hmmm....neobicno duga instalacija bitdefendera te poduza detekcija...mozda zato sto sam na virtualci ostavio samo 512mb rama...malo ce potrajati...
nemojte zamjeriti...
hmmm....neobicno duga instalacija bitdefendera te poduza detekcija...mozda zato sto sam na virtualci ostavio samo 512mb rama...malo ce potrajati...
nemojte zamjeriti...
ma daj. Zbog cega ce ipak comodo propast?
..jedno od primjera: http://www.glassdoor.com/Reviews/Employee-Review-Comodo-RVW1192252.htm
Hehehe...ima li netko tko odlazi sretan i s riječima hvale za tvrtku iz koje je upravo otpušten?
To je mogao napisati bilo tko....a i da jest bivši Comodo zaposlenik, zašto vjerovati da je objektivan?
Neki šefić koji je napredovao bi napisao dijametralno suprotan tekst....
Da,ali sam i dalje mišljenja da je Comodo bliži nekom fake antivirusu nego pravom sigurnosnom rješenju! I točka.
Da,ali sam i dalje mišljenja da je Comodo bliži nekom fake antivirusu nego pravom sigurnosnom rješenju! I točka.
epos... govori ti BigSisko... to nije dovoljno dobar razlog za nominaciju Comodo-a (i Emsisoft-a)!
epos... u slučaju da ne izneseš dovoljno dobar razlog, BigSisko će te automatski nominirat za diskvalifikaciju!
Naravno, to je tvoje pravo i mišljenje....
Samo, mislim da si ipak u manjini i da će ti većina korisnika potvrditi suprotno....
Fake AV imaju nikakvu detekciju i traže te da ih kupiš.
CAV ne spada u tu kategoriju.
epos... govori ti BigSisko... to nije dovoljno dobar razlog za nominaciju Comodo-a (i Emsisoft-a)!
epos... u slučaju da ne izneseš dovoljno dobar razlog, BigSisko će te automatski nominirat za diskvalifikaciju!
iiiiiii neću moć spavat!!
Dakle,da rezimiramo:
Najbolju zaštitu ima Siketa!! Njegov HIPS i BB drži do samoga kraja! Hladne glave i miran,gotovo savršeno precizan repost na svaki "attak". Njemu bi čovjek mogao povjeriti život na bojištu!
Zatim torre...žilav borac,ali kao što je i sam prije spomenuo,njegov mamutu posustaje jer nema izolaciju(zato se nastavio boriti na svaki "spam"),ali i dalje izvrstan!!
Ostali su manje-više "popucali...netko prije,netko nedugo zatim! Slično kao kad koriste antivirus bez dodatnog sloja zaštite.
Večina ih se nije niti javljala jer možda upravo zbog toga što još nemaju svog favorita od sigurnosnih rješenja.
S psihološke strane gledano, upravo očekivano ponašanje čitave strukture,odnosno zajednice na ovoj temi u ovom forumu. Da pojasnim: kakav software pojedinac koristi, s vremenom se odražava i na njegovu osobnost,odnosno način komunikacije prema okolini ili dotičnom attakeru(meni).
Nije uvjetno,dakako..ali vrlo interesantna situacija koliko utjecaja ima tema,hobi,programi ili sve kao cjelina na ovu našu-vašu malu zajednicu.
Hvala.
hehehe...ee, to onda opravdava strategiju! ;)
iz znatizelje isprobao... prije su imali hajmo reci nedostatak..za renew licence pisalo bi... cekajte 30 ili 60 dana pred istek licence i onda je obnavljajte.
dok je recimo avira uvijek imala shemu...obnavljaj kad god hoces, sve ti se nadodava na postojece stanje. (tako se dodalo i onih 18 mjeseci sa facebook akcije)
evo kliknuh iz znatizelje renew + 2 years i bome uveli su ko avira...samo se nadodava na postojece stanje. mislim da to rijetki dozvoljavaju, norton i kaspersky recimo isto cekaju istek pred sam kraj.
Boli me briga ja zapalim za Njemačku.
Na linku http://tricks-collections.com/download-zillya-antivirus-free-antivirus-from-ukraine/ se nalazi AV Zillya - ukrajinski proizvod.
Kao alternativa za sve koji koriste besplatne AV poput Avire ili AVG-a.
Da vidimo kako ce se boriti s 06-07-02-2012 by tachion
Zillya Antivirus vs 06-07-02-2012 by tachion
edit: zivi uzas!
savjet: zaobici u velikom luku!
Za sve one koji zele Emsisoft besplatno postoji alternativa .
Ashampoo Anti-Malware [GIVEAWAY] 1.21 koji vrijedi 6 mjeseci (iako je ova ponuda stara preko godinu dana jos radi) pa nakon toga ponovo registrirate i imate cijelu godinu .
Imajte na umu da ova verzija Emsisofta zauzima oko 150MB RAM-a .
Epos ti si nevjerojatan. Ti bez ikakvih dokaza govoriš da je Avira najbolja, lijepo napravi video na Yubito pa nam dokaži svoje tvrdnje. Avira se probije u roku 5 minuta jer osim definicija nema nikakav sloj zaštite. Činjenica je da je kombinacija EAM+OA definitivno najbolja zaštita, tu naravno ide i Cis kao samostalan. Ostali su miljama daleko. A ako svoje tvrdnje ne možeš potkrijepiti onda ne pričaj gluposti. A ostala ekipa na forumu neka lijepo uzme Cis, EAM+OA i neka se napravi test sa Eposom sa bilo kojim paketom malwarea i najjačim postavkama programa pa ćemo vidjeti tko će ostati na bojištu. Avira ili ovo dvoje. Mogu se i ja pridružiti. Eto ako si toliko siguran u Aviru ajde napravi test. I to na pravom stroju. Ja garantiram da bi stroj ostao čist.
Koga interesira ponasanje novog AVAST-a 7 neka pogledao videe:
Avast Internet Security 7 BETA by AleksandarGonovski
Avast! Antivirus Free Edition 7.0 BETA Test and Review by rynesandbergfan23
BTW: stavio sam na virtualni stroj Avast 7 skupa sa Ad-Aware 10 i zasad rade OK bez usporavanja.
Sad cu vidit kako se ponasaju kad ih se napadne !
Epos ti si nevjerojatan. Ti bez ikakvih dokaza govoriš da je Avira najbolja, lijepo napravi video na Yubito pa nam dokaži svoje tvrdnje. Avira se probije u roku 5 minuta jer osim definicija nema nikakav sloj zaštite. Činjenica je da je kombinacija EAM+OA definitivno najbolja zaštita, tu naravno ide i Cis kao samostalan. Ostali su miljama daleko. A ako svoje tvrdnje ne možeš potkrijepiti onda ne pričaj gluposti. A ostala ekipa na forumu neka lijepo uzme Cis, EAM+OA i neka se napravi test sa Eposom sa bilo kojim paketom malwarea i najjačim postavkama programa pa ćemo vidjeti tko će ostati na bojištu. Avira ili ovo dvoje. Mogu se i ja pridružiti. Eto ako si toliko siguran u Aviru ajde napravi test. I to na pravom stroju. Ja garantiram da bi stroj ostao čist.
Dragi moj Stjepane, Yubito je prijatelj isto kao i Google,a prijatelji se posjećuju,zar ne?;)
Na početku mog druženja u ovoj temi sam dao tadašnje moje sigurnosne postavke,koje je testirao i portao na yubito djigibao.
Nadalje, u ovoj temi su barem preko nekoliko puta "virtualci" gotovo sva sigurnosna rješenja testirali; pa tako i Aviru.( i BUG je prijatelj kao i Google ;))
Neka su testirali. Ali govoriti da je Avira najbolja su gluposti. Ja ne kažem da su ova 2 igrača neprobojna ali da su trenutno najjači na tržištu, to jesu.
Cudna stvar maloprije na kompu.
Imam Aimp3 beta portable mjesecima, jucer slusao mjuzu, jutros slusao mjuzu i sve OK.
Maloprije ga upalim i iskoci mi Kingsoft kaze TROJAN (mislim si, jel poludio...ignoriram), odmah zatim javi se Comodo Defense+ i stavlja ga u sandbox, WTF?...nakon par sekundi javlja Comodo cloud MALWARE.
Uploudam file (aimp.exe) na Virus total ono 39/43!!!
Stvarno cudno da tek sad nakon nekoliko mjeseci svi ga pronalaze (ili su svi poludili?).
Cudna stvar maloprije na kompu.
Imam Aimp3 beta portable mjesecima, jucer slusao mjuzu, jutros slusao mjuzu i sve OK.
Maloprije ga upalim i iskoci mi Kingsoft kaze TROJAN (mislim si, jel poludio...ignoriram), odmah zatim javi se Comodo Defense+ i stavlja ga u sandbox, WTF?...nakon par sekundi javlja Comodo cloud MALWARE.
Uploudam file (aimp.exe) na Virus total ono 39/43!!!
Stvarno cudno da tek sad nakon nekoliko mjeseci svi ga pronalaze (ili su svi poludili?).
Jesi mu dao da ide na net? Odnosno,jel slušaš striming?...možda je povuko dok je strimo...bte,ja imam dvojku još i sad i radi oke! ;)
Pa skini si AIMP3 final....šta će ti beta?
Kod tebe se nesto bas gadno dogodilo??
Kaze Total da garant imam virus (na PP)!
Mislim da je to zbog onog videa Ad-Aware, naime, imam tu D: particiju sheranu sa Virtualbox-om (stavljena full, prije je bilo read-only) i vjerojatno je zarazio sve .exe datoteke u D: particiji (jel tako ili...Total?).
E sad, interesira me da li je to preslo i na C: particiju ili je samo D: particija u banani?
Kad ti je svaki exe virus da nisi popio Sality?
Evo skan sa RogueKiller...banana (danas akcija kod mene )
EDIT: evo LOG
RogueKiller V7.0.4 [02/08/2012] by Tigzy
mail: tigzyRK<at>gmail<dot>com
Feedback: http://www.geekstogo.com/forum/files/file/413-roguekiller/
Blog: http://tigzyrk.blogspot.com
Operating System: Windows 7 (6.1.7601 Service Pack 1) 32 bits version
Started in : Normal mode
User: Sanj1n [Admin rights]
Mode: Scan -- Date : 02/10/2012 14:24:03
¤¤¤ Bad processes: 0 ¤¤¤
¤¤¤ Registry Entries: 7 ¤¤¤
[DNS] HKLM\[...]\ControlSet001\Parameters\Interfaces\{4F31EA60-65BE-4B17-8C58-6C1C1EA5ABE2} : NameServer (216.146.35.240,216.146.36.240) -> FOUND
[DNS] HKLM\[...]\ControlSet002\Parameters\Interfaces\{4F31EA60-65BE-4B17-8C58-6C1C1EA5ABE2} : NameServer (216.146.35.240,216.146.36.240) -> FOUND
[HJ] HKLM\[...]\System : ConsentPromptBehaviorAdmin (0) -> FOUND
[HJ] HKCU\[...]\Advanced : Start_ShowMyGames (0) -> FOUND
[HJ] HKCU\[...]\Advanced : Start_ShowHelp (0) -> FOUND
[HJ] HKLM\[...]\NewStartPanel : {59031a47-3f72-44a7-89c5-5595fe6b30ee} (1) -> FOUND
[HJ] HKLM\[...]\NewStartPanel : {20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D} (1) -> FOUND
¤¤¤ Particular Files / Folders: ¤¤¤
¤¤¤ Driver: [LOADED] ¤¤¤
¤¤¤ Infection : ¤¤¤
¤¤¤ HOSTS File: ¤¤¤
¤¤¤ MBR Check: ¤¤¤
+++++ PhysicalDrive0: FUJITSU MHZ2160BH G2 ATA Device +++++
--- User ---
[MBR] 1c42a8034f56890a00a7014289b8a322
[BSP] 589ad318e7ecedab8db20e5d6daaa1e8 : Windows 7 MBR Code
Partition table:
0 - [ACTIVE] NTFS (0x07) [VISIBLE] Offset (sectors): 2048 | Size: 100 Mo
1 - [XXXXXX] NTFS (0x07) [VISIBLE] Offset (sectors): 206848 | Size: 51898 Mo
2 - [XXXXXX] EXTEN-LBA (0x0f) [VISIBLE] Offset (sectors): 106494946 | Size: 88631 Mo
3 - [XXXXXX] NTFS (0x07) [VISIBLE] Offset (sectors): 288013320 | Size: 11993 Mo
User = LL1 ... OK!
User = LL2 ... OK!
Finished : << RKreport[2].txt >>
RKreport[1].txt ; RKreport[2].txt