Zadnjih par dana Bitdefender IS 2010 mi blokira internet explorer. Izbaci mi poruku da je iexplore.exe potencijalno štetna ili inficirana aplikacija i mogu klikati koliko hoću na DOZVOLI ali ne vrijedi dok ne označim da zapamti radnju. Skenirao sam sa Bitdefenderom i našao je neke datoteke koje su obrisane, Malwarebytes nije ništa našao, online scan HousecallLauncher je našao jednog trojanca, Symantec online scan je pak našao još jednog trojanca. Nije mi jasno kako je to moguće kad se Bitdefender redovito osvježava i ima Real-time zaštitu. Maloprije mi je izbacio poruku da je i windows explorer kao inficiran, to je bilo samo jedanput. Također, dobivam poruku da je i svchost.exe inficiran odnosno štetan. Molim pomoć!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jesi kad cuo za neki drugi internet pretrazivac osim IE???
@MorciTheCroat A ne nisam čovječe, ali budući da nikad nisam imao problema sa IE-om želim ga i dalje koristiti.
P.S. Pokrenuo sam i bitdefender-ov online scan i može se vidjeti rezultat za svaku datoteku. Za iexplore.exe kaže da je CLEAN i tko tu sad koga...
Možda je lažna dojava, još ću probati sa tim drugim programima. A što se tiče ovog svchost.exe, pojavio se gotovo istodobno kad i ova dojava u vezi IE-a. Što bi to moglo biti?
P.S. Koji Internet Explorer imaš?
Verzija IE-a je 8.0. Zadnji put sam imao problema sa tim procesom na Visti, poslije sam instalirao Sedmicu na čisto i sve je bilo dobro do sad... Vidjeti ću što će biti dalje.
EDIT:
Instalirao sam maloprije i Operu ali mi je Bitdefender blokirao čak i samu instalaciju a sad i pokretanje Opere.
Reinstalirao sam bitdefender i sad je sve u redu, puno hvala na pomoći!
Nema na cemu! :-)
Ali, inače, umjesto 'usmenog' Hvala, postoji gumb 'Hvala' ispod posta i to je uvedeno baš zato da se ne pošlje posebna poruka sa sadržajem 'Hvala'.
Imam original bitdefender IS i uopće ga više ne koristim otkako sam prešao na sedmicu.Sam je sebe pronalazio kao virusa i crpio mi 2 gb rama.Kada sam stavio kaspersky nikakvih problema nemam.
pozdrav
Reinstalirao sam bitdefender i sad je sve u redu, puno hvala na pomoći!
Veoma je moguće da dobri stari BitDefender još uvijek kaska za onim BitDefenderom 8 Free koji je stekao davno svoju slavu i prije nego se na ovom planetu pojavio Nod32. I ja sam ih oba koristio sad više ne. Dobri su danas i ovi besplatni alati kao CCleaner, Advanced System Care, Panda Cloud AV, Microsoft Security Ess., čak je i Avast ljepši, a ostao jak antivirus nakon verzije 4.8
Imam original bitdefender IS i uopće ga više ne koristim otkako sam prešao na sedmicu.Sam je sebe pronalazio kao virusa i crpio mi 2 gb rama.Kada sam stavio kaspersky nikakvih problema nemam.
pozdrav
Ja sam odavno odustao od licenci Sad samo freeware i s vremena na vrijeme potrošim koji mjesec na triale poznatih (Kaspersky, McAfee, BitDefender, Avira, Trend Micro, Norton,...) pa kako koji izađe ja instaliram i igram se malo domu