Samsung Galaxy S7 / S7 Edge - Rasprava

poruka: 5.608
|
čitano: 1.491.202
|
moderatori: XXX-Man, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina

ugasi lokaciju,wi-fi.,googlee servise,sam vuci emailo-ve...

stavi brightnes na 50 posto makni (automatsku prilagodbu),

ugasi internet ili stavi na 2G ako nije protrebno u datom trenutku..i to je to ;-)

p.s alternativa cekaj da nougat 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S7 / S7 Edge - Rasprava
Tončica-Palončica10 kaže...
Ali ne do not disturb
Ova opcija je bila samo za društvene mreže, mail i to
I to se moglo vremenski namjestiti svaki dan npr 20-22 da mi ne stiže ništa od obavijesti s fb, mail, instagram?
Zna netko ?

Kao što reče Karlek_19, Priority only Do not disturb, možeš podesiti želiš li da prolaze pozivi, pozivi samo od nekih ljudi itd., ako želiš da ti dolaze i od neke aplikacije obavijesti (npr. WhatsApp ili mail) odeš u njene postavke u Settings>Apps pa tamo staviš Treat as priority. Ne znam točno kako na hrvatskom piše, ali nešto slično bi trebalo biti.

15 godina
sosta kaže...
fear619 kaže...

prilika da si uzmete 128gb karticu

Registrirajte svoj Galaxy S7 edge ili S7 i na poklon dobivate microSD karticu od 128GB

Promocija vrijedi za uređaje kupljene u razdoblju od 2. studenog do 18. prosinca, a registracija traje do 30. prosinca 2016.

Jel netko prošao proces registracije?

Meni zapne na dodavanju skeniranog računa, probao staviti sve ekstenzije koje su navedene, ali stalno izbacuje istu poruku.

Evo, prošlo sad i meni.

16 godina
neaktivan
4mal kaže...

ugasi lokaciju,wi-fi.,googlee servise,sam vuci emailo-ve...

stavi brightnes na 50 posto makni (automatsku prilagodbu),

ugasi internet ili stavi na 2G ako nije protrebno u datom trenutku..i to je to ;-)

p.s alternativa cekaj da nougat 

Ukratko, ugasiš sve što smartphone čini smartphoneom.

Ma nemoguće da se ne može koristiti mobitel bez takvih mjera... Zašto bi gasio automatsku prilagodbu svjetline? Pa svjetlina najviše utječe na trajanje baterije, pametnije je onda ostaviti automatski pa da se smanji. Ili instalirati neki app poput Velisa s kojim se može složiti profil za štednju koji bi imao prosječno nižu svjetlinu od one koju inače telefon stavlja.

Meni jedino 4G ubija bateriju jer je kod nas signal sranje pa s njim izgubim sat do sat i pol SOT-a, a stvarna razlika u brzini je neprimjetna. Tako da mi je 4G ugašen. I koliko nekad davno pročitah, 3G zapravo troši manje energije od 2G, plus što je 2G više-manje neupotrebljiv za išta osim IM-a.

maks0806, daj reci koliko ti zapravo traje baterija, screenshote ovo ono pa da vidimo je li to normalno.

11 godina
maks0806 kaže...

Ima li tko savjet za uštedu baterije na S7 edge. Android system troši 50%, zgašeni edge paneli i always on display. Radi sa svim tim lošije od HTC 10 kojeg sam dao za njega... Kupovina package disablera mi ne gine?

Skini s weba BK disabler. Radi isto kaj i ovaj koji se plača, a besplatan je. Ja sam s njime pogasio svašta kaj ne koristim ili ne planiram tak ubrzo koristiti i osjeti se razlika.

Budem okačil screen kak to kod mene izgleda sad.. samo da prek moba dođem..

I naravno da se ništa ne vidi.. uglavnom app je jako jednostavan, ak za većinu piše da li je pametno gasiti ili ne.. a i nudi mogućnost online provjere ćemu neka app ili servis služi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.11.2016 12:00 (Karlek_19).
14 godina
pozz,vi koji ste registrirali s7 ili edge za onu poklon karticu,ja sam registrirao mislim u petak i jos uvijek mi stoji da je u obradi sad neznam jesam li sta krivo napravio ili to traje tako dugo
Battlelog: LtMoNkK
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Doca15 kaže...
pozz,vi koji ste registrirali s7 ili edge za onu poklon karticu,ja sam registrirao mislim u petak i jos uvijek mi stoji da je u obradi sad neznam jesam li sta krivo napravio ili to traje tako dugo

Traje čini se predugo ta obrada, ja sam registrirao svoj odmah čim je netko stavio tu na forum link i još je u obradi. 

14 godina

Npr, 45 min sot, valjda 20 posto brightness, wifi. Bez lokacije, bez ičega. Znam da nije u redu jer sam imao obični S7 i bio je puno bolji

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.11.2016 15:47 (maks0806).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Mislim da ti je mob awake i da ne ide u deep sleep. Skini gsam battery monitor i vidi je ide u deep sleep i ako ne sto ga drzi budnim...
14 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Ima li tko savjet za uštedu baterije na S7 edge. Android system troši 50%, zgašeni edge paneli i always on display. Radi sa svim tim lošije od HTC 10 kojeg sam dao za njega... Kupovina package disablera mi ne gine?

Imaš kakvu sinkronizaciju. Nešto ti u pozadni radi.

Meni je edge panel i always on display upaljen cijelo vrijeme pa sam imao jučer 5.47h sot-a. Nema šanse da je zbog toga.

9 godina
neaktivan
Ma jel moguce da tak skup mob ima battery drain? Kad sam ja imal onda se pljuvalo da je mob sranje..

Skini gsam battery monitor, ak je mob rootan onda batterystats plus i instalirat ko system app.
Jel ti tak stalno, nakon kaj si nes instaliral ili samo od sebe se pojavilo?
Mozda je google location history ukljucen.. To je meni bilo, drzalo ga awake iako je gps bil iskljucen

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Prije tjedan i pol, dva podnio sam zahtjev za besplatnu micro sd karticu i danas sam dobio mail.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

I meni se baterija jako brzo trosi, obicno oko 2-3h SoT imam

Upaljeni su AOD (18 h na dan) i Edge paneli.

4G je upaljen

Ugasen je wifi, lokacija, bluetooth, mobile data, NFC, ukratko sve, osim kad koristim nesto od toga.

Brightness ekrana je na oko 35%

Aplikacije za koje sam disableao power saving su Messenger i Light Manager, na automatic su Booking, eBay, Lufthansa, Here mape, Linkedin, My data manager, Shazam i Swiftkey. Za sve ostale je upaljen power saving.

Google location services je ugasen

Jel imate jos neku ideju sto bi moglo biti?

Ove aplikacije koje preporucate, BK Disabler i GSAM battery monitor, jel to sigurno i pouzdano? Citao sam opcenito za aplikacije koje kao stede bateriju ili sluze kao task manager da su obicno vise stete nego koristi

edit: U 5-6 minuta koliko sam pisao ovaj post (na kompu), ali na mobitelu paralelno provjeravao sto mi je ugaseno, baterija mi je pala za 2%. Preko noci u 7h (od kojih je samo 2h bio upaljen AOD) mi je pala 7%

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.11.2016 10:11 (macgyver).

0 0 hvala 0
14 godina

Je li ovo normalno?

Grozno, 10 posto ode za 17min sot, a gledao sam slike na mobu

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Gsam sluzi da se vidi kaj trosi kolko baterije, nisu to taskmanageri koji gase aplikacije te se one ponovo pale..

4g jede bateriju ako je slab signal il ga nema jer vise i jace pokusava dohvatit signal.

0 0 hvala 0
14 godina

Ma nije upaljen ni 4g, ni lokacija, ni nfc, sa onim disablerom je sve disableano, učinjen factory reset, AOD off, edge paneli off. Ne da mi se nervirati, ide u prodaju i bok...

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.11.2016 10:52 (maks0806).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
maks0806 kaže...

Ma nije upaljen ni 4, ni lokacija, ni nfc, sa onim disablerom je sve disableano, učinjen factory reset, AOD off, edge paneli off. Ne da mi se nervirati, ide u prodaju i bok...

Pa ako imaš jamstvo, reklamiraj. Ili probaj flashati BTU firmware, ili neki drugi po želji, najnoviju verziju sa sammobile-a. BTU zato jer je čist od "smeća".

14 godina

Rekoh, ne da mi se :D
Nemam vremena za to ni volje. Stavit ću dobru cijenu, i uzeti drugi mob. Možda opet ovaj, možda neki drugi. Što je da je, imao sam više mišljenje o S7e sve do sada.

16 godina
maks0806 kaže...

Rekoh, ne da mi se :D
Nemam vremena za to ni volje. Stavit ću dobru cijenu, i uzeti drugi mob. Možda opet ovaj, možda neki drugi. Što je da je, imao sam više mišljenje o S7e sve do sada.

nije moj problem ali bih samo skrenuo pažnju na to da više vremena i volje treba za stavljanje oglasa, odgovaranje na upite, nalaženje sa kupcem ili slanje poštom, kupovinu novog moba i prebacivanje svega na novi mob nego za flashanje firmwarea pa prebacivanje svega.

PSN - darklydexter
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.11.2016 11:50 (Ezio).
14 godina

Ma np, stalno mjenjam mobove, pa mi nije problem više, nekako mi je u navici :P

S druge strane ispao sam iz štosa sa firmwareima, odinima itd

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Hm, meni SOT-a bude oko 4.30h imtenzivnog koristenja na s7. Sve mi je ukljuceno (sinkronizacija,gps, mailovi itd...). Svatko vjerojatno drugacije koristi mob i svakakve app sumnjivog porijekla. Osim nekih pametnjakovica (luzera) koji su do nedavno koristili svakakve mobitele, skakali sa platforme na platformu i prodavaju "pamet" sto na android forumu, windows pa cak i na iOS. Oni znaju najbolje kako sto koristiti...

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Covjeku je losa ta serija mobitela koji je dobil i neda mu se zahebavat s mobitelom, u tom je stvar :)

Nego, ja bi ti preporucil da nosis na servis, jer me zanima za kolko ce ga vratit i kaj ce rec kao moguci kvar :F

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Je li ovo normalno?

1.Jesi možda instalirao neku/neke aplikacije van Google Play-a., tipa da si skidao neku aplikaciju(datoteku apk.) crack-nu s neta???

2. Jesi možda Root-a mob??

3. Da li si možda koristio VR naočale ili nešto slično a da je bilo spojeno na mob??

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.11.2016 12:44 (R36).
13 godina
protjeran
R36 kaže...
maks0806 kaže...

Je li ovo normalno?

1.Jesi možda instalirao neku/neke aplikacije van Google Play-a., tipa da si skidao neku aplikaciju(datoteku apk.) crack-nu s neta???

2. Jesi možda Root-a mob??

3. Da li si možda koristio VR naočale ili nešto slično a da je bilo spojeno na mob??

1. To nema nikakve veze, i sa Play store-a ako instalira aplikacije one ako su takve trosit ce bateriju nenormalno (a dosta ih je takvih)

2. Ni ovo nema veze.

3. Da je to koristio znao bi i sta mu je potrosilo bateriju (ne vjerujem da bi bio toliko zacudjen i pitao).

14 godina

Nikakav root, ni cvike, nikakve aplikacije sumnjive. Ma neka greška sa uređajem, na s7 bi 4-5h bez problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Maks0806, upravu si. Meni na s7 bez problema oko 4.30h Sot na 3g. Na wi-fi ide i preko 5h. Ma to nesto nije uredu sa mobitelom.

1 0 hvala 1
14 godina

Ma kazem, imao sam dvaput s7,g5,htc 10. Nisam problema imao s njima. Ok G5 je znatno lošiji po tom pitanju, ali ne zbog problema s telefonom nego zato što je batka općenito lošija na njemu

Btw koji je po vama najbolji firmware za bateriju da flasham, i ako može link. Još uvijek Odin koristim?

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.11.2016 16:39 (maks0806).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
maks0806 kaže...

Ma kazem, imao sam dvaput s7,g5,htc 10. Nisam problema imao s njima. Ok G5 je znatno lošiji po tom pitanju, ali ne zbog problema s telefonom nego zato što je batka općenito lošija na njemu

Btw koji je po vama najbolji firmware za bateriju da flasham, i ako može link. Još uvijek Odin koristim?

Da odin, skini zadnji BTU ili bilo koji Vodafone (oni su bez bloatwarea) sa sammobilea. Kaj se same procedure tiće najbolje nalukni se na xda forum. Nisam još probal fleshati S7 (mislim da su sad dva filea, na S4 mi je jedan bil...)

15 godina
sosta kaže...
sosta kaže...

Uskoro mi stiže S7E, pa me zanima kako najbolje prebaciti podatke aplikacija i spremljene podatke o wifi mrežama uz pripadajuće passworde sa S5. Titanium backup? Free verzija koliko vidim to može odraditi? Jedini uvjet da uređaji moraju biti rootani? Pretpostavljam da se to ne može bez roota?

Sad vidim da je Samsung smart switch odgovor na moje pitanje.

Ipak smart switch nije prebacio postavke aplikacija, prebaci samo aplikacije bez postavki, wifi postavke je prebacio. Međutim, instalirao Helium backup, pa sad s njime prebacujem podatke aplikacija koje mi trebaju a koje mi se neda ponovno postavljati (kao npr. postavke računa  u mail programu), radi za sad odlično, jedino što bez roota uređaja treba PC biti posrednik, ali glavno da radi.

14 godina

Prije 2.5h sot na cijelu bateriju sa svim mjerama stednje, sad bez mjera štednje 4h sot u 50% Tako se već da

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice