U normalnoj trgovini uređaj koji nije pao i razbio se u garantnom roku se mijenja novim uređajem, ne ide na nikakve servise. Ako mu ne radi punjenje, vraćaš ga i oni ti daju novi, a taj nakon popravka prodaju kao "popravljeni uređaj" (ako ga poprave). U nas još uvijek postoji onaj sustav da je korisnik kriv za gluposti i da se uređaju "provjeravaju" i sl. idiotarije. Iz tog razloga barem 5 godina nisam u nas kupio niti jedan komad elektronike.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Stara!? Stari a komponente koje su ugrađene u S6 se tek sad ugrađuju u određene modele a i 6S(Samsung Soc 14nm) a i 820 će isto radit na 14nm. Ovaj S6 će i sljedeće godine biti aktualan ako gledamo s hardverske strane...
Nisu baš stara... iPhone 6 je i dalje vrlo aktualan telefon (6S nema ništa bitno bolje), a S6 nema nasljednika niti će imati neko vrijeme.
Slažem se...
Jučer sam instalirao Package disabler pro i disableao neke pakete, danas uštekam USB OTG u mob i uopće ga ne prepoznaje. Također nemogu ni povezati mob s kompom. Ponovno sam enableao pakete, restartao mob, ali je i dalje sve isto. Jel imao neko sličan problem?
Ja sam aplikaciju kupio ćim se o njoj počelo pisat na temi o S6...ja sam barem 10 puta uključivao i isključivao neke aplikacije...probavao što je najidealnije i ništa slično mi se nije dogodilo.
Nadam se da si išao na "auto" da ti aplikacija sama isključi neke stvari...
Valjda nisi pehist da si sam sebi isključio sistemske postavke pa ti se sve sjebalo...
Ja sam si isključio bluetooth bez obzira što mi aplikacija navedeno nije nudila...primjetio sam da je bluetooth radio u pozadini bez obzira što je bilo isključen.
Vjerujem da će 6.0 popravit ove neke sitnice...
Također mogu potvrdit da ovo funkcionira :
Fix Google Play Services battery drain
Some users have reported that Google Play Services drains their Galaxy S6 battery quite a lot. Lucky for us, there is a very strange but effective fix for this problem.
- Go to Settings > Data Usage
- Scroll down to see the list of apps
- Press on Google Play Store
- Switch Toggle to Restrict background data
- Repeat step 3 and 4 for Google Play Services
U normalnoj trgovini uređaj koji nije pao i razbio se u garantnom roku se mijenja novim uređajem, ne ide na nikakve servise. Ako mu ne radi punjenje, vraćaš ga i oni ti daju novi, a taj nakon popravka prodaju kao "popravljeni uređaj" (ako ga poprave). U nas još uvijek postoji onaj sustav da je korisnik kriv za gluposti i da se uređaju "provjeravaju" i sl. idiotarije. Iz tog razloga barem 5 godina nisam u nas kupio niti jedan komad elektronike.
To bi bilo idealno za kupce, ali ne vidim način na koji bi to funkcioniralo. Jednostavno bi previše ljudi iskorištavalo to i zbog svake sitnice dobivali novi mobitel. Sve kompanije bi propale..
To bi bilo idealno za kupce, ali ne vidim način na koji bi to funkcioniralo. Jednostavno bi previše ljudi iskorištavalo to i zbog svake sitnice dobivali novi mobitel. Sve kompanije bi propale..
Ne slažem se sa tvojim komentarom, čisto iz razloga što se "sve to" može jako dobro i precizno specificirati, i točno taksativno pobrojati popisati!
To što je "netko sjeo na kakav zidić sa svojim mobilnim gadgetom u stražnjim džepovima hlača" se vrlo lako može dokazati kao i utvrditi!
Uostalom, postoji i "utvrđeni ograničen popis" kvarova koji podliježu servisiranju, a koji zamjeni, ali i pod kojim uvjetima, uključujući i ključ koliko od dana prodaje, tjedan dana, dva tjedna ili neki dulji rok!
Po meni, ako bi proizvođač neke stavke garantirao dulje, samo bi podignuo pozitivan feedback kod svojih kupaca, usera svojih gadgeta!
ATJ Lučko
Ako si ga uzeo preko nekog web shopa, možeš vratiti i tražiti zamjenu unutar 14 dana. Nakon toga, svaki problem s uređajem ide pravac servis, a tek ako ti ga tamo ne poprave unutar 45 dana možeš tražiti novi uređaj.
Vezano uz ove tvoje (a i moje) probleme, neki dan mi je frendica koja radi u t-comu rekla da smo (RH) očito dobili modele s nekom tvorničkom greškom; da su kod njih masovno počeli rikavati većinom edgevi, ali i s6. Naoko softverski problem koji rješavaju zamjenom matične. Obzirom da je baš moj krepao na taj način, ne znam više kaj da mislim. Uzeti sve sa zrnom soli, ali ako ti mob radi ovakve probleme u prvih par tjedana korištenja, odi čim prije do servisa (preporučam MESC) da kasnije nemaš veće zajebancije. I napravi backup.
gl
A da, ovisi kako tko razmišlja. Ja kupujem samo u trgovinama u Europi i stvar tako funkcionira. No, kako Amazon tako radi, ne čudi me da su nam nedavno zbog iskorištavanja zabranili prodaju u Hrvatskoj...
http://www.bug.hr/vijesti/amazon-ne-ferma-hrvatsku/140313.aspx
Neki ljudi lošeg odgoja i kulture hvalili su se da oni varaju svjesno tako da lažu o dostavama i prijavljuju izgubljene pakete koje su zapravo dobili. Balkanski odgoj...
Pa me sad zanima, posto ja jos nisam odradio apdejt sa 5.0.2 na 5.1.1 ( a odradio sam download doticnog 5.1.1 samo sto ga jos nisam instalirao ) gore sam objasnio... Da li sad npr. ja mogu nekako da ponistim taj doticni download koji sam uradio ( ili to nije uopste potrebno ni raditi??) pa da sacekam ovaj sad najnoviji moguci sto ce izaci, pa da onda odradim download i instaliram ili to mora sve korak po korak i ne moze odmah da se prebacis sa 5.0.2 na ovaj sad navodno novi apdejt sto ce izaci "6.0..." ?
Ili kad bi npr. otisao samo na mobu na "Software-Update" i kad bi na to kliknuo, da li bi mi izbacilo odmah da ima novi apdejt iako pored toga jos na telefonu imam download od 5.1.1 koji nije instaliran, da li bi mi prikazalo da imam novi apdejt i kad bi prikazalo, da li bi mogao samo onda da odradim download za taj najnoviji apdejt, il bi kao sto sam napisao, morao da radim korak po korak da bi dosao do najnovijeg apdejta??
Valjda ste me razumeli sta mislim, hvala na odgovoru.
=======================================================
Možeš poništit taj dotični download...ili ga čak možeš pobrisat...
Možeš se prebacit direktno s 5.0.2. na 6.0.., ne moraš ići na 5.1.1...
Moraš prvo pobrisat taj update koji si već skinuo i čekat da izađe 6.0. Mobitel kad ti ponudi 6.0 onda ga instaliraš., ne moraš radit korak po korak u smislu da moraš pratit update po redu.
A kako da ponistim doticni download za 5.1.1 sto sam uradio?
A kako da obrisem ?
===================================================
Sta mi donosi kad ponistim doticni download, a sta donosi kad obrisem?
Mislim logicno kad ponistim, onda ne bi trebalo da bude dowloada vise na telefonu od 5.1.1, a takodje i kad obrisem, onda nema vise tog doticnog downloada za 5.1.1 sto sam skinuo na mobu...
Evo slika, nasao sam na netu, stoji mi gore ( kao na ovoj slici ) u levom cosku, da se download odradio i da se sad treba instalacija da odradi, koju nisam jos uradio, a niti planiram, evo slika >>> http://www4.slikomat.com/13/0925/dca-1112.jpg
===================================================
Da, da mobilni mi je i prosli put ponudio ovu 5.1.1 da downloadujem i ja sam odradio download, ali nisam hteo da instaliram, jer kao sto gore iznad rekoh, mob. mi savrseno radi na 5.0.2 , a 5.1.1 vam nije nista mnogo doneo, a nekima je i dalje bilo bagova...
@MBoo da si skratis muku...instaliraju taj 5.1.1. i čekaj 6.0. kao i mi ostali...,ako nećeš onda ostani na 5.0.1 i kad dođe 6.0 instaliraju.
Kako pobrisat ovaj 5.1.1. koji ti je na mobu,ne znam napamet.,pokušaj sam skuzit...
Ne postoji niti jedan razlog za ne instalirati 5.1.1 - 5.0 je smeće.
Možda onda padne cijena običnom S6?! Trenutno spuštaju samo edge verzije.
Gledajuci oglase, cijena mu pada i to dobro...trenutno je na oko 3100. Znaci govorim o novom uredjaju sa 24mj jamstvom.
Gledajući oglase, navedena cijena za zlatni je min 3300kn, bez cjenkanja.. Za 3100 sa računom ga odmah kupim, samo ne zlatni. :)
Btw. Postoji li način da se vidi ukupni rad uređaja? Čini mi se da sam to nekad čitao, tipa ukupno vrijeme rada baterije ili tako nešto?
Da li ste negdje čitali sročeno sta sve napraviti da vas ne zaje.. pri kupnji preko oglasa? Ljudima se dešavalo da bi kupili mob zajedno s računom pa bi naknadno policija tvrdila da je mob ukraden.. Serijski mobitela mora odgovarati onom na račun, postoji onaj IMEI checker da li je ukraden, što još ?
Mob je danas popodne stigao.... kad uhvatim vremena okačim par slikica.... telefon je svemir ukratko ☺
[IMG]http://i61.tinypic.com/2r6ecg9.jpg[/IMG]
Gledajući oglase, navedena cijena za zlatni je min 3300kn, bez cjenkanja.. Za 3100 sa računom ga odmah kupim, samo ne zlatni. :)
Ja sam prodao prije 5 dana novi bijeli za 3100 :)
Ali cijena u oglasu sigurno nije bila 3100?! A nevolim se cjenkat baš.. Ako netko prodaje nekorišten, PM.
@MBoo da si skratis muku...instaliraju taj 5.1.1. i čekaj 6.0. kao i mi ostali...,ako nećeš onda ostani na 5.0.1 i kad dođe 6.0 instaliraju.
Kako pobrisat ovaj 5.1.1. koji ti je na mobu,ne znam napamet.,pokušaj sam skuzit...
Nemam ja 5.1.1 instaliran na mob. samo sam download za instalaciju odradio i to mi stoji na mobu.
Ja reko ti znas, hteo sam samo onda tu instalaciju koju sam skinuo za 5.1.1 da obrisem i da lepo sacekam 6.0 :) jer ocigledno mi mob. nece ni jedan drugi apdejt ponuditi dok ovu instalaciju koju sam skinuo obrisem?
Iiii da, nisam na 5.0.1 vec na 5.0.2
Pa ono, procitao sam na X foruma, a i ovde da vam taj 5.1.1 nije nista mnogo doneo, a nekima je i dalje bilo bugova, zasto bi instalirao, kad meni ( barem je tako kod mene ) 5.0.2 radi savrseno, da bolje ne moze da radi, pa me samo sad zanimalo kako da obrisem ovaj doticni download za 5.1.1 , a koji jos nisam instalirao, ali izgleda da mi niko ovde ne moze pomoci :D
ma instaliraj ga brate moj, pravis slona od muhe
Nemam ja 5.1.1 instaliran na mob. samo sam download za instalaciju odradio i to mi stoji na mobu.
Ja reko ti znas, hteo sam samo onda tu instalaciju koju sam skinuo za 5.1.1 da obrisem i da lepo sacekam 6.0 :) jer ocigledno mi mob. nece ni jedan drugi apdejt ponuditi dok ovu instalaciju koju sam skinuo obrisem?
Iiii da, nisam na 5.0.1 vec na 5.0.2
Pa ono, procitao sam na X foruma, a i ovde da vam taj 5.1.1 nije nista mnogo doneo, a nekima je i dalje bilo bugova, zasto bi instalirao, kad meni ( barem je tako kod mene ) 5.0.2 radi savrseno, da bolje ne moze da radi, pa me samo sad zanimalo kako da obrisem ovaj doticni download za 5.1.1 , a koji jos nisam instalirao, ali izgleda da mi niko ovde ne moze pomoci :D
Molio bih te da odes na te x forume jer si postao ovdje stvarno dosadan sto se tice toga update,ali stvarno brate si naporan postao.
10 puta sam ti samo ja objasnio,i moderator te bio vec upozorio da neispitujes jer si zaspamao cijelu temu istim pitanjem.
Instaliraj ako hoces,ako neces ostani na 5.0.2 i cekaj 6.0. ako neces pali..
Ne moze tebi sinko nitko pomoci osim dobrog dr.mr.prof.psy..
Napokon si priuštio S6..
Tražim i više sam lud..
Popis paketa koji se sa sigurnošću mogu isključiti preko "Package disabler" ? Na nekom sam portalu čitao i ubi me ne mogu ponovno naći.. Hvala
Napokon si priuštio S6..
Tražim i više sam lud..
Popis paketa koji se sa sigurnošću mogu isključiti preko "Package disabler" ? Na nekom sam portalu čitao i ubi me ne mogu ponovno naći.. Hvala
Ja sam to vidio na XDA,ali u samom programu ti je obiljezeno pink bojom ako se ne varam sta smijes disable.
Znam da je, ali ide valjda i van te pink liste stvari koje se mogu?!
Edit: http://trendblog.net/increase-samsung-galaxy-s6-battery-life/
Cijela lista za "Package disabler"
nemas potrebe jer je ovaj zadnji updejt ispravio mnoge greske sto se tice memory leak.
Znam da je, ali ide valjda i van te pink liste stvari koje se mogu?!
Edit: http://trendblog.net/increase-samsung-galaxy-s6-battery-life/
Cijela lista za "Package disabler"
Da ponovim gradivo po 100 put.
Sama aplikacija Package disabler PRO ima AUTO gašenje nepotrebnih stvari. Klikneš na "Disable all Bloatware" i aplikacija ti sama sve odradi.
Osjeti li se razlika u radu fona nakon aktivacije Package disabler PRO? Jede li jos bateriju ili je to malo bolje?
Nisam zagledao u aplikacije S6 linije, ali me zanima, ima li kao u Note II isto takva aplikacija, ili je drukčije uređeno?!
ATJ Lučko
Osjeti li se razlika u radu fona nakon aktivacije Package disabler PRO? Jede li jos bateriju ili je to malo bolje?
Ne jede bateriju...normalno da je bolje...
Savjet onima koji žele kupiti Galaxy: kupite Edge+/Note 5 (ako nabavite bez ogromnih troškova). Baterija je na tom uređaju znatno bolja od običnog S6/S6Edge.
Pa mogu reci da ja s baterijom na edge + i nisam nesto previse zadovoljan u prosjeku jedan dan izdrzi ili 1h razgovora i 2 sata ekrana. To mu je tek drugo punjenje 5.1.1 verzija
Pa mogu reci da ja s baterijom na edge + i nisam nesto previse zadovoljan u prosjeku jedan dan izdrzi ili 1h razgovora i 2 sata ekrana. To mu je tek drugo punjenje 5.1.1 verzija
ja sam sa tvojim trosenjem negdje oko 40%
Cudno...rekao bih da je njegovih 2h SOT cak i realno