Državna matura 2014

poruka: 1.274
|
čitano: 232.359
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Državna matura 2014
captain_soap_McTawish kaže...
Tomislav95 kaže...

Oko 81% imam{#} Zna netko zašto u 26. ide +/- 3 m/s2 kad je iz zadatka očito da se brzina smanjuje pa je akceleracija negativna?

Pa zato što se u zadatku traži iznos akceleracije, pa se može pisati i bez minusa.

Znači priznat će mi 2/2 ako sam napisao minus?

Beware of the sharp edged weapon called human being
15 godina
Tomislav95 kaže...

Naravno da hoće. Ono +/- znači da moraju priznavati oba načina zapisivanja.

16 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...
Tomislav95 kaže...

Naravno da hoće. Ono +/- znači da moraju priznavati oba načina zapisivanja.

Cool.

Znači možda i 83% ako nisam zeznio negdje slučajno. Bolje nego sam se nadao, da budem iskren.

Beware of the sharp edged weapon called human being
15 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Kak sam uspio izračunati akceleraciju da je -1m/s^2 /facepalm

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
14 godina
neaktivan
Državna matura 2014

fizika 67% matisa 70% :D

Planira ko Tvz mehatroniku ?

11 godina
neaktivan

@strbi

Prva 3 izbora su mi svi smjerovi na FSB-u(strojarstvo,brodogradnja,zrakoplovstvo),pa onda 4 FER , ali na te nebum ni upao,

5 izbor mi je TVZ mehatronika , a osim toga jos imam na listi RGF,veleuciliste u Karlovcu(strojarstvo) , građevina,tehnicki u rijeci i FOI ,

sveg i svaceg imam pa di se upadne...

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2014 13:42 (hahah).
14 godina
Keops kaže...

Idem sutra na fiziku po 20%. Imam solidno znanje prvog razreda, gotovo nikakvo znanje 2. i 3. a nikakvo znanje 4. razreda. I takvi hoće na strojarstvo, gadim se sam sebi.

I rješim 50% lol. Ne mogu vjerovati da je ova fizika ovako lagana, imao bi 20% više samo da sam išao vidjet teoriju 2 dana prije ispita da bar znam kako stvari funkcioniraju. Sramota, ali ja ne znam ni strujni krug nacrtati(a rješim onaj u kojem je bio po nekoj logici s omjerima), teorija=0. A što ćeš, debilizam, baš mi je žao što sam ovako lijen kad vidim da sam mogao rasturiti da sam se išta pripremao.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2014 15:11 (Keops).
17 godina
Državna matura 2014

Smanjili su kvote za TVZ, prije se na racunarstvo upisivalo 100 studenata, a sad samo 80, informatika je sa 140 pala na 100 studenata.

Prosle godine(2013./2014.) za upis na TVZ racunarstvo trebalo je 639,5 bodova koliko je imao 100. na rang listi, 80. je imao 664,9 bodova.

140. na TVZ informatici vam je imao 604,6, a 100. 625,0 bodova.

Na TVZ elektrotehnici je 200. imao 549,8 bodova.

U prilog vam ide ukidanje 3+4 uvjeta za upis FER-a, jer dosta ekipe prije nije skupilo za taj uvjet( a po broju bodova bi bili unutar prvih 640), a nakon FER-a im je TVZ ili FSB sljedeci na listi.

Na FSB-u 345. za strojarstvo vam je imao 661,8 bod, a 45. na brodogradnji je imao 619,8 bodova.

Pa se mozete okvirno po tome ravnat.

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2014 17:01 (Ante).
14 godina
neaktivan
Ante kaže...

Smanjili su kvote za TVZ, prije se na racunarstvo upisivalo 100 studenata, a sad samo 80, informatika je sa 140 pala na 100 studenata.

Prosle godine(2013./2014.) za upis na TVZ racunarstvo trebalo je 639,5 bodova koliko je imao 100. na rang listi, 80. je imao 664,9 bodova.

140. na TVZ informatici vam je imao 604,6, a 100. 625,0 bodova.

Na TVZ elektrotehnici je 200. imao 549,8 bodova.

U prilog vam ide ukidanje 3+4 uvjeta za upis FER-a, jer dosta ekipe prije nije skupilo za taj uvjet( a po broju bodova bi bili unutar prvih 640), a nakon FER-a im je TVZ ili FSB sljedeci na listi.

Na FSB-u 345. za strojarstvo vam je imao 661,8 bod, a 45. na brodogradnji je imao 619,8 bodova.

Pa se mozete okvirno po tome ravnat.

valjda bum upo na tvz informatiku, ali nadam se da nece bit na knap haha...imam 307,2 bodova iz srednje, matišu A razina oko 55%,eng 70% B razina, informatika/fizika imat cu oko 55%...jel mi moze neko onda izracunat kolko bi imo bodova za informatiku na tvzu?

Origin ID za FIFU 13: strbi_zg
16 godina
Državna matura 2014

Što treba raditi za ove fakultete koji imaju rok za prijavu? Je li treba slati neku prijavu ili samo stavit faks na listu na postani student ili zaključati listu ili nešto deseto?

13 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Je li se netko ovdje prijavio na vojno vođenje i upravljanje i vojno inžinjerstvo? Možete li mi napraviti uslugu i vidjeti koliko se ljudi prijavilo na VVIP i Vojno inžinjerstvo?

Ili ako znate nekoga tko je prijavio pa ga pitajte da pogleda... Bio bih iznimno zahvalan.

Imagination will often carry us to worlds that never were. But without it we go nowhere.
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.6.2014 1:08 (Reichz).
16 godina
neaktivan
Državna matura 2014

dali je dovoljno 750 bodova za FSB strojarstvo? od prošle godine se nemože valjda s 660 pomaknuti toliko granica?

14 godina

Ma ne budi lud, naravno da upadaš. Još očekuj da će puno više ljudi ići na FER jer su makli zbroj ocjena mat i fiz.

13 godina
neaktivan
etnes kaže...
Knez1950 kaže...

došao je ispit iz hrv. esej mi je 0% (jbg ne pitajte kako xD), a ispit po računici 80% manje-više (nije bilo teško). Oću li još moć proć, tj. da li će mi se računati kao 40% ?

sorry, al jednostavno moram pitati kako imaš 0% na eseju xD? nisi valjda pijan došo na maturu i predao prazan list. 

a uvatilo me na prepisivanju, a nisam ništa u čistopis stigao napisat xD.. al rekli su mi u školi da će ipak uzet u obzir kao da sam predao, tj. da neće poništit

http://www.youtube.com/iiknezii
17 godina
strbi kaže...

valjda bum upo na tvz informatiku, ali nadam se da nece bit na knap haha...imam 307,2 bodova iz srednje, matišu A razina oko 55%,eng 70% B razina, informatika/fizika imat cu oko 55%...jel mi moze neko onda izracunat kolko bi imo bodova za informatiku na tvzu?

Ocjene = 307.2

MatA = 0.55*400 = 220

Fizika = 0.55*100 = 55

EngB = 0.7*0.625(B-razina)*100 = 43.75

Ukupno = 625.95

luka7 kaže...

dali je dovoljno 750 bodova za FSB strojarstvo? od prošle godine se nemože valjda s 660 pomaknuti toliko granica?

Ma svi preko 700 imaju siguran upis na skoro sve. Iznimka je medicina i farmacija u Zagrebu gdje zadnji imaju redovito preko 700+ bodova(barem prema onome kaj sam videl).

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.
13 godina
Ante kaže...
strbi kaže...

Ocjene = 307.2

MatA = 0.55*400 = 220

Fizika = 0.55*100 = 55

EngB = 0.7*0.625(B-razina)*100 = 43.75

Ukupno = 625.95

luka7 kaže...

Ma svi preko 700 imaju siguran upis na skoro sve. Iznimka je medicina i farmacija u Zagrebu gdje zadnji imaju redovito preko 700+ bodova(barem prema onome kaj sam videl).

Na medicini u ZG je manji prag zbog 300 ljudi i prijemnog... Ali sa 700+ si siguran gotovo na svakom osim na Molekularnoj i Dentalnoj jer malo primaju a tko ide tamo je opako znanja.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
11 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Sta mislite koliko ce biti potrebno za upad na fer ove godine s obzirom da je 3+4 ukinto? Ja imam 60% iz mat i 72.5% iz fiz, ali nekako se bojim da mi ne dodu ovi kaj prolaze s 4.5 ili 5.0 i napisu maturu za dik ali zavrse ispred mene zbog ocjena {#}

16 godina
neaktivan
CrniLabud19 kaže...

Sta mislite koliko ce biti potrebno za upad na fer ove godine s obzirom da je 3+4 ukinto? Ja imam 60% iz mat i 72.5% iz fiz, ali nekako se bojim da mi ne dodu ovi kaj prolaze s 4.5 ili 5.0 i napisu maturu za dik ali zavrse ispred mene zbog ocjena {#}

Koliki će ti bit ukupni prosjek svih ocjena? (srednja+matura)

17 godina
odjavljen
CrniLabud19 kaže...

Ako ti je prosjek bio oko 4 i ak ces imat ove rezultate vjerojatno upadas.

http://isvijet.com.hr
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.6.2014 19:26 (Edge).
11 godina
neaktivan

3.4. >.> Tako da.... izlozen sam napadima. Trebali su ostaviti 3+4. Uglavnom, sta mislite koliko ce biti min?

15 godina
Državna matura 2014

Prosle godine sam krivo razumio dokad treba odjaviti fakultete i primljen sam na jedan koji nisam zelio. Nazvao sam fakultet i objasnio im situaviju i maknuli su me s popisa. Sad me zanima dal je meni i dalje studiranje besplatno posto sam primljrn na fakultet ali ga nisam upisao.

[url=http://trakt.tv/user/MjezZza][img]http://trakt.tv/user/MjezZza/widgets/watched/episode-banner.jpg#nocache[/img][/url]
17 godina

Pa ak nisi upisao nema problema, druga stvar bi bila da si upiso pa ispiso.

[ Xfire: slickman25 ] [ Steam: ryou229 ] [ Battle.net: exzzy#2808 ] [ EUNE:exzzy ]
16 godina
neaktivan
Državna matura 2014

zna li netko zašto postoji razlika u minimalnom broju bodova na studij.hr i na printscreen ljestvicama s postanistudent? i to znaju biti poprilično velike razlike preko 50 bodova.

15 godina
luka7 kaže...

zna li netko zašto postoji razlika u minimalnom broju bodova na studij.hr i na printscreen ljestvicama s postanistudent? i to znaju biti poprilično velike razlike preko 50 bodova.

Smijem pitati otkud ti printscreenovi s postani-student?

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
16 godina
neaktivan
blagus kaže...
luka7 kaže...

s ovog foruma http://drzavna-matura.com/index.php?topic=3149.0

15 godina
luka7 kaže...

Mislim da ta stranica nije ažurirana od 2011.  Ipak jest.

blagus kaže...
luka7 kaže...

http://drzavna-matura.com/index.php?topic=3149.0

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.6.2014 16:05 (captain_soap_McTawish).
11 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Ljudi ne mogu vise cekat.mozete li me vi ikako utjesit sa malo argumenata.Radio sam maturu i fiziku sam zadovoljan kao i matematiku i hrvatski test.Brine me esej,cuo sam da tu i ne obaraju toliko,a treba mi samo prolaz.Napisao sam uredno rijeci te dovoljan broj rijeci.POMOZITE!!!

14 godina

Pa smiri se čovječe, ja nisam ni pomislio na maturu otkad sam završio sa zadnjim ispitom i nitko o tome ne razmišlja. Napisao si kako si napisao i briga to neće promjeniti.

13 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Koji manijak, matura mi je valjda zadnja na pameti sad, da nema ove teme zaboravio bi da postoji {#}

Battlelog: gjurki
17 godina
odjavljen
jabasja kaže...

Ljudi ne mogu vise cekat.mozete li me vi ikako utjesit sa malo argumenata.Radio sam maturu i fiziku sam zadovoljan kao i matematiku i hrvatski test.Brine me esej,cuo sam da tu i ne obaraju toliko,a treba mi samo prolaz.Napisao sam uredno rijeci te dovoljan broj rijeci.POMOZITE!!!

Ajde da razjasnimo nesto....

Vjerujem da ides na neki tehnicki ili prirodoslovni faks cim si reko da si piso fiziku, i to si je dobro napiso kao i matematiku. Ta 2 predmeta su predmeta koje tebe trebaju mucit, a ne suplji hrvatski, polozio bi ga i da si piso esej s lijevom nogom. 

I da imas premalo/previse rijeci nebitno, neces zbog tog dobit 0 bodova, to su price za malo djecu.

http://isvijet.com.hr
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice