Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.308.742
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O
Marko :D kaže...

Meni karakteran reko da je Comodo AV Sra***

moram reagirat na ovo iako ne postam na ovom topicu, ali preko ovog ne mogu prijeći: poslao si mi na pp upit koji je av najbolji i ja sam po svom iskustvu, ali ponajprije po reviewu koji je objavljen u mjesečniku "vidi" za lipanj (str. 96, 97) rekao da se držiš avasta (ili avire), a da izbjegavaš comodo av jer je loše prošao na testu.

za one koji nisu čitali recenziju evo cjelog komentara: "comodo ima sličnu brzinu skeniranja kao i avast, ali za razliku od avasta s comodom je bilo velikih problema prilikom uklanjanja zlonamjernih datoteka. tek nakon nekoliko pokušaja, comodo je uspio ukloniti sve zlonamjerne datoteke iz direktorija. često se događalo da se alat sruši prilikom uklanjanja i prestane funkcionirati, a tada bi u direktoriju ostao velik broj neuklonjenih zlonamjernih datoteka". piše: dinko kadi.

HDZ = SDP
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.7.2011 10:32 (karakteran).
15 godina
djigibao kaže...

@win4crazzy

Ova dva fixaj u Hijackthis (slika)

hvala, jesam

a sta s task menagerom, jeli sve uredu ili ih ima viska, imam 9 komada svchost.exe?

★★★★★ ako sam ti pomogo stisni HVALA!!!★★★★★
15 godina
djigibao kaže...

@win4crazzy

Ovo prvo su, čini mi se, T-comove DNS adrese, ali ovo drugo je trojanski konj i svakako treba fixati.

karakteran kaže...

za one koji nisu čitali recenziju evo cjelog komentara: "comodo ima sličnu brzinu skeniranja kao i avast, ali za razliku od avasta s comodom je bilo velikih problema prilikom uklanjanja zlonamjernih datoteka. tek nakon nekoliko pokušaja, comodo je uspio ukloniti sve zlonamjerne datoteke iz direktorija. često se događalo da se alat sruši prilikom uklanjanja i prestane funkcionirati, a tada bi u direktoriju ostao velik broj neuklonjenih zlonamjernih datoteka". piše: dinko kadi.

Comodo AV je dosta loš u uklanjanju malwarea, ali je zahvaljujući sandboxu najbolji u blokiranju i prevenciji istog. Za čišćenje je napravljen CCE.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it
17 godina

Imas dosta pokrenutih nepotrebnih procesa od Microsoft Offica (ja bi to sve iskljucio u CCleneru), pa onda od Nera i HP-a, neznam sto ti je ono od Simensa?
Mozes malo opisat sta ti steka tocno?

Napravi skan sa HitmanPro, pa javi.

http://av-gurus.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.7.2011 10:35 (djigibao).
15 godina
deadman kaže...
djigibao kaže...

@win4crazzy

Ovo prvo su, čini mi se, T-comove DNS adrese, ali ovo drugo je trojanski konj i svakako treba fixati.

jesam oboje, aj molimte pogledaj task manager i reci dali je sve uredu, par osoba s foruma mi je reklo da imam viska procesa, a neki su cak i dupli i to oni sistemski

15 godina
win4crazzy kaže...

jesam oboje, aj molimte pogledaj task manager i reci dali je sve uredu, par osoba s foruma mi je reklo da imam viska procesa, a neki su cak i dupli i to oni sistemski

Sve je ok, svchost.exe procesa i treba imati više jer svaki obavlja svoju zadaću. I ja ih trenutno imam 10-ak pokrenuto.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it
15 godina
djigibao kaže...

Imas dosta pokrenutih nepotrebnih procesa od Microsoft Offica (ja bi to sve iskljucio u CCleneru), pa onda od Nera i HP-a, neznam sto ti je ono od Simensa?
Mozes malo opisat sta ti steka tocno?

Napravi skan sa HitmanPro, pa javi.

sry na dp

inace komp mi je los, imam pentium 4 u njemu i neku integriranu grafu i 1 gb rama, pa jedino sto mogu igrat su ove starije igrice i to, a najvise mi steka minecraft, a on u pocetku kad sam instalirao friske windowse nije steko, vjerovatno je u tome sto imam gro tih procesa upaljenih.

aj ocu samo dok zavrsi mbam, i ako te procese iskljucim dali cu ih moci pokrenuti kad mi zatrebaju bez gasenja kompa

17 godina
Ultimativna antivirus tema - P&O

cryptnet32.dll We suggest you to remove cryptnet32.dll from your computer as soon as possible.
Cryptnet32.dll is Trojan/Backdoor.
Kill the file cryptnet32.dll and remove cryptnet32.dll from Windows startup.

Malware: update_for_media_player_(KB972036).exe
Removed: C:\WINDOWS\System32\cryptui32.dll
C:\Documents and Settings\Administrator\Application Data\SystemProc\lsass.exe

Classification:Antivirus Version Last Update Result
F-Secure 9.0.15370.0 2010.01.05 Trojan.Generic.IS.108581
Kaspersky 7.0.0.125 2010.01.05 Trojan-Downloader.Win32.Agent.cyrq
McAfee 5852 2010.01.05 -
Microsoft 1.5302 2010.01.05 TrojanDownloader:Win32/Tracur.A
NOD32 4746 2010.01.05 Win32/TrojanDropper.Agent.OMV
Symantec 20091.2.0.41 2010.01.05 -

17 godina
Moci ces sve pokrenuti normalno samo ces ih u Ccleaneru onemoguciti da se pokrecu sa windowsima (usporavaju ti boot).

Ako ti MBAM ne nadje nista boot-aj komp u SAFE MODE (F8 kod paljenja) i onda napravi full skan sa MBAM i Hitmanpro.
15 godina
djigibao kaže...

cryptnet32.dll We suggest you to remove cryptnet32.dll from your computer as soon as possible.
Cryptnet32.dll is Trojan/Backdoor.
Kill the file cryptnet32.dll and remove cryptnet32.dll from Windows startup.

Malware: update_for_media_player_(KB972036).exe

Classification:Antivirus Version Last Update Result
F-Secure 9.0.15370.0 2010.01.05 Trojan.Generic.IS.108581
Kaspersky 7.0.0.125 2010.01.05 Trojan-Downloader.Win32.Agent.cyrq
McAfee 5852 2010.01.05 -
Microsoft 1.5302 2010.01.05 TrojanDownloader:Win32/Tracur.A
NOD32 4746 2010.01.05 Win32/TrojanDropper.Agent.OMV
Symantec 20091.2.0.41 2010.01.05 -

na koji nacin da ga obrisem osim tamo iz hijack thisa

jeli to ovo u cc, ako je sta da obrisem

17 godina
win4crazzy kaže...
djigibao kaže...

Pa sve ti je objasnjeno (ovo boldano), bilo bi dobro da ugasis System restore i onda skeniras i obrises (jel postoji mogucnost da ti se vrati iz system restora), najbolje iz Safe moda.

Sto se tice gasenja procesa evo ti slika sta bi ja ugasio (Disable), a ako ti nesto ne bude radilo kako treba samo poslije vratis sa Enable.

BTW: jel ti MBAM sto nasao?

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.7.2011 10:53 (djigibao).
15 godina
djigibao kaže...
win4crazzy kaže...
djigibao kaže...

Pa sve ti je objasnjeno (ovo boldano), bilo bi dobro da ugasis System restore i onda skeniras i obrises (jel postoji mogucnost da ti se vrati iz system restora), najbolje iz Safe moda.

Sto se tice gasenja procesa evo ti slika sta bi ja ugasio (Disable), a ako ti nesto ne bude radilo kako treba samo poslije vratis sa Enable.

BTW: jel ti MBAM sto nasao?

tu di pise gdje se nalazi nema nista, u prvom nacinu sam naso samo cryptui.dll bez 32

a u drugom nacinu mi fali ovaj folder SystemProc

disable sam onu u cc, hitman pro mi nes ne radi, kaze da nema internet veze, mozes mi ti dati link od kud da skinem neki koji valja, a mbam nije jos gotov, kad zavrsi onda cu napraviti opno u safe modu

17 godina
neaktivan

Hitman Pro treba internet konekciju jer je to cloud skener.

Razer_Copperhead
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.7.2011 11:02 (Razer_Copperhead).
15 godina
Razer_Copperhead kaže...

Hitman Pro treba internet konekciju jer je to cloud skener.

pa ima, al nezz zasto ne radi, u isto vrijeme sam na netu i upaljen je hitman al nemoze naci konekciju

da mbam je nasao 2 infekcije, znam da je jedna trojan horse, a drugu nezz

17 godina
Probaj upalit HitmanPro u force breach modu (drzis stisnutu CTRL tipku i dva put kliknes na hitmanpro), ali kad MBAM zavrsi.
17 godina
win4crazzy kaže...
pa ima, al nezz zasto ne radi, u isto vrijeme sam na netu i upaljen je hitman al nemoze naci konekciju

Slikaj to sto je nasao MBAM pa postaj sliku.

17 godina
neaktivan

Svakako isključi System Restore prije uklanjanja tih trojanaca kako ti je djigibao savjetovao. Možeš još skenirat sa SUPERAntiSpyware Portable Scannerom koji ne treba instalaciju samo ga pokreneš, napraviš update i zatim skeniraj.

Razer_Copperhead
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.7.2011 11:11 (Razer_Copperhead).
15 godina
djigibao kaže...
Probaj upalit HitmanPro u force breach modu (drzis stisnutu CTRL tipku i dva put kliknes na hitmanpro), ali kad MBAM zavrsi.

ok

djigibao kaže...
win4crazzy kaže...

Slikaj to sto je nasao MBAM pa postaj sliku.

nezz kako cu, nije jo zavrsio, pise mi samo 2 infected files a avast mi je izbacio taj trojan horse kad ga je mbam naso

17 godina

Mozes privremeno iskljucit zastitu u Avastu dok skeniras sa MBAM (ici ce ti brze) npr. do sljedeceg restarta

15 godina
djigibao kaže...

Mozes privremeno iskljucit zastitu u Avastu dok skeniras sa MBAM (ici ce ti brze) npr. do sljedeceg restarta

aj kad zavrsi javim se s logom ovdje

15 godina

sry na dp

Malwarebytes' Anti-Malware 1.51.0.1200
www.malwarebytes.org

Database version: 7110

Windows 5.1.2600 Service Pack 3
Internet Explorer 7.0.5730.13

13.7.2011 11:42:20
mbam-log-2011-07-13 (11-42-18).txt

Scan type: Full scan (C:\|)
Objects scanned: 259213
Time elapsed: 1 hour(s), 45 minute(s), 2 second(s)

Memory Processes Infected: 0
Memory Modules Infected: 0
Registry Keys Infected: 0
Registry Values Infected: 0
Registry Data Items Infected: 0
Folders Infected: 0
Files Infected: 2

Memory Processes Infected:
(No malicious items detected)

Memory Modules Infected:

Registry Keys Infected:

Registry Values Infected:

Registry Data Items Infected:

Folders Infected:

Files Infected:
c:\program files\eidos interactive\io interactive\hitman - codename 47\HITMAN.EXE (Trojan.FakeAlert) -> No action taken.
c:\system volume information\_restore{73913468-7215-472a-ac46-d9dd2ddcb2c7}\rp83\a0049312.exe (Rogue.SecurityShield) -> No action taken.

log

eo slika

17 godina

To sve obrisi (prvo iskljuci System restore), onda napravi skan sa HitmanPro.

Zatim restartaj komp u safe mode napravi quck scan sa Mbam pa se javi ponovo.

15 godina
djigibao kaže...

obriso sam, al to je bio full scan samo local diska c od 180 gb

onaj drugi nisam radio, neznam dali je potrebno, al on ima 500 gb

eo upadateo sam i9 pokrenuo hitmanapro

kad zavrsi savit cu log i sliku tu

pa cu krenut na drugi korak

15 godina

Nema potrebe raditi full scan (quick je dovoljan), kao niti ići u Safe Mode. Autori MBAM-a (pa i ostalih antispyware proizvoda) to ne preporučuju (jedino ako se ne može ući u normalnom načinu).

16 godina
neaktivan
win4crazzy kaže...

aj molimte pogledaj task manager i reci dali je sve uredu, par osoba s foruma mi je reklo da imam viska procesa, a neki su cak i dupli i to oni sistemski

ako misliš na mene,nisam rekao da imaš "duple procese", već imaš servise koji su nepotrebno uključeni,a windowsi rade bez njih
a vjerovatno pretrpan i startup
znači mislio sam na običnu optimizaciju windowsa i uštedu resursa za druge stvari,no vidim da si u poslu, pa se to može riješiti kasnije

edit:i bilo bi dobro da se koncentriraš na onu drugu temu i pustiš da te vodi user total..

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.7.2011 12:17 (seneka).
15 godina
djigibao kaže...

eo gotovo je, slika je dolje

deadman kaže...

Nema potrebe raditi full scan (quick je dovoljan), kao niti ići u Safe Mode. Autori MBAM-a (pa i ostalih antispyware proizvoda) to ne preporučuju (jedino ako se ne može ući u normalnom načinu).

znaci onda da neradim nis u safe modu

seneka kaže...
win4crazzy kaže...

aj molimte pogledaj task manager i reci dali je sve uredu, par osoba s foruma mi je reklo da imam viska procesa, a neki su cak i dupli i to oni sistemski

ako misliš na mene,nisam rekao da imaš "duple procese", već imaš servise koji su nepotrebno uključeni,a windowsi rade bez njih
a vjerovatno pretrpan i startup
znači mislio sam na običnu optimizaciju windowsa i uštedu resursa za druge stvari,no vidim da si u poslu, pa se to može riješiti kasnije

edit:i bilo bi dobro da se koncentriraš na onu drugu temu i pustiš da te vodi user total..

aha jesam, ocemo to tu rijesiti poslije ili u onoj temi

ok budem

16 godina
neaktivan

ovo od hitmana je lažno pozitivan,ja mislim da imaš neke ostatke koji nisu aktivni virusi
no kao što sam rekao,radi u onoj temi s čovjekom

15 godina
seneka kaže...

ovo od hitmana je lažno pozitivan,ja mislim da imaš neke ostatke koji nisu aktivni virusi
no kao što sam rekao,radi u onoj temi s čovjekom

i mislio sam, eo radim tamo s njim, napravio sam scan s ots i upoado sam, sad cekam njegov odg

17 godina
Imas origigi taj RevoPro ili?
Sad kad si ga ocistio, napravi restart i Quick scan sa MBAM.
16 godina
neaktivan
karakteran kaže...
Marko :D kaže...

Meni karakteran reko da je Comodo AV Sra***

moram reagirat na ovo iako ne postam na ovom topicu, ali preko ovog ne mogu prijeći: poslao si mi na pp upit koji je av najbolji i ja sam po svom iskustvu, ali ponajprije po reviewu koji je objavljen u mjesečniku "vidi" za lipanj (str. 96, 97) rekao da se držiš avasta (ili avire), a da izbjegavaš comodo av jer je loše prošao na testu.

Ne kupujem i ne čitam Vidi pa te molim da mi daš do znanja da li su negdje spomenuli da je taj test radio CARNet u veljači ove godine.

http://www.cert.hr/sites/default/files/NCERT-LAB-PUBDOC-2011-02-001.pdf

Opis Comodoa je na stranici 20. Isti od riječi do riječi kao ovaj što si citirao.

Ako nisu ništa spomenuli, onda su plagijatori i lopovi....i kasne 4 mjeseca s objavom.

BTW, Comodo je loše prošao na testu?

Gledajući tablicu detekcije na stranici 8 i opis na stranici 15, ne bi se baš reklo, jel?

Moja anti-malware zaštita:CIS+Panda URL Filter+Sendori DNS
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.7.2011 14:40 (siketa).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice