Stavljam naslov pod ovu sigurnosnu tematiku jer mislim da se toga i dohvatilo.
Pitam vas da li je bio problem hardwerske naravi ili virus?
Jučer tako skidam s torenta sumnjive file-ove i dva puta mi se i otvorio nod32 da me upozori ,i očisti što je i napravio(bio je crv u pitanju i trojanac).
Ali slične foldere sam otavio na kompu ....i tako ja danas upalim komp ,i nakon nekog vremena primjetim sumnjive radnje ...
sam od sebe upload jer sve mrežno pratim i naravno odmah aktiviram sve moguće zaštite i prekinuh taj upload....ali kasnije sam
vidio da je bilo prekasno....jer stavim ja dvd a ono banana,u my komp. mi uredno prikaže sliku cd-a ali nema pokretanja i naslova...
mislih da je problem softwer ali externi dvd uredno pokrene sve a interni ništa....očistim sve i opet ništa .Uredno ono šumi i svijetli o onda stane i
ništa nema pokreta.Već sam mislio da je otišao DVD interni .Ali eto pošto sam imao napade virusnog tipa i trojance napravih restore unatrag dva dana
i gle čuda sve proradilo...e sad da li je to bio virus pa me netko za+++avao, ili je u pitanju možda bilo samo ponovo
pokrenuti računalo?Uglavnom me restore point spasio.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sigurno virus, dobro je što si odmah sa NOD-om uklonio.
Otprilike sam tako i ja mislio....sva sreća da imam nadgledanje mreže i točno vidim kad mi netko uploada i šalje podatke bez mog znanja
i uz nod32 bar nije bila velika šteta.Ono što se oštetillo vrati sam s restore point.