Državna matura 2014

poruka: 1.274
|
čitano: 232.537
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Državna matura 2014
captain_soap_McTawish kaže...

Meni je bezveze sto ce sutra jezik biti novome pravopisu koji je izasao tek prosle godine. Knjige iz hrvatskog po kojima smo mi radili su radene po starome pravopisu, pa su neke stvari u njima netocne. Nisu to neke velike razlike, no ima ih(npr. u pisanju stranih imena).

meni stvarno idu na zivce ti koji mijenjaju pravopis, mislim da ima vecih problema u ovoj drzavi od hebenog pravopisa.

16 godina
kexzoR kaže...
captain_soap_McTawish kaže...

Meni je bezveze sto ce sutra jezik biti novome pravopisu koji je izasao tek prosle godine. Knjige iz hrvatskog po kojima smo mi radili su radene po starome pravopisu, pa su neke stvari u njima netocne. Nisu to neke velike razlike, no ima ih(npr. u pisanju stranih imena).

meni stvarno idu na zivce ti koji mijenjaju pravopis, mislim da ima vecih problema u ovoj drzavi od hebenog pravopisa.

Moraju i oni dobiti dio kolaca :)

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
14 godina
Državna matura 2014

Ovaj hrvatski na maturi treba promjenu, tek sam sad skužio kolika je tragedija da 56/60 maturanata moje škole ide višu razinu, a većina njih nije pročitala niti jednu knjigu od onih navedenih, mislim pa koji je onda smisao više razine, po čemu je ona viša?

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.6.2014 20:16 (Keops).
13 godina
Keops kaže...

Ovaj hrvatski na maturi treba promjenu, tek sam sad skužio kolika je tragedija da 56/60 maturanata moje škole ide višu razinu, a većina njih nije pročitala niti jednu knjigu od onih navedenih, mislim pa koji je onda smisao više razine, po čemu je ona viša?

Matematika je jedina blizu da pogodi omjer izmedu A i B razine. A ne ici Engleski ili Hrvatski na visu je grijeh, pa to polozis makar bio tudum velikih razmjera za jezik bilo kakve vrste.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
14 godina
Državna matura 2014

Matematika je dobra, A razina bi mogla biti malo teža, a B razina je taman za one kojima ne treba matematika jer sadrži postotke i zadatke kakve bi trebao znati rješiti bez obzira treba li ti ili ne matematika u daljnjem obrazovanju.

14 godina
neaktivan
Državna matura 2014

jeste ucili kaj za sutra, ili sam jedina budala koja nije ni pogledala? haha

Origin ID za FIFU 13: strbi_zg
16 godina
neaktivan
strbi kaže...

Join the club xD

Ma pročitat ću nešto prije spavanja i gg.

16 godina
Cheezl kaže...

Svaka čast...ne bi ti sad to išo čitat za ne znam koju lovu...fućkaš hrv, valjda nisam tolki debil da bum ruknul B razinu...:P

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
13 godina
neaktivan
Cheezl kaže...
strbi kaže...

Join the club xD

Ma je necu nista pripremat sutra, esej napisan bolje od ocekivanog, mislia da ce bit muka Isusuova kad ono obicna pizd*****a (valjda :P), a rjesio par testova 40-60% cime sam zadovoljan ionako mi hrv ne treba.

Nego trebalo bi se pocet  pripremat za fiziku {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.6.2014 21:33 (someguy).
14 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
Cheezl kaže...

Svaka čast...ne bi ti sad to išo čitat za ne znam koju lovu...fućkaš hrv, valjda nisam tolki debil da bum ruknul B razinu...:P

gg wp hahaha ja sutra ujutro kad se dignem proletim 10 minuta i picim na test da skinem tu maturu s ku*ca

Origin ID za FIFU 13: strbi_zg
13 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Samo si ponovite padeže i one stilske gluposti (aliteracija, asonanca itd.).

Imagination will often carry us to worlds that never were. But without it we go nowhere.
16 godina
neaktivan
strbi kaže...

Niti sam pogledao, a nevjerujem ni da hocu. Pisem A razinu i mislim da je stvarno svatko sposoban to dobiti barem 2.

BBC2 nick: reader562 BF3 nick:reader562
16 godina
Reichz kaže...

Ozbiljno? :D

15 godina
Državna matura 2014

{#}

Nadam se da ne bude meni tako slijedece godine.

EUW: Ferritin
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.6.2014 23:02 (Ferritin).
13 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Dali treba biti oba dijela iz hrvatskog pozitivna da bi se prosao hrvatski ?

Suba
17 godina

Pa ne dobivas ocjene iz obadva dijela, trebas imat zajednicki postotak prolazan.

[ Xfire: slickman25 ] [ Steam: ryou229 ] [ Battle.net: exzzy#2808 ] [ EUNE:exzzy ]
13 godina
neaktivan
Alex Mercer kaže...
Reichz kaže...

Ozbiljno? :D

Da, nadam se da si ih ponovio jer ja nisam {#}

Imagination will often carry us to worlds that never were. But without it we go nowhere.
14 godina
Državna matura 2014

Meni je ova B razina dosta teska bila, jos me je profa potjerala jer sam pisao rjesenja na papir sto ide sa mnom. Valjda mi nece sra.t zbog toga.

17 godina
neaktivan

s obzirom da na ispitu ne smijes imat nikakvih dodatnih papira, sve je moguce... 

15 godina
neaktivan
Državna matura 2014
Pisao sam danas B razinu... Bila je onako srednje teška.. Od pjesama najteži mi je bio Gundulic.. Gramatiku sam polovicno znao(sto sam siguran da je tocno) , a ostatak sam iso na blef...
Nadam se da necu pasti maturu, zbog eseja( b razina)... Budala nisam prebrojo riječi , al mislim da sam na granici... Ako uzmem da imam min. 6 rijeci u 52-55 redova, to je dovoljno... Drugu stranicu sam dosta sitnije pisao, mozda je tamo 8-9 rijeci prosjek. Nadam se da necu pasti :( , odgovorio sam na sve smjernice, smjestio autora u razdobolje...

13 godina
protjeran
Državna matura 2014

ovaj hrvatski test na b razini je sprdacina.

13 godina
neaktivan
Keops kaže...

Meni je ova B razina dosta teska bila, jos me je profa potjerala jer sam pisao rjesenja na papir sto ide sa mnom. Valjda mi nece sra.t zbog toga.

Ako te bas potjerala dok je ispit trajao, onda te stavila u njihov zapisnik ili sto vec imaju, mogao bi imati problema zbog toga.

16 godina
neaktivan
A razina lagana :D
Beware of the sharp edged weapon called human being
15 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Sve manje od 50% na a razini može se smatrati neuspjehom pošto je bilo prelagano.

EnlightenedPhoenix 24.6.2011. RIP Zauvijek ćeš ostati u našim srcima
16 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Stvarno mi nisu jasni ljudi koji mogu reci da im je tezak hrvatski bio A ili B razina.  Gledam jucer ono svi se zale na eseje a ono nemre lakse, A razina djelo koje se radi u 4-om razdedu i svima nam je frisko.  a za B razinu Noru netrebas znat nista vise od onog ulomka da napises vrlodobro esej. Smatram da eseji nisi mogli biti laksi. 

Ovaj test od danas na B razini isto nista posebno. 

16 godina
neaktivan
GRDI-146 kaže...

Stvarno mi nisu jasni ljudi koji mogu reci da im je tezak hrvatski bio A ili B razina.  Gledam jucer ono svi se zale na eseje a ono nemre lakse, A razina djelo koje se radi u 4-om razdedu i svima nam je frisko.  a za B razinu Noru netrebas znat nista vise od onog ulomka da napises vrlodobro esej. Smatram da eseji nisi mogli biti laksi. 

Ovaj test od danas na B razini isto nista posebno. 

Problem "Kratkog izleta" je to sto ga puno profesora nije stiglo obraditi zbog raznih odgovaranja, ispravljanja i tko zna cega. Tu spada i moj razred, ali svejedno sam djelo naucio iz skripte i napisao esej.

Za prolaz na A razini treba 50 bodova sto mislim da sam skupio u samom eseju. Danasnji ispit neznam kako sam napisao jer je dosta toga bilo na blef, pogotovo gramatika jer nije bilo dosta vremena.

BBC2 nick: reader562 BF3 nick:reader562
13 godina
Državna matura 2014

Jesan to samo ja ili su vecina odgovora bili samo B i D? HrvB

četri tisuče četristo četrdeset i četri četnika čekaju četvrtog četnika u čakovcu čekičajući čavlima po čeki čačkajući čizmom po čmaru i čurlićući čudno i čedno četvrtkom a čavka čuči na čamovom čamcu
15 godina
neaktivan
Državna matura 2014

Meni je jako puno odgovora na prvoj stranici B razine bilo pod A. Nisam valjda jedini.

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.6.2014 13:57 (ROFLOLMAO).
16 godina
Keops kaže...

To ne smije jer ne pise u pravilniku da se to ne smije raditi. Tako sam ja za vrijeme matematike pisao i skuzio je jedan profesor i pita me sta je ovo, rekao sam  mu da pisem rjesenja tako da mogu odprilike znati za par dana koliko bih mogao dobiti i uzeo mi je to i rekao da neda pa su zvali kordinatoricu i rekla je da smijem imati.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
17 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
Keops kaže...

To ne smije jer ne pise u pravilniku da se to ne smije raditi. Tako sam ja za vrijeme matematike pisao i skuzio je jedan profesor i pita me sta je ovo, rekao sam  mu da pisem rjesenja tako da mogu odprilike znati za par dana koliko bih mogao dobiti i uzeo mi je to i rekao da neda pa su zvali kordinatoricu i rekla je da smijem imati.

Po pravilniku ne smijes imat nista osim olovke plave ili crne boje, osim u slucaju matematike i fizike kada su dopusteni kalkulator i trokut. SVE ostalo nije dopusteno, i to sto je koordinatorica dopustila, a ti se time hvalis po forumima, moze na kraju imat posljedice i za nju i za tebe. Prije da ti nije zbog toga htjela ugrozit drzavnu maturu, jer to je, u principu glupost, ali dovoljna da zbog nje, kad bi se drzali doslovce svega, ostanes bez tog ispita drzavne mature. 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice