Državna matura 2014

poruka: 1.274
|
čitano: 232.441
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Prokleti 4. me sj*bo -.-

Ste to računali preko 3. keplerovog zakona ili ste izvodili?

Kod nas se svi polovili za glave kad smo skužili da mogu bit dvije površine u zadnjem.

15 godina
neaktivan
Državna matura 2014

meni je iz izvođena izašlo da je T^2 / r^3 = konstantan

i onda odgovor r/4

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2014 23:36 (ROFLOLMAO).
15 godina
Re: Državna matura 2014
ROFLOLMAO kaže...

meni je iz izvođena izašlo da je T^2 / r^3 = konstantan

i onda odgovor r/4

I ja sam išao isto tako. Prvo sam izjednačio centripetalnu i gravitaciju:

G * M*m/r2 = mv2/r

Iz toga sam izrazio v i uvrstio u:

T = 2rpi/v

Mislim da is toga moze dobiti T^2 / r^3, no ja sam išao drugim putem, izrazio sam to i za drugi,  podijelio i dobio da je r/4 (praktički isto što i ti).

17 godina
Državna matura 2014

Znao sam da se pomaze u pojedinim skolama tokom ispita i da se vara na DM kolko god se stigne, al ovaj kojem je ponisten engleski je genijalac XD. 

Državna matura 

Zagreb, 5. lipnja 2014.

Obavijest o poništenju ispita

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja zaprimio je više prijava da se na društvenoj mreži Facebook nakon ispita iz Engleskoga jezika pojavila fotografija lista za odgovore iz Engleskoga jezika na višoj razini - ispit slušanja. Prema vidljivoj identifikacijskoj naljepnici na objavljenoj fotografiji utvrđen je identitet pristupnika kojemu je Odlukom Centra, zbog korištenja nedozvoljenog pomagala (mobitela) na ispitu, poništen ispit iz Engleskoga jezika.

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.
15 godina
Nije ovaj, likuša neka je, očito bistrija malo...

Meni samo nije jasno kak je uspjela slikat bez da ju skuže, pa nas su gledali ko kriminalce na death rowu kad smo to pisali, ak si maramice izvadio naglim pokretom već je neko doletio do stola ko lešinar

One ring to bring them all and in the darkness bind them
11 godina
protjeran
Državna matura 2014

Može li se modificirati ona prioritetna rang lista fakulteta?

'Sve što država kaže je laž a sve što država ima, ukradeno je' - Nietzsche
16 godina
neaktivan

Da, sve do 14.7. il kad već.

16 godina
neaktivan
Mislim da se može i kasnije jer tada tek saznajemo gdje smo upali
Beware of the sharp edged weapon called human being
15 godina
Tomislav95 kaže...
Mislim da se može i kasnije jer tada tek saznajemo gdje smo upali

Ne može. Ti već sada možeš vidjeti kako se krećeš po ljestvicama sa ovim ocjenama iz srednje škole, no to će postati relevantno tek kad dođu rezultati mature. Ti do 14.7 ili kad već, moraš napraviti konačnu listu prioriteta. I to stavljaš po željama, bez obzira jesi li tu unutar kvote ili ne. Kad dođe 14.7, sustav će generirati konačne ljestvice i upisat ćeš se na prvi fakultet na koji upadneš na listi prioriteta. I tada je to konačno.

16 godina
neaktivan
Onda će upisati te bodove već 7.7. kad budu prvi rezultati došli
13 godina
neaktivan
Državna matura 2014

došao je ispit iz hrv. esej mi je 0% (jbg ne pitajte kako xD), a ispit po računici 80% manje-više (nije bilo teško). Oću li još moć proć, tj. da li će mi se računati kao 40% ?

http://www.youtube.com/iiknezii
16 godina
Knez1950 kaže...

došao je ispit iz hrv. esej mi je 0% (jbg ne pitajte kako xD), a ispit po računici 80% manje-više (nije bilo teško). Oću li još moć proć, tj. da li će mi se računati kao 40% ?

Da.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
14 godina
neaktivan
Knez1950 kaže...

sorry, al jednostavno moram pitati kako imaš 0% na eseju xD? nisi valjda pijan došo na maturu i predao prazan list. 

15 godina
neaktivan
Knez1950 kaže...

Skini si pravilnik o polaganju sa stranica MZOS i pročitaj članak 24. Piše da se ispit smatra položenim ako su mu položeni svi djelovi.

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
13 godina
Državna matura 2014

Nece mu priznat ako nije prosao na eseju, na jesen ce ga pisat a od faksa na ljeto nista.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
16 godina
SimeKZ kaže...

Nece mu priznat ako nije prosao na eseju, na jesen ce ga pisat a od faksa na ljeto nista.

Koliko je to "prolaz na eseju"??

15 godina
Državna matura 2014

Zar nije 50% rezultata esej a 50% književnost+jezik ?

Do not feed the trolls!!
13 godina
DamageHigh kaže...
SimeKZ kaže...

Koliko je to "prolaz na eseju"??

Znam da je pretprosle godine jedan decko zakasnio na pisanje Eseja iz engleskog i na kraju nije mogo na ljeto upisati faks nego je na jesen ponovno pisao i onda upisao.

Onda onome kome Hrvatski nosi 0% bira na koji ce ispita doc pa tek toliko da ima vise od 30-40% ovisi od generacije koliko je dovoljan.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
17 godina

Je nzn ja sta oni pricaju, znam da su prosle godine ljudi prosli kad im je jedan dio bio 15% a drugi je bio bolji pa su skupili dosta za prolaz. Al nzn kak je kad imas 0%(nzn ni kak je to uspio izvest), al sumnjam da ce s time proc.

[ Xfire: slickman25 ] [ Steam: ryou229 ] [ Battle.net: exzzy#2808 ] [ EUNE:exzzy ]
16 godina
neaktivan
@SimeKZ, na svaki obavezni ispit moraš izaći i pisati barem 30 min, zato je ponavljao
16 godina
SimeKZ kaže...

Znam da je pretprosle godine jedan decko zakasnio na pisanje Eseja iz engleskog i na kraju nije mogo na ljeto upisati faks nego je na jesen ponovno pisao i onda upisao.

Onda onome kome Hrvatski nosi 0% bira na koji ce ispita doc pa tek toliko da ima vise od 30-40% ovisi od generacije koliko je dovoljan.

Nije isto napisati za 0% i uopće se ne pojaviti na ispitu...naravno da ne možeš proć ako se ne pojaviš...

17 godina
SimeKZ kaže...

?!?

Cek, cek, ako se "esej iz engleskog" pise na pocetku onda je zakasnio na ispit iz engleskog i nije mogao pristupiti nakon sto je zapoceo sam ispit.

Ako se esej pise poslije onog pismenog dijela ispita engleskog onda mora zakasniti i na pisanje prvog dijela i naravno opet neces moc pristupiti ispitu.

Ili je zakasnio na esej iz hrvatskog ili je zakasnio na engleski jer nemres zakasniti na jedan dio engleskog ispita kad se sve pise u jednom terminu.

Tomislav95 kaže...
@SimeKZ, na svaki obavezni ispit moraš izaći i pisati barem 30 min, zato je ponavljao
Jedina iznimka su maturanti koji su maturirali prije uvodjenja drzavne mature. Oni nisu obavezni polagat ispite, a ako ih prijave, a ne dodju pisat svejedno im se vodi matura kao polozena.
Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2014 22:34 (Ante).
16 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Stigla fizika.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2014 11:20 (Looka).
14 godina
Državna matura 2014

85% iz fizike! 920 bodova na FERu. {#}

14 godina
neaktivan
Looka kaže...

Stigla fizika.

bolje da nije {#} 45%, pa ne vjerujem...al dobro, bolje sam napisao informatiku tako da ce mi se to bodovati za tvz, ima li vas puno u planu tvz? koji smjer? kako ste matematiku napisali? ja mislim da ce mi 55% bit dosta za upad

Origin ID za FIFU 13: strbi_zg
11 godina
neaktivan
strbi kaže...
Looka kaže...

Stigla fizika.

bolje da nije {#} 45%, pa ne vjerujem...al dobro, bolje sam napisao informatiku tako da ce mi se to bodovati za tvz, ima li vas puno u planu tvz? koji smjer? kako ste matematiku napisali? ja mislim da ce mi 55% bit dosta za upad

Ja isto +-45% , matisa negdje oko 55% ( A razina) 

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2014 12:16 (hahah).
15 godina
Državna matura 2014

Ako nisam negdje neku mjernu jedinicu zaboravio napisati, imam 100% iz fizike. Na matematici sam napravio par sitnih grešaka, no tu očekujem preko 90%.

16 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Oko 81% imam{#} Zna netko zašto u 26. ide +/- 3 m/s2 kad je iz zadatka očito da se brzina smanjuje pa je akceleracija negativna?

15 godina
Tomislav95 kaže...

Oko 81% imam{#} Zna netko zašto u 26. ide +/- 3 m/s2 kad je iz zadatka očito da se brzina smanjuje pa je akceleracija negativna?

Pa zato što se u zadatku traži iznos akceleracije, pa se može pisati i bez minusa.

14 godina
neaktivan
hahah kaže...
strbi kaže...
Looka kaže...

Stigla fizika.

Ja isto +-45% , matisa negdje oko 55% ( A razina) 

potpuno ista situacija kod mene...sta planiras upisat? mozda budemo kolege na tvz-u :D

Origin ID za FIFU 13: strbi_zg
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice