Amd i bolja grafa ili Intel? zaključana tema

poruka: 6
|
čitano: 2.329
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Amd i bolja grafa ili Intel?

pozz, postao sam ovo svoje pitanje u slaganju konfiguracija ali me nitko nije doživio pa sam odlučio otvorit novu temu (nemojte se ljutit modovi)

planiram kupit novu konfu, sve je već viđše manje odlučeno što se tiče harda, napajanja, kućišta, rama.. ali problem su procesor i grafa, to jest moj relativno ograničen budžet.

moja dvojba je amd phenom 965 BE i neka amd 7870 ili I5 3570k sa 7850, pa tražim preporuku šta bi bilo bolje.. a opet, da li možda neki slabiji ivy ili sandy koji se ne da clockat, pa možda upgrade kada skupim još koju kunu, na jači i mogućnosti overclocka. a možda i uzet 3570k i 7850 pa kasnije jaču grafu, ako i kada bude potrebno. pc bi služio većinom za igranje, malo programiranja ali ništa zahtjevno osim igara. meni se najboljim čini i5 3570k i slabija grafa, pa kasnije lako stavim novu jaču grafu, ako se za tim pokaže potreba.

uglavnom svaki savjet je dobrodošao

Battlelog: Mali_Playa
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nisam siguran što se tiče cijene, ali jel možeš zgurat 7870 i 2500k? 

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Amd i bolja grafa ili Intel?
SebaOS kaže...

Nisam siguran što se tiče cijene, ali jel možeš zgurat 7870 i 2500k? 

Gotovo pa jednako dođu oba CPU-a 

i5 2500K

i5 3570K

14 godina
neaktivan
ako ikako dojdem do jos novaca, da, ali radje na ivy i5, razlika u cijeni je mala
14 godina

Ti imaš ugrubo oko 4000 kn za CPU i GPU sudeći po tvojim dilemama. Imaš HD 7970, da HD 7970 za 3 milje i uzmeš si polovni Thuban X6 CPU ( imađš ih za milju pa čak i manje ). S tim ćeš se igrat bolje nego sa Ivy + puno slabiji GPU ako imaš monitor s rezolucijom visoke definicije. Podrazumjeva se da uzmeš neku dobru AM3+ ploču, pa imaš otvorena vrata upgreda na Piledriver koji će bit odličan CPU za gaming danas-sutra. Ivy je odličan, ali mu je i cijena također vrhunska {#}. Dobra ti je alternativa također obični Ivy ili Sandy ( pod obični mislim zaključani ) koji košta oko 1500 kn, + HD 7950 recimo. i5 stock i clockan imaju iste performanse u igrama zato što je već i stock sasvim dovojno dobar za igre i vrhunsku grafu. Take your pick ;)

14 godina
neaktivan

čini mi se da ću na i5 neki i 7870/7950, najavljeno je pojftinjenje pa da i to vidim.. osvanut će slike novog hw u pripadajućoj temi {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice