Državna matura 2011

poruka: 2.572
|
čitano: 602.717
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Državna matura 2011

Priča se da ako se nemožeš zaposlit u informatici da se nigdje nemožeš zaposlit.A i druga stvar je ta da neki ljudi jednostavno se ne žele selit zbog posla,šta je drugačije u zapadnim zemljama,tamo čak i obitelji zapostavljaju zbog posla(šta može biti i loše,ovisi kako gledaš).

Ali na Tvz-u ima i specijelističkih studija na koje se može ići nakon završetka običnog studija.Šta mislite o tome?

Ja sam Plavi zmaj.
14 godina
neaktivan
Državna matura 2011

o tome mislimo da je vraški skupo, 40 000 kn za dvi godine, a mislim da se ne isplati bas upisivati TVZ bez specijalizacije

nema mi pomoci tu tu tu turuturtutu tu
15 godina
neaktivan
Re: Državna matura 2011

Afaik su to 3 godine,ali mislim da je zadnja i diplomski rad...

Ja sam Plavi zmaj.
14 godina
neaktivan

ne nego dvije, ide principom 3 + 2.

par frendova mi studira na tvz,

15 godina
neaktivan

A nije li svaki specijalistički(magisterij) skup?

Ja sam Plavi zmaj.
16 godina
neaktivan
g12356 kaže...

A nije li svaki specijalistički(magisterij) skup?

Na Građevini je besplatan, sad nisam ziher jeli besplatan za sve.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.6.2011 10:34 (dedaa).
14 godina
neaktivan

Nije, na tvz si izvanredan i nemaš studenskih prava, kao iksica, prijevoz sta vec studenti u zagrebu imaju besplatno.

takodjer magisterij i specijalizacija nije ni priblizno isto.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.6.2011 10:44 (joannain).
14 godina
neaktivan
Diavol kaže...

A jel valja sta? {#}

frend mi studira čistu informatiku, kaze da se jebe sa dva predmeta i to ono bas trebas ucit, (programiranje i matematika) a da je ostalo pickin dim. sad koliko je cijenjen neznam jer nisam bas susretao ljude koji su zavrsili informatiku na pmfu.

17 godina
neaktivan
Državna matura 2011

Jel može meni netko dati ikakav link za tu informatiku na PMF-u? Prvi put jučer čuo za to, a gledam na math.hr, nigdje se nikaj ne spominje u vezi informatike...

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Jel može meni netko dati ikakav link za tu informatiku na PMF-u? Prvi put jučer čuo za to, a gledam na math.hr, nigdje se nikaj ne spominje u vezi informatike...

googlam malo i izgleda da je ima samo u STu, meni je prijatelj tamo sad pri kraju 2. godine.

http://www.pmfst.hr/index.php?option=com_2j_tabs&Itemid=88

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja
16 godina
neaktivan
Državna matura 2011

Meni je to 3 izbor, odmah iza računalstva i elektrotehnike na FESB-u, i malo sam se propitao o tom faksu i čujem da je znatno laganiji od FESB-a, i to je više čista informatika, ugl. to je faks za one koji žele biti profesor informatike, ugl. teorija i sl. stvari ali dobro je što je faks lakši od FESB-a pa možeš u slobodno vrijeme učit što te zanima ili ako ne uspiješ upisat FESB prebacit se nakon prve godine.

Prijatelj mi ide na taj faks i on koliko ja vidim se nije pretrgao od učenja, kaže da je malo matematika zaj***nija a ovo se je laganica.

16 godina
neaktivan
Državna matura 2011

Ovaj post je valjda jedini članak na svijetu koji govori nešto o PMF-u Split.

A usput i daje objašnjenje zašto nitko ne zna ništa o ovom fakultetu ;)

16 godina
neaktivan
betmen kaže...

Ovaj post je valjda jedini članak na svijetu koji govori nešto o PMF-u Split.

A usput i daje objašnjenje zašto nitko ne zna ništa o ovom fakultetu ;)

Imaš web stranicu PMFa ST

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja
16 godina
neaktivan

Znam, ali to je otprilike najgore mjesto na kojem bi tražio informacije.

Sve stranice fakulteta su od početka do kraja ispunjene pohvalama na svoj račun...  Dobro kužim, moraju nekako privući ljude, ali ipak... 

Daj ti meni nešto konkretno, daj mi iskustva pravih, živih ljudi... Ne ova formalna laprdanja.

BTW - što nama treba, stručni ili preddiplomski studij? Gledam na stranicama FESB-a i ne vidim koja je razlika {#}

16 godina
neaktivan
betmen kaže...

BTW - što nama treba, stručni ili preddiplomski studij? Gledam na stranicama FESB-a i ne vidim koja je razlika {#}

strucni ti je 3 god a prediplomski 5

17 godina
neaktivan
Orinem kaže...

Ak je preddiplomski 5 godina, kolko je onda diplomski? {#}

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
16 godina
neaktivan
Orinem kaže...
betmen kaže...

LOL

stručni studij traje 2,5 god, a preddiplomski 3 god.

http://www.youtube.com/watch?v=N80ec5dyskw
16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
Orinem kaže...

Dok ne diplomiraš?  {#}

http://androoolog.blogspot.com/
16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Moja greska ali isto malo pretjerujete ako uzmemo u obzir cinjenicu da 90% ljdui koji citaju ovu temu ide u 4ti raz, al ok ajd moja greska

ugl ono sta san mislia je ako ti u zagradama pise prediplomski ilitiga tocno (Redovni prediplomski sveucilisni studi) onda si prijavia da zelis ic na faks 5 god a ako pise u zagradama strucni odna si prijavia 3 god (ili 2.5 nzn ni ja vise nevazno)

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.6.2011 19:57 (Orinem).
15 godina
neaktivan
Državna matura 2011

Šta pišete vi!?

Stručni = 2.5 godine
Preddiplomski = 3 godine

Diplomski = 2 godine

Što se tiče FESBa, od ove godine se ukidaju stručniji studiji tj. moguće je upisati samo preddiplomski.

Razlika je šta si sa preddiplomskim dipl. ing., a sa stručnim si neki prvostupnik, ne znam točno.

Yeah, smells like mass extinction...
17 godina
neaktivan
Državna matura 2011

Kak si pak sad s preddiplomskim dipl. ing.? Pa po bolonji si s preddiplomskim prvostupnik iliti baccalaureus, dok si s diplomskim magistar.

17 godina
odjavljen
Državna matura 2011

jbt više niš ne kužim -.-'

16 godina
neaktivan
Državna matura 2011

Hebe se meni za titulu, samo da nešta upišen

http://www.youtube.com/watch?v=N80ec5dyskw
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.6.2011 21:27 (bruno11).
14 godina
Državna matura 2011

Pozdrav, zanima me sljedeče. 

Koji je sada postupak za upis, konkretno, planiram upisati strojarski fakultet. Nema prijamnih niti išta. Na onom vodiću za upis tj natječaju koji je objavljen na stranicama uniri, piše samo donesti osobnu sliku 330 kuna itd. Kada to treba, te je li potrebno još nešto napraviti prije dodjele svjedodžbi?

17 godina
neaktivan
Kordy kaže...

Evo ga ovak.

Preddiplomski -> 3 godine, dobiš titulu prvostupnika, baccalaureus

Diplomski -> 2 godine, dobiš titulu magistra

Poslijediplomski studij -> 3 godine, može se produžiti do 5 godina, dobiš titulu doktora (još se zove i doktorski studij)

Ukupno 3 + 2 = 5 godina studiranja (za većinu studenata u idealnom slučaju)

Ako ideš i na poslijediplomski dodaj na tih 5 idealnih godina još 3 godine koje se mogu produžiti do 5 godina.

Uobičajeno ovih 3 + 2 bude 6 ili 7 godina, ovisi :D. Prosjek na FER-u je 6.nešto godina studiranja. 6.6 il 6.7 ne znam. Možda i 6.4, 6.5.

Ovo ostalo, ti neki stručni studiji i to, o tome nemam pojma.

17 godina
odjavljen
1domagoj1 kaže...
Kordy kaže...

Evo ga ovak.

Preddiplomski -> 3 godine, dobiš titulu prvostupnika, baccalaureus

Diplomski -> 2 godine, dobiš titulu magistra

Poslijediplomski studij -> 3 godine, može se produžiti do 5 godina, dobiš titulu doktora (još se zove i doktorski studij)

Ukupno 3 + 2 = 5 godina studiranja (za većinu studenata u idealnom slučaju)

Ako ideš i na poslijediplomski dodaj na tih 5 idealnih godina još 3 godine koje se mogu produžiti do 5 godina.

Uobičajeno ovih 3 + 2 bude 6 ili 7 godina, ovisi :D. Prosjek na FER-u je 6.nešto godina studiranja. 6.6 il 6.7 ne znam. Možda i 6.4, 6.5.

Ovo ostalo, ti neki stručni studiji i to, o tome nemam pojma.

hvala na pojašnjenju ...sad sam još više siguran da ne idem na FER ... 

15 godina
1domagoj1 kaže...

A i ta bolonja, koliko je problema napravila.

Prije je bilo 4 godine studij i tada si dipl. ing. Nakon toga je trebao dosta vremena proći da upišeš magistarski,a dokstorski se čekao i više od 10 godina nakon završetka studija. Oni doslovno od studija hoće napraviti srednju školu što mi je glupo. Sad je praktički nemoguće upisati dva studija odjednom. 

Open Source!
17 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...

A i ta bolonja, koliko je problema napravila.

Prije je bilo 4 godine studij i tada si dipl. ing. Nakon toga je trebao dosta vremena proći da upišeš magistarski,a dokstorski se čekao i više od 10 godina nakon završetka studija. Oni doslovno od studija hoće napraviti srednju školu što mi je glupo. Sad je praktički nemoguće upisati dva studija odjednom. 

Bolonja sucks.

Prije je isto pet godina bilo ako se ne varam. Bratić mi je završil FER po FER1 programu (prvi FER program - prije je to bil ETF), dakle on je stara generacija, mislim da predzadnja s FER1 programom, isto je imal pet godina (koje su se odužile na sedam XD). Bolonjci su FER2 program, a od sljedeće akademske godine (23.9 ove godine) kreće FER3 program.

Upisati paralelni studij se može (tj. nisam siguran za vas s državnom maturom, navodno da ne možete dva faksa paralelno upisati?), ja sam mislil PMF matematiku još upisati, navodno kao u tom slučaju jedan faks si sam financiram, drugi ministarstvo, nemam pojma, to sve ostaje na tome "mislil sam", jer bi mi uz FER to bilo ono, overkill totalni. Al, državnu maturu u svakom slučaju idem polagati, a ko zna, možda i upišem PMF matematiku, samo se moram raspitati kak je s priznavanjem predmeta koje sam položil, jel budu mi priznali matematike moje i programiranja. Onda bi vjerojatno se kompletno i prebacil na PMF... Mah, jesam se ja raspisal, a nema veze s temom XD.

Uglavnom, vratimo se na prvu rečenicu. Bolonja sucks.

EDIT: Mislim, na PMF-u ima više žena, jel? :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.6.2011 21:59 (1domagoj1).
15 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Kak si pak sad s preddiplomskim dipl. ing.? Pa po bolonji si s preddiplomskim prvostupnik iliti baccalaureus, dok si s diplomskim magistar.

U pravu si... moja greška, sve mi se izmješalo...

Ako npr. diplomiraš smjer elektrotehnika postaješ "magistar elektrotehnike", a prije je bilo "dipl. ing. elektrotehnike".

Yeah, smells like mass extinction...
17 godina
1domagoj1 kaže...

EDIT: Mislim, na PMF-u ima više žena, jel? :D

Pa nije ti FER daleko do Filozofskog. Svratiš tamo pa imaš puno žena :P

We are nothing but the stones to pave the way...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice