Fali mi 10 bod za Fer, pa mislim da cu na Fsb. Jel moguce se prebacit nakon prve god na Fer. Ako da koje predmete bi mi priznali?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
I mene zanima, inače sam iz Senja, pa razmisljam mozda otic jedan semestar u Rijeku na elektrotehniku pa se prebaciti, ako neko zna koja je procedura oko toga te koji je izbor bolji (FSB ili el.teh. u rijeci)
Na FER-u vam sa strojarstva eventualno priznaju MAT1 ako ste polozili MAT1 i MAT2 (oboje). Na feru se to radi puno sire, ekipa je imala puno problema s tim. Vecina se ipak prebaci bez da im ista priznaju... S drugih elektrotehnickih fakulteta eventualno po koji manje bitan predmet, uglavnom nije praksa da priznaju. Racunajte se prebacit.
Inace statistike od neke godine, sto se tice rang liste:
1. - 50. mjesta na upisu: 48 polozilo u roku, 1 se prebacio, 1 otiso van
50 - 100. mjesta: 40 polozi u roku
.
.
.
.
400 - 500: 20 polozi u roku, 27 polozi uopce
500 - nadalje: 10 zavrsi uopce fakultet, nijedan u roku
... Tako da osim ne smatrte da cete ful ful zagrijat stolicu u odnosu na sad, ili ako se bas smatrate nesretnicima
zbog neke nezgode na maturi, manite se FER-a samo ce vam lovu izbit iz depa
Bok ekipa!
Evo ja sam sad predao potrebnu dokumentaciju za prijelaz s FSB-a na FER. Imam sve tražene uvjete. Gospođa s kojom sam pričao preko mail-a prije 2 mjeseca mi je rekla da fakultet prima SVE studente koje zadovolje uvjete (znači postat će FER-ovci, a ne kandidati). To mi nema baš nekog smisla. Čini mi se da bi se onda cijela RH mogla upisat na FER na tu foru. Zna li netko jel to istina? Inače imam prosjek 3.7 i 47 ECTS-a u trenutku predaje molbe (mogao bi još nešto dat na FSB-u)
Pozdrav!
EDIT (17.9.2018): Primljen sam . Samo ja i još jedan kolega smo primljeni. Bilo je pet molbi za prijelaz. Ove preostale tri molbe nisu ispunile kriterije pa nisu ni došli čuti rješenje. Kolegije na "starom" faksu možete polagati i nakon isteka roka za predaju potrebnih priloga/dokumentacije (sve do samog datuma kada saznajete rješenja molbe) ako nemate sve uvjete. Samo logično molbu za prijelaz trebate predat do naznačenog datuma. Priznali su mi Mat 1, TZK 1 i 2.