Piknuo S6 Edge zlatni 64GB....javin malo objektivnije dojmove
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://facebook.com/MandicPhoto
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://facebook.com/MandicPhoto
Zlatna verzija je meni najljepša
Ipak si pokleknuo i uzeo ovog ljepotana 
Ipak si pokleknuo i uzeo ovog ljepotana 
Hehe imam G4, a bilo je na novoj pretplati ili M9 ili S6/S6E...za par dolara vise mj zasto ne...vec sam ja rekao, jedine boljke su mi SW i batka
Meni je preko Smart switcha ponudio update od 1.6gb.
Bio sam na 5.1.1
Danas sam ga instalirao pa cemo vidjet hocu li pozalit 
Na kojoj si mreži?
Ja sam na t comu i još uvijek sam na 5.0.
A pokušavam već 2 dana skinuti VIP 5.1.1 i svaku put ga skine ali nemogu ga extract, javlja grešku, ne razumijem.
I Don't Give A Damn
Zasada što sam skontao poslije updatea je da se koristi manje ram memorije.
Prije mi je mob koristio o ko o 83% a sada oko 67%,a to znači i manje baterije..Za bateriju treba najmanje 3 ciklusa da prodje da bih mogao ocijeniti
Pozz
danas sam skinuo novi 5.1.1 EE sa sammobile-a i kada sam ga upladao preko odina izbacio mi je fail na hidden.img
vratio sam 5.1.1 xef francuski firmware, koji znam da prolazi bez greske, ali primjetio sam da mi je sada odjednom knox warranty void 1 (0x0301),
sve sam to radio milijun puta na nekoliko raznih modela samsunga koje sam imao, i uvijek je bilo ok, sada me zanima dali zbilja moguce da mi je manje od 3 mjeseca star
s6 upravo izgubio garanciju?
iskreno ja ne mogu vjerovati jbt
molim Vase misljenje
sad sam dobio neki update t-mobile. vec imam 5.1.1 official opvo je valjda za rame update da manje "guta"
Pozz
danas sam skinuo novi 5.1.1 EE sa sammobile-a i kada sam ga upladao preko odina izbacio mi je fail na hidden.img
vratio sam 5.1.1 xef francuski firmware, koji znam da prolazi bez greske, ali primjetio sam da mi je sada odjednom knox warranty void 1 (0x0301),
sve sam to radio milijun puta na nekoliko raznih modela samsunga koje sam imao, i uvijek je bilo ok, sada me zanima dali zbilja moguce da mi je manje od 3 mjeseca star
s6 upravo izgubio garanciju?
iskreno ja ne mogu vjerovati jbt
molim Vase misljenje
Moguće, ali imaš tutorial na you tubeu kako sve vratiti u prvobitno stanje..
vidit cemo nocas je napravljen update tj rano jutros, veceras cu bas viditi koliko je slobodno mem.
Jel mi možeš poslati link od tog videa, jer koliko znam ne postoji ništa što može vratiti knox counter na 0?!
Gdje se nalazi "opcija" za provjeru nadogradnje na Smart Watch-u? >Dosta je komplicirano za razliku od Kiesa...?
Meni je preko Smart switcha ponudio update od 1.6gb.
Bio sam na 5.1.1
Danas sam ga instalirao pa cemo vidjet hocu li pozalit 
Na kojoj si mreži?
Ja sam na t comu i još uvijek sam na 5.0.
A pokušavam već 2 dana skinuti VIP 5.1.1 i svaku put ga skine ali nemogu ga extract, javlja grešku, ne razumijem.
Na Tcomu sam...kupljen preko firme.
Smart switch kad se otvori sam javlja da postoji novi update, a mislim da mozes i u opcijama provjeriti (recovery).
Cudi me jedino zasto sam dobio update od 1.6gb, a ne manji.
sad sam dobio neki update t-mobile. vec imam 5.1.1 official opvo je valjda za rame update da manje "guta"
Ja sam dobio taj najnoviji update i dalje i je ram stalno preko 80%...
Mozes li da napravis ss spisak svih pokrenutih aplikacija?
Evo i stalno se nes otvara zatvara. Evo i ss kada sve izbrišem.
Ako imate pitanje u vezi case moddinga slobodno pitajte. (sprejanje i rezanje itd.)
custom rom nema nam druge..
custom rom nema nam druge..
Ovakav hardver, a unistili ga softverom, bukvalno onesposobili.
Evo i stalno se nes otvara zatvara. Evo i ss kada sve izbrišem.
Ja bih na tvom mjestu napravio Hard reset,jer ovo kod tebe nešto ne štima. Kod mene je memorija od 60 do najviše 78% al to kad ostavim par aplikacija da rade u pozadini.Inace ovaj update je stvarno super,ali bih vam svima preporučio reset,znači sve obrisati kao i ja..
A što se tiče baterije za sada evo drugo punjenje i zadovoljan sam,bolje za 20% nego prije updatea.
Evo sad baterija na 72% a SOT imam 1.37 minuta što je šta je stvarno odlično. .
Ekipa bezveze paničarite, taj memory leak je propust novog kernela koji je došao sa 5.0.1
Sređen je na 5.2 jer su napokon uzeli novu bazu fala bogu...
Ali ne želim opet pokretati subjekt razgovora o manama Androida 
Taj memory leak ne postoji na XZ još i na 5.0.1/2, na M9 ga nema na 5.1, ja mislim da je to problem Touchwizz-a.
Taj memory leak ne postoji na XZ još i na 5.0.1/2, na M9 ga nema na 5.1, ja mislim da je to problem Touchwizz-a.
Slažem se.Zato je nova launcher zakon i must have na svakom Android uredjaju
ptspclan.com | visit us ^^
Postoji...pogledaj malo debug log, svaki telefon ga ima, ali kod veceg uptimea (vise cache procesa) se javlja s osjetnim utjecajem na fluidnost i batku
Pozdrav svima :) unapred vam se izvinjavam za poduzi post sto cu napisati.
Imam Samsung S6, da znate o cemu je rec, idemo dalje, danas dobih ponudu da odradim "update" i odradio sam samo "download" koji se sastojao od 648.05MB ( a bilo gde drugo da procitam, nikome ovoliki apdejt nije stigao, svima je oko 100 - 300MB, ne znam kako to ide i zasto je kod nekog 120MB, a kod nekog 250MB, a kod nekog 310MB i itd...? ) jos nisam odradio instalaciju novog software, trenutno imam 5.0.2 Lolipop i prezadovoljan sam bio.
Zasto jos nisam uradio instalaciju, pa citao sam dosta po netu i vidim da se neki zale kako im je ovaj novi update 5.1.1 Lolipop, zasro mobilni, tipa pale im se notifikacije stalno kao da im nesto stize, a ustvari im nista ne stize i itd... i itd... pa me kopka na neki nacin, da li da uopste odradim tu instalaciju? Pokusao sam sad da uklonim taj download, da povucem prstom ka levo il desno ( kao kad imate neko obavestenje na fbu ili vacapu i slicno, pa kad povucete prstom ka levo il desno ono vam se odmah smakne sa displeja ) da mi se ukloni taj update sa displeja i da ga ne instaliram, ali mi ne dozvoljava da uklonim, hocu reci, da nisam bukvalno prisiljen da instaliram na 5.1.1 Lolipop, ali mi konstantno stoji u levom cosku ( poslacu vam sada sliku i zaokruzio sam crvenom bojom na sta konkretno mislim ) da imam da odradim instalaciju, jer sam u velikoj dvoumici da li da instaliram ovaj novi 5.1.1 Lolipop, ili da ostavim stari 5.0.2 Lolipop.
Evo slika ( http://www4.slikomat.com/13/0810/y2j-asdasd.jpg ) na sta mislim i sta znaci ova druga opcija "scheduled" ( mislim da to na nasem jeziku pise "zakazane aktualizacije softvera ), mislim znam sta znaci "scheduled" u prevodu, to je plan, a ovo sve znaci da isplaniram svoj softverski apdejt, ali kad stikliram to, dole mi i dalje samo stoji "instalirajte" a ne bi zelio jos da instaliram 5.1.1 , posto sam nacitao svakojake stvari kao sto sam naveo da zvukovi notifikacija stalno dolaze iako nikakve notifikacije nema, pa cak da neki nisu mogli kao navodno ni mobilni posle instaliranog apdejta da upale i itd... i da ima jos nekih bagova i slicno, a sa 5.0.2 sam bio zadovoljan skroz, postoji li neka mogucnost da izbrisem ovaj sad download sto sam skinuo i da mi se ukloni to iz levog coska, sto sam vam na slici zaokruzio crvenom bojom? I da ostanem na ovaj 5.0.2?
I da li posle te doticne instalacije moram da odradim neki reset i kako da odradim taj reset? Citao sam oko toga, kao da se mora neki hard reset da odradi da bi telefon prihvatio 5.1.1 i radio kako treba i itd... i itd... laik sam oko ovog, slabije sam upoznat, pa mi pomozite koliko god mozete... i da, zanima me, ako budem odradio taj update do kraja tj. instalirao na 5.1.1 i ako mi slucajno mobilni bude stopao, il sta znam... da li opet mogu da vratim sa 5.1.1 Lolipop na 5.0.2 Lolipop?
Unapred hvala na odgovorima.
5.1.1 popravlja cjeli niz sranja na Androidima (5.0.x serija je živi užas, a prvi 5.1.0 nije popravio baš sve). E sad, bilo bi šteta da je Samsung nešto zeznuo, jer je 5.1.1 zaista dobar.
Zadnji update je dobar. Sve kako treba..
Ima jedna smiješna stvar koju sam nekidan primjetio na S6 i stvarno smatram da je to neozbiljno od strane Samsunga.
Kada se uredaj ide otkljucavati sa Phone shortcutom sa lock screena on zapravo otkriva u pozadini low res sliku na kojoj imamo u pozivima Adama i Bernarda, znaci staticka slika, i tek onda pali pravu phone aplikaciju koja je normalne oštrine.
Ajde da bar nije low res ili da nema nikakva imena, jer ih niti nema kada zapravo ude u aplikaciju...
Zadnji update je dobar. Sve kako treba..
Ima jedna smiješna stvar koju sam nekidan primjetio na S6 i stvarno smatram da je to neozbiljno od strane Samsunga.
Kada se uredaj ide otkljucavati sa Phone shortcutom sa lock screena on zapravo otkriva u pozadini low res sliku na kojoj imamo u pozivima Adama i Bernarda, znaci staticka slika, i tek onda pali pravu phone aplikaciju koja je normalne oštrine.
Ajde da bar nije low res ili da nema nikakva imena, jer ih niti nema kada zapravo ude u aplikaciju...
To je sasvim uobičajen trik za mnoge aplikacije; na iOS-u, na Androidu... Često aplikacije uzimaju screenshot ekrana prije tombstoninga (spavanja) ili gašenja i to prikazuju kod idućeg paljenja. Svakako ljepše izgleda od bijelog ekrana ili dosadnih loading indikatora.