Samsung Galaxy S7 / S7 Edge - Rasprava

poruka: 5.608
|
čitano: 1.491.264
|
moderatori: XXX-Man, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Što se tiče značajki nemam primjedbi na uređaj, ali imam primjedbu na performanse. Animacije na ulaz/izlaz iz aplikacije često mi lagaju kao i scrollanje kada pritisnem mutitasking tipku. Nadam se da će to sljedećim updateom popraviti jer je sramota da jedan flagship tako laga.

0 1 hvala 0
14 godina
Neće, to ti je touchwiz i nemreš tu ništa osim stavljanja novog roma.
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S7 / S7 Edge - Rasprava
Onda je sramota da jedan flagship lagga.
10 godina
odjavljen
maks0806 kaže...
Neće, to ti je touchwiz i nemreš tu ništa osim stavljanja novog roma.

Pa i ne bas. Stavi drugi louncher...

13 godina
neaktivan
Jel vi ostali primjecujete lag?

0 1 hvala 0
18 godina

Koji mrtvi lag imam E od prvog dana sa TW  i nema laga to su spore animacije pa ti se tako cini...

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

Koje se BTW mogu ubrzati ili iskljuciti skroz u developer opcijama...

18 godina

Zanimljiv video koji govori o tome koliko nabrijani procesori i gige RAM-a znače za Android 

http://bgr.com/2016/03/16/galaxy-s7-vs-iphone-6-performance-tests/

The best is yet to come, and wont that be fine You think youve seen the sun, but you aint seen it shine
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
southy kaže...

Zanimljiv video koji govori o tome koliko nabrijani procesori i gige RAM-a znače za Android 

Ajde molim vas nemojte ovdje tu raspravu započinjati...sad će doći netko pa će reći da Iphone radi na 3 puta manjoj rezi, onda će ovaj odgvovorit ko je Samsungu kriv što stavlja tako veliku rezu i tu nikad kraja...oba su munjevito brza, usudio bih se reći da je ova generacija Tochuwiza (uz HTCov Sense) najispoliraniji sustav Androida.

14 godina

Ja se ne bi nimalo složio, puno je bolji nego prije ali da je ispoliran kao sense nije. Meni je super, s6 mi je odličan, frend uzeo s7 isto prezadovoljan, ali što je da je, tu i tamo zna biti choppy animacija. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
southy kaže...

btw, to je snapdragon verzija s7, exynos je dosta brzi

nisu se potrudili za sd820 optimizirati sustav ko za exynosa 

14 godina
maks0806 kaže...

Ja se ne bi nimalo složio, puno je bolji nego prije ali da je ispoliran kao sense nije. Meni je super, s6 mi je odličan, frend uzeo s7 isto prezadovoljan, ali što je da je, tu i tamo zna biti choppy animacija. 

Istina da zna biti koja choppy animacija (iako se one daju u potpunosti isključiti), ali gledajući M9 i S6, S6 je kompletniji mobitel, barem tako meni izgleda. Da moram birati između S6 i M9 definitvno bi uzeo S6. 

11 godina
neaktivan
Pričate gluposti...imam s7 i 3 tone aplikacija i niti jednom mi zastekao ili lago

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
denis5553 kaže...
Pričate gluposti...imam s7 i 3 tone aplikacija i niti jednom mi zastekao ili lago

Ajde pritisni u multitaskingu close all tipku, animacija "nestajanja" kartica očajno laga.

16 godina
southy kaže...

RAM management i multitasking općenito su jako različiti na iOSu i Androidu, tako da taj test baš i nema smisla.

18 godina

to ce se popravit kroz up-date 

18 godina
odjavljen

Nek je iPhone brzi, ali na S7 bar mozes postavit custom tonjavu zvona i prebacit PDF/MP3/itd. s prijateljevog kompjutera.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5, LG G3

7 0 hvala 0
16 godina
Edge kaže...

Nek je iPhone brzi, ali na S7 bar mozes postavit custom tonjavu zvona i prebacit PDF/MP3/itd. s prijateljevog kompjutera.

Nema to smisla, oba su dovoljno brza da su 99% fluidna u normalnom korištenju a to je jedino i bitno, svi ti benchmark testovi su bespotrebno izdrkavanje.

Upravo i mijenjam 6S za Edge radi tih malih stvari tipa USB OTG, WebM u browseru i slično...

12 godina
neaktivan
Edge kaže...

Al butthurt fanboyi bi dali guze za milisekundu brzine sučelja 

Ajmo malo bit ozbiljni prošla su vremena kad je Android bio užasno spor a iOS za koplje brži. Al neki stožerni featurei koji oblikuju pojam smartphone i dalje kronično nedostaju i ne vrijede te milisekunde brzine...

12 godina
neaktivan
Upravo tako bubi, sve što sam ja mislio napisat u 10-20 rečenica ti si to lijepo i jednostavno rekao u jednoj :) 👍
Please dont call me arrogant, but Im European champion and I think Im a special one.
14 godina
FileFicho kaže...
maks0806 kaže...

Istina da zna biti koja choppy animacija (iako se one daju u potpunosti isključiti), ali gledajući M9 i S6, S6 je kompletniji mobitel, barem tako meni izgleda. Da moram birati između S6 i M9 definitvno bi uzeo S6. 

To je nedvojbljivo

11 godina
neaktivan

ajd odi trolaj negdje drugdje...

14 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...
R36 kaže...
bubimir13 kaže...

Ako ćemo realno, sa svakim današnjim flagshipom je moguće proizvest ovako nešto. To često potvrđuje onu da nije bitna oprema već oko fotografa 

Malo smo ljubomorni!!!

Ok.,ma znamo mi da i tvoj Z5 moze...ne napravit takve slike 

1. Uopće ne.

2. Tebi velikom znalcu mobilne fotografije se uopće ne isplati odgovarat. Naime, šta god ti argumentirano kažem ti izvrneš makar su te u nekim temama pošteno opaučili na temelju vlastitog neznanja i pokušaja trollanja. 

Samo ću ti reć, nebitno dal je Z5, Mi5, G3, G4, Mi4 i ostali bivši a i sadašnji flagship uređaji unazad godinu i pol, sa svakim je skoro moguće postići to, ako ne izvorno onda barem uz provlačenje kroz programe. Naime, u zadnjih godinu dana nijanse između mobilnih kamera su toliko blizu, da je razlika samo u softverskoj postobradi. Konkretno, Samsung ima tendenciju oversharpeninga svega, što neki fotografi ne vole (ali prosječan puk obožava jer se slike čine oštrijima nego zapravo jesu) jer to proizvodi dosta ''nusprodukata''. 

Kao što sam napisao na temi G5, ove godine će izgleda naglasak biti na realnosti boja jer su u prošlim izdanjima (Z3, S5+S6, G3+G4...) boje ili bile oversaturated ili isprane. To se najbolje vidjelo kod crvene boje, recimo cvijeća.

Najgore od svega, kaj ti uopće ne znaš prihvatit kritiku niti razgovarat normalno i otvoreno bez fanboyizma. Za razliku od tebe, ima forumaša koji nisu fanboyevi niti sektaši poput tebe, s kojima možeš normalno i argumentirano te uzmu svoje uređaje koje koriste ili su koristili kao referencijalni primjer za nešto što valja ili što ne valja. Tako da, ako ne kaniš pridonositi nekim raspravama bolje nemoj u njih niti ulaziti. Hvala

Pa nema većih sektaša nego na temi o M9/M10 i Z5...

Tu te malo cimam oko kamere na Z5...odmah se pjeniš!!!

A kod svega ovoga navedenog bitno je naglasiti "sa svakim je skoro moguće postići to, ako ne izvorno onda barem uz provlačenjekroz programe".

Ekipu ne zanimaju nikakvi programi.,oni žele dobit takvu sliku jednim klikom... Samsung je to skužio kao i LG., ovi ostali to ne kuže i takvi su im prodajni rezultati.

Također "što neki fotografi ne vole (ali prosječan puk obožava jer se slike čine oštrijima nego zapravo jesu) jer to proizvodi dosta ''nusprodukata''. - prosječan puk i donosi profit kompanijama, a profesionalni fotografi 100% neće kupovat S6 ili bilo koji drugi da bi s njim radili profesionalne fotografije!!

Kad sve pročitam - pobrkao si lončiće!! 

10 godina
odjavljen

Zar neko ima volje obradjivati fotke sa mobitela?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
A GPU 30% brzi na Snapdragonu..
15 godina

Uređaj je zaista odličan, no nekako imam dojam (što sam mogao isprobati) da je recimo kamera na LG V10 bolja, "oštrija", ili je to samo moje neko viđenje...

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
R36 kaže...
bubimir13 kaže...
R36 kaže...
bubimir13 kaže...

Ako ćemo realno, sa svakim današnjim flagshipom je moguće proizvest ovako nešto. To često potvrđuje onu da nije bitna oprema već oko fotografa 

Malo smo ljubomorni!!!

Ok.,ma znamo mi da i tvoj Z5 moze...ne napravit takve slike 

1. Uopće ne.

2. Tebi velikom znalcu mobilne fotografije se uopće ne isplati odgovarat. Naime, šta god ti argumentirano kažem ti izvrneš makar su te u nekim temama pošteno opaučili na temelju vlastitog neznanja i pokušaja trollanja. 

Samo ću ti reć, nebitno dal je Z5, Mi5, G3, G4, Mi4 i ostali bivši a i sadašnji flagship uređaji unazad godinu i pol, sa svakim je skoro moguće postići to, ako ne izvorno onda barem uz provlačenje kroz programe. Naime, u zadnjih godinu dana nijanse između mobilnih kamera su toliko blizu, da je razlika samo u softverskoj postobradi. Konkretno, Samsung ima tendenciju oversharpeninga svega, što neki fotografi ne vole (ali prosječan puk obožava jer se slike čine oštrijima nego zapravo jesu) jer to proizvodi dosta ''nusprodukata''. 

Kao što sam napisao na temi G5, ove godine će izgleda naglasak biti na realnosti boja jer su u prošlim izdanjima (Z3, S5+S6, G3+G4...) boje ili bile oversaturated ili isprane. To se najbolje vidjelo kod crvene boje, recimo cvijeća.

Najgore od svega, kaj ti uopće ne znaš prihvatit kritiku niti razgovarat normalno i otvoreno bez fanboyizma. Za razliku od tebe, ima forumaša koji nisu fanboyevi niti sektaši poput tebe, s kojima možeš normalno i argumentirano te uzmu svoje uređaje koje koriste ili su koristili kao referencijalni primjer za nešto što valja ili što ne valja. Tako da, ako ne kaniš pridonositi nekim raspravama bolje nemoj u njih niti ulaziti. Hvala

Pa nema većih sektaša nego na temi o M9/M10 i Z5...

Tu te malo cimam oko kamere na Z5...odmah se pjeniš!!!

A kod svega ovoga navedenog bitno je naglasiti "sa svakim je skoro moguće postići to, ako ne izvorno onda barem uz provlačenjekroz programe".

Ekipu ne zanimaju nikakvi programi.,oni žele dobit takvu sliku jednim klikom... Samsung je to skužio kao i LG., ovi ostali to ne kuže i takvi su im prodajni rezultati.

Također "što neki fotografi ne vole (ali prosječan puk obožava jer se slike čine oštrijima nego zapravo jesu) jer to proizvodi dosta ''nusprodukata''. - prosječan puk i donosi profit kompanijama, a profesionalni fotografi 100% neće kupovat S6 ili bilo koji drugi da bi s njim radili profesionalne fotografije!!

Kad sve pročitam - pobrkao si lončiće!! 

Tamo je ekipa koja priča argumentima ali poštuje tuđe, a ne trkelja i zuji zadrto kao ti. A i nešto te ne vidjeh na temi u Z5 jer nas je tamo za sada samo 3-4 koji ili imamo taj uređaju ili imamo interes u njemu. Svi ostali su dobrodošli dat komentar, kao i na svakoj drugoj temi.

Nisi ti cimao, ti si otvoreno provocirao koristeći se uopćavanjem. Stvar retorike. Ne ide mi se tako daleko da ti dokazujem po n-ti put da si u krivu tako da ako to smatraš svojom pobjedom sve OK, evo:  

A Instagram filteri su točno što? ''Provlačenje kroz programe'', nije li? Snapseed? Flickr? Pizdarije na Snapchatu? Perfectly Clear? Photoshop Express? Očito ti se ne da van ispod tog Samsung staklenog zvona pa ne znaš koliko milijuna downloada imaju takve i njima slične aplikacije i da je Fotografija jedan od najpopularnijih odjeljaka Google Playa. Zato ekipa valjd kupuje preskupe flagshipe pa da ne mora to downloadat? Ili? Uviđaš li logičku pogrešku tog svog argumenta?

Tako da se vraćam na originalnu tezu koju zastupam i koja je prepoznata ovdje: ''S7 ima odličnu kameru ali nije savršena jer je kamera na mobitelu.'' Jednako tako i ovu: ''Sa svakim današnjim flagship uređajem, a i onim od prethodne kao i prije 2 godine, moguće je okinut odlične slike.''

Ne znam šta ti je tu bilo nejasno?  

Žuto: Izvoli LINK, pročitaj pa zaključi sam tko ima profit a tko ne ako misliš da je ''običan puk'' neki faktor dal će bit profita ili ne.

10 godina
odjavljen

Kamera na mobitelu je samo to. Kamera na mobitelu. velicina senzora je ogranicenje i mozes ti staviti na to zeis optiku i sve ostlae piz....e ali fizika je neumoljiva....U okviru tog ogranicenja unazad 2 godine sve je to tu negdje... Neko ide na nizu rezu i vecu low light osjetljivost a neko ide na vecu rezu vise detalja ostriju sliku ali manju lowlight osjetljivost. U skladu sa tim se prilagodjava i software, zasicenije boje, sharpening i sl. U krajnjoj liniji se sve svodi na covjeka. Ako ne znas kadrirati, raditi tj izabrati svjetlo dzaba tebi od kamere a ako znas izvuces odlicne fotke ali ne samo tehnicki odlicne vec u svim elementima umjetnicke fotografije odlicne fotke. Prijatelj mi je profi fotograf i koristi D4 i on ce uvijek sa mojim S6 napraviti bolje fotke nego ja sa njegovim D4....

5 0 hvala 0
18 godina
Torent kaže...

Zar neko ima volje obradjivati fotke sa mobitela?

Da, al na kompu u PSu..

A sad obrađivanje na mobu, osnovne stvari, zakaj ne.

14 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...  

Tamo je ekipa koja priča argumentima ali poštuje tuđe, a ne trkelja i zuji zadrto kao ti. A i nešto te ne vidjeh na temi u Z5 jer nas je tamo za sada samo 3-4 koji ili imamo taj uređaju ili imamo interes u njemu. Svi ostali su dobrodošli dat komentar, kao i na svakoj drugoj temi.

Nisi ti cimao, ti si otvoreno provocirao koristeći se uopćavanjem. Stvar retorike. Ne ide mi se tako daleko da ti dokazujem po n-ti put da si u krivu tako da ako to smatraš svojom pobjedom sve OK, evo:  

A Instagram filteri su točno što? ''Provlačenje kroz programe'', nije li? Snapseed? Flickr? Pizdarije na Snapchatu? Perfectly Clear? Photoshop Express? Očito ti se ne da van ispod tog Samsung staklenog zvona pa ne znaš koliko milijuna downloada imaju takve i njima slične aplikacije i da je Fotografija jedan od najpopularnijih odjeljaka Google Playa. Zato ekipa valjd kupuje preskupe flagshipe pa da ne mora to downloadat? Ili? Uviđaš li logičku pogrešku tog svog argumenta?

Tako da se vraćam na originalnu tezu koju zastupam i koja je prepoznata ovdje: ''S7 ima odličnu kameru ali nije savršena jer je kamera na mobitelu.'' Jednako tako i ovu: ''Sa svakim današnjim flagship uređajem, a i onim od prethodne kao i prije 2 godine, moguće je okinut odlične slike.''

Ne znam šta ti je tu bilo nejasno?  

Žuto: Izvoli LINK, pročitaj pa zaključi sam tko ima profit a tko ne ako misliš da je ''običan puk'' neki faktor dal će bit profita ili ne.

Niti imam instagram niti me to zanima...jedva i facebook koristim. Nemam vremena za ta sranja. Najveći domet su mi ovakvi forumi...aj tu se da nešto pametno pročitata oko bilo čega!!

Nastavno na profit : Kad se to sve zbroji i oduzme...Apple kao i Sony koristi jedan dio stariji komponenti...dok Samsung konstantno ulaže u novije tehnologije i automatski ima manju zaradu...ali kad pogledaš broj prodanih top modela - Samsung je i dalje prvi u Android svijetu za razliku od Sony-a i ostalih.

Pošto se profit može gledat na više naćina...ti si prezentirao jedan, ja drugi...

Malo si pogledaj ta dva grafikona : http://fortune.com/2016/02/14/apple-mobile-profit-2015/

ps. da ne spamamom temu...ok...nebitno više!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2016 16:48 (R36).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice