Državna matura 2012

poruka: 465
|
čitano: 147.402
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Re: Državna matura 2012
gadget kaže...

Moje osobno mišljenje je da je i ove godine matura bila nerealno lagana. Ja sam pisao B razinu, iz elektrotehničke škole sam, nisam se uopće pripremao, i vecinu odgovora sam na logiku riješio, očekujem nekih 80% točnosti. Niti jedno pitanje nije bilo dvosmisleno, 3 od 5 pitanja za svaki tekst se mogao vrlo jednostavno izvući iz priloženog teksta, za ostalo je trebalo znati neke osnovne stvari. Što se tiče više razine nemogu puno govoriti, ali pitanja koja su se komentirala kao dvosmislena meni su zapravo vrlo jednostavna, ne znam u kome je problem, ali mislim da je najveći problem u samim učenicima koji su doslovno štrebali podatke o djelima iz skripti umjesto da uključe razum. U katalogu je jasno pisalo da će se provjeravati razumjevanje teksta.

Kad dođu rezultati javi nam rezultat. {#}

Canibus > _________ <------- insert MC name here.
14 godina
Državna matura 2012

Sad el ovo istina, nebih znao, ali iskreno se nadam! {#}

http://kladara.net/ostalo/matura-2012/

16 godina
Državna matura 2012

jao kako mi se potrefilo, jedino djelo koje sam pročito (Dekameron) i to bude na eseju ^^ :D

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
17 godina
neaktivan
David87 kaže...

Sad el ovo istina, nebih znao, ali iskreno se nadam! {#}

http://kladara.net/ostalo/matura-2012/

Aha, guzica tvoja.

Zahebi dojave. Bilo je usporedba Stranca i Zločin i kazne za višu i Dekameron za nižu razinu.

PSN: filip99 // XF: filipscekic // Gran Turismo 5 freak
15 godina
neaktivan
gadget kaže...

Moje osobno mišljenje je da je i ove godine matura bila nerealno lagana. Ja sam pisao B razinu, iz elektrotehničke škole sam, nisam se uopće pripremao, i vecinu odgovora sam na logiku riješio, očekujem nekih 80% točnosti. Niti jedno pitanje nije bilo dvosmisleno, 3 od 5 pitanja za svaki tekst se mogao vrlo jednostavno izvući iz priloženog teksta, za ostalo je trebalo znati neke osnovne stvari. Što se tiče više razine nemogu puno govoriti, ali pitanja koja su se komentirala kao dvosmislena meni su zapravo vrlo jednostavna, ne znam u kome je problem, ali mislim da je najveći problem u samim učenicima koji su doslovno štrebali podatke o djelima iz skripti umjesto da uključe razum. U katalogu je jasno pisalo da će se provjeravati razumjevanje teksta.

nebitan si :D

sala naravno =)

a mislim da su previse ispitivali gluposti umjesto da se drze nekih osnovnih stvari... svi smo se malo poplasili na tom ispitu ali sad nakon eseja mislim da nam je svima lakse...

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.5.2012 12:38 (eX1t).
15 godina
neaktivan
loky4i4 kaže...

jao kako mi se potrefilo, jedino djelo koje sam pročito (Dekameron) i to bude na eseju ^^ :D

također, jedino što sam ja pročito sažetak, i to sinoć prije spavanja, nije mi se dalo ništa drugo -.-
i neznam koji vrag mi je bio, napiso sam da je taj pisac koji je to napiso, pisao krajem prve četvrtine drugog tisućljeća.. (malo sam fula, hebiga)
fakat sam zabrslio {#} 

17 godina
odjavljen
Državna matura 2012

Imo sam esej iz dekamerona, lagan tekst je bio skroz, taman jucer u pol 1 prije spavanja procitam o Dekameronu: 100 novela, pisanih 14 dana - 4 neradna dana. :D

http://isvijet.com.hr
17 godina
odjavljen
Državna matura 2012

Objavili su točne odgovore iz Hrvatskog.

http://www.ncvvo.hr/drzavnamatura/web/public/home

http://isvijet.com.hr
17 godina
neaktivan
Državna matura 2012

Evo me s engleskog, viša razina. Sprdačina svjetska, lagano do bola. Majke mi, bolju ću ocjenu dobiti iz mature nego cijele školske godine.

17 godina
neaktivan
AlienWare1 kaže...

Evo me s engleskog, viša razina. Sprdačina svjetska, lagano do bola. Majke mi, bolju ću ocjenu dobiti iz mature nego cijele školske godine.

jedino sta predugo traje... niza razina je bila gotova sat ipo ranije...

16 godina
neaktivan
Državna matura 2012

sta je ovo bilo na engleskom... piece of cake... zbilja prelagano :P (ocekujem koju tricu iz tog minimalno)... a o hrvatskom da ne govorim... prema testu koji je vani imam 44% prolaznosti (s*ebala me gramatika do kraja)

Extend my EMSI License for free: http://download.emsisoft.com/EmsisoftAntiMalwareSetup_6434073 / My Web Site: http://www.marko-idzan.from.hr
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.5.2012 13:51 (midzan21).
15 godina
neaktivan
midzan21 kaže...

sta je ovo bilo na engleskom... piece of cake... zbilja prelagano :P (ocekujem koju tricu iz tog)... a o hrvatskom da ne govorim... prema testu koji je vani imam 44% prolaznosti (s*ebala me gramatika do kraja)

Zbilja prelagano, a očekuješ trojku? Moš mislit.
Ide mi engleski, išao sam i natjecanje, i mogu reći da je viša razina bila na nivou. Nije mi bilo svejedno kod nekih zadataka.
Esej ko esej, ništa posebno. 

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
14 godina
neaktivan
Državna matura 2012

Upravo sam izračunao; 70/80 oliti 87.5% imam na A razini iz hrvatskog jezika. Bit će petaka uz malo sreće.{#}

Smrt pojedinca je tragedija; smrt milijuna je statistika. J.V.D. Stalin
15 godina
neaktivan
Državna matura 2012

Evo sad sam racuno i imam iz testa iz hrvatskog oko 40-ak tocnih nadam se da je dosta za prolaz.
Sretno svima na matisi :)

17 godina
iggypc kaže...

Evo sad sam racuno i imam iz testa iz hrvatskog oko 40-ak tocnih nadam se da je dosta za prolaz.
Sretno svima na matisi :)

+ bodovi iz eseja

15 godina
neaktivan
Državna matura 2012

Na eseju sam imo oko 450 rijeci ubilo me ovo pisanje pisanim slovima, bilo bi i vise ali nisam stigao.
Odgovorio sam na sve smjernice,ali nisam iso u detalje zato kaj nisam procito lektiru. 

15 godina
neaktivan
Državna matura 2012

Jebla ih pisana slova.

Mes que un Club! FCBarcelona!
15 godina
neaktivan
PLASMAorLCD kaže...

Jebla ih pisana slova.

I ja kažem, baš sam se zbedirao kad sam vidio da ne mogu pisati velikim tiskanim slovima. Meni je tako najbolje.
I još one gluposti da na Č i Ć moraju biti različite kvačice. Budale. 

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
17 godina
neaktivan

I ja pišem velikim tiskanima, ali nije mi problem pisanima jer smo tako pisali zadaćnice iz hrv. Doduše, bio je problem prepisati 600 riječi na čistopis u 45 minuta {#}

17 godina
Državna matura 2012

Što reći na ovaj ministrov kretenizam? http://www.ustream.tv/recorded/22918248

Po njima rubin može biti i crven i plav, sukladno tome to je pitanje dvosmisleno te ga treba poništiti.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P 16.10.2011 R.I.P mind_challenge 18.5.2012
15 godina
neaktivan
Državna matura 2012

Rade preveliki cirkus od te mature.

Od 9 mjeseca ispiti stoje u ladici i tek se sad ministar sjetio oformiti stručnu skupinu da se testovi provjere.. Svašta 

http://db.tt/5hnuGAK
17 godina
Agent Rico kaže...

Od 9 mjeseca ispiti stoje u ladici i tek se sad ministar sjetio oformiti stručnu skupinu da se testovi provjere.. Svašta

Ovaj ministar je jako pao u očima javnosti, pa se sada na sve načine ulizuje. Ali neće dugo, uskoro će cijela vlada pasti.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P 16.10.2011 R.I.P mind_challenge 18.5.2012
14 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...
midzan21 kaže...

sta je ovo bilo na engleskom... piece of cake... zbilja prelagano :P (ocekujem koju tricu iz tog)... a o hrvatskom da ne govorim... prema testu koji je vani imam 44% prolaznosti (s*ebala me gramatika do kraja)

Zbilja prelagano, a očekuješ trojku? Moš mislit.
Ide mi engleski, išao sam i natjecanje, i mogu reći da je viša razina bila na nivou. Nije mi bilo svejedno kod nekih zadataka.
Esej ko esej, ništa posebno. 

potpuno se slazem sa slashom , i ja sam pisao visu razinu danas , samo sam u pocetku imao problema sa zadatcima , mislim zadatke od 19 25 kada se trebalo ubaciti recenicu koja je trebala ici prethodno prije sljedece.... ostalo sve u redu,procitas tekst dva puta i to je to...... Mislim da sam esej briljirao , imao sam tonu ideja, cak sam morao brisati neke stvari jel sam imao 330 rijeci :P , jedva cekam rezultate!

Kada ste spomenuli i hrvatski , tu sam isao 60 posto pitanja na eci peci pec i na logiku , sto se tice prstena od te judite , bio je crveni ukrasen sa zlatom , a ja sam stavio nazalost zlatni sto i nije tako lose , jel sam sad procitao da ima dosta pitanja gdje ima vise tocnih odgovora pa neznam oce li uzimati u obzir .  Hrvatski bih trebao proci , engleski svakako , matematiku nisam nista radio ni ucio , sutra cu nesto vjezbati i viditi koji ce zadaci biti :D , a fizika je izborni i ako je padnem nece mi nista bodova uzesti tak da se ne brinem o tome , ali na drugom roku naravno zelio bih rijesiti fiziku jel bas tih 10% moze puno znaciti . Toliko od mene {#}

btw jel gledao netko kakvi ce zadaci biti u srijedu iz matematike? Ja imam neku kao knjizicu sto sam dobio iz jutarnjog lista , veceras ili sutra cuviditi ''Am I up to the challenge'' :)

17 godina
mind_challenge kaže...
Agent Rico kaže...

Ovaj ministar je jako pao u očima javnosti, pa se sada na sve načine ulizuje. Ali neće dugo, uskoro će cijela vlada pasti.

pa, budimo realni, ministar nema ništa s ispitima državne mature. Sve je u rukama ncvvo-a, tak da ni nije imao uvid u njih prije.

nije da ga branim, ali to je činjenica.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.5.2012 19:39 (denix).
16 godina
Državna matura 2012

jel istina, ako se padne završni rad ,da nam nevrijedi matura 

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
17 godina
neaktivan

Je, istina je.

Ali kod nas recimo, možeš položiti državnu maturu i ona onda čeka priznavanje do jesenskog (u 8. mj.) roka obrane završnog rada.

15 godina
neaktivan
loky4i4 kaže...

jel istina, ako se padne završni rad ,da nam nevrijedi matura 

istina je, jer ti se to računa kao da nisi završio srednju školu.

http://beterz.com/?Referer=179629
15 godina
neaktivan
epic kaže...
gadget kaže...

Kad dođu rezultati javi nam rezultat. {#}

Evo 63/80 =78,75%

16 godina
neaktivan
Državna matura 2012

Koliko dana prije ste se počeli pripremat za maturu?

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
15 godina
neaktivan
cuspajz kaže...

Koliko dana prije ste se počeli pripremat za maturu?

minutu i pol lol

http://beterz.com/?Referer=179629
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice