Državna matura 2011

poruka: 2.572
|
čitano: 601.882
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Državna matura 2011

Kak ide pitanje to s bistabilima? Jel se gledaju signed ili unsigned integeri? Ako gledamo unsigned integere, ja bi odgovoril 2n - 1, a ne 2n-1. Ako jedan bistabil pamti jedan bit, recimo da imamo 8-bitni registar, to je 8 bistabila, znači možemo prikazati brojeve od 00000000 do 11111111 (pitanju su unsigned integeri). 00000000 je naravno, nula, a 11111111 je broj 255. Dakle, 28 - 1 = 265 - 1 = 255, a to je broj 11111111.

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
15 godina
neaktivan
Re: Državna matura 2011
1domagoj1 kaže...

Kak ide pitanje to s bistabilima? Jel se gledaju signed ili unsigned integeri? Ako gledamo unsigned integere, ja bi odgovoril 2n - 1, a ne 2n-1. Ako jedan bistabil pamti jedan bit, recimo da imamo 8-bitni registar, to je 8 bistabila, znači možemo prikazati brojeve od 00000000 do 11111111 (pitanju su unsigned integeri). 00000000 je naravno, nula, a 11111111 je broj 255. Dakle, 28 - 1 = 265 - 1 = 255, a to je broj 11111111.

Može da je i to,jer smo razgovarali preko mobitela na stanici za vlak.

Ja sam Plavi zmaj.
14 godina

Moj osvrt na informatiku. U usporedbi s prošlom godinom, prilično težak test.

Što se osnovnih s*anja oko računala tiče, mačiji kašalj.Što predstavlja "256" u onom 4MBps/256? {#}

Jedino, koliko je tamo u tablici ono što ima ponuđeno: 24, 30, ne sjećam se ostalog. Ja stavio 30.

Btw, zadnja tablica: 11000010

Onaj oko kojeg se sporite, i ja sam dobio 1, ne 0.

A Booleovu algebru i one logičke, zatim pretvaranja sam skroz, da izvinete usro, Grrrr {#}

** Live 4 Music **
16 godina
protjeran
bruno11 kaže...

Ako mora biti a=i , a i ima interval od 100 do 200, a mora biti (b mod 10)3, onda ima samo jedno rješenje.

a=i=125

125 mod 10=5

53=125

Da ali onda još ide jedan krug, jer b je veći od nule, i 125 div 10 je 12

i onda je a 125 + 12 mod 10 na treću, pa to ne ispadne 125.

http://dizanje-ratia.info
16 godina
protjeran
sudy_freak kaže...

Moj osvrt na informatiku. U usporedbi s prošlom godinom, prilično težak test.

Što se osnovnih s*anja oko računala tiče, mačiji kašalj.Što predstavlja "256" u onom 4MBps/256? {#}

Jedino, koliko je tamo u tablici ono što ima ponuđeno: 24, 30, ne sjećam se ostalog. Ja stavio 30.

Btw, zadnja tablica: 11000010

Onaj oko kojeg se sporite, i ja sam dobio 1, ne 0.

A Booleovu algebru i one logičke, zatim pretvaranja sam skroz, da izvinete usro, Grrrr {#}

Meni je pretvaranje bilo dosta jednostavno. E, koji broj u heksadekadskom sustavu slijedi nakon 9F?

Ja sam zaokružio A0

14 godina

I jest A0, pogledaš ASCII tablicu.

Da, ja sam imao samo u I. razredu gimnazije informatiku. Totalno zaboravio. Jučer malo jesam provježbao, ali {#}

** Live 4 Music **
16 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Onaj sa registrom od n bistabila je glasio nekako ovako:

Od 0 do 2n-1.To mi je instruktor rekao.

Ja sam stavio da ima n mogućih stanja. A i ostatak ispita mi je jednako tako loš...

Uglavnom, opća pitanja sam znao, programiranje također (iako je i tu bilo problema), brojevni sustavi vjerojatno nula bodova. One "logičke sklopove" nisam pojma imao pa sam probao nešto iskemijati. Išlo je dobro, čak sam počeo kužiti te stvari, ali evo Wikipedia kaže da ipak nisam {#}

Bit će 60-ak % valjda.

I samo još da pitam, zašto se to pretvaranje brojeva po brojevnim sustavima toliko forsira u informatici? Ima li to neku praktičnu svrhu?

15 godina
neaktivan

Dali je jedan zadatak bio rješenje:(A(negirano)+b(negirano))(sve zajedno negirano)?

Ja sam Plavi zmaj.
16 godina
protjeran
g12356 kaže...

Dali je jedan zadatak bio rješenje:(A(negirano)+b(negirano))(sve zajedno negirano)?

Nije sigurno to rješenje, jer bi se to još dalo skratiti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2011 14:06 (APazinjan).
15 godina
neaktivan
Državna matura 2011

kaj nije ovo s bistabilima samo 2 na N. jer ako je broj bistabila 1 mogucih stanja je 2(0 i 1). ako je broj bistabila 2 mogucih stanje je 2 na kvadrat=4(00, 01 , 10, 11), itd.

e i jel neko zna jesu dosla rjesenja iz mat, kazu da su dosla a nemrem nac

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2011 14:09 (seljak007).
17 godina
neaktivan

Vidim da vas mnoge muci zadnji (30.)  zadatak na maturi na visoj razini.

Pa da rjesimo misterij... Inace, u nasoj skoli taj je zadatak rjesilo 5 ucenika koliko znam...

U biti imate beskonacno mnogo kruznih lukova cija se duljina smanjuje i priblizava nuli... Dakle radi se o geometrijskom redu.

Formula za duljinu kruznog luka je: (R*pi*alfa)/180. Kut je uvijek isti sto je i vidljivo na skici. Dakle jedino o cemu ovisi duljina luka je radijus.

Zatim iz skice pomocu trigonometrijskih funkcija dobijete omjer između dva susjedna radijusa (neda mi se sad objasnjavat tocno, a i tesko mi je bez skice). I dobijete da se svaki sljedeci radijus smanjuje množenjem s cos(alfa), odnosno zaključujemo da je cos(alfa) kvocijent ovog niza.

Zatim iz formule za sumu geometrijskog reda ( S= a1/(1-q) ) izvedemo q (q=cos(alfa)) i sve sto treba je uvrstiti vrijednosti sume geometrijskog reda (koja je zadana u zadatku) i duzinu prvog luka (koji izracunamo i izrazimo pomucu alfa iz radijusa zadanog u zadatku).

Pokrati se sve sto se moze i na kraju ispadne: cos(alfa)=4/5.

Odnosno kut alfa je 36 stupnjeva i nesto...

Manus manum lavat.
16 godina
neaktivan
bruno11 kaže...
Mitsuoka kaže...

prvi dio sam pomocu sinusovog poucka, a drugi preko kosinusovog bez problema rjesio. samo pitanje jel tocno (2.15 i 13.??) cm tako nesto (kao Pazinjanu, jedan 48° a drugi 8 i nesto sitno i to bi trebalo biti dobro)

BD =2.2 cm

AC =13.65

Ja nisam nista zaokruzivao jer tada ispadne tocnije rjesenje, a ovi ocjenjivaci imaju upute da uzimaju odgovore kao tocne samo iz odredenog intervala, tako da ako za 0.01 falijes 0 bodova {#}

15 godina
neaktivan
Državna matura 2011

Ja sam čuo da bi začas na ncvvo.hr trebali biti objavljeni točni odgovori(ne rezultati,i mislim na ispite koji su već prošli {#}).Dali je to točno?

p.s. kako su vaši kolege negeekovi znali informatiku?ja imam dojam da je uglavnom loše njihovo,tj. lošije od ovoga na bug forumu.

Ja sam Plavi zmaj.
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2011 16:53 (g12356).
15 godina
protjeran
Državna matura 2011

Mala anketa :)

Učite li fiziku?

12 Da
6 Ne
10 Sad ću početi
Bilo bi zgodno... ali nije potrebno.
16 godina
neaktivan
Fali ti odgovor:
Krenuo sam ucit, ali sam brzo shvatio da mi nema spasa...
http://androoolog.blogspot.com/
14 godina
neaktivan
Državna matura 2011

Sto mislite hoce li ove godine biti lakse ili teze?

Iako sumnjam, ako nekome jos treba..skripta za fiz, sve 4 god..

17 godina
brane47 kaže...

Ako su ostali predmeti bili teži nego prošle godine, valjda će onda i fizika

Ja sam manijak iz gimnazijskog parka
17 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...
brane47 kaže...

Ako su ostali predmeti bili teži nego prošle godine, valjda će onda i fizika

Pa matematika i nije bila teža :S Manje više sve je to isto, ima možd par zadataka u kojima treba mućnit glavom al sve je to isto otprilike, meni barem :D

LoL EU : pr1mus
17 godina
neaktivan
Državna matura 2011

Nadam se da će sutra biti što manje izmjenične struje i optike, a što više (hidro)mehanike, termodinamike i kvantne fizike. Za onoliko koliko sam učio fizike tokom školovanja, mislim da sasvim solidno znam.

Pošto nas ima vjerojatno puno koji idemo na fiziku (ipak je ovo tehnički forum), želim vam puno sreće sutra. I pazite na mjerne jedinice! SI sustav FTW!

Ne znam ja ništa, ja sam ovdje biciklom
14 godina
neaktivan
Državna matura 2011

Ja se nadam da ce biti jednostavniji malo..da ce biti kvantne i struje, termodinamike..mehaniku i gibanja bas nebi..

Nista, sretno vam..

17 godina
Državna matura 2011

Sretno sutra na fizici! ;)

totus mundus agit histrionem
14 godina
neaktivan
Državna matura 2011

Fizika - kaatastrofa  {#}

16 godina
neaktivan
Ili će biti 1 ili će biti 2,nema trećeg.Ne ide me fizika...
alrighty then
15 godina
protjeran
dncrmt kaže...
Ili će biti 1 ili će biti 2,nema trećeg.Ne ide me fizika...

U mom razredu su svi jedno 15 min od otvaranja test samo blijedo citali zadatke zajedno samnom {#}

Stvarno su uyebali fiziku..

Bilo bi zgodno... ali nije potrebno.
16 godina
neaktivan

Izašla su rješenje matematike za višu i nižu razinu,doduše nema rješenja zadataka sa kratkim odgovorima;samo na zaokruživanje i ona zadnja dva(funkcija i njen graf i kružnica iz pakla).

KLIK

alrighty then
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2011 12:54 (dncrmt).
16 godina
neaktivan

Kako ne?
List za odgovore.pdf 

Pardon, pricam gluposti...

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2011 13:04 (Šef).
16 godina
neaktivan
Šef kaže...
Kako ne?
List za odgovore.pdf

Ali na njima nemaš zadatke kratkih odgovora jer su se upisivali u ispitnu knjižicu.

alrighty then
16 godina
neaktivan
Državna matura 2011
Sad su valjda i oni gore...
16 godina
neaktivan
Evo ga,stigli su i rezultati kratkih odgovora.
alrighty then
17 godina
Državna matura 2011

Ma daj, matematiku sam loše riješio, ali fiziku tek...OMG...pa kaj nam rade s tim zadatcima. Izgleda da se od FERa mogu oprostiti.

We are nothing but the stones to pave the way...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice