Samsung Galaxy S9 / S9+ - Rasprava

poruka: 3.577
|
čitano: 1.202.729
|
moderatori: XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Samsung Galaxy S9 / S9+ - Rasprava
Meni je došao update na 9.0
Instalirao i napravio factory reset, poslje toga vratio sve kako je i bilo na 8.0 sustavu
Ali samsung cloud ili je sheban ili je bug u sistemu
Pola slika koje sam imao , sad nemam
Kad uđem u cloud slike su tamo, ali pola nije prenjeo, ostavio sam ga pola dana da skine ali ništa, a sve moguće sinkronizacije su uključene. To je prije sve mape iz galerije vraćao u roku od pola sata.
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.12.2018 21:33 (SIII Deny).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Koj csc imas?
Ja si mislim skinut njemacki i stavit opet me vuce 😆😆😆 sad ce mi svaki dan bit previse cekanja jer znam da je samsung pusiona sto se toga tice..al kakve sam srece ako stavim njemacki sutra ce izaci za moj csc

0 0 hvala 0
13 godina
Net točno koji je csc, ali je mobitel kupljen u njemačkoj, jučer mi je došao update službenim ota putem

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Njemacki onda..
Sretan Bozic svima

0 0 hvala 0
12 godina

Uzeo sam S9+ sad za blagdane u t-comu i mogu reći da sam iznimno zadovoljan sa mobitelom. Nisam očekivao da će biti loš, ali nisam se ni nadao da ću biti toliko zadovoljan. Baterija mi traje skoro pa 3 dana (kad nemam Samsung Watch spojeni), UI mi je odličan, ekran ne trebam ni spominjati itd. Veselim se one UI-u, jer prema svim najavama izgleda korisno.

Razmišljam i o samsung dex-u, možda uzmem i to.

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
Entry Point kaže...

Uzeo sam S9+ sad za blagdane u t-comu i mogu reći da sam iznimno zadovoljan sa mobitelom. Nisam očekivao da će biti loš, ali nisam se ni nadao da ću biti toliko zadovoljan. Baterija mi traje skoro pa 3 dana (kad nemam Samsung Watch spojeni), UI mi je odličan, ekran ne trebam ni spominjati itd. Veselim se one UI-u, jer prema svim najavama izgleda korisno.

Dobar izbor 

Svi jedva cekamo one ui, stvarno divno izgleda i zasigurno ce unijeti novi dasak zivota u nase uredaje.

Mozda da prvo probas jednostavno usb c to hdmi kabel, a ne da odmah kupujes dex, bit ce ti krivo kad ti dosadi nakon 3 dana :P

12 godina
CrossDeath kaže...
Entry Point kaže...

Dobar izbor 

Svi jedva cekamo one ui, stvarno divno izgleda i zasigurno ce unijeti novi dasak zivota u nase uredaje.

Mozda da prvo probas jednostavno usb c to hdmi kabel, a ne da odmah kupujes dex, bit ce ti krivo kad ti dosadi nakon 3 dana :P

Vidiš, dobra ideja 

Samomrzeći hrvat
16 godina
neaktivan

kako staviti neki firmware koji ima android pie i da dolaze kasnije OTA updates? Trenutno imam od VIP-a. Uređaj je s9+ dual sim

0 0 hvala 0
15 godina
Chuck1 kaže...

kako staviti neki firmware koji ima android pie i da dolaze kasnije OTA updates? Trenutno imam od VIP-a. Uređaj je s9+ dual sim

Koji god rom stavis, osim tog kojeg sad imas, nece ti dolaziti ota azuriranja. Postupak imas par stranica prije, pa malo potrazi.

16 godina
neaktivan
CrossDeath kaže...
Chuck1 kaže...

Koji god rom stavis, osim tog kojeg sad imas, nece ti dolaziti ota azuriranja. Postupak imas par stranica prije, pa malo potrazi.

znaci ako stavim stabilnu verziju G965FXXU2CRLI (Germany DBT) neću dobivati OTA update?

14 godina
protjeran
https://www.youtube.com/c/gamex1423/
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.12.2018 13:00 (arnes_king).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
arnes_king kaže...

ako to skinem i stavim na svoj s9+ koji ima VIP rom da li cu moci kasnije raditi OTA update?

9 godina
neaktivan
Neces moci...ako zelis ota azuriranja morat ces kad tad vratiti svoji originalni csc

1 0 hvala 0
15 godina
Chuck1 kaže...
arnes_king kaže...

ako to skinem i stavim na svoj s9+ koji ima VIP rom da li cu moci kasnije raditi OTA update?

Ama neces moci koliko puta trebamo jos napisati

14 godina
protjeran

A zasto nece moci OTA update raditi? Ovo vise nije beta nego se flashuje preko ODIN-a, a ja kada sam god instalirao neki rom ovim putem dolazili su OTA azuriranja.

https://www.youtube.com/c/gamex1423/
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Da ja cak mislim da si u pravu arnes...samo se mora podudarati pda i csc jelda?? Ja mislim da je tako koliko se sjecam...ako je tako sto posto ja danas stavljam njemacki rom

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Arnes stavljam sve osim csc home jelda?
Mislim da cu danas staviti njemacki rom

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Robi1992 kaže...
Arnes stavljam sve osim csc home jelda?
Mislim da cu danas staviti njemacki rom

Jeste ali tesko da ce ti dolaziti OTA jer se nece CSC promjeniti ako nemas Njemacku sim karticu. Ja evo to probavam vec pola godine, 7-8 puta sam flesovao neki firmware drugi ali se nije promenio CSC. Eto kad flesujes njemacki, skini odma phone info, otvoris app i povuces prstom sa desna na levo pa ce da ti pise koji je csc. Ako bude i dalje isti koji sad imas, neces dobijati azuriranja jer ni ja nisam, a ako se promeni kojim slucajem mada nemoguce na s8 i s9 tako promjeniti ako je sve original na telefonu, onda ces dobijati.

Na S8 ima postupak kako da se mjenja, objavio sma ga u ovoj temi ranije prije mjesec dana, manje mozda malo, moras kucati one srcret kodove kad otvoris appioaciju za pozivanje, pa se nesto oko imei-a radi, nzm da li radi na s9 nisam htjeo da cackam to oko imei da ga ne bi skroz obrisao ili nesto zezno sa njim, onda je problem vratiti

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.12.2018 13:57 (keks99).
9 godina
neaktivan
Ja sam na s7 edge mjenjao csc i bilo je uspjesno..neznam zasto tebi nije uspjelo..jedino ako se nesto nije promjenilo na s8 i s9..znam da je meni na s7 edge bo uspjesno i cak sam i prijatelju isto mjenjao csc bez problema

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
A dali postoji brzi nacin skidanja romova jer je na sammobileu cijela vjecnost skidanje

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Robi1992 kaže...
Ja sam na s7 edge mjenjao csc i bilo je uspjesno..neznam zasto tebi nije uspjelo..jedino ako se nesto nije promjenilo na s8 i s9..znam da je meni na s7 edge bo uspjesno i cak sam i prijatelju isto mjenjao csc bez problema

Mislim da je od s8 pocelo to. Mjejjo sam i ja na svakom telefonu koji sam imao i koji sam pravio od prijstelja, komsija itd ako sam flesovao sistem, uvek sam neki drugi i promeni se.. Na ovim nece ako je sve fabricki po defaultu i nista nije cackano prethodno na telefonu. Eto pogledaj xda gdje ljudi cesto pitaju kako da promjene jer da se tako lako mjenja ne bi ni pitali. Kucaj how to change cscs on galaxy s8 ima za njega objasnjenje od 10 ili vise koraka...

E sad ako nekom uspje da se promeni CSC onda je taj tel neko cackao jer sigurno ima ta neka zastita. Nesto kao unlock bootloader naprimer, pa koke je otkljucan bio na nekim telefonima, lako je root telefon i instalirao rexovery, a kome nije, nije mogao da to uradi dok ne otkljuca bootloader na nekim tel.. e tako i ovde ima neki mehanizma koji nzm kako se zove, mozda ima da se otkljuca pa onda da mozes tako obicnim flesovanjem da mjenjas. Mozda je nekome ko je kupio,, tel prethodno bio diran, popravljan itd pa su to otkljucali jer ne moze biti da nekome hoce a nekome nece a svi original novi uzeli. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.12.2018 14:06 (keks99).
8 godina
neaktivan
Robi1992 kaže...
A dali postoji brzi nacin skidanja romova jer je na sammobileu cijela vjecnost skidanje

skijes program samfirm 0.3.6 na xda.

Kucaj samfirm xda

Pa ima cim otvoris dole u attachment par verzija, 0.3 6 je zadnjs i sa tim uvek skidas zadnju verziju, dok tamo onaj sajt fwupdato koji ovi koriste,- ne izbace na vreme najnovija azuriranja kad izadju

9 godina
neaktivan
A gle ako je tako da nemogu promjeniti csc onda necu to radit jer mi se neda kasnije opet vracat stari rom... Dali je neko na ovom forumu imao drukcija iskustva pa je na s9 uspio normalno preko odina promjeniti csc?

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Robi1992 kaže...
A gle ako je tako da nemogu promjeniti csc onda necu to radit jer mi se neda kasnije opet vracat stari rom... Dali je neko na ovom forumu imao drukcija iskustva pa je na s9 uspio normalno preko odina promjeniti csc?

Imao je ovaj jedan crossdesth ili arnes king ali ne znam kako. On je meni slwo link od roma koji se nalazi na nekom sajtu za download obicnom, pa jedino onda to je onda neko taj firmware malo izmjenio pa mu nakon flash promjenio... Ja skidam sa original sajta sammobile preko tog programa i tako ne moze. Ja bi volio da probas, da vidim da li ces uspjeti. Svakako ti je bolje uraditi ovako sistem cistu verziju poslednju, nego da ga stalno azuriras preko ota. Samo skini smart switch na tel i na komp, kad spojis usb-om oznaci u opcijama na komp sta ces da ti sacuva a sta neces i bekap, posle vratis jednim klikom i to je to. Svkako ce tel bolje raditi posto nisi nikad ovako fleso cisto.

A posle ne moras cijeli rom da flesnes ako CSC ostane isti kao sad, nego ssmo skines SEE firmware, i flesujes samo CSC i to je to. Kad upalis tel, ostace ti sve netaknuto tako da samo ces jednom izgubit sve i vratit preko smart wtitch kad flesujes njemacki, posle kad izadje SEE pie, skines ga i smao csc flesujes. Ostaje sve na telefonu isto, samo ces dobijat ota

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.12.2018 14:12 (keks99).
9 godina
neaktivan
Ma kazem ti fakat mi se neda s time zezati najjednostavnije mi je OTA..al ajde jednom bi to flashao sad na njemacki posto sam nestrpljiv ali ako nece dolaziti ota onda necu

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Robi1992 kaže...
Ma kazem ti fakat mi se neda s time zezati najjednostavnije mi je OTA..al ajde jednom bi to flashao sad na njemacki posto sam nestrpljiv ali ako nece dolaziti ota onda necu

Pa nemas sta izgubit.

1. Skines sad 9.0 njemacki.

2Flesujes ga.

3. Postoji mogucnost da bude DBT, a mozda ostane SEE.

4. Ako je DBT sve super. Ovde kraj. Dobijas azuriranja OTA.

5.Ako se nije promenio, ostao SEE, cekas da izadje SEE za koji dan 9.0 i skines ga.

6. Izvadis samo CSC fajl i njega samo flesujes.

7. Upalis tel, SVE JE ISTO, SVE PODSTKE I APP IMAS. NEMA RAZLIKE. ALI DOBIJAS OD SAD OTA AZUZIRANJA I TO JE TO. 

Inace sad su vece sanse sa se promjeni na njemacki jer je prelazak sa SEE na njemacki, a SEE nema svoj csc od PIE pa ce mozda da prodje flesovanje i da dobijes. Posle nece moci, mozda! Probacu ja poslije

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.12.2018 14:20 (keks99).
9 godina
neaktivan
Ajde nagovorio si me..morat cemo pricekat jos kojih 3 sata jer se skinulo tek 700mb..skidam sa sammobilea strpit cu se

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Robi1992 kaže...
Ajde nagovorio si me..morat cemo pricekat jos kojih 3 sata jer se skinulo tek 700mb..skidam sa sammobilea strpit cu se

Sto nisi skino onaj program preko njega skida maximalnom brzinom koju imas. Ja imam internet od 20mbps, a skida mi 2700kb/s. Skine za manje od pola sata onaj 8.0 od 4gb rom.. Tebi ce i brze ako ti je brzi internet.

Nemoj zaboraviti sacuvati slike, video, muziku, dokumente sto ti treba sad prije ovog prvog komplet flesovanja.. 

Samfirm 0.3.6 https://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=3803841

Otvoris program, gore ukucas model telefona tacan koji imas.

U mene je SM-G960F tvoj je mozda SM-G965F

Ispod ukucas DBT

I onda ono dole stavis na automstski promjenis sa manual na auto. Kliknes check for updates, dole na dnu izbaci podatke o najnovijem firmware i tek onda kliknes download

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.12.2018 14:42 (keks99).
15 godina
keks99 kaže...
Robi1992 kaže...

Imao je ovaj jedan crossdesth ili arnes king ali ne znam kako. On je meni slwo link od roma koji se nalazi na nekom sajtu za download obicnom, pa jedino onda to je onda neko taj firmware malo izmjenio pa mu nakon flash promjenio... Ja skidam sa original sajta sammobile preko tog programa i tako ne moze. Ja bi volio da probas, da vidim da li ces uspjeti. Svakako ti je bolje uraditi ovako sistem cistu verziju poslednju, nego da ga stalno azuriras preko ota. Samo skini smart switch na tel i na komp, kad spojis usb-om oznaci u opcijama na komp sta ces da ti sacuva a sta neces i bekap, posle vratis jednim klikom i to je to. Svkako ce tel bolje raditi posto nisi nikad ovako fleso cisto.

A posle ne moras cijeli rom da flesnes ako CSC ostane isti kao sad, nego ssmo skines SEE firmware, i flesujes samo CSC i to je to. Kad upalis tel, ostace ti sve netaknuto tako da samo ces jednom izgubit sve i vratit preko smart wtitch kad flesujes njemacki, posle kad izadje SEE pie, skines ga i smao csc flesujes. Ostaje sve na telefonu isto, samo ces dobijat ota

Ono je bio cini mi se XEU multi CSC rom, nije nista modificiran, nego samo uploadan na drugoj stranici gdje nema onog limita brzine kao na sammobile

8 godina
neaktivan
CrossDeath kaže...
keks99 kaže...
Robi1992 kaže...

Ono je bio cini mi se XEU multi CSC rom, nije nista modificiran, nego samo uploadan na drugoj stranici gdje nema onog limita brzine kao na sammobile

E Multi csc radi ja mislim. Nego sta to znaci multi csc? Kontam da ih ima vise u jednom? Kako odaberes koji ces da koristis?

Pa taj xeu je united kingdom/ireland. Ko njega stavlja fabricki na telefon? Ne kontam. Opersteri imaju svoj, cisti united kingdom je btu a ko stavlja ovaj XEU?

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.12.2018 14:50 (keks99).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice