Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava

poruka: 5.676
|
čitano: 1.165.554
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Kada smo već kod rootanja, ja sam neopisivo siguran, da kada bi Samsung dozvolio instalaciju TW-a bez i jedne "njihove" aplikacije ali u TW obliku, da zajednica developer-a kao takva ne bi uopće imala smisla postojanja! 

A Samsung bi enormno po tome profitirao, odnosno, dobio bina ugledu, da ne spominjem kada bi na svaki uređaj, ili svaku seriju, liniju izdanih mobitela, dali minimalno dvije nadogradnje u recimo dvije godine vremenskom periodu! 

Uvjeren sam da nikome ne bi bilo problem i pljunuti 1000€ plus minus za flagship, pa bio on S, S Edge, S Edge Premium ili Note 5!

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava
ATJLučko kaže...

Kada smo već kod rootanja, ja sam neopisivo siguran, da kada bi Samsung dozvolio instalaciju TW-a bez i jedne "njihove" aplikacije ali u TW obliku, da zajednica developer-a kao takva ne bi uopće imala smisla postojanja! 

TW-ovi problemi nisu aplikacije, nego sam TW.

15 godina
Tonči kaže...
ATJLučko kaže...

TW-ovi problemi nisu aplikacije, nego sam TW.

Uglavnom se slažem, i ne slažem se sa komentarom, pa da malo pojasnim što, kako i zašto! 

Primjerice, stalno spominjanje bloatwer-a, što je skupni naziv za Samsungove aplikacije su značajan dio koji usporava TW u radu, zar ne? 

Kada ne bi bilo prije svega takvih "zmazanoća" android OS-a, u samom startu bi već bio brži, pa kada bi se TW još više onda uskladio sa stock android OS-om, odnosno trenutnom aktualnom verzijom, siguran sam da bi stvar sa dojmovima usera Samsung mobilnih gadgeta bila višestruko veća i bolja općenito!

ATJ Lučko
17 godina
odjavljen

Instalirana aplikacija sama po sebi svojim postojanjem ne "usporava" rad TW-a. Android je operativni sustav, a TW je verzija tog Androida i ima modifikacije koje su daleko od jednostavnog "bloatwarea". To što netko navodi bloatware kao problem, ne znači da zna o čemu govori. Eventualno trajno podignuti servisi mogu opterećivati bandwidth mrežnih konekcija, uzimati vrijeme procesoru, memoriju, ali problemi TW-a nisu samo to niti mislim da tih servisa ima puno. Problemi TW-a dolaze od načina na koji su riješena podešenja kernel modula, sama izvedba modula koje je izradio Samsung i konačno njihov window manager, launcher.

13 godina
neaktivan

Evo danas sam uzeo s6 gold i zanima me nosite li ga u masci(ako da,koje su najbolje?),dali je sklon ogrebotinama i to?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
zanimatelj kaže...

Evo danas sam uzeo s6 gold i zanima me nosite li ga u masci(ako da,koje su najbolje?),dali je sklon ogrebotinama i to?

nabolje onu od 0.3 mm prozirnu

http://bajatv.info/v2/
11 godina
neaktivan

I ja imam gold. Koristim Spigen tanku prozirnu masku. Jako je dobar osjećaj u ruci, a savršeno štiti. 

14 godina
neaktivan

Narucio sam iz gizzma onu ko zastitu za staklo, ali ne foliju nego isto nekakvo staklo, sta kazete na to, jel isprobao itko? Gledao sam po youtubu malo reviewe i svi kazu da je super stvar te da je skoro nemoguce da ti s tim staklo pukne, a osjecaj je isti kao i sa folijom, vidit cemo kad stigne :)

Battlelog: gjurki
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Volvox kaže...

Narucio sam iz gizzma onu ko zastitu za staklo, ali ne foliju nego isto nekakvo staklo, sta kazete na to, jel isprobao itko? Gledao sam po youtubu malo reviewe i svi kazu da je super stvar te da je skoro nemoguce da ti s tim staklo pukne, a osjecaj je isti kao i sa folijom, vidit cemo kad stigne :)

Imam ja to tempered glass i stvarno je izvrsno i kda se zaljepi nema onih baloncica ko kad zalijepis obicnu foliju...

http://bajatv.info/v2/
14 godina
neaktivan
manipulator kaže...
Volvox kaže...

Imam ja to tempered glass i stvarno je izvrsno i kda se zaljepi nema onih baloncica ko kad zalijepis obicnu foliju...

U pa super onda, bio sam malo skeptičan jer nisam znao kakav je feeling tipkat po tome i to, al vidim svi hvale i kao ako ti padne mob i pukne ti to staklo, da nemas tog stakla puklo bi ti od moba, tako da tocno znas kad ustedis 1000 kn za novo staklo 

14 godina
neaktivan
Volvox kaže...

Ti iz tog gizzma su teži lopovi. Oni prodaju stakla i maske po 200-300kn. Nisu normalni.

Nillkin staklo i prozirna maska iz Kine me je koštala oko 70kn...

Imate one dučančiće po shoping centrima - tamo su maska i staklo po 50kn - isto kvalitetno. Ne bacajte novce na gizmmo.

13 godina
neaktivan

Pozdrav. 

Zanima me jel ima tko problema sa labavom home tipkom?

Moj je s6 obicni, black 32gb. Mob je super, al eto danas sam skuzio taj problem. Ima malo lufta i lupka kad protresem mobitel ili lupkam po mobitelu i po tipki, i to onako poprilicno.

Tipka radi kako treba, otisak prsta radi uredno, sve ok.

Kakva su iskustva s ovim problemom? Jel se to lupkanje pogorsa s vremenom? Traziti zamjenu ili se pomiriti s tim? 

Domo

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Lyrik kaže...

Pozdrav. 

Zanima me jel ima tko problema sa labavom home tipkom?

Moj je s6 obicni, black 32gb. Mob je super, al eto danas sam skuzio taj problem. Ima malo lufta i lupka kad protresem mobitel ili lupkam po mobitelu i po tipki, i to onako poprilicno.

Tipka radi kako treba, otisak prsta radi uredno, sve ok.

Kakva su iskustva s ovim problemom? Jel se to lupkanje pogorsa s vremenom? Traziti zamjenu ili se pomiriti s tim? 

Imao sam prvo bijeli, pa crni pa zlatni S6, svi su imali katastrofalnu tipku, jako labavu i skripi kad ides prstom sa lijeva na desno po njoj.. ali otisao sam u t centar i vidio da izlozeni ima vrhunski napravljenu tipku, nisam ga slao na reklamaciju jer mi se nije dalo cekati par dana da mi to zamjene

13 godina
neaktivan

A neznam ni sam sto da radim. Mislim, nije to toliko strasno ali s obzirom da je ovo premium uredaj i kosta pun k novaca, onda me malo i zivcira. Cijeli uredaj je u ruci jako homogen, jako cvrst i odlicnog osjecaja, i onda dodes do te tipke koja lupka, katastrofa.

Kupio sam ga na ekupi, i sad ako ima posaljem nazad sigurno sam tjedan dana bez mobitela ako ne i vise, a mozda dobijem i losiji, pa onda opet zajebancija :(. Jel ti se sta pogorsalo to lupkanje otkad ga imas? Moj je ni tjedan dana star tako da ....

Evo video na jubitubiu: 

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.9.2015 20:14 (Lyrik).

0 0 hvala 0
10 godina

kakav spigen i bakarači, ako ste već uzeli s šesticu, zašto je problem uzeti original clear view cover za 50 eura? ja ga imam već 3 mj i prezadovoljan sam. Ako netko misli ušparat 100, 200kn, mora znati da jeftinije uvijek izađe najskuplje. Ne želim ulaziti u rasprave kako je nekome neka maska za 50 kn super i vrh vrhova, neka mu je. Ja sam riskirao odmah 50 eura i nisam požalio.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

ljudi,ne znam sta vas buni,skinite lepo klip (mega host) koji sam okacio,i pogledaje. Cim se pokrene cetri,pet programa,svaki program iznova rilouduje. Pogledajte,pa ce vam biti jasno

Nikad vise Samsung

0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
R36 kaže...
Volvox kaže...

Ti iz tog gizzma su teži lopovi. Oni prodaju stakla i maske po 200-300kn. Nisu normalni.

Imate one dučančiće po shoping centrima - tamo su maska i staklo po 50kn - isto kvalitetno. Ne bacajte novce na gizmmo.

Ma kakvi lopovi, spigen maskica u original ducanu od spigena, naci da si amer i narucujes, dode ti u nasoj valuti oko 200 kn, a oni prodaju po 250, pa mislim uzmi u obzir dostavu, nekakv porez im nabiju i ostale gluposti, dečki nisu u nekom velikom dobitku. Imaš i u gizzmu za kupit jeftine maskice za 50 kn, koje stvarno toliko i vrijede, a masku i staklo koje skupa dodu 50 kn ne zelim stavljat na mobitel, na nexusu 5 sam imao spigen masku, a prije nje razne te od 50 kn i tek kad sam spigena stavio to je bilo to, kad kliknes tipke sastrane koda si kliknuo na mobu, a ne ove za 50 kn prst moram otkinut da bi kliko. 

Za uređaj od 6000 kn da je problem dat 300-400 kn za maskicu i staklo,mislim da nije. Ja sam kupio maskicu za 280 kn, i to staklo za 120, dakle 400 kn ali sam na miru, a ne kad mi padne da počnem krunicu molit da je uredu :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2015 0:29 (Volvox).
12 godina
neaktivan

Dobio sam update jutros 200 cca MB, osim zaobljenih ikona nisam ništa drugo primjetio. T Mobile mobitel ali na VIP mreži.

Mogu li negdje naći što je sve dodano ili promjenjeno osim ikona?

Hvala

I Don't Give A Damn

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Volvox kaže...

To je savršenstvo! Samo što na s6 to zaista treba dobro znati postaviti uz sam rub ekrana. Iako govorimo o "običnom" s6 njegovi rubovi ekrana su ipak blago zakrivljene, pa se događa da tempered glass ipak dobije zrak ispod, a onda to ne izgleda dobro. No, može se. 

11 godina
neaktivan

@matrix777 Poštujem, ali nisi u pravu. Po mome. Imam i ja original i masku i clear view, a do spigen maskice to nije bilo to. Kako kažeš, ne želiš ulaziti u rasprave, stoga nemojmo. Samo kažem da se ne slažem s tobom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2015 9:05 (Mr.Lauren).
14 godina
neaktivan
Volvox kaže...
R36 kaže...
Volvox kaže...

Ma kakvi lopovi, spigen maskica u original ducanu od spigena, naci da si amer i narucujes, dode ti u nasoj valuti oko 200 kn, a oni prodaju po 250, pa mislim uzmi u obzir dostavu, nekakv porez im nabiju i ostale gluposti, dečki nisu u nekom velikom dobitku. Imaš i u gizzmu za kupit jeftine maskice za 50 kn, koje stvarno toliko i vrijede, a masku i staklo koje skupa dodu 50 kn ne zelim stavljat na mobitel, na nexusu 5 sam imao spigen masku, a prije nje razne te od 50 kn i tek kad sam spigena stavio to je bilo to, kad kliknes tipke sastrane koda si kliknuo na mobu, a ne ove za 50 kn prst moram otkinut da bi kliko. 

Za uređaj od 6000 kn da je problem dat 300-400 kn za maskicu i staklo,mislim da nije. Ja sam kupio maskicu za 280 kn, i to staklo za 120, dakle 400 kn ali sam na miru, a ne kad mi padne da počnem krunicu molit da je uredu :)

Ja sam kumu naručio masku i staklo za ukupno 100kn. Ništa ne trebaš jako klikat da stisneš gumb.Maska je odlična.Nakon tjedan dana pao mu je mobitel na beton i zaštitno staklo je puklo a maska je sačuvala mobitel. Onda me je opet zamolio da mu naručim zaštitno staklo.

Znači i ova kombinacija za 100kn očito dijeluje.

Dat 400kn za za kombinaciju u HR ili 300 kn u SAD-u a proizvodnja ih u Kini dođe 30-40kn ne pada mi na pamet. Ja direktno naručujem sve iz Kine i na zadnja 3 mobitela stavljam Nillkin staklo - ma staklo bez greške. Čak sam dobio zaštitno staklo za leču kamere!!

Ove spigen maske su mi predebele (imam mi jednu frend na G3). Kao da ima oklop oko mobitela a ne masku.

15 godina
neaktivan
To se zove porez na budale bez neke velike uvrede. Lijeni ljudi i lijeno im naručiti nilkin, a te spigen maske na ebayu koliko hoćeš hahah

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Marko5552 kaže...
To se zove porez na budale bez neke velike uvrede. Lijeni ljudi i lijeno im naručiti nilkin, a te spigen maske na ebayu koliko hoćeš hahah

Ma nisam ljen naručit nilkin, narucujem iz kine stalno nesto, ali jednostavno sam probao 200 maskica razlicitih i spigen jedini radi posao kako treba. Mobitel mi je dosao pred par dana, nije mi se dalo čekat mjesec dana da to dode iz Kine/amerike, mobitel bi mi u mjesec dana pao 10 puta jer nisam bas pazljiv(da jesam nebi kupovao maskice), i nebi ga kasnije za pristojnu cijenu mogao prodat, a ovako sam dao 100-200 kn više a na miru sam, sve stiglo i ja zadovoljan, a ko ima za uzet s6 od 6000 kn ili na neke bjesne ugovore mislim da mu ne igra neku veliku ulogu 100-200 kn..

12 godina
neaktivan

Ja imam flip masku iz gizma za 60kn. I nisam smotan pa mi mobitel ne ispada iz ruku :)

Maska je sasvim dovoljna.

I Don't Give A Damn

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Molio bi te da daš link za staklo gdje dobijem i staklo za leće...hvala
11 godina

Ako je kome dosadio s6 i mjenjao bi se za G4 javite se u inbox. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
thebatman kaže...

Nije ovo njuškalo... 

12 godina
neaktivan

Meni je S6 jedini mobitel koji mi nije dosadio.

G4 je ružan, barem meni.

I Don't Give A Damn
14 godina
neaktivan
Gospodin_87 kaže...
Molio bi te da daš link za staklo gdje dobijem i staklo za leće...hvala

http://www.banggood.com/NILLKIN-Anti-Explosion-Glass-Screen-Protector-For-Samsung-Galaxy-S6-G920F-p-975437.html - staklo - znači dobiješ zaštitno staklo za prednju stranu, zaštitno staklo za leču kamere i zaštitnu foliju za zadnju stranu. Pošto ja imam masku, nisam stavljao zaštitnu foliju na zadnju stranu. Nillkin staklo ti je poznato staklo tako da ne možeš pogriješit. 

http://www.banggood.com/Ultra-Thin-0_3mm-Soft-Back-Case-Cover-For-Samsung-Galaxy-S6-p-981372.html - maska

Meni je to najbolja kombinacija.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.9.2015 10:01 (R36).
14 godina
neaktivan
thebatman kaže...

Šta bi?? Znatiželja??

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice