Samsung Galaxy S9 / S9+ - Rasprava

poruka: 3.577
|
čitano: 1.202.988
|
moderatori: XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

buduci da sam sasvim zadovoljan s baterijom na svom s9+ (dovoljan mi je obicni punjac i ponekad bezicni), imam ove dvije stvari viska, pa ako nekome treba neka mi se javi u PP da se dogovorimo oko cijene i ostalog

oboje je novo, zapakirano :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Za one kaj su pitali za charger. Mislim da mu treba 2.5 do 3 sata da napuni. Iskreno punio sam dva puta preko njega i nisam gledao sta pise uopce.  Jedino znam da sam stavio s8 sa 5% baterije i pisalo je 2h i 15min.  Meni je to oke a i dobro ce doci jer zenu nesto zajebava punjenje preko zice na s8. Mislio sam da je do kabla ali nije ista stvar i sa mojim punjacem od s9+ a star je jedva mjesec dana.  Preko wireless punjaca se puni bez problema.

Radi se o ovome chargeru:  SHiQiMA10W Qi Wireless Charger for iPhone X 8 Plus Fast Wireless Charging for Samsung S9/S8 /S7 Edge EP-PG920 Charging
https://s.click.aliexpress.com/e/kjnz2HE

Na pocetku kad sam kupio s9+ sam se ovdje zalio na bateriju a sad mi je baterija super. Zasto je tako nemam pojma. U jednom danu ju jos nijednom nisam ispraznio a to mi je najvaznije. 

Evo i jedna slika baterije. Sve ukljuceno bez ikakvih stednja baterije jedino AOD mi je stalno ugasen jer mi ne odgovara. Ovo je bilo sa 50-60% svjetline ekrana konstantno i vise 4g nego wifi.

PSN:Tomislav025
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.12.2018 18:15 (omomomomoomm).

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Evo od nedavno kada sam malo testirao (One UI).
Kasnije mi je bixby home zabagovao jer sam ga stavio bio u ustedu energije ali je iz nekog razloga tad poceo da trosi bateriju nenormalno i bez koristenja pa mi je poslije u stand by vukao nenormalno bateriju sto se vidi na slici ispod.
https://www.youtube.com/c/gamex1423/
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S9 / S9+ - Rasprava
Cudna je ta baterija na s9+, bar meni. Od 100% do 50% (i kusur) mi relativno brzo prođe, a od 50% pa na dolje mi se sporije prazni.
pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AA-d00d kaže...
Cudna je ta baterija na s9+, bar meni. Od 100% do 50% (i kusur) mi relativno brzo prođe, a od 50% pa na dolje mi se sporije prazni.

Vjerojatno ima veliku rezervu kolega ?!?! 

ATJ Lučko
18 godina
neaktivan
Ma bitno da mi izdrzi 1 cijeli dan.
Ovo je bilo samo opazanje.
Skinem mob s punjaca ujutro (100% baterija), odem na posao, vratim se doma sa cca 55%.
Neki dan odem na posao sa 60% baterije i vratim se sa 30 i kusur.
pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
14 godina
protjeran
Evo tek sam slucajno skontao jos jednu novinu u nekoj od ovih zadnjih verzija bete sto su dodali.
Na AOD ekranu kada se dva puta klikne na sat, sada se pojavi ikonica za podesavanje svjetline za AOD, ako se iskljuci automatski dobije se slider i direktno se tu podesava bez otkljucavanja i paljenja displeja.
Drugi mi govore da imaju ovo i na Oreo tako da sigurno nisam ranije primjetio.
https://www.youtube.com/c/gamex1423/
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.12.2018 22:07 (arnes_king).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
"Prosinački" update osvanuo na slobodnim uređajima
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Dali ti slobodni uredjaji i u buducnosti dobivaju prvi update-ove? I dali je moj slobodan uredjaj? SEE csc kod

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
U pravilu da, jer nemaju dodatke naših vrlih comova. SEE - South East Europe, dakle regija jugoistočne Europe. U nju ne stavljaju Samsung pay, kao na BTU. No, BTU prvi dobije update. Nije pravilo, ali većinom , da.

1 0 hvala 1
11 godina
igy kaže...
"Prosinački" update osvanuo na slobodnim uređajima

Stigao je i meni update. A1 mreža. 61 i sitno MB.

8 godina
neaktivan

ja ne znam kako vi mjenjate te csc kad pratim stalno xda i tamo pise da se ne moze promjeniti jednostavnim flesovanjem.. Nego moras imati sim karticu od te drzave od koje hoces firmware da flesas inace se nece promeniti csc. Svi zivi pisu da nije jednostavno i da ne moze samo kao sto vi pricate flesovanjem.. Kod mene ne moze, evo hiljaditi put na svaki nacin sam isprobao.. 

0 0 hvala 0
15 godina
keks99 kaže...

ja ne znam kako vi mjenjate te csc kad pratim stalno xda i tamo pise da se ne moze promjeniti jednostavnim flesovanjem.. Nego moras imati sim karticu od te drzave od koje hoces firmware da flesas inace se nece promeniti csc. Svi zivi pisu da nije jednostavno i da ne moze samo kao sto vi pricate flesovanjem.. Kod mene ne moze, evo hiljaditi put na svaki nacin sam isprobao.. 

Stvarno ne znam zasto kod tebe nece, znaci odin i flash CSC (ne HOME CSC) i to je to.

8 godina
neaktivan
CrossDeath kaže...
keks99 kaže...

Stvarno ne znam zasto kod tebe nece, znaci odin i flash CSC (ne HOME CSC) i to je to.

Ma nije samo kod mene. Eno na xda ima tema nekoliko, pratim nece ni kod njih. meni hoce ako ubacim tu karticu od druge drzave ali nemam karticu sim koja mi treba

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.12.2018 19:13 (keks99).
17 godina

Je li isti file za običnu i dual SIM varijantu firmwarea? Koji ima najmanje bloatwarea i relativno brze updatee?

0 0 hvala 0
15 godina
Godra kaže...

Je li isti file za običnu i dual SIM varijantu firmwarea? Koji ima najmanje bloatwarea i relativno brze updatee?

Isti je firmware, skini za sm-g96xF, najbolje bi ti bilo flashati britanski firmware, tj BTU.

14 godina
neaktivan

Topla preporuka za originalni samsungov punjac, cijena u vipu odnosno A1 je i vise nego postena za originalni punjac

https://www.a1.hr/webshop/gadgeti-i-dodatna-oprema/samsung-samsung-galaxy-s8-starter-kit/12645

Koristim ga za punjenje gejfona i radi bez greske

iPhone X  sɪʟᴠᴇʀ

1 0 hvala 1
17 godina
protjeran
drazen991 kaže...

Topla preporuka za originalni samsungov punjac, cijena u vipu odnosno A1 je i vise nego postena za originalni punjac

https://www.a1.hr/webshop/gadgeti-i-dodatna-oprema/samsung-samsung-galaxy-s8-starter-kit/12645

Koja je izlazna snaga? 

Jesi li se probao online registrirati da vidiš da li je original? To se vidi kad prilikom registracije uneseš serijski broj da li ti prihvati ili ne.

13 godina

Svakih 5 minuta mi javlja da mi je usb utor vlazan. Dal da posusim to nekak ili da ostavim. Ide mi na zivce jer konstantno upozorava.

0 0 hvala 0
15 godina
omomomomoomm kaže...

Svakih 5 minuta mi javlja da mi je usb utor vlazan. Dal da posusim to nekak ili da ostavim. Ide mi na zivce jer konstantno upozorava.

Ostavi ga preko dana u posudi s rizom da izvuce vlagu

18 godina
odjavljen

Pa da vidimo...

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.12.2018 14:49 (Friday).

5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ivanv000 kaže...
drazen991 kaže...

Koja je izlazna snaga? 

Jesi li se probao online registrirati da vidiš da li je original? To se vidi kad prilikom registracije uneseš serijski broj da li ti prihvati ili ne.

Ne vjerujem bas da bi se vip igrao sa kopijama...

a izlaznu pogledam kad dodem doma pa javim

iPhone X  sɪʟᴠᴇʀ
13 godina

Nemres vjerovat mjesec dana star mob i problemi. Nece se punit kak treba. Prebacuje na kabelsko punjenje ili nece uopce. Stalno javlja da ima vlage a susio sam sa fenom dva puta danas. Kaj je najgore od svega nije bio uopce u doticaju sa vodom. Nije mi jasno koji mu je k...

EDIT: pronasao sam na netu kao stvar koja to popravlja jer mi je port sigurno cist i suh. Isao sam u postavke/aplikacije pa na one tri tockice gore desno/prikazi sistemske aplikacije/usb setings i clear data ilitiga obrisi podatke. Sad mi se trenutno to ne pojavljuje ali na telefonu radi samo kabelsko punjenje. Brzo punjenje nema sanse. U postavkam mi je ukljuceno. Ima itko kakvu ideju kako to rijesiti? Ili mi je jedina sansa hard reset telefona. 

EDIT2: cim sam napisao ovaj post izvadim mob iz punjaca i evoga ga opet javlja da ima vlage pa ovo je nevjerojatno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.12.2018 19:27 (omomomomoomm).

0 0 hvala 0
15 godina

Napravi hard reset i trebalo bi bit sve u redu.

13 godina
neaktivan
omomomomoomm kaže...

Nemres vjerovat mjesec dana star mob i problemi. Nece se punit kak treba. Prebacuje na kabelsko punjenje ili nece uopce. Stalno javlja da ima vlage a susio sam sa fenom dva puta danas. Kaj je najgore od svega nije bio uopce u doticaju sa vodom. Nije mi jasno koji mu je k...

EDIT: pronasao sam na netu kao stvar koja to popravlja jer mi je port sigurno cist i suh. Isao sam u postavke/aplikacije pa na one tri tockice gore desno/prikazi sistemske aplikacije/usb setings i clear data ilitiga obrisi podatke. Sad mi se trenutno to ne pojavljuje ali na telefonu radi samo kabelsko punjenje. Brzo punjenje nema sanse. U postavkam mi je ukljuceno. Ima itko kakvu ideju kako to rijesiti? Ili mi je jedina sansa hard reset telefona. 

EDIT2: cim sam napisao ovaj post izvadim mob iz punjaca i evoga ga opet javlja da ima vlage pa ovo je nevjerojatno.

to je sistemsi bug jos od S7 serije

niti chace, niti fen, niti puhanje mi nije pomoglo na sedmici.

ocistio sam bi utor sa stapicima za usi, to je pomoglo, ali mi se onda nakon par dana ponovno pojavilo, i onda je jednostavno prestalo samo od sebe

probaj da punjacem koji nije fast charge ili ga puni na usb utor, ili koristi bezicni punjac, dok ti to ne prode

11 godina

drvenom cackalicom fino ocisti utor i problem nestaje

nakupi se minijaturnog smeca iz depa, u kombinaciji sa znojem ruku dobijes ono sto on ocitava kao problem

puhanjem i susenjem to ne mozes izvaditi

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.12.2018 9:31 (digitall).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
digitall kaže...

drvenom cackalicom fino ocisti utor i problem nestaje

nakupi se minijaturnog smeca iz depa, u kombinaciji sa znojem ruku dobijes ono sto on ocitava kao problem

puhanjem i susenjem to ne mozes izvaditi

Cackalica je predebela za to. Neka uzme neki tanki komadic plastike ili slicno. Bilo sto sto ne provodi struju.

13 godina

Rijesio problem barem mislim da jesam. Jucer navecer sam pocistio sve sa vatom i onda jos malo osusio sa fenom i nije pomoglo. Onda sam guglao i resetirao telefon na nacin da sam drzao tipku za stisavanje i power tipku 10sekundi i to je pomoglo. Obicni restart telefona nije pomogao. Sad mi radi brzo punjenje i ne javlja mi gresku. Nadam se da je to to ali jedan veliki minus za samsung, mob se reklamira kao vodootporan a imas sranje sa time bez da vidi vodu

0 2 hvala 0
15 godina
omomomomoomm kaže...

Rijesio problem barem mislim da jesam. Jucer navecer sam pocistio sve sa vatom i onda jos malo osusio sa fenom i nije pomoglo. Onda sam guglao i resetirao telefon na nacin da sam drzao tipku za stisavanje i power tipku 10sekundi i to je pomoglo. Obicni restart telefona nije pomogao. Sad mi radi brzo punjenje i ne javlja mi gresku. Nadam se da je to to ali jedan veliki minus za samsung, mob se reklamira kao vodootporan a imas sranje sa time bez da vidi vodu

Svi se ti uredaji reklamiraju kao water-resistant i oni jesu to u odredenim uvjetima. Sto znaci da se mobitel nece pokvariti ako ti padne npr u more ili ga zalijes picem. Ja sam svoj s7 edge redovno koristio pod tusem i nikad nisam imao nikakvih problema. S9+ sam takoder koristio pod tusem jednom, i to je bilo jedini put kad mi se pojavila ta obavijest da je utor vlazan. Taj dan sam jednostavno koristio bezicni punjac i sutradan je ta obavijest nestala. Iako slazem se da bi samsung trebao popraviti taj bug.

13 godina

Imam i ja bezicni tak da nema brige ako to zajebava ali bas nije ugodno kad zajebava na tak skupom uredaju.

1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice