AMD ili intel itd... zaključana tema

poruka: 5
|
čitano: 992
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
AMD ili intel itd...

dakle, kupujem novi komp pa sam ovdje zamolio ljude za savjet http://www.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/preporuka-novi-komp/75400.aspx i puno su mi pomogli

samo imam par pitanja

zašto AMD a ne intel i5?

zašto nvidia ispred radeona?

mislim, ne kužim se pa pitam, čisto me zanima. negdje sam načuo da se amd više grije od intela?

očito za igre bolje radi amd nego intel jel?

jel mi treba ovako bijesna kartica, vidim da skoro 2000 kn košta? al će s njom sve igre vjerojatno radit besprijekorno?

eto, par pitanja...pa fala na odgovorima

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: AMD ili intel itd...
stef_zg kaže...

dakle, kupujem novi komp pa sam ovdje zamolio ljude za savjet http://www.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/preporuka-novi-komp/75400.aspx i puno su mi pomogli

samo imam par pitanja

zašto AMD a ne intel i5?

mislim, ne kužim se pa pitam, čisto me zanima. negdje sam načuo da se amd više grije od intela?

jel mi treba ovako bijesna kartica, vidim da skoro 2000 kn košta? al će s njom sve igre vjerojatno radit besprijekorno?

1. Zato što je AMD isplativiji,platforme koštaju manje tj za high end AM3 ploču kupiš mainstream P55!
  2. nVidia je trenutno isplativija od Radeona.Kako sam vidio imaš jednu s Intel i jednu s AMD i tu su obje nVidie!
  3. AMD se čak naproti grije manje od Intela ali imaju bučnije box coolere-Katana III 150kn
  4. Pa većina igara izvodi se na dvije jezgre(čast iznimkama) pa su tuda negdje razlike su nekih 1-2FPS sto je sve u granicama pogreške!
  5. GTX470 je besprijekorna kartica,puno se grije glasna je i puno troši radije da ideš na HD5870 koja košta nekih 1900kn u ADM!

GTX460 SLI je ubojita kombinacija jer preformansama su jače od GTX480 a blizu su HD5970 pa tvoja odluka!

Athlon II x3 435 OverClock Help
17 godina
neaktivan
AMD ili intel itd...

Na sva ta pitanja je puno puta odgovoreno kroz razne teme pa malo koristi tražilicu ilki pitaj u svojoj temi gdje kupuješ računalo.

http://www.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/preporuka-novi-komp/75400.aspx

World Championships: 7, GP started: 268, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441

0 0 hvala 0
15 godina

pandza94 kaže...

1. GTX470 je besprijekorna kartica,puno se grije glasna je i puno troši radije da ideš na HD5870 koja košta nekih 1900kn u ADM!

GTX460 SLI je ubojita kombinacija jer preformansama su jače od GTX480 a blizu su HD5970 pa tvoja odluka!

koja je razlika između gtx-a i 5870?

a koliko je taj SLI mod siguran, tj. jel moguće da krepa jedna od kartica?

mislim, možda su glupa pitanja, ali se ne kužim previše pa me zanima?

hvala

15 godina
protjeran

stef_zg kaže...

samo imam par pitanja

zašto AMD a ne intel i5?

Zasto nisi ovo napisao u nastavku te teme nego otvaras novu?

Imas tamo od vepra dobro slozene i Intel i AMD konfiguracije. 

Diskutiranje koji je procesor ili graficka bolja je u rangu jel bolji mercedes ili bmw. cijena ti treba biti orjentir jer je graficka od 2000kn bolja od one od 1500 bez obzira na ime.

jel ti treba bijesna kartica iskljucivo ovisi koliko si para spreman dati

bijesne kartice kostaju preko 3500

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice