Samsung Galaxy S7 / S7 Edge - Rasprava

poruka: 5.608
|
čitano: 1.491.549
|
moderatori: XXX-Man, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S7 / S7 Edge - Rasprava
Nema mi druge. Sva sreca imam garanciju.
12 godina
neaktivan
http://prntscr.com/c4gr42

Valda je dobar :D, prelazim sa G3
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Pa za te pare si ga mogao i tu nabavit. Ili ima neka caka koju ne vidim?
12 godina
neaktivan
Gdje ima kupiti novi s7 edge za 700eura?
16 godina
neaktivan
tireN1337 kaže...

Evo u BiH kosta 593 eura

10 godina
neaktivan

da li se moze umjesto slota za memorijsku karticu koristit sim kartica tj. da budu dvije sim kartice odjednom?

0 0 hvala 0
16 godina
tireN1337 kaže...

na njuskalu ima za 600 eura

Potpis!
18 godina

Napokon, nakon mjesec i pol danas stigao S7 sa popravka. Jedino što sve alikacije ponovno moram instaliati, još gore moram ponovno u banku aktivirati aplikacije.

These Days
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2016 0:06 (Miha LA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Mogao si ga root-ati i Titanium backupom backupirati i ne bi trebao ići u banku.
10 godina
neaktivan
Pozdrav . Gledao sam malo folije za s7 edge. stakla nisu bas nesta. Jedino sto mi je zapalo za oko je Skinomi folija, mokro postavljanje .Dali ima tko, kakvo je i dali se isplati? Hvala

0 0 hvala 0
13 godina
Gogo222 kaže...
Mogao si ga root-ati i Titanium backupom backupirati i ne bi trebao ići u banku.

Pa da mu propade garancija?

Not funny dude
18 godina
odjavljen
TKScump kaže...
Gogo222 kaže...

Pa da mu propade garancija?

U EU uglavnom ne propada garancija zbog root-a, tj. ne smije propast po zakonu, ali zanimljivo bi bilo da netko napise iskustvo ako je isao na garanciju s trippanim knoxom.

14 godina
neaktivan

Nakon propale avanture s HTC 10 otišao sam si po S7 edge jer ovo sve ostalo mi nije imalo smisla...

Nakon 2 tjedna korištenja S7 edge evo prvih dojmova. 

Dizajn: Samsungova klasika., imao sam S6 pa mi dizajn odgovara. Meni je to sve dobro napravljeno i staklo kao materijal izrade mi odgovara. Lijepo leži u ruci.

Zaobljeni ekran na rubovima s funkcijama - fora ali pitanje koliko će to netko koristiti. Ja osobono imam upaljen noćni sat na rubu i to je to. Za nešto više to ne koristim jer nemam naviku...da to ćesto koristim kao "kratice" možda bi se "iznenadio"

Ekran : Već opjevani Amoled!

Procesor i ram : Ja i dalje mislim da je Exynos bolji od Snapdragona...pogotovo za uštedu baterije. 4gb rama dosta...ne provjeravam koliko šta troši - boli me patka.

Kamera : Samsung po meni ima najbolju kameru za Auto postavke. Tko god nije stručnjak oko kamere i nema volje se igrat s manual postakama ovo je kamera za njega. Slika uvijek ispadne odlično. 

Samsung Dual Pixel fokus je zakon. Naspram Laser fokusa na konkurenciji, Samsungov fokus je doslovno Ferrari za ostale. Prava razlika se vidi u noćnim uvijetima kada Laser foksu treba više vremena da fokusira objekt. Prića oko izoštravanja slika na S7 - slažem se, ali slike izgledaju i dalje nekako bolje naspram ostalih. Nitko ih neće ići crop-at pa tražit razlike, pa vidjet to izoštravanje.

Da ideš radit usporedbu na slučajnim prolaznicima i samo uslikaš s S7 i npr G5 ili HTC 10., garantiram da će svima biti bolja slika na S7.

Video snimanje zakon. Naspram HTC 10 puno puno bolje.

Baterija : E prvih tjedan dana mi je bila skroz čudna...brzo se praznila....nisam imao 3h sota-a., sad se ustabilila i imam negdje oko 4h. Iskreno ne zamaram se s Sot-om pa nisam je iša nešto testirat.

Software - meni je Touchwiz oduvijek odgovarao. Puno mi je bolji od čistog androida pogotovo što si kod čistog androida ograničen s prilagodbom svega i svačega. Najbanalnija stvar je da ti kod čistog androida ne možeš namjestit pogotovo padajući meni gdje su neke kratice koje osobno ne koristim.,a one koje bi koristio ne mogu stavit. Zvonjenje/Vibraciju/Nečujno ne možeš namjestit na padajućem meniju nego moraš preko tipaka glasnoće - meni ne praktično. Ja sam na Touchwiz svoj na svome.

Senzor otiska prsta - dobar ali mi je bolji na HTC 10. Kapacitivni senzor mi je bolji od fizičkog.

Kvaliteta razgovora je vrhunska. Nikakvih problema.

Toliko do mene.

2 0 hvala 1
18 godina
R36 kaže...
Prića oko izoštravanja slika na S7 - slažem se, ali slike izgledaju i dalje nekako bolje naspram ostalih. Nitko ih neće ići crop-at pa tražit razlike, pa vidjet to izoštravanje.

Da ideš radit usporedbu na slučajnim prolaznicima i samo uslikaš s S7 i npr G5 ili HTC 10., garantiram da će svima biti bolja slika na S7.

Slika je preoštra, a to uništava sliku, net je pun usporedbi, S7vsG5vs10, razlika se vidi kod S7 i odskače od ostalih najviše po tome što je preveliki oversharpening, ne kužim da to nisu mogli sredit ovi u Samsungu..

Inače zmeđu trojca je razlika jako mala.. Naravno da svi vole da ima oštrine u slikama, samo kaj je to kod samsunga previše izraženo, onak na prvu to lijepo izgleda, a svi znamo da prvi dojmovi su varljivi..

Meni su bile fotke super od S7, al posle dok sam malo bolje pogledal i uspoređival sa ostalima, sharpening na Samsungu je preagresivan, doduše ni G5 nije niš bolji, samo što kod LGa nije tolko izraženo i ajmo reć u granicama je još to..

14 godina
neaktivan
zvonac kaže...
R36 kaže...
Prića oko izoštravanja slika na S7 - slažem se, ali slike izgledaju i dalje nekako bolje naspram ostalih. Nitko ih neće ići crop-at pa tražit razlike, pa vidjet to izoštravanje.

Slika je preoštra, a to uništava sliku, net je pun usporedbi, S7vsG5vs10, razlika se vidi kod S7 i odskače od ostalih najviše po tome što je preveliki oversharpening, ne kužim da to nisu mogli sredit ovi u Samsungu..

Inače zmeđu trojca je razlika jako mala.. Naravno da svi vole da ima oštrine u slikama, samo kaj je to kod samsunga previše izraženo, onak na prvu to lijepo izgleda, a svi znamo da prvi dojmovi su varljivi..

Meni su bile fotke super od S7, al posle dok sam malo bolje pogledal i uspoređival sa ostalima, sharpening na Samsungu je preagresivan, doduše ni G5 nije niš bolji, samo što kod LGa nije tolko izraženo i ajmo reć u granicama je još to..

Slažem se...ali kako ti kažeš "na prvu lijepo izgleda"...i u stvari to tako i funkcionira. Svi vide na prvu., nitko ne ide dalje istraživat i uspoređivat jer to jednostavno nema smisla. Sve te slike više manje završe na društvenim mrežama i sl... Jedino se mi na forumu zamaramo svim i svačim a ostale boli ona stvar...

Također meni osobno smeta kod HTC 10 što mi je znao nekad kuteve slike "zamutit". Meni je kod S7 svaki dio slike "čist"!!

Ako gledamo realnost boja na slici - Htc daje najrealnije boje.

Opet se sva ta usporeba svodi na to tko što preferira i voli...ali na kraju su svi tu negdje., samo što kod S7 treba malo truda za odličnu sliku., jer taj Dual Pixel radi odličan posao.

Npr Vidio je na S7 puno puno bolji nego na HTC 10.

12 godina
neaktivan
Je li s7 edge ima samo ovaj google music ili ja nesto propustam?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
tireN1337 kaže...
Je li s7 edge ima samo ovaj google music ili ja nesto propustam?

Ako misliš na music player, da. 

Moraš skinut nešto sa storea. Ja trenutno koristim Black Player i odličan mi je. Minimalistički, bez reklama, dobar widget i služi svrsi. 

18 godina

da to je exsluziva za s7e ali ja koristim  deezer par god vec tak da mi to neigra vaznu ulogu 

18 godina
Pozzz ekipa.
Evo ovako imam par pitanja za korisnike s7e.

Vec par dana razmisljam da si nabavim ovaj telefon, iz BiH sam pa bih ga uzeo u bhtelecomu na dvije godine i mob me izadje oko 700 eura sto mi nije toliko lose. Trenutno koristim dva moba, dvije xperie, z3 compact koja mi je nekako premala za svakodnevno surfanje i koristenje interneta, za sto najvise i koristim mob i xperia z ultra, koji iskreno mi je idalje super drag telefon i radi odlicno samo mi je postao prevelik i dojadilo mi je sljakati sa dva moba.
Vidim u 7e se mogu utrpati dvije kartice ako se ne koristi sd kartica sto bih mogao prihvatiti jer ne instaliram toliko aplikacija, igre i ne koristim nesh, pa bi mi prostor zauzimala neka moja muzika, koja je doduse boljeg kvaliteta i to je to.
Sada kako verzija sa dvije kartice radi, ima li nekih problema?
Da ne citam citavu temu cuo sam da mob zna imati problema sa pregrijavanjem ponekad pa je li to ucestalo?
Meni veoma vazna stvar, kakav je zvuk iz 3.5 utora za slusalice. Htio sam si uzeti LG V10 radi 32 bitnog DAC-a ali opet nije mi nesto manji od z ultra pa sam odustao?
Pretpostavljam da je kamera ok za onako koristenje u letu, za malo ozbiljnije slikanje po proslavama ionako bih nosio ili pravi fotic ili lumiu1020, ali eto ima li nekih znacajnijih mana sa kamerom?
Jos jedna stvar je li touchwiz dobar za koristenje jer nikada u zivotu nisam imao Samsungov mob pa nisam dolazio u susret sa njim :-D

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Sto se tice 2 SIM kartice, kroz citav sistem su ti provucene oznake 1 ili 2, takodje imas izabir default kartice za pozive, sms i mobilni Internet, posebne melodije za svaku karticu, signal je kako vidis na slikama dupli i ne vidim nikakve razlike u trajanju baterije.
10 godina
odjavljen
Dr. Vicko kaže...
Pozzz ekipa.
Evo ovako imam par pitanja za korisnike s7e.

Vec par dana razmisljam da si nabavim ovaj telefon, iz BiH sam pa bih ga uzeo u bhtelecomu na dvije godine i mob me izadje oko 700 eura sto mi nije toliko lose. Trenutno koristim dva moba, dvije xperie, z3 compact koja mi je nekako premala za svakodnevno surfanje i koristenje interneta, za sto najvise i koristim mob i xperia z ultra, koji iskreno mi je idalje super drag telefon i radi odlicno samo mi je postao prevelik i dojadilo mi je sljakati sa dva moba.
Vidim u 7e se mogu utrpati dvije kartice ako se ne koristi sd kartica sto bih mogao prihvatiti jer ne instaliram toliko aplikacija, igre i ne koristim nesh, pa bi mi prostor zauzimala neka moja muzika, koja je doduse boljeg kvaliteta i to je to.
Sada kako verzija sa dvije kartice radi, ima li nekih problema?
Da ne citam citavu temu cuo sam da mob zna imati problema sa pregrijavanjem ponekad pa je li to ucestalo?
Meni veoma vazna stvar, kakav je zvuk iz 3.5 utora za slusalice. Htio sam si uzeti LG V10 radi 32 bitnog DAC-a ali opet nije mi nesto manji od z ultra pa sam odustao?
Pretpostavljam da je kamera ok za onako koristenje u letu, za malo ozbiljnije slikanje po proslavama ionako bih nosio ili pravi fotic ili lumiu1020, ali eto ima li nekih znacajnijih mana sa kamerom?
Jos jedna stvar je li touchwiz dobar za koristenje jer nikada u zivotu nisam imao Samsungov mob pa nisam dolazio u susret sa njim :-D

Ja sam uzeo nexus 6p za 420 eur u Sarajevu u radnji a ovih 700EUR je puno previse za ttaj mob...

18 godina
Za iste novce mogu onda uzeti LG V10 koji meni bi vise odgovarao od Nexusa, kako zbog dizajna tako i DAC-a ali oba su mrvicu manji od Z Ultra i onda valja opet nosati ciglu i torbicu radi moba jer ne stane zajedno sa novcanikom u dzep i sl. situacije.
Kolegica na poslu ima s7 edge i danas sam se malo igrao sa njim, ok mi je, nekako mi je savrsen velicinom, nije preglomazan i sirok da bi smetao i bio tesko prenosiv, savrseno se mogao nositi u dzepu od tola, a opet ima ekran pristojne velicine na kojem se moze fino surfati jer sam navikao na velike ekrane.
Z3C sam uzeo da bih imao manji mob koji se lako prenosi ali na kraju sam opet zavrsio da Ultru koristim vecinu vremena bas zbog velicine ekrana :-)
Jeste 700eur puno novca za mob ali gledam da se u BiH po sopovima ne moze naci ispod 600 eur, a mene bi mjesecna rata izasla 25 eur na sto se opet moze navici.
Trenutno se dvoumim izmedju s7e, stvarno puno me privlaci i V10 sa svime osim dimenzijama ili da sacekam jos malo da im cijene dodatno spadnu.

Nego ko mi moze reci kakva je kvaliteta zvuka preko slusalica na s7 i s7e, ako netko ima malo kvalitetnije slusalice pa da dadne svoje misljenje jer ja slusam dosta muziku i meni je to vazna karakteristika?
17 godina
odjavljen
R36 kaže...

Software - meni je Touchwiz oduvijek odgovarao. Puno mi je bolji od čistog androida pogotovo što si kod čistog androida ograničen s prilagodbom svega i svačega. Najbanalnija stvar je da ti kod čistog androida ne možeš namjestit pogotovo padajući meni gdje su neke kratice koje osobno ne koristim.,a one koje bi koristio ne mogu stavit. Zvonjenje/Vibraciju/Nečujno ne možeš namjestit na padajućem meniju nego moraš preko tipaka glasnoće - meni ne praktično. Ja sam na Touchwiz svoj na svome.

Senzor otiska prsta - dobar ali mi je bolji na HTC 10. Kapacitivni senzor mi je bolji od fizičkog.

Toliko do mene.

Super mi je kad Sam fanboyi pričaju o stvarima koje (evidentno) nisu nikad koristili. 

14 godina
neaktivan
Tonči kaže...
R36 kaže...

Toliko do mene.

Super mi je kad Sam fanboyi pričaju o stvarima koje (evidentno) nisu nikad koristili. 

Imao HTC 10 i koristiio čisti Android., ili taj na HTC-u nije dovoljno "čist"

Fascinantno je da osobe koje su probale samo čisti android pametuju oko ostalih interface-a. Daj probaj ostale touch interface pa se javi. 

Čisti Android ti je kao i IOS - ništa ne možeš namjestit po volji., jer eto Gooogle zna što tebi odgovara.

Aj sad sjedni - 1!

ps. teži Sam fanboy - hahahah - promjenio više proizvođača nego što si ti čevapa pojeo!!!

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.8.2016 12:12 (R36).
13 godina
neaktivan

Ajmo pitanjece za znalce, imam Galaxy S7 koji ne zeli da se upali, tj. stane tamo na samsung logu i to je to...

e sad pokusao bih preko odina samo flesati official rom ali tu nastaje zbunjujuca dilema...

jer neznam koji rom flesati, na poledini telefona pise oznaka SM-G930FD (kupljen je u Dubaiu) a sada kada sam ga stavio u download mod pise mi  PRODUCT NAME : SM-G930F

Pitanje koji rom flesati i dali bi moglo biti posljedica ako slucajno flesam krivi 

iPhone 6s Space Gray (Samsung u ❤️)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
drazen991 kaže...

Ajmo pitanjece za znalce, imam Galaxy S7 koji ne zeli da se upali, tj. stane tamo na samsung logu i to je to...

e sad pokusao bih preko odina samo flesati official rom ali tu nastaje zbunjujuca dilema...

jer neznam koji rom flesati, na poledini telefona pise oznaka SM-G930FD (kupljen je u Dubaiu) a sada kada sam ga stavio u download mod pise mi  PRODUCT NAME : SM-G930F

Pitanje koji rom flesati i dali bi moglo biti posljedica ako slucajno flesam krivi 

Treba vidjet koji broj verzije imaš...baci ga u safe mod... - mislim da se to tamo može vidjet. E onda odi na Sammobile i skini tu verziju firmware-a.

Što si napravio da ti se neće više upalit??

17 godina
odjavljen
R36 kaže...

Imao HTC 10 i koristiio čisti Android., ili taj na HTC-u nije dovoljno "čist"

Fascinantno je da osobe koje su probale samo čisti android pametuju oko ostalih interface-a. Daj probaj ostale touch interface pa se javi. 

Čisti Android ti je kao i IOS - ništa ne možeš namjestit po volji., jer eto Gooogle zna što tebi odgovara.

Aj sad sjedni - 1!

ps. teži Sam fanboy - hahahah - promjenio više proizvođača nego što si ti čevapa pojeo!!!

Koliko ti imaš godina? Pričaš s osobom koja sve mobitele ima svake godine čim (i prije) stignu na tržište najmanje po 2 primjerka (ovisno o modelima).

Uglavnom, gore si naveo nekoliko pogrešnih stvari koje pokazuju da nemaš pojma o čemu govoriš. I ne, HTC nema "čisti Android". Vječno hvališ Samsung, čak i kad je to posve smiješno (TouchWiz).

13 godina
neaktivan

Ma nisma ja, nego jedna cura mi donijela da ga probam oživiti...ma pojma nema ona sta se desilo sa njim, a Dubai joj daleko da bi ga nosila na servis 

iPhone 6s Space Gray (Samsung u ❤️)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Koliko ti imaš godina? Pričaš s osobom koja sve mobitele ima svake godine čim (i prije) stignu na tržište najmanje po 2 primjerka (ovisno o modelima).

Uglavnom, gore si naveo nekoliko pogrešnih stvari koje pokazuju da nemaš pojma o čemu govoriš. I ne, HTC nema "čisti Android". Vječno hvališ Samsung, čak i kad je to posve smiješno (TouchWiz).

uuuuuuuu...

Ako je na HTC 10 bio približno čist android meni više od toga ne treba. Sorry!!

Ako ćemo gledat svoja iskustva...najgora kombinacija mi je čist android. Rađe LG UI ili  TouchWiz...!!

Šta je tebi nejasno...kao što ima ljudi kojima odgovara čist android tako ima ljudi kojima odgovaraTouchWiz!?!?! Mi smo kao "fanovi" a vi ste apostoli!! 

Koliko vidim Huawei 6P ima isti padajući meni kao HTC 10...valjda sad ni Huawei nema čisti android...

Ne vidim prednost čistog andorida naspram TouchWiza-a. Daj nas prosvijetli pa napiši te prednosti koje ja kao korisnik mogu primjetit ili ti mi na Samsungu!!?? O nekoj fluidnosti naspram ostalih mi nemoj pisat jer je to prošlost!!

Evo mane koje sam ja primjetio pa me ti demantiraj :

1. Povlačenjem statusne trake prema dolje otvara se Centar s obavijestima a još jednom onaj prečac "brzih postavki" Te "brze postavke" ne možeš mjenjat pa stavim kraticu koju ti hoćeš. Šta nisam u pravu??.

Kolega bolje je napravljeno i na LG-u i Samsungu.

2. Također Google Chrome za surfanje je puno lošiji nego Internet pretraživać od proizvođaća. Guta više baterije.

3. Taj sterilni dizajn cistog androida. Sve nekako crno i sivo - doslovno oku nije ugodno.

Meni osobno taj "čist android" za k...

17 godina
odjavljen

TouchWiz je prilično bugovit pa mi je nevjerojatno da netko slavi nešto tako loše. :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice