Moj savjet ti je da ne ažuriraš drivere ako sve radi kako treba. I da ne koristiš razne driver updatere već kad trebaš instalirati drivere, skini ih ručno sa stranice proizvođača.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Trebate neki VPN sa Njemackim IP (npr. Windscribe) i odete na ovu stranicu:
https://www.emsisoft.com/de/offer/chip-adventskalender-2017/
Upisete ime i mail (mora biti novi korisnik) i dobijete kljuc na godinu dana.
OVO VRIJEDI SAMO DANAS!
Da. 😁
Chrome je ubacio u zadnjoj verziji (v63) mogucnost ukljucenja nove sigurnosne opcije Strict Site Isolation sandbox koja izolira svaki tab zasebno.
Navodno ova opcija povecava upotrebu RAM-a za 10-20%.
Kako ukljuciti ovu opciju:
Step 1: Type chrome://flags and press Enter.
Step 2: Scroll down the page and find "Strict site isolation" and press the Enablebutton. Alternatively, copy and access the following URL to take you to the Site Isolation flag directly: chrome://flags/#enable-site-per-process
Step 3: Restart the Chrome browser.
@marko
Pa šta bi.... ?
😊
@marko
Pa šta bi.... ?
😊
To su te situacije kad nemaš ama baš nikakvog posla na računalu, pa se ubija dosada. Na žalost, često nešto zna krenuti po zlu. Dok sam bio mlađi, najviše bi štete napravio na sustavu baš iz dosade. Znam da je svaka promijene dobrodošla u svakom pogledu, ali bilo bi mi osobno draže da se Marko bavi nekim drugim "peomjenama". Ipak, drago mi je što je odkanatao čehoslovaka!
Nije iz dosade. Emsisofta sam uvijek smatrao najboljim proizvodom. Sad kad sam dobio licencu na godinu dana, nema razloga da ga ne koristim, zar ne?
Avast je odličan besplatan antivirus, ali ne može se mjeriti s Emsisoftom.
.............. Emsisofta sam uvijek smatrao najboljim proizvodom. ............
A neznam.... ode ti reputacija lojalnosti .... onim curkama u parku se to nebu svidjelo....
Nije iz dosade. Emsisofta sam uvijek smatrao najboljim proizvodom. Sad kad sam dobio licencu na godinu dana, nema razloga da ga ne koristim, zar ne?
Avast je odličan besplatan antivirus, ali ne može se mjeriti s Emsisoftom.
Kakav ti je EAM po pitanju performansi u odnosu na Avast?
.............. Emsisofta sam uvijek smatrao najboljim proizvodom. ............
A neznam.... ode ti reputacija lojalnosti .... onim curkama u parku se to nebu svidjelo....
...volim ja mladu janjetinu ali ne mozes ju bas jest svaki dan, godinama...
Iskreno, ne osjetim ga kao ni Avast, ali čini mi se da je s njim nekako mrvicu, ali mrvicu brže. Dakle ništa strašno...
Chrome je ubacio u zadnjoj verziji (v63) mogucnost ukljucenja nove sigurnosne opcije Strict Site Isolation sandbox koja izolira svaki tab zasebno.
Navodno ova opcija povecava upotrebu RAM-a za 10-20%.
Kako ukljuciti ovu opciju:
Step 1: Type chrome://flags and press Enter.
Step 2: Scroll down the page and find "Strict site isolation" and press the Enablebutton. Alternatively, copy and access the following URL to take you to the Site Isolation flag directly: chrome://flags/#enable-site-per-process
Step 3: Restart the Chrome browser.
Ja sam si ovak ukljucio...
snimio sam jedan videic, namjenjen paranoicnim pocetnicima :)
cijela poanta je da zabranite access i logon dvama vrstama korisnika, everyone se odnosi na sve korisnike s lozinkom i useernejmoom, a anonymous logon na sve servise, programe i korisnike koji se logiraju bez lozinke i usernejma...ja sam to obavio na globalnom levelu, dakle apsolutno sve sa networka, pa cak i anonymous lokalno, ali vi mozete pod allow access i allow log on through remote, nekome specificnom dozvolit pristup ako zelite. Deny access from network se odnosi na sve mreze, pa tako i lokalnu, pa ako imate vise umrezenih kompova doma, ovakve postavke bi zabranile i njima pristup...ovo nece blokirati sav promet, nego samo access i logon pokusaje...za blokiranje kompletnog prometa trebate koristititi ip security policy.
Vector klasika : mail, docx, macro... Zanimljivo je kaj zarazeni dokument nosi naziv "Potrazivanje dugovanja" pa bi mnogi brzopleto kliknuli...
https://threatpost.com/new-spider-ransomware-comes-with-96-hour-deadline/129149/
Stavio sam uz BIS, RansomOff.
Mislim da je kombinacija skroz OK!

Ako zajedno funkcioniraju bez konflikata onda bi trebalo biti u redu.
BIS bi trebao imati neku Ransomware zastitu kao i zastitu foldera po izboru, zar ne?
BIS nije baš neki igrač kaj se tiče zaštite od ransomwera pa je preporučljivo podebljat taj segment sa dodatnim alatom.
Nedavno je tu čovjek reko da je BitDefender propustio ransom bez da je trznuo!

Da, pa što nije to Bitdefender i prvi uveo?
I većina novijeg malwera će proći kraj većine av rjesenja bez problema. Govorim o pehistima koji ga popiju u prvih par sati dok ih antivirusi ne uvrste u svoje baze podataka.
Prepoznavanje tipa hips i bb je isto upitno, jer je korisnik taj kaj bu svojim klikom nekaj pokrenuo i za sigurnosni sistem je ta radnja legitimna bez obzira kako zavrsila.
Nekako mi zasad jos najbolje djeluju izolacijska rjesenja ( sandboxie, comodov box, i sl ) gdje vidis da je neki vrag otisao ukrivo pa izlaskom iz izolacije ponistavas sve stetne radnje. Iako naravno niti to nije uvjek svemoguće jer usprkos izoliranosti i taj proces je u radnoj memoriji pa uspjesnom manipulacijom predje u neizolirani dio....
BIS bi trebao imati neku Ransomware zastitu kao i zastitu foldera po izboru, zar ne?
Ne znam kako radi RansomOff s BIS-om, ali BIS i KARTB skupa rade dobro.
BIS-ov anti-ransomware baš i ne pomaže puno. Propustio je ransomware, zaustavio ga tek nakon što je poveća količina podataka već bila kriptirana.
I većina novijeg malwera će proći kraj većine av rjesenja bez problema. Govorim o pehistima koji ga popiju u prvih par sati dok ih antivirusi ne uvrste u svoje baze podataka.
Prepoznavanje tipa hips i bb je isto upitno, jer je korisnik taj kaj bu svojim klikom nekaj pokrenuo i za sigurnosni sistem je ta radnja legitimna bez obzira kako zavrsila.
Nekako mi zasad jos najbolje djeluju izolacijska rjesenja ( sandboxie, comodov box, i sl ) gdje vidis da je neki vrag otisao ukrivo pa izlaskom iz izolacije ponistavas sve stetne radnje. Iako naravno niti to nije uvjek svemoguće jer usprkos izoliranosti i taj proces je u radnoj memoriji pa uspjesnom manipulacijom predje u neizolirani dio....
Ne znam kako radi RansomOff s BIS-om, ali BIS i KARTB skupa rade dobro.
BIS-ov anti-ransomware baš i ne pomaže puno. Propustio je ransomware, zaustavio ga tek nakon što je poveća količina podataka već bila kriptirana.
Sta ne pomaze malo ova nova funkcija u Win CU, Controlled folder access?
Uvijek je tu dobri stari Secure Folders kojim se mogu brzo i jednostavno zastiti folderi sa korisnim i vaznim podacima.
@djigi
Nekako tezim zastiti cjelokupnog racunala, a ne pojedinih mapa ili tipa datoteka.
Znamo da ima malwera koji je u mogućnosti se pokrenuti pri restartu prije nego se pokrenu zastitni mehanizmi, pa mi je prihvatljivija verzija rada u izolaciji pri cemu nakon izlaska iz izolirane aplikacije neostaje ništa na disku ili u ramu sto bi moglo oživiti pri restartu...
PC pokrenut u Shadow Modu sa Shadow Defender-om, pokrenuta virtualna masina u Comodo Sandboxu i onda u virtualnoj masini surfanje, office i ostale radnje kroz Sandboxie...
PARANOJA x 10!
Sta ne pomaze malo ova nova funkcija u Win CU, Controlled folder access?
Uvijek je tu dobri stari Secure Folders kojim se mogu brzo i jednostavno zastiti folderi sa korisnim i vaznim podacima.
Mislim da takve stvari ne pomažu jer se mora svakodnevno moći zapisivati u taj folder (baze itd). Nisu u pitanju napravljeni podatci koji samo trebaj ustajati (kao npr fotografije ili videi).
November 2017:
https://chart.av-comparatives.org/chart1.php?chart=chart2&year=2017&month=11&sort=1&zoom=4
July-November 2017:
https://chart.av-comparatives.org/chart1.php?chart=chart2&year=2017&month=Jul_Nov&sort=1&zoom=4
Rezime za test July-November 2017:
https://www.av-comparatives.org/wp-content/uploads/2017/12/avc_prot_2017b_en.pdf
Ako nekog brine lista FP, onda neka malo pogleda ovu sliku:
Microsoft ima 48FP (za test July-November), od toga broja 47 ih je oznaceno kao Very Low - sto znaci da je ugrozeno manje od 100 korisnika