Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava

poruka: 5.676
|
čitano: 1.163.520
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Samsung Galaxy S6-Rasprava
R36 kaže...

A ti si na Z3, tek sad vidio...Pa ne bi bio na Z3 pored M9,G4 i S6 nema šanse 

Tonči ako ti S6 ima ispodprosječnu bateriju onda G3,G4,M9 izbjegavaj.

Sve telefone imam od 1 do 3 mjeseca. :)  Osobno sam na iPhoneu... privatnim brojem, ali u pravilu paralelno koristim 3-4 uređaja i to redom kako izlaze. Zadnji je bio G4 i bio je OK, a prije toga S6E i bio je smećast s baterijom. Idućeg tjedna mi stiže Z3+...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Samsung Galaxy S6 - Rasprava

Ekipa, od sada se ova tema strože moderira - poželjni su samo konstruktivni postovi, kvalitetne informacije, savjeti za sadašanje i buduće korisnike S6/S6E.

Kao što možete vidjeti na zadnje 3-4 stranice obirsano je više od pola postova jer su pretvarala temu u smeće. Kome se brljba zabave radi, neka ide u birtiju, tamo je sve dozvoljeno... Tko želi pričati o nekom drugom smartfonu koji nije Galaxy S6 ili S6E, neka ide u temu tog smartfona.

Onima koji su bili najproduktivniji u pisanju off topic postova poslana su upozorenja, svako daljnje zagađivanje teme bit će strože kažnjavano!

Hvala na pažnji, uživajte dalje u korištenju foruma!

...
Moj PC  
3 0 hvala 3
17 godina
odjavljen

Nemam pojma što se ružno dogodilo u međuvremenu, ali nije lijepo kad se ljudi vežu srcem uz uređaje; nema smisla. 

Svakako, ima li tko volju pratiti detaljan log korištenja jedan dan i to objaviti? Znači, samo statistika, ništa privatno. Zanima me što najviše troši bateriju kod onih koji tvrde da imaju 7 sati SoT i što zapravo rade.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2015 22:59 (Tonči).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava
Tonči kaže...

Nemam pojma što se ružno dogodilo u međuvremenu, ali nije lijepo kad se ljudi vežu srcem uz uređaje; nema smisla. 

Svakako, ima li tko volju pratiti detaljan log korištenja jedan dan i to objaviti? Znači, samo statistika, ništa privatno. Zanima me što najviše troši bateriju kod onih koji tvrde da imaju 7 sati SoT i što zapravo rade.

Tonči evo sad ču ti ja stavit jedan dan korištenja mobitel i detaljan opis. Mislio sam pričekat s kompletnim testiranjem jer testiram bateriju na različite načine ali evo ide prvi test uskoro.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2015 23:07 (R36).
14 godina
neaktivan

TEST S6 (moje subjektivno zapažanje bez ikakve namjere da se bilo tko mora s navedenim složit)

Baterija je testirana u normalni uvjetima bez ikakvog pretjerivanja da baterija bude što bolja ili lošija.

Baterija : Wifi je bio upaljen 70% (kuča, kafić i sl gdje ima besplatan wifi) i 30% 4G mreža gdje nisam imao wifi.

Mobitel je skinut s punjača oko 11h sati i korišten je za facebook, whats app,kamera, surfanje s malo poziva. Svjetlost ekrana je postavljena na AUTO.

1. U 21:34h je mob već radio oko 11h i imao sam 61% baterije i 1:45min sot-a.(slika 1) .

2. U 22:18h baterija mi je na 50% (slika 2). Gledan je video od 20min na you tube i korišteni su whats app, facebook, internet. Vidi se da u 22:18h imam na 50% baterije 2:28h Sot-a (slika 3). Znači od 61%-50% meni se povećao Sot za 43 min s 1:45 na 2:28. Na (slika 4) se vidi da mi je najviše trošio zaslon 12% facebook 8% i (slika 5) ostalo.

3.Mobitel je od 23:00 pa do 7:00h bio u Standby normalno bez nekog posebnog moda kojeg Samsung ima. U tih 8h potrošeno je oko 3% baterije.

4.Otišao na posao i u 11:00h provjeravam stanje baterije,u jednom trenutku mi internet nije 4G nego E. (slika 6) baterija mi je na 33% i mobitel radi već 23 sata. Tu nisam slikao Sot, promaknulo mi je ali mislim da je bilo oko 3h Sot-a. Cijeli dan je korišten whats app, email, facebook, malo poziva (trenutno je tako bilo danas).

5.Oko 16:00 mi baterija pada na na 15% i gasim internet na 1h. Ostavljam samo pozive i poruke. U 17h palim 4G i klasika korištenja mobitela - imam oko 13%.

6.Dolazim doma oko 18:30 i imam oko 7% baterije. Koristim mobitel do 5% s upaljenim Wifi. Već je 19:10 s 5% baterije i imam 4:02h Sot-a (slika 8). Od toga je facebook potrošio 25%, zaslon 15%, usluga za google play 14%,Android os 7%,Whats app 6% i ostalo...(slika 9 i slika 10).

Mobitel je radio 1d 7h 41min i imao sam 4:02h Sot-a. Napuni se na 100% za 1:07min. Ja prezadovoljan s tim Sot-om.

Primječujem da najviše surfanje na 4G troši bateriju. Ako se ne koristi puno 4g nego Wifi onda baterija može izdržat bez beda oko 5-6h Sot-a.(kako kod moga frenda). Također je prilikom kupnje instaliran Samsung Push Service (automatski se instalirao) koji je smanjio potrošnju baterije prilikom potrošnje podataka (4G ili Wifi).

Da sam imao upaljen mobitel samo na 4G bez Wifi računam da bi imao do 3h Sot-a.

Zaslon : Po meni trenutno najbolji zaslon na tržištu. Kutevi gledanja su odlični, kontrast također. Na suncu je odlično čitljiv. Znači prvi mob na kojem ne trebam manualno posvijetlit ekran na suncu da mi bude čitljiv. Auto funkcija ekrana radi odlično.

Preformanse : Evo iskreno. Mobitel stvarno nema lag. Meni još ni jedamput nije zaštekao. Znam imat otvreno po 5-10 tabova i mob radi fluidno bez ikakvih problema. Sve se otvara brzo bez nekog čekanja. Internet stranice učitava brzinski. Sve je kao na Iphone-u bez imao pretjerivanja. Nema nikakvog pregrijavanja prilikom surfanja, gledanja videa, slikana, dopisivanja itd... mobitel je hladan i uopće se ne grije.Ne igram igrice na mobu pa ne mogu reći ponašanje za to ali pretpostavljam da se ipak tad malo zagrije kao i svaki. Prilikom normalne upotrebe mobitela, garantiram da se neće zagrijat.

Senzor otiska prsta radi kao i na Iphone-u.

Po meni je ovo najbolji Samsungov TW., bolji mi je od LG UI kojeg sam prije koristio. Kombinacija izgleda i boja mi paše. Ne volim tamne, sterilne ekosustave kao što je npr kod M9. To mi brzo dosadi.

U "tema" se može skinut tema "material design" pa ti mobitel izgleda kao čisti android., kome se ne sviđa TW. 

Izrada : Meni je S6 pored G4 najljepše dizajniran i složen mob. Nema velike bazele (meni jako bitno), dovoljno je tanak i kompaktan. Ništa mi ne škripi.Naspram G3 mali odmor za ruku.

Kamera : mislim da je tu sve već rećeno. Jedna od najboljih ako ne i najbolja na tržištu (dnevno svijetlo), uz G4 (nočni uvjeti). Volim auto postavke a tu S6 odrađuje svoj posao odlično. 

Zaključak : Mislim da nisam pogriješio što sam išao na S6. Što sam očekivao to sam i dobio. Nisam ga uzimao na pretplatu nego preko njuškala - novi - zapakiran i dobio sam ga za 3600kn. Mislim da za tu cijenu ne može bolje 

Nedostaci :  Izbočena kamera ( ne znam kakvu ona zaštitu ima - pretpostavljam Gorila Glass 4) i neizmjenjiva baterija (više zbog praktičnosti izmjene ako nenadano crkne)

Ako ima tko kakvih pitanja - slobodno.

slika 1 slika 1
slika 2 slika 2
slika 3 slika 3
slika 4 slika 4
slika 8 slika 8
slika 9 slika 9
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.6.2015 0:36 (R36).

5 0 hvala 5
17 godina
odjavljen

Vrlo zanimljivo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
R36 kaže...

TEST S6 (moje subjektivno zapažanje bez ikakve namjere da se bilo tko mora s navedenim složit)

Moram priznat da su moji (i ja naglašavam subjektivni dojmovi) vrlo slični. Na S6 prešao sam sa S2 jer je to prvi mob s Androidom koji me nakon S2 oduševio. Kratko sam vrijeme isprobavao Nexus 5 (Lolipop 5.1.1) ali S6 je za njega svemirski brod.

Čude me prigovori na bateriju jer mi se još nije dogodilo da uz intenzivno korištenje (ne igram igre na mobu) ne izdrži cijeli dan, a uz standardno dva dana. Osim toga Quick Charge je sveta stvar, za 10 minuta baterija se napuni 30% - dovoljno za pola dana. Zamjerka ide na konektor za punjač koji se dosta teško spaja (ulazi) u mob i to sam primjetio kod još dvoje ljudi koji ga imaju.

Slažem se da je izbočena kamera najveći nedostatak i zbog toga sam odmah kupio originalnu Samsungovu masku (180 KN, Samsungov dućan u Arena centru). Ali kad se uzme u obzir kvaliteta fotografija i videa 1080p/60FPS čovjek se lakše miri s tim.

11 godina
Ma moj se katastrofa grije, ne mogu ga drzati kopiko je vruc.cini mi se da je zbog temp ostecena baterija jer evo 34% i 2h i 14 min sota sto je stvarno katastrofa, a mob nije kod mene ni tjedan dana. A koristen je uglavnom za viber, 4 fotke, 8 min google mapsa, i mozda 5 min na fb, a skonuo sam ga jutros oko 10 sa punjaca. Ma probao sam to vec nekoliko puta.
17 godina
neaktivan

Evo da i ja ostavim svoje dojmove. Prešao sam s S2 na S6. Čini mi se da se baterija nešto brže troši makar nemam pojma koliko na današnjim mobitelima traju baterije pošto mi je zadnji mobitel bio S2. Zaslon po meni nema konkurencije barem naspram mobitela koje sam imao prilike koristiti. Fotografije savršene. Koristim nova launcher i zasad sve radi jako fluidno bez ikakvog rušenja, štekanja itd. Kvaliteta izrade i materijali izvrsni. Kvaliteta razgovora također jako dobra, signal postojan, gps brz. Jedina mana zasad je ta kamera koja strši malo previše inače prezadovoljan.

Pauk

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
herkulcro kaže...
Ma moj se katastrofa grije, ne mogu ga drzati kopiko je vruc.cini mi se da je zbog temp ostecena baterija jer evo 34% i 2h i 14 min sota sto je stvarno katastrofa, a mob nije kod mene ni tjedan dana. A koristen je uglavnom za viber, 4 fotke, 8 min google mapsa, i mozda 5 min na fb, a skonuo sam ga jutros oko 10 sa punjaca. Ma probao sam to vec nekoliko puta.

Očito da si dobio mob s greškom. A ništa - pravac u servis.

15 godina
odjavljen

Ja dok sam imao S6, nisam primjetio nikakvo zagrijavanje, tako da mislim da je najbolje u servis nositi

0 0 hvala 0
17 godina
Hrvoje kaže...

Po cemu je S6 svemirski brod za tebe u odnosu na N5? Osim kamere i par trikova, ne nudi nista bolje...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
17 godina
odjavljen
Mitch kaže...
Hrvoje kaže...

Po cemu je S6 svemirski brod za tebe u odnosu na N5? Osim kamere i par trikova, ne nudi nista bolje...

Mora da se šališ, zar ne?

14 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Hrvoje kaže...

Kamera, kvaliteta izrade, ekran, čitač otiska prsta, brzina(nexus je možda malo fluidniji ali je s6 brzi u otvaranju), funkcionalnost touchwiza naspram stock androida, dizajn (subjektivno) Itd...

12 godina

Jel ima netko tko je prije S6 imao M8 da napravi par recenica usporedbe.

Opcenito mislim na fluidnost u radu.

Znam da je kamera bolja na S6 a zvucnici na M8.

Hvala unaprijed.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dario7 kaže...

Hvala unaprijed.

Mene isto interesuje.

14 godina
neaktivan

Evo današnje iskustvo s baterijom...

Baterija : Wifi je bio upaljen 40% (kuča, kafić i sl gdje ima besplatan wifi) i 60% 4G mreža gdje nisam imao wifi.

Mobitel je skinut s punjača oko 01:00 sati i korišten je za facebook, whats app,kamera, surfanje s malo poziva. Svjetlost ekrana je postavljena na AUTO.

1. Od 01:00h do 7:00h je mob bio na Standbuyu tj oko 6h i imao sam 96% baterije. Baterija je pala s 100% na 96% ili ti 4%

2. Od 7:00h baterija pa do 16:00h sam koristio facebook, 2-3 pozva putem whats app 3G-4G mreža, dopisivanje whats app, sms, internet. U tih 9h potrošnja ekrana je bila 1%, Facebook 15%, Usluge google play 5%, Whats app 3% i ostalo. Sot-a na tih 1% ekrana je bilo 35min i potrošna baterije je pala s 96% na 68% a to je 30% baterije. Ni jedamput u tom razdoblju mob nije imao upaljen wifi.

3.Mobitel je od 16:00 pa do sada tj 23:33h bio na Wifi s tim da se obavilo još par poziva putem whats app i putem telefona. Korišten je Facebook, whats app, internet, promjena tema na mobu, skidanje s google play i još sitnica. U tih 7:33h baterija je pala s 68% na 40%, to je za oko 28%. Sota sad trenutno imam 1:59min ili ti potrošnje zaslona 5%. Najveća potrošnja od 100% pa do 40% je Facebook 16%, Usluga za google play 9%, Samsung push service 5%, Whats app 5%, Andorid OS 5% i kao što sam već rekao Zaslon 5%.

TRENUTNO : Mobitel radi 22h 56m 29s i ostalo mi je još 40% baterije. Sot je na 2:02min 

Vidjet ću do kada će sutra radit.

U svakom slučaju potrošnja ovisi od korisnika do korisnika i od dana do dana. Primječujem da malo troši baterije na ove društvene mreže i internet pogotovo ako promet podataka ide putem Wifi. Nije loša potrošnja baterije ni na 4G ali ipak je bolje na Wifi.

Po ovim nekim mojim testiranjima ne mogu reći ni u kojem slučaju da S6 ima lošu bateriju. Ako vidimo da je u S6 ugrađena 2550 mAh baterija, mislim da su ovo odlični rezultati (MOJE SUBJEKTIVNO MIŠLJENJE).Ako idemo uspoređivat s konkurencijom koja ugrađuje jaču bateriju za 500 mAh a ima lošije rezultate možemo zaključit da je ovaj Exynos štedljiv procesor.

Ne brojim u ovo S6 koji imaju neki problema, koji se pregrijavaju radi neki grešaka i koji troše više baterije nego što bi trebali tj imaju neku tvorničku grešku.Ovdje govorim o ispravnim S6.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.6.2015 23:58 (R36).

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Dario7 kaže...

Hvala unaprijed.

Možda ti mogu nekako pomoć.

Što znači za nekog fluidnost!? Za mene da nema laga tj štekanja prilikom korištenja uređaja. E sad da li se kretanje odvija milistotinku brže na M8 ili na S6 ja se s tim toliko ne zamaram. Najbitnije mi je to da nema laga. 

Slobodno mogu reći da su M8 i S6 uređaji bez laga, a sad koji je fluidniji meni nebitni jer se tu radi o milistotinkama koje korisnik neće primjetit., kao što bi primjetio lag.

12 godina
R36 kaže...
Dario7 kaže...

Hvala unaprijed.

Možda ti mogu nekako pomoć.

Što znači za nekog fluidnost!? Za mene da nema laga tj štekanja prilikom korištenja uređaja. E sad da li se kretanje odvija milistotinku brže na M8 ili na S6 ja se s tim toliko ne zamaram. Najbitnije mi je to da nema laga. 

Slobodno mogu reći da su M8 i S6 uređaji bez laga, a sad koji je fluidniji meni nebitni jer se tu radi o milistotinkama koje korisnik neće primjetit., kao što bi primjetio lag.

Imao sam G3,S5 i na njima sam osjetio lag.

Na Z3,M8 i N5 nisam osjetio.

Zanima me da li S6 spada u tu grupu Z3,N5 i M8 koji nemaju lag..

17 godina
neaktivan

Nema laga na S6.

15 godina
odjavljen
morska psina kaže...

Nema laga na S6.

Meni je bilo malo lagga kad nakrcam aplikacija.. ali u svakom slučaju bolje nego na G4, a pogotovo bolje nego na starom S5

17 godina
odjavljen
Dario7 kaže...

Hvala unaprijed.

Pa fluidnost je OK na S6E. Ja nisam našao probleme. Doduše, na na mobitelima ne igram igre puno.

17 godina
neaktivan

Zna li netko od čega je napravljen stakleni pokrov kamere na S6? Nigdje ne mogu pronaći taj podatak.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
morska psina kaže...

Zna li netko od čega je napravljen stakleni pokrov kamere na S6? Nigdje ne mogu pronaći taj podatak.

Koliko sam čuo gorilla glass 4. Al nisam sto posto siguran. 

jaska jaska jaskaja
17 godina
neaktivan

He he, i ja sam čuo ali nigdje nisam uspio pronaći službeni podatak koji potvrđuje to što sam čuo.

13 godina
neaktivan

Pozz, jel kupovao netko možda S6E ili obican S6 sa njuškala? Htio bih si kupiti s njuškala( jer je jeftinije naravno), ali se bojim jel to 100% sigurno! Ako je netko imao iskustva s takvim kupovinama neka mi se javi u pm ili moze ovdje napisat :)

0 0 hvala 0
14 godina

Izgleda da je krenuo 5.1.1. za VIP

http://live.samsung-updates.com/index.php?device=none

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

stigla pila, uzeo sam black sapphire .

samo cu reci da sam odusevljen, kako sa izradom , tako sa brzinom i kamerom.

svaka cast samsungu na modelu godine po mojem misljenju!

1 0 hvala 0
17 godina
rbalic kaže...
Mitch kaže...
Hrvoje kaže...

Kamera, kvaliteta izrade, ekran, čitač otiska prsta, brzina(nexus je možda malo fluidniji ali je s6 brzi u otvaranju), funkcionalnost touchwiza naspram stock androida, dizajn (subjektivno) Itd...

S6 je vrhunski i ponajbolji telefon, ali da je bas svemirska razlika - nije....mozda nisam koristio S6 dugo, ali u odnosu na N4 definitivno...N5 ne...

Baterija ista, funkcionalnost ista, SW updatei na Nexusu triput brzi bolji....ostalo su sve flagship dodaci, iako ekran nije bas toliko golema razlika na suncu i bojama...

Ali kad pogledas da za jedan S6 kupis 3 N5...ne bih rekao svemirska nikako

Definitivno bih rade imao S6 Edge GPE....da se razumijemo :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
13 godina
djorg kaže...

Pozz, jel kupovao netko možda S6E ili obican S6 sa njuškala? Htio bih si kupiti s njuškala( jer je jeftinije naravno), ali se bojim jel to 100% sigurno! Ako je netko imao iskustva s takvim kupovinama neka mi se javi u pm ili moze ovdje napisat :)

Javis se liku koji je iz tvog grada ili blize okolice. Dogovoris se da se nadete u kaficu ili nekom mjestu. Pogledas telefon, das keš na ruke i ides kuci. 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice