Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava

poruka: 5.676
|
čitano: 1.166.593
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava
R36 kaže...

@Mitch uopće nije bitno kad je dodana...

Poanta priče je u tome da WiFi ili mobilni podaci nemaju smisla biti isključeni ako je mob u statusu mirovanja.To kao da je mreža isključena kada je mob u statusu mirovanja.

Mob je uređaj koji služi čovjeku,a ne uređaj koji nam služi za natjecanje tko me će duže baterija trajat...

Tu imaš potpuno pravo.

14 godina
neaktivan

Uskoro

http://www.sammobile.com/2015/09/23/samsung-working-major-update-galaxy-s6-s6-edge-s6-edge-plus-note-5/

Sljedeći update će biti neki veliki...ako ne 6.0 onda barem priprema terena za 6.0.

Vjrerujem da će 6.0 popravit sve sitnice koje smetaju korisnike.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2015 11:46 (R36).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Oni koji imaju problema s trajanjem baterije nek deaktiviraju S-Health, a dodatno mogu i Google, Google+, ono glasovno pretraživanje i to... Baterija mi sad traje 25-30% dulje, dobim 4h SoTa a prije sam jedva 3, i kao da je cijeli softver nekako brži...

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Inače, inicijalne impresije o bateriji za Edge+ su: čini se odlična. :) Držim fige da konačni rezultati budu takvi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

i kako si se snašao sa edgeom, telefon mi je lijep, ali nekako sam jako skeptičan kako to sve djeluje u praksi, naročito strah od nekog pada telefona ili sličnog oštećenja

da li ti dodje nakon nekog vremena da si bolje uzeo standardni s6?

ja planiram neko vrijeme uzeti telefone, razmisljam o mnogo njih, ali nekako odlazem uvjek, sve nekako bolje malo da pricekam

recimo da birate izmedju note4 i s6, ne gledajuci hardware ili velicinu, koji bi vi najradije uzeli?

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2015 13:21 (Indestructible).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ako bi gledao samo Note 4 i S6 ja bih svakako uzeo S6 jer mi je puno ljepsi,ali to je samo moje osobno misljenje..

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
markom63 kaže...

Oni koji imaju problema s trajanjem baterije nek deaktiviraju S-Health, a dodatno mogu i Google, Google+, ono glasovno pretraživanje i to... Baterija mi sad traje 25-30% dulje, dobim 4h SoTa a prije sam jedva 3, i kao da je cijeli softver nekako brži...

Ja sam kupio aplikaciju Package Disabler Pro i sve nepotrebno deaktivirao...i dalje sam zadovoljan s mobom kao i prvog dana.

Tonči kaže...

Inače, inicijalne impresije o bateriji za Edge+ su: čini se odlična. :) Držim fige da konačni rezultati budu takvi.

Aj neka si ti nama sretan...

Da sad kupujem mob edge+ bi uzeo bez razmišljanja., jer kad sam kupovao S6, S6 edge mi se nije sviđao kao S6.

Indestructible kaže...

i kako si se snašao sa edgeom, telefon mi je lijep, ali nekako sam jako skeptičan kako to sve djeluje u praksi, naročito strah od nekog pada telefona ili sličnog oštećenja

ja planiram neko vrijeme uzeti telefone, razmisljam o mnogo njih, ali nekako odlazem uvjek, sve nekako bolje malo da pricekam

recimo da birate izmedju note4 i s6, ne gledajuci hardware ili velicinu, koji bi vi najradije uzeli?

Ne možeš gledat kupovnu mobitel na način šta če mu biti ako padne...jer nema smisla. Ne kupuješ auto na način da razmišljaš šta će mu biti ako ću imat sudar. Pokušat će uvjek prvo smanjit takvu mogučnost.

S6., nikakav Note 4. Ne vidim razloga pored S6 gledat Note 4. 

17 godina
odjavljen
Indestructible kaže...

Imao sam već Edge, baterija mu je bezvezna. Sada imam Edge+ 64 i on je mnogo bolji naizgled s baterijom.

Što se zadovoljstva tiče, morat će biti zaista jako dobar da ga privatno kupim, tako da sumnjam da će se to dogoditi, a ovo je tu samo za test 4 tjedna dok provrtim sve aplikacije na njemu.

14 godina
R36 kaže...

Ne možeš gledat kupovnu mobitel na način šta če mu biti ako padne...jer nema smisla. Ne kupuješ auto na način da razmišljaš šta će mu biti ako ću imat sudar. Pokušat će uvjek prvo smanjit takvu mogučnost.

pa ne znam, mnogo mi se svidja s pen, velik displey zbog kojeg bih riskirao, a samsung mi nekako jedini proizvodjac koji zna dobro iskoristiti prostor velikog displaya
jos ako note 4 dobije preko marshmallowa feature od note5, bice on i dalje itekako dobra kupovina, a s6 me odbija zbog 32gb interne, jer meni je 32 gb malo na lumiji 1020, sa dng. slikama i duzim videa brzo se iscrpi baterija, a nemam vremana sve to prebacivati, a kako je kod nas u bosni brz upload od bhtelecoma, oduzi se kad se jedna slika uploada na onedrive, a kamoli vise njih
kod toga se vise moram snalaziti, pa onda svako malo saltati izmedju 34mpx dng i 5mpx.

jedino ako mi izleti dobra kupovina S6 sa 64gb, ali to kod nekog operatera takav deal da se desi, malo vjerovatno.

a uz to note4 ima prosirivu memoriju, cini mi se da je samsung nesto govorio kao ne moze prosiriva memorija na njihove trenutne top modele, valjda zbog nove flash memorije valjda koja jos ne podrzava, a meizu izbaci mx5 pro koji takodjer koristi isti cpu i istu memoriju kao s6 recimo i podrzava memorijsku karticu.

i ja pretjerujem znam oko nekih stvari, ali moji su standardi postali veci u zadnje vrijeme, pa dosta vazem izmedju nekih stvari. no dobro je biti oko svega upucen, a najgore je to sto ne mozes telefon uzeti isprobati bar 10-15 minuta, ono sto mogu je uzeti samo telefon u rukue dok je ugasen, i izabrati da li uzeti ili ne.

17 godina
odjavljen

Proširivost memorije ima veze isključivo s time jesu li u uređaj stavili utor za memorijsku karticu ili nisu. Samsung nije stavio u niti jedan iz nove serije.

14 godina
neaktivan
Indestructible kaže...
R36 kaže...

pa ne znam, mnogo mi se svidja s pen, velik displey zbog kojeg bih riskirao, a samsung mi nekako jedini proizvodjac koji zna dobro iskoristiti prostor velikog displaya
jos ako note 4 dobije preko marshmallowa feature od note5, bice on i dalje itekako dobra kupovina, a s6 me odbija zbog 32gb interne, jer meni je 32 gb malo na lumiji 1020, sa dng. slikama i duzim videa brzo se iscrpi baterija, a nemam vremana sve to prebacivati, a kako je kod nas u bosni brz upload od bhtelecoma, oduzi se kad se jedna slika uploada na onedrive, a kamoli vise njih
kod toga se vise moram snalaziti, pa onda svako malo saltati izmedju 34mpx dng i 5mpx.

jedino ako mi izleti dobra kupovina S6 sa 64gb, ali to kod nekog operatera takav deal da se desi, malo vjerovatno.

a uz to note4 ima prosirivu memoriju, cini mi se da je samsung nesto govorio kao ne moze prosiriva memorija na njihove trenutne top modele, valjda zbog nove flash memorije valjda koja jos ne podrzava, a meizu izbaci mx5 pro koji takodjer koristi isti cpu i istu memoriju kao s6 recimo i podrzava memorijsku karticu.

i ja pretjerujem znam oko nekih stvari, ali moji su standardi postali veci u zadnje vrijeme, pa dosta vazem izmedju nekih stvari. no dobro je biti oko svega upucen, a najgore je to sto ne mozes telefon uzeti isprobati bar 10-15 minuta, ono sto mogu je uzeti samo telefon u rukue dok je ugasen, i izabrati da li uzeti ili ne.

Sviđa ti se S pen!! Koliko bi ga koristio? Ako bi ga koristio prvih tjedan dana iz fore a ostalo vrijeme bi bio van upotrebe kao kod večina onda nema smisla.

Veliki displej!! Najbolji prostor tj veliki displej zna iskoristit LG. LG G4 jedan od dobrih primjera. Nije ni loš Edge+

To da će dobit feature od Nota 5 ne vjerujem...jer onda bi logično večinakupovala Note 4 zbog manje cijene nego Note 5.

Kupi S6 s 64gb ako ti je 32gb malo.

Ako voliš slikanje i snimanje onda ti je tu G4 odličan i ima utor za SD card.,ali nema S pen.

Puno ti kompliciraš. Htio bi ovo, ali onda ono nema. Oni ima ali ovo nema. Tako nećeš nikad mobitel kupit jer kompletnog mobitela nema. Uvijek nekome nešto nedostaje., samo je pitanje što ti je prioritet., pa po tome onda tražiš mobitel.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2015 21:02 (R36).
17 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

A de mi recite, meni je pre mozda mesec dana ako ne i jace, stigao update za 5.1.1, odradio sam download, ali jos nisam instalirao, jer mi mobilni savrseno radi na 5.0.2 ( znaci i dalje imam verziju 5.0.2, a na mobu mi stoji da odradim update za 5.1.1  ) iii da, odradio sam ja "download" tog apdejta, ali nisam hteo da odradim instalaciju, jer citajuci razne forume ( a i ovaj forum, pogotovo ovu sekciju za S6 pratim stalno ) ta verzija 5.1.1 im / vam nije nista mnogo bolje donela ( dobili ste neke male sitnice dodatne ) a nekima je i bagove imala...

E sad, sto me najvise zanima, procitao sam na stranici '75' da ce izaci neki ajmo reci "ultra giga mega mada faka apdejt :D" evo post

R36 kaže...

Uskoro

http://www.sammobile.com/2015/09/23/samsung-working-major-update-galaxy-s6-s6-edge-s6-edge-plus-note-5/

Sljedeći update će biti neki veliki...ako ne 6.0 onda barem priprema terena za 6.0.

Vjrerujem da će 6.0 popravit sve sitnice koje smetaju korisnike.

Pa me sad zanima, posto ja jos nisam odradio apdejt sa 5.0.2 na 5.1.1 ( a odradio sam download doticnog 5.1.1 samo sto ga jos nisam instalirao ) gore sam objasnio... Da li sad npr. ja mogu nekako da ponistim taj doticni download koji sam uradio ( ili to nije uopste potrebno ni raditi??) pa da sacekam ovaj sad najnoviji moguci sto ce izaci, pa da onda odradim download i instaliram ili to mora sve korak po korak i ne moze odmah da se prebacis sa 5.0.2 na ovaj sad navodno novi apdejt sto ce izaci "6.0..." ?

Ili kad bi npr. otisao samo na mobu na "Software-Update" i kad bi na to kliknuo, da li bi mi izbacilo odmah da ima novi apdejt iako pored toga jos na telefonu imam download od 5.1.1 koji nije instaliran, da li bi mi prikazalo da imam novi apdejt i kad bi prikazalo, da li bi mogao samo onda da odradim download za taj najnoviji apdejt, il bi kao sto sam napisao, morao da radim korak po korak da bi dosao do najnovijeg apdejta??

Valjda ste me razumeli sta mislim, hvala na odgovoru.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.9.2015 4:47 (MBooo).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MBooo kaže.. 

Pa me sad zanima, posto ja jos nisam odradio apdejt sa 5.0.2 na 5.1.1 ( a odradio sam download doticnog 5.1.1 samo sto ga jos nisam instalirao ) gore sam objasnio... Da li sad npr. ja mogu nekako da ponistim taj doticni download koji sam uradio ( ili to nije uopste potrebno ni raditi??) pa da sacekam ovaj sad najnoviji moguci sto ce izaci, pa da onda odradim download i instaliram ili to mora sve korak po korak i ne moze odmah da se prebacis sa 5.0.2 na ovaj sad navodno novi apdejt sto ce izaci "6.0..." ?

Ili kad bi npr. otisao samo na mobu na "Software-Update" i kad bi na to kliknuo, da li bi mi izbacilo odmah da ima novi apdejt iako pored toga jos na telefonu imam download od 5.1.1 koji nije instaliran, da li bi mi prikazalo da imam novi apdejt i kad bi prikazalo, da li bi mogao samo onda da odradim download za taj najnoviji apdejt, il bi kao sto sam napisao, morao da radim korak po korak da bi dosao do najnovijeg apdejta??

Možeš poništit taj dotični download...ili ga čak možeš pobrisat...

Možeš se prebacit direktno s 5.0.2. na 6.0.., ne moraš ići na 5.1.1...

Moraš prvo pobrisat taj update koji si već skinuo i čekat da izađe 6.0. Mobitel kad ti ponudi 6.0 onda ga instaliraš., ne moraš radit korak po korak u smislu da moraš pratit update po redu.

17 godina
odjavljen

S6Edge+ znatno je bolji s baterijom nego dva S6E koja sam ranije imao. Ne samo da nije umro za 3 sata i ispraznio se do podne, nego je izdržao cijeli dan normalne upotrebe s 30% baterije i traje još sada s nekih 10%. Dakle, jedna od većih zamjerki S6 s Edgeom+ je ispravljena (IMHO).

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

u ponedjeljak dolazi zlatni primjerak S6E+ ko ce docekati pon

.... jesam li uspio dobro shvatiti ima utor za nano sim a ne micro sim.... :-/

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.9.2015 19:00 (tommek10).

1 0 hvala 0
15 godina
tommek10 kaže...

u ponedjeljak dolazi zlatni primjerak S6E+ ko ce docekati pon

.... jesam li uspio dobro shvatiti ima utor za nano sim a ne micro sim.... :-/

Daj nabaci mam koju slikicu iskutijejavanja čim dođeš doma, ako ga ne budeš stavljao u pogon negdje drugdje?!

ATJ Lučko
10 godina
neaktivan
R36 kaže...
MBooo kaže.. 

=======================================================

Možeš poništit taj dotični download...ili ga čak možeš pobrisat...

Možeš se prebacit direktno s 5.0.2. na 6.0.., ne moraš ići na 5.1.1...

Moraš prvo pobrisat taj update koji si već skinuo i čekat da izađe 6.0. Mobitel kad ti ponudi 6.0 onda ga instaliraš., ne moraš radit korak po korak u smislu da moraš pratit update po redu.

A kako da ponistim doticni download za 5.1.1 sto sam uradio?

A kako da obrisem ?

===================================================

Sta mi donosi kad ponistim doticni download, a sta donosi kad obrisem?

Mislim logicno kad ponistim, onda ne bi trebalo da bude dowloada vise na telefonu od 5.1.1, a takodje i kad obrisem, onda nema vise tog doticnog downloada za 5.1.1 sto sam skinuo na mobu...

Evo slika, nasao sam na netu, stoji mi gore ( kao na ovoj slici ) u levom cosku, da se download odradio i da se sad treba instalacija da odradi, koju nisam jos uradio, a niti planiram, evo slika >>> http://www4.slikomat.com/13/0925/dca-1112.jpg

===================================================

Da, da mobilni mi je i prosli put ponudio ovu 5.1.1 da downloadujem i ja sam odradio download, ali nisam hteo da instaliram, jer kao sto gore iznad rekoh, mob. mi savrseno radi na 5.0.2 , a 5.1.1 vam nije nista mnogo doneo, a nekima je i dalje bilo bagova...

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.9.2015 21:24 (MBooo).
15 godina
neaktivan

Sta mislite o zamjeni S6 za Iphone 6? Koliko je to pametno uraditi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Oba modela su stara, tako, ... Mozda ako mozes iskombinirat za iP6S?
ptspclan.com | visit us ^^
17 godina
odjavljen

Nisu baš stara... iPhone 6 je i dalje vrlo aktualan telefon (6S nema ništa bitno bolje), a S6 nema nasljednika niti će imati neko vrijeme.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

covjek mi nudi g4 za moj s6 kaj mislite o tome

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Jučer sam instalirao Package disabler pro i disableao neke pakete, danas uštekam USB OTG u mob i uopće ga ne prepoznaje. Također nemogu ni povezati mob s kompom. Ponovno sam enableao pakete, restartao mob, ali je i dalje sve isto. Jel imao neko sličan problem?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ne radi ni fast charge, znači da je vjerojatno hardverski problem. KATASTROFALNA kvaliteta

0 0 hvala 0
14 godina

jesi li pokusao hard reset?

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Pitanje je što si ti napravio s tim disejblanjem. Flashaj originalni ROM img na uređaj.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
mariolla79 kaže...

covjek mi nudi g4 za moj s6 kaj mislite o tome

Ako ti treba veci ekran, odlican fotic sa svim manualnim kontrolama zasto ne.

Imam G4 vec 3 mjeseca i nemam nikakvih zamjerki, vrlo je stabilan u radu bez nekih lagova, ne grije se i izdrzi mi baterija cijeli dan umjerenog koristenja.

Za sada je ovo najkompletniji mob koji sam do sada imao ako uzmem u obzir kameru, ekran, mogucnosti i opcenito kako sam uredjaj radi i ono najbitnije da ne kosta previse.

Od Samsunga bi u ovom trenutku gledao Note 4 koji se sada moze naci vec od 3500 kn i po meni je odlican deal.

Kada Edge + padne na oko 4000 Kn bit ce isto vrlo zanimljiv mob jer ovu cijenu koliko sada kosta je previse...bez ikakvih ugovora naravno.

11 godina
neaktivan
Indestructible kaže...

jesi li pokusao hard reset?

Jesam, i dalje isto.

Tonči kaže...
Pitanje je što si ti napravio s tim disejblanjem. Flashaj originalni ROM img na uređaj.

Disableao sam stvari kao i ovdje http://trendblog.net/increase-samsung-galaxy-s6-battery-life/ . No napravio sam hard reset tako da je to sad nebitno. Ali sjetio sam se da mi se jednom i prije toga dogodilo da sam morao 2-3 puta uštekati punjač da bi mi pisalo brzo punjenje (sad mi samo piše kabelsko punjenje). Stvarno nemam sreće s tim mobitelima. Mene zanima dal ikako mogu zamjenit mobitel direktno u T-Centru (tamo je kupljen), pošto je star 2 tjedna, ili moram slati na servis? 

10 godina

Zvao sam ja onu udruga za prava potrošaća..
Ne možeš zamijeniti direktno u T-Comu jer oni nemaju osoblje koje je sposobno odrediti da li je kvar na uređaju unutar 6mj nastao greškom proizvođača ili samog korisnika.
Mobitel se odnese u servis i uz pretpostvku da je graška proizvođača, napomene se da prema tom i tom zakonu tražiš zamjenu za novi uređaj, a ne popravak proizvoda i prema tom ti moraju dat novi uređaj.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.9.2015 12:16 (.domagojs.).
11 godina
neaktivan
.domagojs. kaže...

Zvao sam ja onu udruga za prava potrošaća..
Ne možeš zamijeniti direktno u T-Comu jer oni nemaju osoblje koje je sposobno odrediti da li je kvar na uređaju unutar 6mj nastao greškom proizvođača ili samog korisnika.
Mobitel se odnese u servis i uz pretpostvku da je graška proizvođača, napomene se da prema tom i tom zakonu tražiš zamjenu za novi uređaj, a ne popravak proizvoda i prema tom ti moraju dat novi uređaj.

Ma to sam i mislio, sad opet moram čekat tjedan dana servis a mobitel je nov..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice