Faks-Završni rad

poruka: 15
|
čitano: 1.917
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Faks-Završni rad

Bilo bi super kada bi imali skupnu temu za završne radove.

Ovako,ja zbog okolnosti,tih da ću zadnji semestar studirati u Njemačkoj,bih trebao završni rad započet čim prije.

Eh sad imam dileme.Imam dvije ideje oko kojih razmišljam(ako mi još koje padnu na pamet raspraviti ću o tome ovdje):

Gradnja beowulf clustera-

Tu mi je glavni problem što mi je na raspolaganju HP Probook 4530s znači relativno novi laptop i staro pentium III(doduše ipak dvoprocesorsko) računalo.Uvijek sam sanjao o 'super' računalima pa ajde da napravim prvi korak.Glavni problem oko ovoe teme mi je dali bi ta dva računala uopće uspio spojiti u cluster?

Pentesting računalne mreže-

Koristio bih kali linux kao pomoćni alat.Uvijek me zanimalo probijanje u računalne sustave a i time bih se volio baviti.

A pitanje koje vrijedi za obje teme:Dali su one malo pretjerano teške za završni rad?

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
14 godina
neaktivan
Re: Faks-Završni rad

Uvijek idi prema onome što te više zanima. Imati ćeš tada sigurno puno više volje da to istražuješ i da na tome radiš. Usto, imaj u planu da ćeš taj završni rad moći negdje iskoristiti i kao referencu pri zapošljavanju, a što se tiče kompleksnosti - sve ovisi o tebi i koliko se točno želiš upuštati u detalje.

Kada lajavci laju onda završe ovako: http://i471.photobucket.com/albums/rr77/toropreto/2012-07-0813_30_07.gif
15 godina
Faks-Završni rad

Nije manje bitno pokušati realno procijeniti ciljeve. Čest je slučaj da se precijene vlastite sposobnosti i mogućnosti tako da krajni rezultat bude razočaravajući. Ne upirem prstom u autora već apeliram na to da se nakon ideje pusti malog skeptika (koji čuči u svakome od nas) da izrazi svoje mišljenje o cilju. Bolje je ne započeti nešto nego završiti katastrofalno.

Stručnjak za odmaganje...
15 godina
neaktivan
TracerCPP kaže...

Uvijek idi prema onome što te više zanima. Imati ćeš tada sigurno puno više volje da to istražuješ i da na tome radiš. Usto, imaj u planu da ćeš taj završni rad moći negdje iskoristiti i kao referencu pri zapošljavanju, a što se tiče kompleksnosti - sve ovisi o tebi i koliko se točno želiš upuštati u detalje.

mario.L_hr kaže...

Nije manje bitno pokušati realno procijeniti ciljeve. Čest je slučaj da se precijene vlastite sposobnosti i mogućnosti tako da krajni rezultat bude razočaravajući. Ne upirem prstom u autora već apeliram na to da se nakon ideje pusti malog skeptika (koji čuči u svakome od nas) da izrazi svoje mišljenje o cilju. Bolje je ne započeti nešto nego završiti katastrofalno.

Hvala i obadva ste u pravu.Nešto što me ne interesira nebih ni uzeo u obzir.Smatram se relativno dobrim studentom(broj predmeta koje sam uopće morao na drugi rok ići je za prste jedne ruke a opet imam 3.9 prosjek) i mislim da bih položio i rad koji i nije laganini,međutim sam i dalje oprezan da ne uzmem nešto što je za mene nerješivo.A referenca za životopis,mislim da je danas aktualna i računalna sigurnost i građenje velikih sustava(cloud)...

Uglavnom hvala,ali i dalje su dobrodošli savjeti.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.11.2013 0:25 (g12356).
15 godina
neaktivan
g12356 kaže...
Gradnja beowulf clustera-

Tu mi je glavni problem što mi je na raspolaganju HP Probook 4530s znači relativno novi laptop i staro pentium III(doduše ipak dvoprocesorsko) računalo.Uvijek sam sanjao o 'super' računalima pa ajde da napravim prvi korak.Glavni problem oko ovoe teme mi je dali bi ta dva računala uopće uspio spojiti u cluster?

Zašto ne bi mogao? (ovo ne znači da ja kažem da bi mogao, nego je na tebi da ispitaš tu situaciju)

Ispitivanje situacije ne podrazumijeva odlazak na forum X i tamo pitati "nekoga tko zna". Nego sam moraš razumjeti stvar koju pokušavaš napraviti da bi mogao znati je li to izvedivo sa trenutno dostupnim sredstvima. Nemoj biti lijen.

Zamisli da ja sada ispalim: "želim napraviti igru. Mene zanima da li bi ja to uopće mogao napraviti?"

Tko god bi mi odgovorio 'Ne' bi bio u pravu, i to samo iz razloga zato što sam očito neozbiljan i "toliko" me to zanima da radije ispitujem po forumu umjesto da sâm zasučem rukave i vidim što znam, što ne znam, i koje me poteškoće očekuju.

Nemoj sve čekati na pladnju. Puno ćeš više znati o opsezima problema kada se jednom uhvatiš u koštac s njime nego dok sjediš na rukama i teoretiziraš o tome.

To understand what recursion is, you must first understand recursion.
15 godina
Faks-Završni rad

Kada radiš završni rad od velike važnosti je da uzmeš nešto što je moderno (nešto što je "in"). Raspberry Pi je sada u modi. Jesi li razmišljao o radu na temu gradnja clustera od rasperry Pi (ili tako nekako)?

15 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Kada radiš završni rad od velike važnosti je da uzmeš nešto što je moderno (nešto što je "in"). Raspberry Pi je sada u modi. Jesi li razmišljao o radu na temu gradnja clustera od rasperry Pi (ili tako nekako)?

Stvar je da ne posjedujem raspberry pi.

15 godina
Faks-Završni rad

Mislim, ne mora biti ovako kao na slici ali stvar je u tome da je drugačije kad pokažeš Rasperry Pi-minijaturu-cluster, moderan i moćan, već stara desktop računala.

15 godina
neaktivan

Ma kako drukčije. Što je tu "moderno"? Ja vidim samo pomodno.

15 godina
rustweaver kaže...

Ma kako drukčije. Što je tu "moderno"? Ja vidim samo pomodno.

Beowulf na starim desktop računalima je "već viđeno". Izmišljati toplu vodu u završnom radu neće proći!

15 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Beowulf na starim desktop računalima je "već viđeno". Izmišljati toplu vodu u završnom radu neće proći!

Kao i Beowulf sa Raspberry-Pi. Sam cluster kao koncept je već odavno topla voda, nema veze od čega ga složiš. Odabir hardvera je sporedan, bitno je znati složiti taj sustav i razumjeti i riješiti probleme.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.11.2013 18:52 (rustweaver).
15 godina
rustweaver kaže...
phoenix2003 kaže...

Kao i Beowulf sa Raspberry-Pi. Sam cluster kao koncept je već odavno topla voda, nema veze od čega ga složiš. Odabir hardvera je sporedan, bitno je znati složiti taj sustav i razumjeti i riješiti probleme.

Po tvojoj teoriji grafen je stara tehnologija?!{#}

15 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Po tvojoj teoriji grafen je stara tehnologija?!{#}

Grafen u tom clusteru ne mijenja baš ništa, i dalje je riječ o istoj stvari sa istim problemima. Možemo onda i računala staviti u magnezijska kućišta to će također biti moderno. Moraš gledati stvari koje bitno utječu na problem i njegovo rješavanje.

Možda beowulf cluster komodoraca 64? Tu bi se svakako pojavio cijeli niz ludih izazova i poteškoća. {#}

Ali samo zbog smiješno ograničenog hardvera, cluster kao cluster bi i dalje bio otkrivanje tople vode.

Eventualno istraživanje nekih današnjih problema sa clusterima i onda rad na rješavanju nekog od tih problema. To bi bilo nešto novo, ako bi rješenje bilo dovoljno inovativno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.11.2013 19:13 (rustweaver).
15 godina
neaktivan
Faks-Završni rad

Možda spajanje starih računala sa novima u clustere u svrhu ne odbacivanja starog hardvera?

15 godina
neaktivan

To ti znaš bolje od nas. Posavjetuj se sa profesorima i vidi što i kako. Svakako poslušaj i tracerov savjet, kada te nešto zbilja zanima lako se motivirati čak i kada naletiš na probleme.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice