličan omjer uloženo-dobiveno.

a ja imam isti ovaj razlog ko athlon64 i zbog njega se drzim WD-a. u biti sam u zivotu imao problem sa svim hardowima (ibm, hitachi, seagate,maxtor) (samsunga nikad nisam imao) osim sa WD-om tako da mi vise ne pada na pamet uzeti nista drugo.

17 godina
ok hvala na Vašim uvaženim mišljenjima.....moram još malo razmisliti prije kupovine,slobodno dajte još koji savjet dok nije kasno...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
goodie kaže...
a kako ću zmati da je 955be.....

svaki phenom II 955 je BE

15 godina
protjeran
goodie kaže...
ok hvala na Vašim uvaženim mišljenjima.....moram još malo razmisliti prije kupovine,slobodno dajte još koji savjet dok nije kasno...

ja bi, da sebi uzimam, kupio 1055T

17 godina
ma sada sam malo čitao pa sam skužio...
sve je to ok dok god ide do 3.6 pa do 4.0 sa dobrim coolerom...
nego sada si mi dao misliti oko te grafe....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Commodore kaže...
ATiGamer kaže...
athlon64 kaže...

nije lose sastavljeno, samo proc uzmi 955be jer su isti samo ovaj ima visi takt a ja sam svoga 955 bez dizanja voltaze stavio na 3.6 , napajanje ako imas para uzmi mozda mrvicu jace da si siguran za buducnost, ja imam tx 650, super je , i hdd uzmi wd caviar black 1tb, nisu mi dragi samsungi

To nije razlog zbog kojega se nešto nebi uzimalo.

Samsungovi F3 diskovi su jedni od najbržih na tržištu i imaju odličan omjer uloženo-dobiveno.

a ja imam isti ovaj razlog ko athlon64 i zbog njega se drzim WD-a. u biti sam u zivotu imao problem sa svim hardowima (ibm, hitachi, seagate,maxtor) (samsunga nikad nisam imao) osim sa WD-om tako da mi vise ne pada na pamet uzeti nista drugo.

nemoram ja objasnjavat zasto wd-a , ja imam svoje razloge i on je moj savjet , oko sebe sam se itekako nagledao desetaka seagateova i samsunga krepanih po prijateljevim kompovima , ja sam otkad znam za sebe na wd-u, nikad jednog pokvarenog nisam imao , imam ovde jednoga od 120gb koji je 6 godina radio 24/7 , neznam kad sam ga ugasio u tiih 6 god, ima sati rada bog zna koliko ... i jos se vrti ko lud , radi ko sat, sad sam kupio blacka od 640 i odusevljen sam, hladan , brz, tih , nema greške , a lijepo sam pouzdan u njega , drzim dosta vrlo vaznih podataka koje bi mi bio veliki problem izgubit ali naravno nije mene strah ipak je to moj dobri western digital, i da ti budem iskren otkad sam na forumu nisam cuo da je itkome neki western crko, ajd bas neka se javi ako je kome krepao wd, bas me zanima , a ima 2 mjeseca prijateju mi krepao šitgejt od 160 gb, on popi_zdio imao je neki vazni rad na njemu , drugi prijatelj neki dan kad smo mu sastavljali novi komp iz stare masine izvadio wd-a od 160gb starog 7 godina, radi ko lud, stari moj osobni savjet je drzi se podalje svega sto nije wd ;) ja nikad nebi uzeo tog samsunga , mozda je malo brzi al to ti nista ne znaci , uostalom cuo sam da se čuju ko avion ali necu nista rec jer sam to samo " cuo " , sto se tice procesora ako imas para smtram da se isplati izdvojit za 1055t , a ako ne nemoj uzet 965be nego 955be jer su isti procevi , ja ima 955, zadovoljan sam   vise nego zadovoljan sam, a izdvojio soma kuna za njega ;) .

17 godina
A šta tih 6 jezgri znači....?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
goodie kaže...

pa ono , nema neke razlike u igrama trenutno ali je malo bolje za buducnost kupit , da sam imao jos 500-tinjak kuna vise rado bi kupio 1055t ali nema veze , dbar je i 955be

15 godina
neaktivan
goodie kaže...

Sada trenutno ne znaci nista!

x4 955 BE+scythe yasyaCool

"The war is in your blood.Don't fight it!"-John Rambo
17 godina
A da uvijek ima nešto bolje i tako u nedogled........

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.10.2010 23:42 (Terminator91).

0 0 hvala 0
17 godina
nebih znao ...iz Rijeke sam pa poslujem sa Linksom....ali svi su ti oni isti....ovisi koliko imaš sreće i živaca..
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
goodie kaže...
nebih znao ...iz Rijeke sam pa poslujem sa Linksom....ali svi su ti oni isti....ovisi koliko imaš sreće i živaca..

to sto si iz Rjeke nije razlog da se ogranicis samo na Links. ja sam iz Makarske pa uredno poslujem sa ADM-om i Protisom. Links je do 30% skuplji od Protisa. ADM je do 5% skuplji od Protisa ali imaju besplatnu dostavu za robu preko 2000kn a besplatno ti sastave i testiraju konfiguraciju (ako zelis, a ja to ne bih prepustio drugom ni u ludilu). X6 vec sad u vecini aplikacija dere Intelov i5 760 a uskoro stizu igre koje ce iskoristavati vise jezgri (Crysis 2....). Jedina prednost Linksa ti je sto imaju vece zalihe na lageru pa ne moras cekati da dobiju odredjenu stvar sto se kod ADM-a rijetko dogadja a kod Protisa malo cesce, ali ja cu radje pricekat tjedan nego istu konfiguraciju platiti 25-30% vise iako imam novca, nemam ga na bacanje.

15 godina

ja sam iz splita pa sam 90% djelova narucio iz adm-a :) , samo sam memoriju i case u splitu uzeo jer gore nisu imali.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

hebo te više TX650 ! gdje god da odem i na koju god temu da postam vidim nešto tipa "Ja imam TX650 i super je" "Ja ti preporučujem TX650"......daj više si dosadaaan dajte mu žuti

15 godina
stallone kaže...
athlon64 kaže...

hebo te više TX650 ! gdje god da odem i na koju god temu da postam vidim nešto tipa "Ja imam TX650 i super je" "Ja ti preporučujem TX650"......daj više si dosadaaan dajte mu žuti

kakav ti problem imaš ? mene je moj tx 650 odusevio kao i cm 690 2  case , i westernov caviar black od 640 gb, i ja to imam pravo rec i preporucit bilo kome, njegov je problem hoce li on to uzet , nisam ja rekao ni da je xfx od 650 los ni da je seasonic od 600 los , sve su to super napajanja, ja samo kazem da mi je tx odlican i da je moja preporuka ako ne trezi modularca , a ti si ili ljubomoran ili imas neki problem.a sve mi se vise cini da si ti jedan od onih tipova , registriran 6 dana LOL , a vidi mu konfe , koda sam zamisljao najbolje moguce djelove , ajd udri jednu validaciju ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.10.2010 11:31 (athlon64).
15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...
stallone kaže...
athlon64 kaže...

kakav ti problem imaš ? mene je moj tx 650 odusevio kao i cm 690 2  case , i westernov caviar black od 640 gb, i ja to imam pravo rec i preporucit bilo kome, njegov je problem hoce li on to uzet , nisam ja rekao ni da je xfx od 650 los ni da je seasonic od 600 los , sve su to super napajanja, ja samo kazem da mi je tx odlican i da je moja preporuka ako ne trezi modularca , a ti si ili ljubomoran ili imas neki problem.a sve mi se vise cini da si ti jedan od onih tipova , registriran 6 dana LOL , a vidi mu konfe , koda sam zamisljao najbolje moguce djelove , ajd udri jednu validaciju ?

ja tebi nisam dužan davati validacije....btw moj AX1200 poždere 4x GTX480 za doručak tako da nemam brige..i nisa mljubomoran

15 godina
stallone kaže...
athlon64 kaže...
stallone kaže...
athlon64 kaže...

ja tebi nisam dužan davati validacije....btw moj AX1200 poždere 4x GTX480 za doručak tako da nemam brige..i nisa mljubomoran

tvoj ax 1200 ? ti meni nisi duzan davat validacije ? registriran prije 6 dana , mislim da su vec svi shvatili koliko godina imas i da se necu spustat na tvoj nivo , 4x 5870 u crosuu ? nisi duzan davat validacije, i"ve had enoguh , ajd prestanimo sad spamat.Edit: i7 extreme na 5 ghz za h70-kom , haha , ova je bila dobra.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.10.2010 11:38 (athlon64).
15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

nemoram ja objasnjavat zasto wd-a , ja imam svoje razloge i on je moj savjet , oko sebe sam se itekako nagledao desetaka seagateova i samsunga krepanih po prijateljevim kompovima , ja sam otkad znam za sebe na wd-u, nikad jednog pokvarenog nisam imao , imam ovde jednoga od 120gb koji je 6 godina radio 24/7 , neznam kad sam ga ugasio u tiih 6 god, ima sati rada bog zna koliko ... i jos se vrti ko lud , radi ko sat, sad sam kupio blacka od 640 i odusevljen sam, hladan , brz, tih , nema greške , a lijepo sam pouzdan u njega , drzim dosta vrlo vaznih podataka koje bi mi bio veliki problem izgubit ali naravno nije mene strah ipak je to moj dobri western digital, i da ti budem iskren otkad sam na forumu nisam cuo da je itkome neki western crko, ajd bas neka se javi ako je kome krepao wd, bas me zanima , a ima 2 mjeseca prijateju mi krepao šitgejt od 160 gb, on popi_zdio imao je neki vazni rad na njemu , drugi prijatelj neki dan kad smo mu sastavljali novi komp iz stare masine izvadio wd-a od 160gb starog 7 godina, radi ko lud, stari moj osobni savjet je drzi se podalje svega sto nije wd ;) ja nikad nebi uzeo tog samsunga , mozda je malo brzi al to ti nista ne znaci , uostalom cuo sam da se čuju ko avion ali necu nista rec jer sam to samo " cuo " , sto se tice procesora ako imas para smtram da se isplati izdvojit za 1055t , a ako ne nemoj uzet 965be nego 955be jer su isti procevi , ja ima 955, zadovoljan sam   vise nego zadovoljan sam, a izdvojio soma kuna za njega ;) .

Sve pet, ali ti si kao razlog naveo "nisu mi dragi" Samsungi". To nije razlog. Razlog si sad fino objasnio u postu.

Inače, meni je dosad crko jedan WD blue, dva Barracuda 7200.11 diska prepuni bad sectora, no Samsunga sam imao 3 komada i svi su radili dok ih svojom voljom nisam zamjenio. Trentno imam F3 od 1TB, tih, brz, hladan... svakako moja preporuka.

Ne znam kako sad stvari stoje ali WD black koji je po performansama tu negdje sa Samsungom F3, prije par mjeseci bio 100-tinjak kn skuplji od F3, što je po meni neisplativa kupnja. Ali tko voli nek izvoli.

15 godina

ma ok , eto sad sam naveo razlog , btw crko ti wd blue ? eto ipak i wd-i krepaju xd hh , da je imat malo para kupis 2 diska i stavis u raid 1 i onda se sve dvostruko zapisuje i ako jedan disk krepa ostanu ti svi podatci , to nije lose al se gubi kapacitet drugog diska.

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
athlon64 kaže...

Sve pet, ali ti si kao razlog naveo "nisu mi dragi" Samsungi". To nije razlog. Razlog si sad fino objasnio u postu.

Inače, meni je dosad crko jedan WD blue, dva Barracuda 7200.11 diska prepuni bad sectora, no Samsunga sam imao 3 komada i svi su radili dok ih svojom voljom nisam zamjenio. Trentno imam F3 od 1TB, tih, brz, hladan... svakako moja preporuka.

Ne znam kako sad stvari stoje ali WD black koji je po performansama tu negdje sa Samsungom F3, prije par mjeseci bio 100-tinjak kn skuplji od F3, što je po meni neisplativa kupnja. Ali tko voli nek izvoli.

Iskusan hardveraš ali ovde si pogriješio i to mnogo...F3 je za luksuzni storage a Black je između brzog sistemskog diska i Raptora...

15 godina
stallone kaže...
ATiGamer kaže...
athlon64 kaže...

Iskusan hardveraš ali ovde si pogriješio i to mnogo...F3 je za luksuzni storage a Black je između brzog sistemskog diska i Raptora...

da , ajde ti ga nauci molim te , pa ti si najpametnij na forumu jel ?

15 godina
neaktivan

ja bi svakako išao na njmanje tx 650, jer danas sutra ćeš mjenjati i ovaj komp, a potrošnja čisto sumnjam da će ići dole, već kao i do sada, samo gore

dakle u budučnosti komponenta manje, dakle više love za druge stvari

trenutno nema nikakve potrebe za 6 jezgara, pogotovo ako misliš samo igre koristi, on je više za kojekakve aplikacije koje podržavaju više jezgri, a čisto sumnjam da ćeš se baviti obradom videa ili grafikom, jer ti je onda svakako bolji izbor intel

a kad i iziđu igre koje će to i podržavati proc će ti biti zastario i slab, dakle više marketing nego neka realnost

hlađenje svakako ako želiš koristiti maksimum onda idi samo na ono najbolje

http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=34&lng=en

0 0 hvala 0
17 godina

Poz..
Pozdrav

Evo ovako bi to izgledalo:

AMD Phenom II X6 1055T (kad je beg bio cicija)
Asrock 880G EXTREME3
DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1600MHz, 8-8-8-24, CMP4GX3M2B1600C8, XMS3 DOMINATOR® with DHX - AMD Phenom II, BEMP Support
HDD WD 1TB, WD10EARS , SATA II, 64MB Cache, WD Caviar Green
DVD upisivač LG GH22NS
Napajanje CORSAIR 650W, TX Series

cooler hyper 212 plus

Grafa ide ona moja stara za sada,a kučište neko koje košta 500-600 kn.
Razlika u cijeni između linksa i adm je nekih 200 kn jeftinije u adm-u, kada je način plaćanja na rate sa karticom!

Komentirajte...hvala

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.10.2010 20:08 (goodie).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

samsung ti je daleko bolji bio izbor, wd green ti je male potrošnje i zagrijavanja, te najlošijih perfomansi

ili samsung 1TB f3 ili wd 2TB black, po perfomansama su tuda, dakle trenutno 2 najbrža mehanička harda na tržištu (wd 1TB blac je sa blagim zaostatkom na 3. mjestu)

bilo bi bolje nešta ovako nabaviti pa otključati ostale 2 jezgre Namigiva

http://hardwarebase.net/vijesti/4048/amd-zosma-procesori-samo-u-oem-ponudi

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.10.2010 20:23 (hd22sb).
15 godina
protjeran
goodie kaže...

Poz..
Pozdrav

Evo ovako bi to izgledalo:

AMD Phenom II X6 1055T (kad je beg bio cicija)
Asrock 880G EXTREME3
DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1600MHz, 8-8-8-24, CMP4GX3M2B1600C8, XMS3 DOMINATOR® with DHX - AMD Phenom II, BEMP Support
HDD WD 1TB, WD10EARS , SATA II, 64MB Cache, WD Caviar Green
DVD upisivač LG GH22NS
Napajanje CORSAIR 650W, TX Series

cooler hyper 212 plus

Grafa ide ona moja stara za sada,a kučište neko koje košta 500-600 kn.
Razlika u cijeni između linksa i adm je nekih 200 kn jeftinije u adm-u, kada je način plaćanja na rate sa karticom!

Komentirajte...hvala

Stavi bar Caviar Blue ako ne Black HDD i sve drugo ti je odlicno. ako ti razlika ispada 200kn onda kupi u Linksa jer mozes pjeske reklamirati ako ti crkne sta.

Pripazi kod kupovine kucista, nije bas sve isto.

Graficku sto prije i uzivaj! 

17 godina
Za kučište mi nekako dvojba između NZXT Beta evo 444 kn i coolermaster centurion 5 II 459 kn.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
hd22sb kaže...

samsung ti je daleko bolji bio izbor, wd green ti je male potrošnje i zagrijavanja, te najlošijih perfomansi

ili samsung 1TB f3 ili wd 2TB black, po perfomansama su tuda, dakle trenutno 2 najbrža mehanička harda na tržištu (wd 1TB blac je sa blagim zaostatkom na 3. mjestu)

bilo bi bolje nešta ovako nabaviti pa otključati ostale 2 jezgre Namigiva

http://hardwarebase.net/vijesti/4048/amd-zosma-procesori-samo-u-oem-ponudi

kako ce nabaviti procesor koji je samo u OEM ponudi? da kupi kakvu HP radnu stanicu pa da ga izvadi vani?

Disk od 2TB je totalno promasena investicija. Radje 2 po 1TB u RAID 0 i dobit ce dosta vecu brzinu a kad mu crkne jedan ostaje mu drugi. ili 3x640GB

Osim toga razliku u brzini WD BLUE, Black ili Samsunga F3 tesko da ce primjetiti u radu.

17 godina
Commodore kaže...

Stavi bar Caviar Blue ako ne Black HDD i sve drugo ti je odlicno. ako ti razlika ispada 200kn onda kupi u Linksa jer mozes pjeske reklamirati ako ti crkne sta.

Pripazi kod kupovine kucista, nije bas sve isto.

Graficku sto prije i uzivaj! 

baš danas su mi iz linksa poslali novu memoriju koju sam reklamirao 5.10. a bio je i vikend...mislim da je to brzo.

onda oni to šalju u zg na servis i bla bla

Isto tako nisam morao nositi cijeli komp jer sam sam utvrdio da je mema...inače to mi je za komp od nećaka.

to je razlog radi kojeg ću se odlučiti za njih....izgledaju mi pošteni i ne pametuju puno.

15 godina
protjeran
goodie kaže...
Za kučište mi nekako dvojba između NZXT Beta evo 444 kn i coolermaster centurion 5 II 459 kn.

CM mi je puno ljepsi

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice