Evo jedan primjer sranja kad imaš Android.
Danas ujutro na kavi i zaboravim mobitel na stolu - prvi put mi se to dogodilo.Dođem na posao i skužim da ga nema i odmah normalno panika.
Na Androidu tj G3 nemam šifru a ni Knok Code (sad sam stavio) a također ni nikakvo pračenje uređaja (sad tek instalirao) ili nešto slično i sad da ga je netko našao prije nego konbarica otišlo bi mi sve u pm...od brojeva, slika, ma svega.
E da sam imao Iphone odmah znam - Imam otisak prsta pa automatski ne može otključat mob, imam Apple ID koji se veže za aparat pa može p...k... jer odmah preko Apple ID nađem mob putem "Nađi moj Iphone". Znam da su mi svi podaci backup pa sam tu miran. Također ugasim i pobrišem mob putem interneta tj Apple ID. Jedino mu preostaje prodat ga u dijelove što mi je najmanja šteta., jer su mi podaci bitniji.
Razlika - kod IOS se to sve podrazumijeva (taj backup, nađi moj Iphone i te sve cake s brisanjem i gašenjem uređaja) a kod Androida znam da to sve mogu ali nije ni upola jednostavno kao na Apple-u. Znam da i Android ima "nađi moj mobitel" ali kako se zove ta aplikacija ne znam(sad znam).
Na Androidu i da sam imao sve moguče zaštite.,napravi Hard restart i instalira ponovno software i ima novi uređaj ili ga može prodat.
Odmah sam rekao kolegi., sljedeći mob mi je Iphone. Dovoljno je jednom da ti se takvo sranje dogodi pa da ostaneš bez moba i svega.,a kod Iphone sam barem siguran da ništa više ne može napraviti nego ga prodat u dijelove.
Nemoj me pogrešno shvatiti i nije provokacija, ali mi tako lijepo zvuči tvoj post kao sci-fi filmovi, primjerice zadnji koji sam geldao: Sutrozemlje.
Dakle ako ti telefon nestane, (ukrade se) i dođe u BiH džaba ti sve to što imaš, do telefona nećeš doći ništa a ljudi specijalizirani za unlockanje/debrandiranje će da ga razvale k'o beba zvečku.
Jedini telefon koji ti se može sinhornizirati i da pri tome sačuvaš važne (primjerice milionso vrijedne informacije) podatke (da ne odu u druge ruke, telefon isto nećeš nikada naći) su telefoni koji koriste američka vojska. Konkretno jedan je takav kod mene, i za takav telefon nema zamjenskog firmwarea. Priča koja zahtjeva da se kaže nešto što ne bi trebalo ovdje na forumu, tako da sam mišljenja da će 1. manja vjerojatnoća biti da ćeš izgubiti telefon a 2. da će te taj otisak prsta početi nervirati pa ćeš to isto ugasiti. I naravno evo ti najzanimljivi scenariji pa mi reci šta ćeš u ovom slučaju uraditi:
Šta da je netko ti ukrao telefon sa stola, zamolio konobaricu za malo aluminijske folije, zamotao ga u istu, došao kući, ubacio ga u ladicu, baterija se ispraznila i sačekao nekih 3-6 mjesci? Šta tad?
Ako pričamo o Androidu - ništa., pomirio bi se s tim.
Kod Iphona ga ne može otključat i koristit osim ako je iz NSA. Imam lika koji otključava sve moguče Iphone., i odmah u startu kaže., ako nemaš Apple ID od bivšeg vlasnika ne mogu ga otključat. Starije Iphone možda i može, ali ove nove ne. Frend je našao Iphone na brodu i mogao je pod 1 :
Vratit vlasniku mob., pod 2 : bacit ga u more.
Jedino ako NSA ima podružnicu u BIH onda vjerujem da ga mogu otključat.
Onaj tko bi i ukrao mobitel ziher ga ne bi držao u ladici 3-6mj jednostavno ekipa odmah hoče sve novo probat., tako da vjerujem da bi kod Androida napravio Hard restart odmah(tko zna) a tko ne zna držao bi ga ugašenog i zvao okolne hakere da pita što da radi. Android se ajmo reći i isplati ukrast, Iphone ne.

ptspclan.com | visit us ^^