Državna matura 2011

poruka: 2.572
|
čitano: 602.577
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Državna matura 2011
1domagoj1 kaže...
Monte Christo kaže...

Evo ja sam ovako i dobio sam da je odgovor 540 i još nešto.

Prema ovom tvom crtežu, Pitagoru formulu za sinus ti ne možeš nikak upotrijebit, jer to nije pravokutan trokut. Al može biti da je samo crtež loš. Mislim na ovaj plavi trokut, ovaj crveni mi još nekak i izgleda kao pravokutni.

To je samo skica, nije mi se dalo točno crtati, ovo je nabrzinu napravljeno.

EDIT:

Kako ste riješili onaj zadatak kada je bilo za izračunati domenu funkcije po korijenom. korijen (x-3)

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2011 16:26 (Monte Christo).
16 godina
neaktivan
APazinjan kaže...

Jel zna netko kako se otprilike kreču postotci (po ocjenama)?

Koliko ja znam ocjene će se definirati prema Gaussovoj krivulji.Oko sredina je trojka,lijevo(odn.manji broj bodova)je dvojka i jedinica,a desno četvorke i petice.Nisam siguran(matematički)kako se određuje trojka.Vjerojatno nekakav prosjek najčešćeg broja bodova(Npr.ako od 1000 maturanata 600 ih je imalo 45 bodova,to će se uzeti kao trojka,iznad je 4 i 5,a a ispod 2 i 1.)..Ili tako nekako...

alrighty then
16 godina
neaktivan
Monte Christo kaže...

Kako ste riješili onaj zadatak kada je bilo za izračunati domenu funkcije po korijenom. korijen (x-3)

√x-3 > 0 koliko se sjecam, a f(x) > 2

onda iz toga ide x > 3 

a posto je F(x) > 2 onda je rjesenje int.  <4, +∞>

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2011 16:57 (Mitsuoka).
17 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
Monte Christo kaže...
1domagoj1 kaže...
Monte Christo kaže...

Evo ja sam ovako i dobio sam da je odgovor 540 i još nešto.

Prema ovom tvom crtežu, Pitagoru formulu za sinus ti ne možeš nikak upotrijebit, jer to nije pravokutan trokut. Al može biti da je samo crtež loš. Mislim na ovaj plavi trokut, ovaj crveni mi još nekak i izgleda kao pravokutni.

EDIT:

√x-3 > 0 koliko se sjecam, a f(x) > 2

onda iz toga ide x > 3 

a posto je F(x) > 2 onda je rjesenje int.  <4, +∞>

mislim da je bilo f(x)<2
onda je su to jedino brojevi 3,4,5,6..samo sam ja bio idiot i napiso krivu zagradu odnosno isključio 6 iz intervala

17 godina
neaktivan

Visina nije brid piramide. Ja sam uzeo da su i bočni bridovi duljine a, al sam onda dobio da je α točno 45° pa sam stavio na 45° i nešto...

Prazno sam ostavio samo onaj zadatak u kojem treba odrediti tangentu na kružnicu i, naravno, zadnji. Nešto sam kemijao, možda bude bod, a da je bilo više vremena (ili manje zadataka) možda bi i uspio. 2 ili 3 zadatka sam na blef zaokružio, a za negdje 4-5 zadataka nisam siguran za rješenje. Sve u svemu nadam se petici (najmanje četvorci).

Ne znam ja ništa, ja sam ovdje biciklom
16 godina
neaktivan
hara_zg kaže...

mislim da je bilo f(x)<2
onda je su to jedino brojevi 3,4,5,6..samo sam ja bio idiot i napiso krivu zagradu odnosno isključio 6 iz intervala

Ja isto mislim da je bilo <2,pa je onda interval od [3,7>

alrighty then
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2011 16:44 (dncrmt).
17 godina
neaktivan
Monte Christo kaže...

EDIT:

Dobro, pretpostavimo da to je pravokutni trokut. Onda se također nadam da nisi mislil da je sinus(alfa) = (a/2)/korijen(3), tj. nadam se da je ova stranica duljine 1 u formuli sinus(alfa) = 1/korijen(3) visina te piramide, a ne ova dolje u podnožju.

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
16 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...

Visina nije brid piramide. Ja sam uzeo da su i bočni bridovi duljine a, al sam onda dobio da je α točno 45° pa sam stavio na 45° i nešto...

Prazno sam ostavio samo onaj zadatak u kojem treba odrediti tangentu na kružnicu i, naravno, zadnji. Nešto sam kemijao, možda bude bod, a da je bilo više vremena (ili manje zadataka) možda bi i uspio. 2 ili 3 zadatka sam na blef zaokružio, a za negdje 4-5 zadataka nisam siguran za rješenje. Sve u svemu nadam se petici (najmanje četvorci).

ma bilo je ponudeno pod b 45,xxxxxxx

a to s tangentom sam ja graficki rjesio... k je bio -1/3, y je presjecalo u nekoj tocki i to je onda f(x)= -1/3 x + 1. nesto sitno ne sjecam se... 

16 godina
neaktivan
Državna matura 2011

Krivo sam napisao

Ide arccos(1/√3)

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2011 16:48 (Monte Christo).
16 godina
neaktivan
hara_zg kaže...

mislim da je bilo f(x)<2

a jeeeeeeee? ajme ja rjesava sa f(x) > 2 {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2011 16:56 (Mitsuoka).
17 godina
neaktivan
Monte Christo kaže...

Krivo sam napisao

Ide arccos(1/√3)

E tak već da. :D

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
16 godina
neaktivan
molim vas skraćujte citate radi bolje preglednosti.
alrighty then
17 godina
neaktivan
Državna matura 2011

ma nikako nisam zadovoljan s napisanim. sve sam znao, osim zadnjeg zadatka, ali imam dosta banalnih pogresaka u racunanju {#}

od ovog intervala kod zad. s korijenom, pogreske u racunu kod racunanja tangente na kruznicu, racuno sam kut izmedju podnozja i stranice kod piramide, a ne osnovnog i bocnog brida (valjda je tak trebalo kad je vama kut ispo 45 stupnjeva)..jos mislim da sam fulo onaj jedan kod racunanja vremena u pustinji..
ma joooj..valjda ce bit 70+

16 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Ajmo, BUG-ovci, poslije hrvatskog je bilo više komentara.

Hrvatski su pisali svi, a matematiku samo oni koji nisu pali nijedan predmet. :)

15 godina
neaktivan
Državna matura 2011

E da kako ste racunali to s max temp u pustinji? 

16 godina
neaktivan
Agent Rico kaže...

Funkcija je kosinus.Ona poprima najveću vrijednost za kut 0(360 ili 2pi,kako hoćete),a ta vrijednost je 1.Ako se ne varam trebalo je upisati t=15 jer će se tako poništiti pribrojnici u brojniku i dobit ćeš cos0,što je jednako 1.Onda zbrojiš i pomonžiš što je ostalo i dobiš rješenje.

alrighty then
15 godina
neaktivan
dncrmt kaže...
Agent Rico kaže...

Funkcija je kosinus.Ona poprima najveću vrijednost za kut 0(360 ili 2pi,kako hoćete),a ta vrijednost je 1.Ako se ne varam trebalo je upisati t=15 jer će se tako poništiti pribrojnici u brojniku i dobit ćeš cos0,što je jednako 1.Onda zbrojiš i pomonžiš što je ostalo i dobiš rješenje.

E vis da sam to znao ... Ja onako nekom logikom uvrstio u t 12 racunajuci da je onda sunce najvišlje i izracuno to al ocito krivo...  Za provjeru sam uvrstio t=13 i ispalo mi je manje... Nes sam fulao valjda... 

17 godina
neaktivan
dncrmt kaže...
Agent Rico kaže...

Koliko ti je ispalo vrijeme kad je u temp mislim 41 stupanj?
Znam da se treba sam uvrstit, al mrzim te jednadzbe sa sin, cos...

17 godina
neaktivan
Državna matura 2011

Eh izgleda da ću se morat isprsit na fizici ako planiram FER. A fizika mi slabija nego matematika i to dosta :'(

Prosjeci dosad su mi : 1. raz - 4.87  ; 2.raz - 4.75 ; 3.raz - 4.5 : 4. raz - 4.81

Očekivani rezultat iz matematike : 70% - 80% . Šta mislite koliko će mi trebat bodova iz fizike otrpilike da mogu bit miran ? :D

LoL EU : pr1mus
16 godina
neaktivan
makaweli kaže...

Eh izgleda da ću se morat isprsit na fizici ako planiram FER. A fizika mi slabija nego matematika i to dosta :'(

Prosjeci dosad su mi : 1. raz - 4.87  ; 2.raz - 4.75 ; 3.raz - 4.5 : 4. raz - 4.81

Očekivani rezultat iz matematike : 70% - 80% . Šta mislite koliko će mi trebat bodova iz fizike otrpilike da mogu bit miran ? :D

Negdje sam pročitao da je prošle godine zadnji na upisu za FER imao oko 690 bodova. Mislim da ti nece trebati puno.

16 godina
neaktivan
hara_zg kaže...

To je onaj podzadatak kad se tražilo vrijeme poslijepodne kad je temp 41?Joj,ne sjećam se ili oko 17 ili oko 18 sati.

alrighty then
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2011 17:26 (dncrmt).
17 godina
neaktivan
dncrmt kaže...
hara_zg kaže...

To je onaj podzadatak kad se tražilo vrijeme poslijepodne kad je temp 41?Joj,ne sjećam se ili oko 17 ili oko 18 sati.

Da, meni je ispalo 18 sati i nekih 20 il 40 minuta pa nisam siguran dal je točno..

16 godina
dncrmt kaže...
APazinjan kaže...

Jel zna netko kako se otprilike kreču postotci (po ocjenama)?

Koliko ja znam ocjene će se definirati prema Gaussovoj krivulji.Oko sredina je trojka,lijevo(odn.manji broj bodova)je dvojka i jedinica,a desno četvorke i petice.Nisam siguran(matematički)kako se određuje trojka.Vjerojatno nekakav prosjek najčešćeg broja bodova(Npr.ako od 1000 maturanata 600 ih je imalo 45 bodova,to će se uzeti kao trojka,iznad je 4 i 5,a a ispod 2 i 1.)..Ili tako nekako...

LINK

Pogledaj sliku dolje. mi je prosječan broj bodova (aritm sredina), a sigma je standardna devijacija (guglaj da vidiš kako se računa), to je srednje kvadratno odstupanje od prosjeka i mjeri "različitost" podataka. Npr "4 4 4" i "2 4 6" imaju isti prosjek, ali su ipak različiti podaci, tu različitost mjeri baš ta sigma.

Pretpostavljam da bi se moglo staviti ovako nekako:

u tamno plavom oko mi je trojka, jedan u desno je 4, 2 udesno je 5, i tako na drugu stranu.

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
15 godina
neaktivan
Državna matura 2011

Jeli postoji neki link sa riješenjima niže(naravno ne službenim rješenjima)?

Šta mi preporučate da učim za sutra iz informatike napamet u zadnjih par sati?

Kako se relaksirat da nemam nesanicu od treme?

Ja sam Plavi zmaj.
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2011 18:42 (g12356).
16 godina
neaktivan
hara_zg kaže...
dncrmt kaže...
hara_zg kaže...

Da, meni je ispalo 18 sati i nekih 20 il 40 minuta pa nisam siguran dal je točno..

u 18.69 sati ja mislim da je bilo sad mi se ne da vadit kalk i pretvarat u minute.... 

a najveca temp mi je 48?

15 godina
protjeran
g12356 kaže...

Jeli postoji neki link sa riješenjima niže(naravno ne službenim rješenjima)?

Šta mi preporučate da učim za sutra iz informatike napamet u zadnjih par sati?

Kako se relaksirat da nemam nesanicu od treme?

Slusaj ziku prije spavanja(smirujucu), a prije ispita

{#}

Bilo bi zgodno... ali nije potrebno.
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2011 18:51 (EZY-E).
16 godina
protjeran
Mitsuoka kaže...
hara_zg kaže...
dncrmt kaže...
hara_zg kaže...

u 18.69 sati ja mislim da je bilo sad mi se ne da vadit kalk i pretvarat u minute.... 

a najveca temp mi je 48?

Šta je stvarno 48??? Nemoj me zahebavat, to sam bubnuo :D

http://dizanje-ratia.info
16 godina
neaktivan
APazinjan kaže...

Ja kako imam oni CASIO fx-991 sam samo uvrstavao umjesto t druge vrijednosti i najvise mi je ispalo 48 tako da di ga pogodija :)

15 godina
protjeran
Mitsuoka kaže...
APazinjan kaže...

Ja kako imam oni CASIO fx-991 sam samo uvrstavao umjesto t druge vrijednosti i najvise mi je ispalo 48 tako da di ga pogodija :)

tooo i ja sam toliko dobio :D

Bilo bi zgodno... ali nije potrebno.
17 godina
neaktivan
Državna matura 2011

Što se tiče pustinje:

- 48° je najviša, kako je već rečeno, max vrijednost kosinusa je 1 (nije trebalo ni računati kosinus) samo zbrojiti 16 i 32.

- ispalo mi je da je temp. najviša u 18 sati i 43 minute (kad se na kalkulatoru pretvori u stupnjeve!).

- u 7 ujutro mi je ja mislim ispalo da je 41.33°

- ne znam zašto tako dobro pamtim što sam napisao??? :D

Inače ocjene idu nekak po Gaussovoj krivulji (s tim da nedovoljnih ima manje od odličnih) vjerojatno zato što ocjena ne znači apsolutno ništa - služi samo za nekakvu prividnu statistiku koju Radovan Fuchs iznosi na prezentaciji o državnoj maturi. Jedino što je bitno su bodovi i ništa više ;)

Što se tiče zadnjeg zadatka, samo jedan iz moje škole je (neslužbeni rezultati :D ) riješio - naravno, matematički razred. Neki su mjerili kutomjerom... xD Funny as it may look, but point is a point...

Nego, svi koji idete na fiziku, dižite ruke!

neukusno? :S neukusno? :S
Ne znam ja ništa, ja sam ovdje biciklom
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice