Ne razumijem kako su pojedinci informatički neobrazovani i nepismeni i slabo mi dođe kad vidim kakve gluposti rade! Isključivati siguronosne alate kako bi instalirao malware je po meni svojevrsni harakiri, sepuki, autodestruction ili kako bi već to nazvao. Kako Marko kaže, a dobro kaže, današnji nesretni crackovi, key generatori, patched fajlovi i ostala sranja su 99% malware, a neki od njih i jako opasni. Ljudi su postali sebični, egoistični i zloćesti, puno njih želi ti prije naškoditi nego pomoći! Pa vidite li šta se sve događa u informatičkome svijetu? Prošao je početak 2000-tih, kad se još i mogao skinuti neki "dobroćudni" crack (iako ih osobno gotovo nikad nisam koristio). Ako vam treba licenca, ključ, aktivacija ili nešto, pa posegnite za legalnim plaćanjem. Nisu to neki neki novci, uvjeren sam da ste više trošili u konkretnom noćnom provodu u nekim boljim vremenima, nego što ćete dati tim nesretnim programerima koji su tjednima, mjesecima, godinama "gubili oči" kako bi stvorili program sa što funkcionalniji i sa što manje bugova. Pomognite ih!
Ja godinama ne mogu naći posao, a danas sam dao 240 kuna za program koji mi je trebao, samo za moj gušt. Išao sam provjeriti šta nudi crno tržište glede tog programa i zgrozio se. Path-irani setup exe istog programa uploadao sam na Virus Total i doslovce ga zacrvenio od upozorenja. Naravno, "cijenjeni" autor istog patch-iranog setupa navodi korisnike da isključe AV i druge zaštite prije instalacije! Pametnome dosta!
LJudi, ostavite se crack-ova, jer ćete sebi zagorčati život!
Kolega gore spomiinje neke key generatore, Acad koji sigurno nije platio cca 15.000 kuna za licencu, tko zna odakle skinute windowse, vjerojatno neka "Black Edition" verzija itd,itd...i kad zarazi MBR particijsku tablicu dolazi ovdje tražiti pomoć? To mi već granici ili s totalni mazohizmom ili općim neznanjem. Živjeli!