E ljudi moji ovako se utjesi neko.hvala edge upravo si mi olakso malo ako ti to ista znaci hvala
E ljudi moji ovako se utjesi neko.hvala edge upravo si mi olakso malo ako ti to ista znaci hvala
Zna neko možda dali je izvedivo putovati svaki dan iz Varaždina do Zagreba vlakom i dolaziti na predavanja na PMF-u. Kolika je cijena karte?
Zna neko možda dali je izvedivo putovati svaki dan iz Varaždina do Zagreba vlakom i dolaziti na predavanja na PMF-u. Kolika je cijena karte?
Tolika da ćeš odustati od te ideje - 100 kn povratna. Vlakovi ti voze do Zga od 2.5 do 3 sata, ovisno o vlaku, tako da ako bi trebao doći u Zg u 10 do 8, morao bi ići na vlak u 5:27. To ti je skoro 6 sati dnevno izgubljeno na putovanje i ne znam koliko je to prihvatljivo za studenta.
S druge strane, autom ti je još skoro duplo skuplje od toga, ali i dosta brže...
Kako god, mislim da ti je puno jeftinija, a i puno povoljnija opcija po pitanju vremena studentski...vikendom si doma i to ti je to..
Tim tempom bi izdrzo mozda 2 tjedna, prevelik umor za covjeka, em psihicki zato jer unaprijed mislis na to da se moras vozit 3 sata, em fizicki jer putovanja znaju iscrpjeti covjeka.
Prijavi se za studentski dom, ili na forumima ili negdje nadji kolegu nekog pa uzmite stan po pola.
A dobro xD
Onda ostajem ovdje. Za studenski nisam siguran da ću dobiti a ne isplati mi se riskirati.
može li mi tko izračunati bodove sa državne? Riješio sam eng B 60 %,mat B 60% i hrvatski oko 50%...Hrvatski mi se vrednuje na faksu 20%,matematika 30% i engleski 0%
može li mi tko izračunati bodove sa državne? Riješio sam eng B 60 %,mat B 60% i hrvatski oko 50%...Hrvatski mi se vrednuje na faksu 20%,matematika 30% i engleski 0%
Hrvatski 100
Matematika 113
Nemoras nista micat, na faks se ides upisat naravno. Nego kad su rezultati tocno?
Nista ne mices... tamo gdje si se upiso odes na stranice faksa ili nazvoes referadu i pitas kad treba doci se upisat. Moras doci tamo ispuniti index i ostale sitnice obavit.
Nemoras nista micat, na faks se ides upisat naravno. Nego kad su rezultati tocno?
7.7.2014
7.7.2014
Neslužbeni i 14.7. službeni.
Pozdrav, može li se nastaviti obrazovanje i gdje nakon završenih sljedećih studija:
stručni studiji elektronike (180 ECTS) + specijalistički stručni studiji politehnke (120 ECTS), ukupno 300 ECTS, zvanje stručni specijalist ing elektrotehnike
kad to imam, mogu li na poslijediplomski studiji i gdje, na koji način, hvala
Pozdrav, može li se nastaviti obrazovanje i gdje nakon završenih sljedećih studija:
stručni studiji elektronike (180 ECTS) + specijalistički stručni studiji politehnke (120 ECTS), ukupno 300 ECTS, zvanje stručni specijalist ing elektrotehnike
Prvo završi preddiplomski pa razmišljaj o diplomskom, pa tek onda o doktorskom.
Za poslijediplomske ti je bitan prosjek (minimum 3.5 svaku godinu, ako to nemaš onda moraš dobiti nekoliko preporuka redovitih profesora).
Ranko u RH ima dvije vrste studija
preddiplomski+diplomski sveučilišni i mogućnost upisa poslijediplomskog studija (3+2god, 300 ECTS, 180+120, titula; mag. ing. elektrotehnike, npr )
druga varijanta je
stručni studiji+specijalistički stručni studiji ( 3+2god, 300 ECTS, 180+120, titula: stručni specijalist ing naznaka struke, elektrotehnika npr)
zanima me može li se drugom varijantom upisati poslijediplomski doktorski studiji i na koji način?
za prvu varijantu mi je jasno, za drugu nije...
hvala
Ako hoćeš na poslijediplomski zašto onda upisuješ stručni studij koji tome nije ni namijenjen? Ako hoćeš napredovati u akademskoj i znanstvenoj zajednici onda upiši sveučilišni studij. Koliko vidim na ovoj stranici poslijediplomskoga stručnoga studija nakon tih završenih studija nema. Ne znam nudi li se igdje u Hrvatskoj uopće poslijediplomski stručni studij. Jedino što sam čuo jest da bi tvz trebao uskoro otvoriti doktorski stručni studij.
+
U pon popodne iza 12 tj oko 9 navecer dok dodu serveri k sebi nakon sto se ko prosle godine zruse
Ako hoćeš na poslijediplomski zašto onda upisuješ stručni studij koji tome nije ni namijenjen? Ako hoćeš napredovati u akademskoj i znanstvenoj zajednici onda upiši sveučilišni studij. Koliko vidim na ovoj stranici poslijediplomskoga stručnoga studija nakon tih završenih studija nema. Ne znam nudi li se igdje u Hrvatskoj uopće poslijediplomski stručni studij. Jedino što sam čuo jest da bi tvz trebao uskoro otvoriti doktorski stručni studij.
Ima na FSB-u poslijediplomski stručni studij, ali ne dobiva se nikakav rang dr.sc, niti išta usporedivo tome, nego se dobije diploma o završenom specijalističkom post-diplomskom studiju. I traje manje od sveučilišnog postdiplomskog (doktorskog) studija.
Inače mi nije jasno kako netko tko razmišlja o upisu na fakultet već razmišlja o poslije diplomskim studijima. Meni se mišljenje 30x puta promjenilo o svemu odkad sam upisao fakultet i sada.
Koje ste fakultete prijavili i jeste li apsolutno sigurno što želite upisati? Pretpostavljam da će ovdje većina na tehničke i informatičke fakultete. Ja osobno još nisam siguran hoću li matematiku na pmf-u ili fer.
Anglistika i germanistika ili anglistika i informacijske i komunikacijske znanosti na FFZG-u.
Koje ste fakultete prijavili i jeste li apsolutno sigurno što želite upisati? Pretpostavljam da će ovdje većina na tehničke i informatičke fakultete. Ja osobno još nisam siguran hoću li matematiku na pmf-u ili fer.
FER. Jedini mi je na listi, tako da sam poprilicno siguran...:p
Do kad se može mijenjati taj raspored fakulteta? E da, i kakva je razlika između neslužbenih i službenih rezultata, zašto uopće postoje neslužbeni?
Do kad se može mijenjati taj raspored fakulteta? E da, i kakva je razlika između neslužbenih i službenih rezultata, zašto uopće postoje neslužbeni?
Ako imaš prigovor na ispravak onda se tvoj test ponovno ispravlja pa dođu službeni.
Sutra u podne dolaze rezultati?
"Rezultati ispita državne mature ažuriraju se jednom dnevno, u ponoć."
Mislim da je to danas u ponoć. Dakle za nešto manje od 13h.
Do sluzbenih rezultata, tj. 14.7.
"Rezultati ispita državne mature ažuriraju se jednom dnevno, u ponoć."
Mislim da je to danas u ponoć. Dakle za nešto manje od 13h.
Sutra u podne dolazi...