Samsung Galaxy S9 / S9+ - Rasprava

poruka: 3.577
|
čitano: 1.202.079
|
moderatori: XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Samsung Galaxy S9 / S9+ - Rasprava
keks99 kaže...
CrossDeath kaže...
keks99 kaže...
Robi1992 kaže...
A gle ako je tako da nemogu promjeniti csc onda necu to radit jer mi se neda kasnije opet vracat stari rom... Dali je neko na ovom forumu imao drukcija iskustva pa je na s9 uspio normalno preko odina promjeniti csc?

Imao je ovaj jedan crossdesth ili arnes king ali ne znam kako. On je meni slwo link od roma koji se nalazi na nekom sajtu za download obicnom, pa jedino onda to je onda neko taj firmware malo izmjenio pa mu nakon flash promjenio... Ja skidam sa original sajta sammobile preko tog programa i tako ne moze. Ja bi volio da probas, da vidim da li ces uspjeti. Svakako ti je bolje uraditi ovako sistem cistu verziju poslednju, nego da ga stalno azuriras preko ota. Samo skini smart switch na tel i na komp, kad spojis usb-om oznaci u opcijama na komp sta ces da ti sacuva a sta neces i bekap, posle vratis jednim klikom i to je to. Svkako ce tel bolje raditi posto nisi nikad ovako fleso cisto.

A posle ne moras cijeli rom da flesnes ako CSC ostane isti kao sad, nego ssmo skines SEE firmware, i flesujes samo CSC i to je to. Kad upalis tel, ostace ti sve netaknuto tako da samo ces jednom izgubit sve i vratit preko smart wtitch kad flesujes njemacki, posle kad izadje SEE pie, skines ga i smao csc flesujes. Ostaje sve na telefonu isto, samo ces dobijat ota

Ono je bio cini mi se XEU multi CSC rom, nije nista modificiran, nego samo uploadan na drugoj stranici gdje nema onog limita brzine kao na sammobile

E Multi csc radi ja mislim. Nego sta to znaci multi csc? Kontam da ih ima vise u jednom? Kako odaberes koji ces da koristis?

Znaci flashash multi CSC rom i onda na temelju sim kartice on odabere sebi CSC. Nakon toga slijedi wipe uredaja da bi se postavke primijenile.

9 godina
neaktivan
Ne zeli mi preko one aplikacije..ne nalazi rom

0 0 hvala 0
15 godina
arnes_king kaže...

A zasto nece moci OTA update raditi? Ovo vise nije beta nego se flashuje preko ODIN-a, a ja kada sam god instalirao neki rom ovim putem dolazili su OTA azuriranja.

Neka pokusa, nema sto izgubiti. Ja sam jednom instalirao drugi FW preko odina, ali nisu mi stizala azuriranja, pretpostavljam da je bilo zbog neslaganja CSC-ova, pa sam se vratio na prvobitni FW i onda su mi normalno stizale nadogradnje. Nisam ni ja vise siguran.

15 godina
Robi1992 kaže...

Pa naravno da ga nece naci kad je prestala podrska za taj program. FW skini ili na sammobile ili na updato.

9 godina
neaktivan
Cekam sammobile onda

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Robi1992 kaže...

Izadji iz app pa ponovo udji. Kod mene radi i nadje evo. Nemoj dole nista kucati. Samo gore prva dva polja. A ono ispod oznacis auto i kliknes chrk for update

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.12.2018 15:06 (keks99).
8 godina
neaktivan
CrossDeath kaže...
Robi1992 kaže...

Pa naravno da ga nece naci kad je prestala podrska za taj program. FW skini ili na sammobile ili na updato.

Radi. Ja uvjek preko njega skidam, u zadnih 10 dana 3 puta skidao zadnie verzije. Evo sad skidsm ovaj CLRI 9.0 DBT

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.12.2018 15:06 (keks99).
15 godina
keks99 kaže...
CrossDeath kaže...
Robi1992 kaže...

Radi. Ja uvjek preko njega skidam, u zadnih 10 dana 3 puta skidao zadnie verzije. Evo sad skidsm ovaj CLRI 9.0 DBT

E odlicno, znaci nema vise cekanja preko sammobile-a. Javi dojmove kad instaliras.

8 godina
neaktivan
CrossDeath kaže...
keks99 kaže...
CrossDeath kaže...
Robi1992 kaže...

E odlicno, znaci nema vise cekanja preko sammobile-a. Javi dojmove kad instaliras.

Ok. Ne rece mi kako onaj multi CSC funkcionise? 
XEU pise united kingdom/ireland. Kako si ti dobio njemacki preko njega? Ko stavlja fabricki XEU na telefon jer operateri imaju svoju verziju i nju stavljaju, postoji takodje i cista verzija drzave BTU naprimer. Ko stavi XEU?

15 godina
keks99 kaže...
CrossDeath kaže...
keks99 kaže...
CrossDeath kaže...
Robi1992 kaže...

XEU pise united kingdom/ireland. Kako si ti dobio njemacki preko njega? Ko stavlja fabricki XEU na telefon jer operateri imaju svoju verziju i nju stavljaju, postoji takodje i cista verzija drzave BTU naprimer. Ko stavi XEU?

Jesam, odg sam ti, prvi post na ovoj stranici. S tim da ipak nije bio XEU, nego OXM multi cs

9 godina
neaktivan
Ma meni nece opet..mozda je nesto u windowsima problem..nebi me cudilo jer laptop upalim jednom godisnje..eto koliko koristim laptop

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
CrossDeath kaže...
keks99 kaže...
CrossDeath kaže...
keks99 kaže...
CrossDeath kaže...
Robi1992 kaže...

Jesam, odg sam ti, prvi post na ovoj stranici. S tim da ipak nije bio XEU, nego OXM multi cs

Pa opet moras imati njemacku sim karticu. A ovo svakako radi i kad nije multiCSC. Ja sam dok sam bio u njemackoj, flesnuo njemacki i kad sam se vratio ovamo, kad sam ubacio svoju karticu, to isto mi je trazilo da formatira tel i da mi vrati SEE to sam uradio jer je stalno gore bilo obavestenje iskakalo da to uradim mislim da se nije moglo ukloniti.. A i svakako ja to svako malo cackam pa mjenjam, tako da za to ne treba multiCSC. 

15 godina

Radujte se narodi, napokon su smanjili chin, evo i usporedba s10 s iphone x 

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Odma se primejti razliak da brze radi kad flesujem onaj 8.0 pa kad ovo pocetnicke ove radnje radim, instaliram, podesavam i sad na 9.0 radi brze :D Napokon ima opcija koja je mene nervirala jer je nije bilo, a na touchwiz bilo a to je kad otvorim meni sa aplikacijama mogu direkt pogledati info o app, ane da moram ulaziti svaki put u settings/app pa gledati verziju app i ostalo. 

Koji je najveci format video klipa bio na prednjoj kameri na 8.0, ko moze da pogleda??

Oslobodjeniji je ram. Pre bude slobodno 1.4GB kad instaliram to sto sve instaliram.. Sad 1.8 do 1.9GB.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.12.2018 17:47 (keks99).

0 0 hvala 0
15 godina
keks99 kaže...

Koji je najveci format video klipa bio na prednjoj kameri na 8.0, ko moze da pogleda??

Oslobodjeniji je ram. Pre bude slobodno 1.4GB kad instaliram to sto sve instaliram.. Sad 1.8 do 1.9GB.

QHD je max rezolucija prednje kamere. Koliko imas aplikacija instaliranih? Meni je trenutno slobodno 1.9 GB.

8 godina
neaktivan
CrossDeath kaže...
keks99 kaže...

QHD je max rezolucija prednje kamere. Koliko imas aplikacija instaliranih? Meni je trenutno slobodno 1.9 GB.

Sad je max 2224x1080? Je li veca na 8.0?
Cini mi se da je kamera sad losija, sa prozora slikam zgradu susjednu, mrak a po zgradi svetla i po gradu, gore gde je nebo skakuce mi nesto se pomjera kao boje skakucu, mjesa.. Kad uslikam, nekako nije ostra slika ko prije. sinoc sam slikao sa 8.0 bas sa istog mjesta, nije skakutalo to kao mrdaja se nesto nmp kako da objasnim.

Pa imam viber, messenger, instagram, facebook, jos par aplikacija za vijesti, za onaj menager od provajdera sim kartice.. 

Adhell ne radi. Instalira, udje u aplikaciju, sad izbacuje moras dve licence da ukucas. Obe sam napravio koje treba, odobrim admin pristup, kliknem da aktiviram licencu, aktivira uspjesno i izadje iz app.. Sledeci kad hoces dapokrenes kresuje se.. Sve tako, dok je ne obrises i ponovo instaliras. Nakon toga sve isto, kad aktiviram licence, izadje i kad ocu da udjem kresuje se.. valjda cekati za noviju verziju.

EDIT: LOOL. Nema ni za zadnju kameru 4K da snima. Samo 1920x1080, 2224x1080 i 1440x1440.. Pre je bilo i 720p i niza rezolucija wtf te iste rezolucija ima i prednja i nema vise, pre je bio veci izbor

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.12.2018 18:06 (keks99).
15 godina
keks99 kaže...
CrossDeath kaže...
keks99 kaže...

Cini mi se da je kamera sad losija, sa prozora slikam zgradu susjednu, mrak a po zgradi svetla i po gradu, gore gde je nebo skakuce mi nesto se pomjera kao boje skakucu, mjesa.. Kad uslikam, nekako nije ostra slika ko prije. sinoc sam slikao sa 8.0 bas sa istog mjesta, nije skakutalo to kao mrdaja se nesto nmp kako da objasnim.

Pa imam viber, messenger, instagram, facebook, jos par aplikacija za vijesti, za onaj menager od provajdera sim kartice.. 

Adhell ne radi. Instalira, udje u aplikaciju, sad izbacuje moras dve licence da ukucas. Obe sam napravio koje treba, odobrim admin pristup, kliknem da aktiviram licencu, aktivira uspjesno i izadje iz app.. Sledeci kad hoces dapokrenes kresuje se.. Sve tako, dok je ne obrises i ponovo instaliras. Nakon toga sve isto, kad aktiviram licence, izadje i kad ocu da udjem kresuje se.. valjda cekati za noviju verziju.

EDIT: LOOL. Nema ni za zadnju kameru 4K da snima. Samo 1920x1080, 2224x1080 i 1440x1440.. Pre je bilo i 720p i niza rezolucija wtf

QHD je 2560x1440. Definitivno su prerano izbacili stable verziju, trebala je minimalno jos jedna beta biti da se to sve ispegla. Najpametnije bi bilo pricekati sljedeci update/dva. Znam da su pokusali udovoljiti zahtjevima korisnika, ali trebali su se drzati prvog mjeseca. A sto se tice blokiranja oglasa, procitaj malo ovo.

15 godina

Jel 3500 okej cijena za novi s9? Ima li tko da je prešao sa mate 10pro? 

Imam opciju uzet mate 10pro za 3000, ili s9 za 3500 pa se dvoumim, najviše zbog baterije. Jasno mi je da je s9 jača kamera, ekran i sve osim baterije pa me zanima koliko je 4000 na Mati jača od ovih 3000mah na s9. Ispričavam se budući da sam u temi za odabir mobitela postavio sličan post. 

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
CrossDeath kaže...
keks99 kaže...
CrossDeath kaže...
keks99 kaže...

EDIT: LOOL. Nema ni za zadnju kameru 4K da snima. Samo 1920x1080, 2224x1080 i 1440x1440.. Pre je bilo i 720p i niza rezolucija wtf

QHD je 2560x1440. Definitivno su prerano izbacili stable verziju, trebala je minimalno jos jedna beta biti da se to sve ispegla. Najpametnije bi bilo pricekati sljedeci update/dva. Znam da su pokusali udovoljiti zahtjevima korisnika, ali trebali su se drzati prvog mjeseca. A sto se tice blokiranja oglasa, procitaj malo ovo.

Meni je vise zbog disable menagera i servisa i activity od aplikacija za koju sam koristio adhell.. Uglavnom preko lucky patchera napravim modifikovanu verziju ili in app purchase pa uklonim reklame.. Ovako slabo kad i palim onaj filter za reklame jer on kad je upaljen, sporije se ucitavaju web stranice jer prvo mogla pregledati host fajl cijeli pa tek onda ide sa interneta da vuce podatke sta ce ucitavati.. Ako je fajl mali onda se ne osjeti(dodje do sjeckanja onog telefona jer stalno internet radi u pozadini, play servis naprimer) i svaki put a to dosta puta radi u minuti, provjerava i onda dolazi to sjeckanja.. Tako da to i ne palim, slabo. Nije to neka razlika ali ja primjetim nekad.

15 godina
DeeKay kaže...

Jel 3500 okej cijena za novi s9? Ima li tko da je prešao sa mate 10pro? 

Imam opciju uzet mate 10pro za 3000, ili s9 za 3500 pa se dvoumim, najviše zbog baterije. Jasno mi je da je s9 jača kamera, ekran i sve osim baterije pa me zanima koliko je 4000 na Mati jača od ovih 3000mah na s9. Ispričavam se budući da sam u temi za odabir mobitela postavio sličan post. 

Hmm da je s9+ u pitanju, onda bez razmisljanja njega, ali posto je obicni s9 u pitanju, onda razmisli malo. Ako ti je baterija jako bitna, onda uzmi m10pro, jer se s baterijom na s9 neces bas usreciti.

9 godina
neaktivan
Taman kad sam mislio da sam sve napravio ne zeli mi jebeni driver za mobitel instalirat..laptop u zescoj banani..moze neko pomoc omo toga sta da radim sad??

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Kamera ovako na prvi pogled ono gde je svetlost izgleda bolje i bolje su boje, ali je losiji kvalitet. Cini mi se da je pojacana svetlost malo, osvetljenje fotografije ali cim malo krenes da zumiras vidis da je losiji kvalitet, nije ostro ko prije. Pre po noci slikam odavde, zumiram dosta ono i dalje cista slika i ivice, a sad malo odma mutno, pixeli. Mada slike su sad bolje, ali kvalitet losiji. Google play je sam azurirao app iako sam iskljucio automatsko, posle pola sata sam je azurirao sve.. bag. Mozda nece vise, mozda je to samo jednom prvi put, ko zna

EDIT: Meni se ne svidja ovaj crni notification UI kad povucem odozgo.. Bolji onaj bio na 8.0 Ovo mi sad ne lici na samsung tel :D

EDIT: ima onda bag kad se skine samsung music, pa hoces da premotas sledecu, prethodnu il izaustavis ili skroz izadjes prekines muziku, kad povuces notification bar, sve je bjelo tu gde trebaju tipke biti pa se ne vidi moras napamet kliktat

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.12.2018 19:01 (keks99).

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Robi1992 kaže...
Taman kad sam mislio da sam sve napravio ne zeli mi jebeni driver za mobitel instalirat..laptop u zescoj banani..moze neko pomoc omo toga sta da radim sad??

https://developer.samsung.com/galaxy/others/android-usb-driver-for-windows

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.12.2018 18:29 (keks99).
9 godina
neaktivan
Nakon jebenih 10 minuta failed za ovaj neki mtp

0 0 hvala 0
15 godina
Robi1992 kaže...

Nemas neki drugi kompjuter da na njemu probas? Windows te zeza.

8 godina
neaktivan
Robi1992 kaže...

Ma instaliraj ovo sa linka i resetuj komp skini tel sa ubs. Upali pa prikopcaj, kad izadje da instalria drajvere, trebalo bi biti tu ko na slici skip obtain for windows updates pise plavim slovima, tu kliknes i onda ce da instalira sa kompjutera, od ovih drajvera sto si skino

14 godina
protjeran
Robi1992 kaže...
Arnes stavljam sve osim csc home jelda?
Mislim da cu danas staviti njemacki rom

home_csc ako hoces da ti se nista ne brise, a csc ako ces factory reset. Kako god preporucujem ti obavezno nakon sto instaliras da resetujes da bi sve sigurno bilo kako treba.

https://www.youtube.com/c/gamex1423/
9 godina
neaktivan

Uspio sam..sve je u redu osim toga da je ostao csc see pa cu se opet morat zezat kad izade za see pie

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Jbg

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Robi1992 kaže...

Uspio sam..sve je u redu osim toga da je ostao csc see pa cu se opet morat zezat kad izade za see pie

I meni je osto SEE. Eto ja kazem da ne moze da se promeni ako nemas sim kartice, a arnes je govorio da moze obicnim flesovanjem. 
Nema veze, sad imas drajvere, bice lako. A i bolje je ovako da si uradio, nego sa 8.0 na 9.0 da OTA odradi jer bi tako vise bilo bagova, malo vise stekanja. Uvjek je bolje uraditi cisto ovako skinuti, nego azuritati stalno.

De isprobaj kameru po noci, vidi je li i tebi se cini kao losiji kvalitet kad zumiras, i ovako gdje je crno mrak potpuni kao nije toliko crno?

Ima isto BAG nije htjeo da mi prepozna broj kad sam ukucavao u aplikaciju od provajdera da aktiviram aplikaciju sve dok nisam promenio na bjelu temu. Na crnoj nije htjelo, pisalo invalid phone number, cim sam promenio na bjelu prihvati i ima tako bagova kroz aplikacije, ne vidi se sta pise kad je crna tema ukljucena, ngdje bjelo se pojavi i onda i slova valjda bjela i pozadina i ne vidi se kao i u samusung music app, pa kad spustis notifikaciski bar, bjel bude i ne vide se tipke

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.12.2018 20:39 (keks99).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice