Samsung Galaxy S7 / S7 Edge - Rasprava

poruka: 5.608
|
čitano: 1.394.223
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Samsung Galaxy S7 / S7 Edge - Rasprava
IvekMr kaže...

Pozdrav ekipa,

Evo ne znam koji me vrag natjerao kupit S7 nakon 7 godina vožnje iPhonea, ali što je tu je .

Da li se može podesiti kod odlaznog maila da dobijem onaj zvuk šuštanja kad nekome pošaljem mail, to je po defaultu kod iOS-a odnosno programa za slanje mailova. 

Da li se to uopce moze podesit na androidu bez da mijenjam defaultni program za slanje maila. 

Imas ovu,jako je dobra i ima dosta opcija posedavanja,pogotovo dark tema i ima zvuk munje kad saljes mail..

https://play.google.com/store/apps/details?id=me.bluemail.mail&hl=en

zahtjevi za test liste iptv na mail: jmnemonic158@gmail.com
9 godina
neaktivan

drazen991

gle ne igram se i ne zanima me previše boje, amoled zasloni, sve ono što nudi andrid. 

Od moba tražim fluidnost, treba mi e-mail, poruke, pozivi i dobra kamera, te POUZDANOST, da se ne ruši i da baterija traje ... 

Imao sam od 6 mjeseca 2012. iPhone 5-icu koja i danas radi i bererija nakon intenzivnog korištenja cca 50 tak razgovora, hrpe mailova izdrži u 18 sati na 25-30% baterije bez punjenja i danas mogu reći jednako radi, 2x je padao bez zaštite, sad se odljepilo staklo, mislim da je odradio svoje časno i pošteno, bez kvarova.  

Sad sam htio 6 ili 6s, ali preskup mi je sa 64GB i to jedino zbog čega ga nisam htio kupiti.

U T-mobileu je akcija na S7 preko web-a 1058 kuna i 90 kuna mjesečno za mobitel i to mi je OK.

Svi su hvalili S7, svi od stranih medija do naših, jedino su BAG-ovci napisali istinu, "Baterija na S6 traje duže od S7"... sad se lagano i sam uvjeravam i uviđam taj problem i pokušavam to reducirati, ali baš ne ide, ne mogu i ne želim ništa gasiti. 

Na iPhoneu sve postaviš i baš te briga za redukcije i uštede, sve radi, znaci na njemu sam imao od 0/24 sve na ON, LTE, WiFi... ako me razumiješ.

Vidjet ce mo još, lako ću ga prodati ako me bude zajeb...

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2016 12:49 (IvekMr).
13 godina
neaktivan

Pozdrav, dali se možda nekom nasumično događa da nakon pritiska home tipke (kada je ekran ugašen) prije pojavljivanja ekrana za pattern ili fingerprint na milisekundu bljesne ekran poput analognog šuma na tvu? malo je specifican bug ali događa mi se nasumično,nema pravila, nekad da nekad ne...čudno..S7 običan, FW G930FXXU1APD1

0 0 hvala 0
16 godina

Ima li tko regular S7 na vipu, da mi pročita što mu piše pod osnovna verzija i broj verzije u podacima o softveru?

Bitno mi je samo da je to sve nakon zadnjeg update-a.

Unaprijed zahvale!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

T-Com, ako ti moze pomoci, ne kuzim zasto VIP ? 

G930FXXU1APD1

9 godina
neaktivan
w0rtex83 kaže...

Pozdrav, dali se možda nekom nasumično događa da nakon pritiska home tipke (kada je ekran ugašen) prije pojavljivanja ekrana za pattern ili fingerprint na milisekundu bljesne ekran poput analognog šuma na tvu? malo je specifican bug ali događa mi se nasumično,nema pravila, nekad da nekad ne...čudno..S7 običan, FW G930FXXU1APD1

nema nikakav bljesak 

15 godina

molim boga da uploader ne pojede sliku.

Malo igranja po pro modeu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
IvekMr kaže...

G930FXXU1APD1

Bitno mi je da je na vipu, cisto da usporedim broj verzije.

Nisam siguran dal ne na vipu zadnji isto kao na t-comu.

10 godina
Ista je.
17 godina
zabranjeniples kaže...
IvekMr kaže...

G930FXXU1APD1

Bitno mi je da je na vipu, cisto da usporedim broj verzije.

Nisam siguran dal ne na vipu zadnji isto kao na t-comu.

pa usporedi na sammobile ili Samsung updates. Mislim da su isti.

12 godina
neaktivan
IvekMr kaže...

drazen991

gle ne igram se i ne zanima me previše boje, amoled zasloni, sve ono što nudi andrid. 

Od moba tražim fluidnost, treba mi e-mail, poruke, pozivi i dobra kamera, te POUZDANOST, da se ne ruši i da baterija traje ... 

Imao sam od 6 mjeseca 2012. iPhone 5-icu koja i danas radi i bererija nakon intenzivnog korištenja cca 50 tak razgovora, hrpe mailova izdrži u 18 sati na 25-30% baterije bez punjenja i danas mogu reći jednako radi, 2x je padao bez zaštite, sad se odljepilo staklo, mislim da je odradio svoje časno i pošteno, bez kvarova.  

Sad sam htio 6 ili 6s, ali preskup mi je sa 64GB i to jedino zbog čega ga nisam htio kupiti.

U T-mobileu je akcija na S7 preko web-a 1058 kuna i 90 kuna mjesečno za mobitel i to mi je OK.

Svi su hvalili S7, svi od stranih medija do naših, jedino su BAG-ovci napisali istinu, "Baterija na S6 traje duže od S7"... sad se lagano i sam uvjeravam i uviđam taj problem i pokušavam to reducirati, ali baš ne ide, ne mogu i ne želim ništa gasiti. 

Na iPhoneu sve postaviš i baš te briga za redukcije i uštede, sve radi, znaci na njemu sam imao od 0/24 sve na ON, LTE, WiFi... ako me razumiješ.

Vidjet ce mo još, lako ću ga prodati ako me bude zajeb...

Ne zanima te ono što nudi Android, a onda odeš i kupiš S7... GG  Bez uvrede, ali ovako zvučiš ko tipični neupućeni penzić (iako znam da penzić barem nisi) kojem su prodali ono što mu nije trebalo jer nije znao na kaj potrošit penziju.

Gle, ne želim te omalovažiti, ali ajmo malo logički i inteligentno. Koliki ekran i koju rezoluciju ima S7, a koju ajfon petarda??

O clocku procesora i broju jezgri da ne govorimo. Sad ćeš možda reći da te ne zanima taj podatak, ali kaj si onda kupovao S7?

I je li tako teško provoditi osnovnu higijenu upotrebe, da ne kažem management uređaja? Kog ti boga treba stalno uključeni WiFi?? Uz LTE??? Nije valjda da imaš i GPS uključen cijelo vrijeme? Jebote mrzim kad netko spama interpunkcije, ali stvarno si me zabezeknuo (?????).

Evo ti insider tip: LTE brutalno troši bateriju u odnosu na 3G. 3G troši više u odnosu na 2G. Mislim, kad već toliko patiš na bateriju, evo ti insiderski ninja tip: za provjeru mailova 2G je više nego dovoljan, za surfanje može poslužiti ako nisi toliko živčan da ne možeš pričekati 2-3 sekunde. Za YouTube i ostale vrste streaminga već teško. Ali baterija traje i traje, a za jednostavno prebacivanje između 2G/3G/4G imaš za skinuti widgete za homescreen (novi pojam s kojim se možda trebaš upoznati kao bivši korisnik ajfona).

Stock aplikacije za email rijetko tko koristi. K-9 Mail je samo jedna od besplatnih, a puno boljih koje možeš skinuti. Iako ne znam "šuška" li mail prilikom slanja i ima li ta opcija (???????).

Uključi mozak i shvati da je današnja tehnologija prenapredna i prekompleksna da bi ti pružala maksimum bez minimalnog učešća s tvoje strane. Edukacija buraz.

Ili se vrati na ajfon.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2016 10:37 (Yo Momma).
13 godina

:) prica mi neki lik s posla: "Android je jednostavniji od ajfona, na pocetku svi imaju android pa onda kad se malo vise kuze uzmu ajfon..blabla"

Rekoh mu: "Ali koliko je kompliciran uredjaj kojemu je odgovor na vecinu radnji 1 tipka(home iliti jedina tipka na ajfonu)"

Ok: "blabla...ajfon ima jailbreak, blabla, ser ser kenj kenj..mogu krekane appove instalirati, na androidu ne moz..."

Ajd ok..vraca se on na temu: "Ajfon je jednostaviniji ..blabla"...sta sad..maloprije je android jednostavniji, sad ajfon :), sta rade ajfonasi to? Valjda neku carobnu paru ispustaju otopine silicija pa..

Uglavnom nema smisla plakati na android themi ako si ajfonas, samo si kupis ajfon. Stvarno dodju sa ajfona kod kojeg nemas (barem prije nije bilo) ni trunke opcija za cusomizaciju sucelja, keyboarda itd i placu li placu ko mala djeca. A neki dan kad sam zvao Apple support, uljudno mi se javi hrvatski support(mislim da je iz Pakistana zenska) ..Da apple ulaze u support toliko koliko u reklame bio bi super. 

6 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Pozdrav raja,

U info vezi baterije :)

Skuzio sam da mi tel ne ide u deepsleep nikako, a to jede bateriju kada je tako. Nakon par minuta trazenja po xda shvatio sam da tel nakon punjenja prestaje to raditi (neki bug), tako da kada istekate tel s punjacam, uradite obavezno restart jer nakon restarta deep sleep opet radi i to ce znatno povecati vijek trajanja baterije. :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Taj bug zvuči tolko stupidno da je teško u njega povjerovati. Ali ekipa na XDA o mnogim stvarima zna više od proizvođača mobitela tako da...

A da nije neka igra koju si instalirao? (Nema veze što se ne vidi u task manageru). Igre su krivac br. 1. za wake lock.

1 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

Upravo tako. Ja igram okruglo dvije igre i to real racing 3 i 8ball. Dok god ne igram nikakvih proeblema sa baterijom nemem. Cim pokrenem igru i poslije toga android sistem dodje na vrh liste...

13 godina
protjeran

Ja kazem iz licnog iskustvam igara nemam, aplikacije nista novo nisam instalirao a zeza me, i cim restartujem bude ok :) Vidio sam u jednog lika da contacs ostane upaljen pa neda da ide u sleep, kod drugog opet skroz drugi neki sistemski proces, tako da moze biti bilo sta

9 godina
neaktivan

meni isto zna na vrhu potrosnje bit recimo android OS, pa cekanje veze, android system. neki dan mi je pojeo bateriju za jedan dan, imal sam mozda 1h SoT. a uz heavy usage izvucem preko 4 sata bez problema.6h30 rekord. sad jel to tako treba, neznam.

primjetio sam da mi se ekran odvojio od kucista, tocnije na lijevoj strani iznad tipki od glasnoce, nije jako ali vidi se dijeloviu telefonu. Nije mi mob nijednom pao. jesam ga takvog dobio, neznam ali sva sreca da sam na vrijeme skuzio dok ga nisam potopil.neznam jel imao ko takav slucaj? naravno mob je pod garancijom i odnesen je na servis i sad cekam samo.

0 0 hvala 0
17 godina
arnes_king kaže...

Pozdrav raja,

U info vezi baterije :)

Skuzio sam da mi tel ne ide u deepsleep nikako, a to jede bateriju kada je tako. Nakon par minuta trazenja po xda shvatio sam da tel nakon punjenja prestaje to raditi (neki bug), tako da kada istekate tel s punjacam, uradite obavezno restart jer nakon restarta deep sleep opet radi i to ce znatno povecati vijek trajanja baterije. :)

Ovo je istina. I stvarno funkcionira jedino restart uređaja nakon punjenja.

Poslije onog updatea u travnu, "stay awake" je isto kao i vrijeme rada na bateriji.

Katastrofa da to još nije ispravljeno...

16 godina
vivId kaže...

meni isto zna na vrhu potrosnje bit recimo android OS, pa cekanje veze, android system. neki dan mi je pojeo bateriju za jedan dan, imal sam mozda 1h SoT. a uz heavy usage izvucem preko 4 sata bez problema.6h30 rekord. sad jel to tako treba, neznam.

primjetio sam da mi se ekran odvojio od kucista, tocnije na lijevoj strani iznad tipki od glasnoce, nije jako ali vidi se dijeloviu telefonu. Nije mi mob nijednom pao. jesam ga takvog dobio, neznam ali sva sreca da sam na vrijeme skuzio dok ga nisam potopil.neznam jel imao ko takav slucaj? naravno mob je pod garancijom i odnesen je na servis i sad cekam samo.

Edge??

11 godina
Svima kojima restart pomaže da mob nije stalno "awake" ziher imate backup opciju upaljenu. Pod backup and reset ugasite back up my data i mob ce vam ići u deep sleep...

1 0 hvala 0
17 godina

meni je to iskljuceno po defaultu 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Vi sto ste se zalili na los rad wifi-a, dali ste mobitel uzeli u tele 2 ili negdje drugdje ??

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
odjavljen

Ja sam se žalio na loš wifi, ali samo doma na mojem ruteru. Na drugima je radilo super, ali sad mi je i doma proradila puna brzina nakon što su mi ruter i cijelu liniju upalili i ugasili. (da, u tele 2 sam uzeo)

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.6.2016 21:14 (patoHD).
9 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
vivId kaže...

Edge??

da. zaboravio sam napisat

17 godina
neaktivan

Ne razumijem kako ste uspjeli izgrebsti telefon, imam ga još iz vremena prenarudžbi i nema na njemu niti jedne ogrebotine. A ne upotrebljavam skinove niti bilo kakvu zaštitu. Postoji samo ona jedna mala točkica od pada iz džepa.

17 godina
neaktivan

Uzeo sam u Tele2, nije mi pomagalo unošenje DNSa, no prije dva dana sam promijenio IP a time i promijenio ruter (ZTE zxdsl 931 u Fritzbox) pa više nemam problema. Očito i VDSL ruteri mogu imati teškoća u komunikaciji sa S7.

17 godina
gardist kaže...

Ne razumijem kako ste uspjeli izgrebsti telefon, imam ga još iz vremena prenarudžbi i nema na njemu niti jedne ogrebotine. A ne upotrebljavam skinove niti bilo kakvu zaštitu. Postoji samo ona jedna mala točkica od pada iz džepa.

Ni ja nisam mogao vjerovati da sam ga ogrebao, ali sta ces. Ako ocistim ekran onom krpicom za naocale ili slicno, nestane ogrebotina, ali samo jednom predjem prstom preko tog mjesta i odmah se ukaze. A ako pak stavis ekran na suncevu svjetlost, onda vidis i jos manje ogrebotine, i ima ih kamara. Neke ogrebotine ne mozes uociti osim pod jakom svjetloscu.

17 godina
neaktivan

Nosiš ga u džepu s metalnim predmetima, kovanice, ključevi i sl?

17 godina
Ma kakvi, znam tačno kad sam ga izgrebao, stavio komade kartona u kojem je došla markica za uplatu u džep, da budem kulturan i ne bacim na zemlju, i obilo mi se o glavu odmah :). Jedino ako nije bilo komadića dijamanta ispod kartona...
16 godina

Naručen black titanium skin sa dbranda, nisam stigao prije.

Ugl., jedva čekam skinit ovaj kondom.

Moj PC  
3 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice