W32/Conficker.worm zaključana tema

poruka: 9
|
čitano: 3.669
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
W32/Conficker.worm

Ljudi pomagajte,

Uletio mi crv pod ovim imenom i obrisao particiju!

Sto da radim?

Have a nice day - Compa
17 godina
neaktivan
W32/Conficker.worm

Ovdje imaš removal tool.

Area-51 m15x
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.4.2009 9:08 (Razer_Copperhead).
16 godina
neaktivan
W32/Conficker.worm

Vjerujem da će ti ovo biti zanimljivo pročitati:

Informatički crv, nazvan Conficker, koji napada Windows operativne sustave mogao bi 1. travnja napasti sva zaražena računala širom svijeta. Agresivni virus u stanju je da prikupi sve podatke iz vašeg računala, a stručnjaci iz ove oblasti još uvijek nisu sigurni šta hackeri zapravo imaju na umu, objavio je The Sun.

Agresivni informatički crv još prošlog mjeseca zarazio je milijune umreženih računala i kako eksperti iz ove oblasti tvrde, čeka se 1. travanj kako bi bio pušten virus 'Conficker'.
Možda se upravo sada ovaj 'crv' nalazi u vašem računalu i čeka da napadne. Za hackere to je kao da imaju virtualnu vojsku, smatraju stručnjaci.
Kriminalci koji se kriju iza ovog djela imaju moć da pošalju ogroman broj junk mailova na vašu adresu i na taj način u vaš sistem ubace informatičkog crva. Samim time im se pruža prilika da ukradu sve vaše privatne podatke kao i bankovne izvode i brojeve kartica.

No, stručnjaci iz ove oblasti još uvijek nisu sigurni šta hackeri uistinu žele učiniti.
"Zastrašujuće je i pomisliti koju moć hackeri mogu imati nad vašim računalom. Ovaj virus im omogućava pristup milijunima računala širom svijeta. I usprkos svemu mi još ne znamo šta oni zaista žele postići time", kazao je Mikko Hypoonen, stručnjak za viruse iz firme 'F- Secure'.
Microsoft, proizvođač operativnog sustava Windows, izdao je kaznu veću od 188 tisuća eura, za one koji su odgovorni, međutim krivac još nije pronađen.

Virus Conficker koji je još poznat i pod imenima Downadup ili Kido operativne sisteme napada preko interneta, a može se prenijeti i USB stickovima.
Prošlog mjeseca zaraženo je više od devet miliona računala i ako se informatički crv još uvijek nalazi u vašem sustavu 1. travnja mogli biste se naći u opasnosti.
Kada Virus uđe u računalo on počinje praviti nove fileove i skidati sve privatne informacije.
Zaražena računala automatski prave mreže i 'komuniciraju' između sebe, te pomoću toga se updateaju.
Virus napada i antivirusne programe kako bi učvrstio svoj položaj, a prvi put je otkriven u novembru prošle godine. Drugi oblik istog ovog virusa stručnjaci su otkrili u prosincu, a treći i najopasniji u martu ove godine.
Stručnjaci kažu da je pronaći počionioce isto kao i tražitit iglu u plastu sijena.
Kako biste izbjegli napad "Confickera" korisnici Windows operativnog sustava mogu sa Microsoftove stranice skinuti besplatan update, ali u svakom slučaju morate imati i dobar antivirus.
Brojne kompanije širom svijeta mogle bi se naći u opasnosti ukoliko ne urade ovaj update.
"Microsoft je uradio dobar posao sa ovim updateom, ali kompanije koje to ignoriraju i dalje su u opasnosti", izjavio je Graham Cluley iz firme koja se bavi zaštitom računala.

On je također naveo da morate imati dobru šifru na računaru, jer ukoliko koristite zaštitu poput '12345' ili 'QWERT' ovaj virus može lako prepoznati šifru.
iako se napad virusa očekuje 1. travnja, stručnjaci kažu da bi on mogao izazvati probleme i prije tog datuma.

"Sumnjam da će istog dana biti napadnuta računala širom svijeta. Međutim, mi i dalje ne znamo šta hackeri imaju na umu i u svakom slučaju ovo nije prvoaprilska šala", kazao je Cluley.

Izvor: (Sarajevo-x.com)

Nijedno pravilo bez iznimke!!
17 godina
neaktivan
RE: W32/Conficker.worm
drradic kaže...

Ljudi pomagajte,

Sto da radim?

jel mozda znas gdje si ga pobro?
CPU-Q6600@2.4 MBO-EVGA nForce 750i SLI VGA- Gainward HD 4870 PSU-Fortron 650W RAM-2x2 GB Mushkin Redline Series Razer Krait, Benq 2200HD
17 godina
neaktivan
GeForce kaže...
drradic kaže...

Ljudi pomagajte,

Sto da radim?

jel mozda znas gdje si ga pobro?
 Što, i ti bi "uzeo" malo?
16 godina
neaktivan
W32/Conficker.worm

Kao što vidite iz ovog teksta koji sam dao riječ je o opasnom crvu. Zato nemojte se zezat sad s njim..Namigiva

Nijedno pravilo bez iznimke!!
16 godina
neaktivan

Mislim da u novom Bug-u imate čitavu stranicu o tome ako se ne varam.Tamo je i pomoć.

Private
16 godina
drradic kaže...

Ljudi pomagajte,

Sto da radim?

Removal:

A sad malo ozbiljno - maaaala je šansa da ti je baš crv obrisao particiju. Po svim opisima aktivnosti crva ovo nije nigdje navedeno, jedino možda pod njegovom funkcijom da preuzima drugi malware pa je neki drugi malware kojeg je Conficker preuzeo obrisao particiju (mala šansa). Autorima crva je u interesu što dulji opstanak i širenje pa bi bilo kakvo brisanje bila suicidalna funkcija.
Einsteine, da ti olakšam teoriju: samo za svemir postoji vjerojatnost da nije bezgraničan
17 godina
neaktivan
W32/Conficker.worm

Ljudi nemojte se ljutit,

hvala svima na odgovoru i sigurno ce nekome

(a moze bit i meni) kad tad pomoc, ali ....

danas je APRILILI!!!

Have a nice day - Compa
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice