Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.340.554
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Koji je najbolji antivirusni program
rambox kaže...
seneka kaže...

kad to sve poisključiva ostaće mu avira personal s istim engine-om,ajd i proaktivna zaštita,nekakav firewalli.. opet će se gnjavit s ključevima,tri mjeseca simo ,tri tamo,reklame
skoro sam mu "prodao" svoju konstelaciju,rambox sve si pokvarilNeodlučan

To mu baš i treba da takva Avira, sa vise manje obicnim Firewall-om da ima dobru kontrolu kaj mu izlazi van i to je to.Nevinašce Ostale kerefeke i probleme kaj se tice nekih mreznih napada, za to sluzi Firewall u Ruther-u i Atack Detection na njemu to svi danas imaju i nema frke. I treba to iskljucit da Anti-Spam je totalna nula bodova, i Mail Guard isto tak to se iskljucuje u svakom paketu zaštite a Web Guard po zelji ak mu smeta usporavanje surfanja i nema frke. CoolNevinašce

Slažem se sa Senekom.

Kad to sve isključiš, dovoljna ti je i Avira Personal (Free). Zašto da daje novce za nešto što neće koristiti?

Što se outbounda tiče, Windoze (osim XP) imaju ok firewall, a ako ide na drugo rješenje tu je hrpa FW (Comodo, OA, Outpost, ZA, PC Tools....).

Puno ljudi koristi combo Avira/Avast + Comodo FW/OA Free i zadovoljni su.

Stavi Chrome (ili neku izvedenicu...Plus, Iron), na njega WOT, postavi ClearCloud/Norton DNS i miran si.

ZIG ZAG
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 9:56 (siketa).
17 godina
neaktivan
Koji je najbolji antivirusni program

Ako bi netko htio kupiti ili radije razmjeniti za nešto, orginalni F-Secure Anti-Virus, pogledajte ovu temu pa ako bude zainteresiranih, javite se.

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/razmjena-f-secure-1-yr-licence-oem/65608.aspx

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
15 godina
neaktivan
rambox kaže...
hrvoje66 kaže...

kao prvo bi te zamolio da mi objasnis sta je to CIS

a kao drugo da mi velis jeli jako i koliko uopce ta avira premium security suite 10 usporava rad komp-a

hvala svima kaj me trpite mene "bedaka"

jer bi si htio ugraditi kvalitetan av program koji ce mi trajati a ne da se svako malo moram zafrkavati sa njime

btw a kaj je s onim trend micro

Avira Premium Security Suite ne usporava windowse nije teška uopce. Samo trebas u instalaciji maknut kvacicu sa Mail Guard, Anti-Spam i Avira Backup Modula, jer ti to ne treba i nema problema. Eventualno mozeš još u podesenjima kasnije iskljucit Web Guard, jer svaki takav modul malo usporava surfanje no lako se to rješ ak ti baš smeta. Moš si odavde skinut kljuc za tri mjeseca koristenja, pa kad istekne onda nabaviš na slican nacin u vidu promocije drugi kljuc pa produžiš jer su ovi u Aviri prilicno darezljivi obicno.CoolNevinašce

https://license.avira.com/en/promotion-hylm9fbv7chaxs8zbl83

Evo u mene nece da otvori ovaj key. 

Evo i slika:

dzix
15 godina
neaktivan
dzelo kaže...
rambox kaže...
hrvoje66 kaže...

kao prvo bi te zamolio da mi objasnis sta je to CIS

a kao drugo da mi velis jeli jako i koliko uopce ta avira premium security suite 10 usporava rad komp-a

hvala svima kaj me trpite mene "bedaka"

jer bi si htio ugraditi kvalitetan av program koji ce mi trajati a ne da se svako malo moram zafrkavati sa njime

btw a kaj je s onim trend micro

Avira Premium Security Suite ne usporava windowse nije teška uopce. Samo trebas u instalaciji maknut kvacicu sa Mail Guard, Anti-Spam i Avira Backup Modula, jer ti to ne treba i nema problema. Eventualno mozeš još u podesenjima kasnije iskljucit Web Guard, jer svaki takav modul malo usporava surfanje no lako se to rješ ak ti baš smeta. Moš si odavde skinut kljuc za tri mjeseca koristenja, pa kad istekne onda nabaviš na slican nacin u vidu promocije drugi kljuc pa produžiš jer su ovi u Aviri prilicno darezljivi obicno.CoolNevinašce

https://license.avira.com/en/promotion-hylm9fbv7chaxs8zbl83

Evo u mene nece da otvori ovaj key. 

Evo i slika:

A izvinjavam se, nisam vido dole da pise da se ubaci ovaj key. 

dzix
15 godina
neaktivan

Evo instalirao sam avira premium security suite, ali sda mi nece da aktivira avira guard, ja kliknem na activate ono nista. Moze pomoc

dzix
16 godina
neaktivan

clam + wot
neće ti ništa usporiti
a aviru ovako podesi, kao u ovom postu ,update job možeš snapravit 3 puta ,svakih 8 sati,optimum 3 puta dnevno

negdje si falio dzelo,trebao si ostaviti aviru,podesiti ju ovako kao što je preporučeno i dodati ovo iz posta
koji windows imaš?

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 10:11 (seneka).
15 godina
neaktivan
seneka kaže...
seneka kaže...

evo dzelo clam + wot
neće ti ništa usporiti
a aviru ovako podesi, kao u ovom postu ,update job možeš snapravit 3 puta ,svakih 8 sati

negdje si falio dzelo,trebao si ostaviti aviru,podesiti ju ovako kao što je preporučeno i dodati ovo iz posta
koji windows imaš?

All reko da probalm ovu premium ( mozda kasnije i produzim) . 

Instaliro sam ClamAv i Wot.

Imam Windows 7

dzix
16 godina
neaktivan
dzelo kaže...

Imam Windows 7

i taj firewall na sedmici nešto vrijedi,ne znam,ovo ti je bilo trajno i optimalno rješenje
bez ikakve gnjavaže,ključeva i sl
i da, clam ti uz avirin security ne treba
u čemu deinstaliraš programe?

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 10:16 (seneka).
15 godina
neaktivan
seneka kaže...
dzelo kaže...

Imam Windows 7

i taj firewall na sedmici nešto vrijedi,ne znam,ovo ti je bilo trajno i optimalno rješenje
bez ikakve gnjavaže,ključeva i sl
i da, clam ti uz avirin security ne treba
u čemu deinstaliraš programe?

Program deinstaliram u Glary Utilities. ( ako si to mislio )

dzix
16 godina
neaktivan
dzelo kaže...

Program deinstaliram u Glary Utilities. ( ako si to mislio )

to bi trebalo biti u redu
ništa, čekaj da ti se neko javi sa rješenjem
ona opcija ti uvijek stoji na raspolaganju..

15 godina

Imao sam isti problem sa uključivanjem Avastove real-time komponente, dok nisam skužio da Windows Defender radi u pozadini. Provjeri da ti nije uključen; ako je isključi ga.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
15 godina
neaktivan
deadman kaže...

Imao sam isti problem sa uključivanjem Avastove real-time komponente, dok nisam skužio da Windows Defender radi u pozadini. Provjeri da ti nije uključen; ako je isključi ga.

Nije to. Ne radi mi u pozadini Windows Defender

dzix
16 godina
neaktivan
dzelo kaže...
deadman kaže...

Nije to. Ne radi mi u pozadini Windows Defender

deinstaliraj taj clam

15 godina

Da nemaš nekog aktivnog malwarea na kompu? Možeš napraviti provjeru MBAM-om.

Ako je sve u redu, klikni na Start -> upiši services, među ponuđenim odaberi isto i pogledaj da li je izlistan Avirin Guard.

I još jedno pitanje: da li ti Windows javlja da antivirus nije pokrenut?

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
15 godina
neaktivan
deadman kaže...

Da nemaš nekog aktivnog malwarea na kompu? Možeš napraviti provjeru MBAM-om.

Ako je sve u redu, klikni na Start -> upiši services, među ponuđenim odaberi isto i pogledaj da li je izlistan Avirin Guard.

I još jedno pitanje: da li ti Windows javlja da antivirus nije pokrenut?

Skeniro sam sa MBAM-om i nije nista naslo. 

A u  services jeste izlistan Avira Guard

dzix
16 godina
neaktivan

jesi deinstalirao clam?

15 godina
neaktivan
seneka kaže...

jesi deinstalirao clam?

Jesam

dzix
15 godina

Da probaš reinstalirati Aviru?

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 11:25 (deadman).
16 godina
neaktivan
dzelo kaže...
seneka kaže...

jesi deinstalirao clam?

Jesam

i još uvijek ne radi?
jel ti se vrti išta drugo u pozadini?
da  ili reinstalacija,ili nek prije napravi scan,kopira i zalijepi log od hijackthis-a tu
link - 2.0.4

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 11:28 (seneka).
17 godina

evo čisto da probam instalirao aviru premium i nabavio lcencu na onaj način opisan malo iznad, i sve fino radi jedino nikako nemogu uključiti AntiVir Guard koliko god klikao po njemu nikako da se uključi, zna li netko zašto?

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
15 godina
Lol, isti problem je malo iznad.
17 godina
deadman kaže...
Lol, isti problem je malo iznad.

a vidim, nije rješen, ugašen mi je windows defender, još ću probat maknut clamav, pa vidit

15 godina
neaktivan
seneka kaže...
dzelo kaže...
seneka kaže...

jesi deinstalirao clam?

Jesam

i još uvijek ne radi?
jel ti se vrti išta drugo u pozadini?
da  ili reinstalacija,ili nek prije napravi scan,kopira i zalijepi log od hijackthis-a tu
link - 2.0.4

Ne vrti mi se nista sto bi moglo smetat Aviri. 

Napravio sam Scan sa ovim  ali loga nigdje nema

dzix
15 godina
dzelo kaže...

Napravio sam Scan sa ovim   ali loga nigdje nema

Kada završi sa skeniranjem, klikni na Save log, spremi ga negdje, on će ga automatski otvoriti, a ti ga kopiraj ovdje.

16 godina
neaktivan

main menu>do a system scan and save logfile

17 godina

evo i ja sam deinstalirao clamav, reboot-ao i dalje nemogu uključiti guard, neznam zašto

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 12:08 (mind_challenge).
15 godina
neaktivan

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.4

Scan saved at 12:07:36, on 24.8.2010

Platform: Windows 7  (WinNT 6.00.3504)

MSIE: Internet Explorer v8.00 (8.00.7600.16385)

Boot mode: Normal

Running processes:

C:\Windows\system32\taskhost.exe

C:\Windows\system32\Dwm.exe

C:\Windows\Explorer.EXE

C:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop\avgnt.exe

C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\MOM.exe

C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\CCC.exe

C:\Program Files\TuneUp Utilities 2010\TuneUpUtilitiesApp32.exe

C:\Users\halilovic\AppData\Local\Google\Chrome\Application\chrome.exe

C:\Program Files\Trend Micro\HiJackThis\HiJackThis.exe

C:\Windows\system32\DllHost.exe

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = ${URL_SEARCHPAGE}

R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant = 

R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch = 

O2 - BHO: ToggleEN Toolbar - {038cb5c7-48ea-4af9-94e0-a1646542e62b} - C:\Program Files\ToggleEN\tbTogg.dll

O2 - BHO: Adobe PDF Reader Link Helper - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelper.dll

O2 - BHO: Winamp Toolbar Loader - {25CEE8EC-5730-41bc-8B58-22DDC8AB8C20} - C:\Program Files\Winamp Toolbar\winamptb.dll

O2 - BHO: RealPlayer Download and Record Plugin for Internet Explorer - {3049C3E9-B461-4BC5-8870-4C09146192CA} - C:\ProgramData\Real\RealPlayer\BrowserRecordPlugin\IE\rpbrowserrecordplugin.dll (file missing)

O2 - BHO: Softonic-Eng7 Toolbar - {414b6d9d-4a95-4e8d-b5b1-149dd2d93bb3} - C:\Program Files\Softonic-Eng7\tbSoft.dll

O2 - BHO: Windows Live ID Sign-in Helper - {9030D464-4C02-4ABF-8ECC-5164760863C6} - C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live\WindowsLiveLogin.dll

O2 - BHO: SkypeIEPluginBHO - {AE805869-2E5C-4ED4-8F7B-F1F7851A4497} - C:\Program Files\Skype\Toolbars\Internet Explorer\skypeieplugin.dll

O2 - BHO: Java(tm) Plug-In 2 SSV Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jp2ssv.dll

O2 - BHO: (no name) - {E312764E-7706-43F1-8DAB-FCDD2B1E416D} - C:\Program Files\YouTube Downloader Toolbar\SearchSettings.dll

O2 - BHO: YouTube Downloader Toolbar - {F3FEE66E-E034-436a-86E4-9690573BEE8A} - C:\Program Files\YouTube Downloader Toolbar\IE\1.0\youtubedownloaderToolbarIE.dll

O2 - BHO: BS Player Toolbar - {fed66dc5-1b74-4a04-8f5c-15c5ace2b9a5} - C:\Program Files\BS_Player\tbBS_P.dll

O3 - Toolbar: (no name) - {9b339f6e-ddcd-401b-8764-230adbd01761} - (no file)

O3 - Toolbar: YouTube Downloader Toolbar - {F3FEE66E-E034-436a-86E4-9690573BEE8A} - C:\Program Files\YouTube Downloader Toolbar\IE\1.0\youtubedownloaderToolbarIE.dll

O3 - Toolbar: ToggleEN Toolbar - {038cb5c7-48ea-4af9-94e0-a1646542e62b} - C:\Program Files\ToggleEN\tbTogg.dll

O3 - Toolbar: Softonic-Eng7 Toolbar - {414b6d9d-4a95-4e8d-b5b1-149dd2d93bb3} - C:\Program Files\Softonic-Eng7\tbSoft.dll

O3 - Toolbar: Winamp Toolbar - {EBF2BA02-9094-4c5a-858B-BB198F3D8DE2} - C:\Program Files\Winamp Toolbar\winamptb.dll

O3 - Toolbar: BS Player Toolbar - {fed66dc5-1b74-4a04-8f5c-15c5ace2b9a5} - C:\Program Files\BS_Player\tbBS_P.dll

O4 - HKLM\..\Run: [StartCCC] "C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\CLIStart.exe" MSRun

O4 - HKLM\..\Run: [WinampAgent] "C:\Program Files\Winamp\winampa.exe"

O4 - HKLM\..\Run: [RtHDVCpl] RtHDVCpl.exe

O4 - HKLM\..\Run: [Skytel] Skytel.exe

O4 - HKLM\..\Run: [NBAgent] "C:\Program Files\Nero\Nero 10\Nero BackItUp\NBAgent.exe" /WinStart

O4 - HKLM\..\Run: [Malwarebytes Anti-Malware (reboot)] "C:\Program Files\Malwarebytes' Anti-Malware\mbam.exe" /runcleanupscript

O4 - HKLM\..\Run: [gidle] "C:\Users\halilovic\AppData\Roaming\gidle.exe"

O4 - HKLM\..\Run: [avgnt] "C:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop\avgnt.exe" /min

O9 - Extra button: Skype add-on for Internet Explorer - {898EA8C8-E7FF-479B-8935-AEC46303B9E5} - C:\Program Files\Skype\Toolbars\Internet Explorer\skypeieplugin.dll

O9 - Extra 'Tools' menuitem: Skype add-on for Internet Explorer - {898EA8C8-E7FF-479B-8935-AEC46303B9E5} - C:\Program Files\Skype\Toolbars\Internet Explorer\skypeieplugin.dll

O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~3\OFFICE11\REFIEBAR.DLL

O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\program files\common files\microsoft shared\windows live\wlidnsp.dll

O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\program files\common files\microsoft shared\windows live\wlidnsp.dll

O10 - Unknown file in Winsock LSP: tms.dll

O16 - DPF: {E2883E8F-472F-4FB0-9522-AC9BF37916A7} - http://platformdl.adobe.com/NOS/getPlusPlus/1.6/gp.cab

O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{2D5865CD-83A7-433F-80F4-14EE62F2C0C8}: NameServer = 195.222.32.10 195.222.32.20

O18 - Protocol: skype-ie-addon-data - {91774881-D725-4E58-B298-07617B9B86A8} - C:\Program Files\Skype\Toolbars\Internet Explorer\skypeieplugin.dll

O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLL

O23 - Service: AMD External Events Utility - AMD - C:\Windows\system32\atiesrxx.exe

O23 - Service: Avira FireWall (AntiVirFirewallService) - Avira GmbH - C:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop\avfwsvc.exe

O23 - Service: Avira AntiVir MailGuard (AntiVirMailService) - Avira GmbH - C:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop\avmailc.exe

O23 - Service: Avira AntiVir Scheduler (AntiVirSchedulerService) - Avira GmbH - C:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop\sched.exe

O23 - Service: Avira AntiVir Guard (AntiVirService) - Avira GmbH - C:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop\avguard.exe

O23 - Service: Avira AntiVir WebGuard (AntiVirWebService) - Avira GmbH - C:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop\AVWEBGRD.EXE

O23 - Service: Application Updater - Spigot, Inc. - C:\Program Files\Application Updater\ApplicationUpdater.exe

O23 - Service: Google Update Service (gupdate) (gupdate) - Google Inc. - C:\Program Files\Google\Update\GoogleUpdate.exe

O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\11\Intel 32\IDriverT.exe

O23 - Service: @C:\Program Files\Nero\Update\NASvc.exe,-200 (NAUpdate) - Nero AG - C:\Program Files\Nero\Update\NASvc.exe

O23 - Service: PnkBstrA - Unknown owner - C:\Windows\system32\PnkBstrA.exe

O23 - Service: @C:\Program Files\TuneUp Utilities 2010\TuneUpDefragService.exe,-1 (TuneUp.Defrag) - TuneUp Software - C:\Program Files\TuneUp Utilities 2010\TuneUpDefragService.exe

O23 - Service: TuneUp Utilities Service (TuneUp.UtilitiesSvc) - TuneUp Software - C:\Program Files\TuneUp Utilities 2010\TuneUpUtilitiesService32.exe

--

End of file - 7321 bytes

Evo Log

dzix
16 godina
neaktivan

sad će ti ga deadman očitati,ima toga za obrisat
jel se meni čini ili je jedna stavka od stare avire ili ?
ili mi se pobrkalo Neodlučan

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 12:21 (seneka).
15 godina

Sljedeće stvari označi u HJT-u i klikni na Fix checked:

O2 - BHO: RealPlayer Download and Record Plugin for Internet Explorer - {3049C3E9-B461-4BC5-8870-4C09146192CA} - C:\ProgramData\Real\RealPlayer\BrowserRecordPlugin\IE\rpbrowserrecordplugin.dll (file missing)

O2 - BHO: Softonic-Eng7 Toolbar - {414b6d9d-4a95-4e8d-b5b1-149dd2d93bb3} - C:\Program Files\Softonic-Eng7\tbSoft.dll

O2 - BHO: (no name) - {E312764E-7706-43F1-8DAB-FCDD2B1E416D} - C:\Program Files\YouTube Downloader Toolbar\SearchSettings.dll

O2 - BHO: YouTube Downloader Toolbar - {F3FEE66E-E034-436a-86E4-9690573BEE8A} - C:\Program Files\YouTube Downloader Toolbar\IE\1.0\youtubedownloaderToolbarIE.dll

O3 - Toolbar: YouTube Downloader Toolbar - {F3FEE66E-E034-436a-86E4-9690573BEE8A} - C:\Program Files\YouTube Downloader Toolbar\IE\1.0\youtubedownloaderToolbarIE.dll

O3 - Toolbar: ToggleEN Toolbar - {038cb5c7-48ea-4af9-94e0-a1646542e62b} - C:\Program Files\ToggleEN\tbTogg.dll

O3 - Toolbar: Softonic-Eng7 Toolbar - {414b6d9d-4a95-4e8d-b5b1-149dd2d93bb3} - C:\Program Files\Softonic-Eng7\tbSoft.dll

O23 - Service: Application Updater - Spigot, Inc. - C:\Program Files\Application Updater\ApplicationUpdater.exe

EDIT: Sada sam stavio tu Aviru i meni radi Guard:

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 12:16 (deadman).
17 godina
deadman kaže...

Sljedeće stvari označi u HJT-u i klikni na Fix checked:

EDIT: Sada sam stavio tu Aviru i meni radi Guard:

ajd molio bih te da proanaliziraš i moj logfile, ako ti nije problem, ako se slažeš postat ću ga

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice